Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
respo

#2551 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by respo »

a u avazu pisalo golf 2 zavrsio u miljacki

jebote ne raspoznaju ni auta koje je koje
mogli su bar prosetati do otoke da vide koje je auto
Mikado

#2552 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Mikado »

Skyfox wrote:
Mikado wrote:Evo sa fb grupa Čudne slike i situacije Sarajeva: Krava ispala sa kamiona kod Vjecne vatre :mrgreen:
cuj ispala? ocaj...
Po onome sto sam cuo o ovom slucaju, nakon sto se to dogodilo vlasnik je pokusao da zivotinju vrati u kamion al s obzirom da se ona ispredala od silne guzve nije uspio u tome, pa ju je morao provest glavnom dzadom do mirnijeg mjesta da bi to izveo... :mrgreen:
Troll_Happens

#2553 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

Ja mislim da ovakvih puteva nema ni u indiji i pakistanu... da ne vidjoh slike ne bih znao ...

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... ska-sezona

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... tak-vozila

Image

Image

cesta i ljudi u vlasti gova.. :x :x
Skyfox

#2554 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

najgore su one rupe kod remize, svi se nabiju u krajnju lijevu, samo cekam kad ce lancani.... Oprez na tom dijelu...
NekoIzMase

#2555 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by NekoIzMase »

Jedan001 wrote: Image

Image
Jos da su uslikali tramvajske prelaze na Alipasinom polju, u Nedjaricima, kod GRAS-a, na stupu kod Energoinvesta, gdje bi nam bio kraj :-)

A "majstori" su u Kotorcu (slika 2) stavili sloj asfalta na vec postojeci drveni most :shock: Nije ni cudo sto je most propao.
Troll_Happens

#2557 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Troll_Happens »

NekoIzMase wrote:
Jedan001 wrote: Image

Image
Jos da su uslikali tramvajske prelaze na Alipasinom polju, u Nedjaricima, kod GRAS-a, na stupu kod Energoinvesta, gdje bi nam bio kraj :-)

A "majstori" su u Kotorcu (slika 2) stavili sloj asfalta na vec postojeci drveni most :shock: Nije ni cudo sto je most propao.

Sta si ocekivao u ovoj zemlji. Vani je debljina asfalta sigurno 30cm debela kad se ljusti a kod nas ne znam jel ga skinu 5cm nego samo navale preko zato je i razumljivo, dignu pare a ustede na materijalu zato i propada i svake god se mora iznova raditi. To je isto ko da stavljas fasadu preko istrosenog i loseg zida kojeg nisi pripremio...
sve zasluzeno vjeruj mi :x
Zejnil

#2558 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Zejnil »

Situacija u Lužanima na Ilidži prije dvadesetak minuta.

Image

Oni nas došli učiti kulturi, *****************
karanana

#2559 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

ja bih prvo provjerio ko vozi ovo eupm auto. garant ce ispasti da je to neki bosnjo njihov vozac doso da malo vidi rodjake u luzanima.
Zejnil

#2560 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Zejnil »

Svejedno, zeleni kažnjavaju samo običan narod a ove majmune i ne gledaju.
karanana

#2561 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

tu se slazem. uzeli fursat ko da su bogovi neuzubilah. poslat im ovu sliku sa pitanjem jeli vako parkiraju i u njihovoj EU.
bpsang

#2562 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Meni nije jasna samo jedna stvar ,toliko inzinjera gradjevine a da niti jedan ne zna da napravi pravi tampon za prelaz pruge preko puta, pa nije grijeh ako se ne zna kako da se pita u susjedstvu Eto im konkretno zagreb,tramvajske sine idu sve poravnato sve u nivou, Ovi kod nas ako ne znaju a vidi se da su Sarlatani bolje da zavare celicne ploce od 20 mm duz pruge na raskrsnici i neka to betoniraju,
Koliko vremena je proslo od sanacije obje trake od Ilidze i nazad, niti jedan saht nije dozivio ni godinu dana a da nije propao, a da ne spominjem majstorluk oko kopanja na sred ulice i samo pospu neki sljunak i to stoji mjesecima ,a kad registrujes auto uzimaju ti 50 maraka za puteve.
vnm

#2563 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by vnm »

predji prugu na otoci pa ces vidjeti meraka. medjutim, posto to stoji tako vec godinama kako su napravili, skontali su da se ne isplati kvalitetno praviti, jer onda ne bi imali posla da ga pristele haverima koji popravljaju ulice.
atko

#2564 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

100_KA wrote:Meni nije jasna samo jedna stvar ,toliko inzinjera gradjevine a da niti jedan ne zna da napravi pravi tampon za prelaz pruge preko puta, pa nije grijeh ako se ne zna kako da se pita u susjedstvu Eto im konkretno zagreb,tramvajske sine idu sve poravnato sve u nivou, Ovi kod nas ako ne znaju a vidi se da su Sarlatani bolje da zavare celicne ploce od 20 mm duz pruge na raskrsnici i neka to betoniraju,
Koliko vremena je proslo od sanacije obje trake od Ilidze i nazad, niti jedan saht nije dozivio ni godinu dana a da nije propao, a da ne spominjem majstorluk oko kopanja na sred ulice i samo pospu neki sljunak i to stoji mjesecima ,a kad registrujes auto uzimaju ti 50 maraka za puteve.
Ma vala netrebas biti nikakav ing. gradjevine pa da skontas ... ja gdje god po bijelom svijetu vidje ok tramvajske sine i prelaze na rasksnicama uradjene su sitnom kockom ... kakva je to mudrost uzeti 5x5 cm sitnu kocku (koju u obliku tzv kaldrme koristimo 500 godina :-) ) i uraditi prelaze ... trajali bi 20 godina ... primjer je prelaz kod rtv ... jest ocajno grbav jer je uradjen vrlo krupnim elementima ... ali je takav kakav je godinama ... a ovi prelazi sto ih asfaltiraju za godinu dana pojave se oko samih sina rupe tolike da mozes tocak izvaliti ili karter sjebati :-)
Neelix

#2565 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

atko, mislim da odavno nisi prosao prelazom kod rtv-a ;)
atko

#2566 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by atko »

Neelix wrote:atko, mislim da odavno nisi prosao prelazom kod rtv-a ;)
Predjem u prosjeku 2x dnevno svaki dan ... poenta nije taj prelaz ... spomenuo sam ga kao jedino slicno o onome o cemu pricam ... ok, da te pitam ... recimo da se ponovo poslozi ono kamenje na tom prelazu, bez obzira sto je nepravilno i vrlo krupno i da se ponovo asfaltira prelaz nize kod ase (koji su ne tako davno radili i koji je toliko los da ja koristim prelaz kod rtv jer je na pomenutom postalo nemoguce preci) koji bi duze trajao ???
Neelix

#2567 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

nisam tehnicki potkovan dovoljno da govorim o tome sta bi i kako bi bilo, htjedoh samo reci da je i taj prelaz uzasan.
cappy_tempo

#2568 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by cappy_tempo »

evo sad vidjeh sa prozora lik kod mupa fisno u pocetak tramvajske stanice i zavrsio tamo u skroz desnoj traci prema gradu,a koliko je fino fisno prednji je tocak izvalio
skojotovski

#2569 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by skojotovski »

treba biti umjetnik i prirodno nadaren pa nesto ovako uraditi!

Image

Image
zecko_kupuz

#2570 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by zecko_kupuz »

Ovo je sigurno udario studenta sa stipendijom. :lol: Opasan ovaj naš kampus, nema šta. :D
Skyfox

#2571 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

mora da ga je dobro nabro i prokliz'o

jel to udario u parkirano auto?
zecko_kupuz

#2572 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by zecko_kupuz »

Ma valjda je skrpio ovu ogradu jadnu i onda se odbio do suprotnog ivičnjaka. Koliko vidim, čovjek čuči iza Poloa.
mayab

#2573 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by mayab »

atko wrote:
100_KA wrote:Meni nije jasna samo jedna stvar ,toliko inzinjera gradjevine a da niti jedan ne zna da napravi pravi tampon za prelaz pruge preko puta, pa nije grijeh ako se ne zna kako da se pita u susjedstvu Eto im konkretno zagreb,tramvajske sine idu sve poravnato sve u nivou, Ovi kod nas ako ne znaju a vidi se da su Sarlatani bolje da zavare celicne ploce od 20 mm duz pruge na raskrsnici i neka to betoniraju,
Ma vala netrebas biti nikakav ing. gradjevine pa da skontas ... ja gdje god po bijelom svijetu vidje ok tramvajske sine i prelaze na rasksnicama uradjene su sitnom kockom ... kakva je to mudrost uzeti 5x5 cm sitnu kocku (koju u obliku tzv kaldrme koristimo 500 godina :-) ) i uraditi prelaze ... trajali bi 20 godina ... primjer je prelaz kod rtv ... jest ocajno grbav jer je uradjen vrlo krupnim elementima ... ali je takav kakav je godinama ... a ovi prelazi sto ih asfaltiraju za godinu dana pojave se oko samih sina rupe tolike da mozes tocak izvaliti ili karter sjebati :-)
Odgovor na ovo ima samo jednu rijec : KORUPCIJA
To je uzrok svemu ovome, a naravno to je omogucila ova naci vlast!
kurty

#2574 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by kurty »

Jestel primjetili ove nove boje na pjesackim prelazima... United color of benetton

Ulazim u BBI po auto, kad neki zastoj onde na onoj raskrsnici ispred BBI... Vidim farbaju pjesacki, bacim djir do vjecnice, kad vidim svaki je poceo da se farba u tim bojama
2407

#2575 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by 2407 »

Image
Locked