AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 2407
#2551 Re: AC Milan
Pato za 35 miliona u PSG a Tevez za 25 u Milan.
Ko ce Milanu igrati u napadu u LP?
Ko ce Milanu igrati u napadu u LP?
- Whitesnake
#2552 Re: AC Milan
Arsenal ce vas zgaziti.. pogotovo ako vam ode Pato a Tata Wenger ubaci Legendu Henry-a.. 

Da ne spominjem ako se vrati Sagna na beka i Wilshire u vezni red.. a vratice se 99% do utakmice..
Da ne spominjem ako se vrati Sagna na beka i Wilshire u vezni red.. a vratice se 99% do utakmice..
- bosnianidiot
#2553 Re: AC Milan

Ostaje Patak
- East_side
#2554 Re: AC Milan
Ma to ovi iz Pariza ispalili "bombicu" da malo ispitaju stanje 
- bosnianidiot
#2555 Re: AC Milan
Ma mislim da i nije bas tako...
Galliani je sve bio dogovorio sa PSG-om, a kao zamjena za Pata je trebao biti doveden Tevez, ali Pato je odlucio ostati u Milanu i to je presudilo.
Pato je igracina, a moze biti samo bolji
Galliani je sve bio dogovorio sa PSG-om, a kao zamjena za Pata je trebao biti doveden Tevez, ali Pato je odlucio ostati u Milanu i to je presudilo.
Pato je igracina, a moze biti samo bolji
-
beeri
#2556 Re: AC Milan
Najveci gradski derbi na svijetu,a niko ni slova da napise...Valjda se raja uspavala uz ovaj snijeg 
- burek_in_space
#2557 Re: AC Milan
Zar igraju River i Boca vecheras?!beeri wrote:Najveci gradski derbi na svijetu,a niko ni slova da napise...Valjda se raja uspavala uz ovaj snijeg
-
amal1
#2559 Re: AC Milan
http://www.balkansport.info/tv-channels ... telma.html
Ko nije registrovan nek kaze da mu posaljem sifru
Ko nije registrovan nek kaze da mu posaljem sifru
- Mirnnes
#2560 Re: AC Milan
Loš Milan. Nema pravih ulaganja, nema ni pravog tima, na žalost (talijanske serie A), i kao takav Milan je uspio biti prvak lani.
Dosta igrača je jednostavno prestaro i kao takvi nemaju mjesta u timu. Jasno je da u ekipi treba i pokoji iskusan igrač, ali evo večeras npr u prvih 11, 4 igrača starija od 35 god?? - PREVIŠE
Svakom simpatizeru Rossonera, uvijek će biti jako dragi, ali: Seedorf 36 godina, Nesta 36 god ,Van Bommel 35 god, Zambrotta 35 god, Abbiati 35 god,
ili oni koji su u timu, ali nisu igrali večeras - Ambrosini 35 god, Gattuso 34 god, Yepes 36 god, Inzaghi 38 god, - JEDNOSTAVNO IM SE TREBA ZAHVALITI !
Također, igrači koji su godinama tu, a objektivno nemaju kvaliteta - Bonera 31 god, Antonini 30 god, Flamini..
Ovogodišnja pojačanja u vidu Aquilania, Nocerina, Taiwa, Mexesa - puki prosjek. Ovaj Taiwo je trebao biti veliko pojačanje, razvljivati po lijevoj strani, i ništa - ja ne znam šta je sa tim igračem??
Milan praktično u svom timu ima dva igrača svjetske klase - Silvu i Ibrahimovića. Pato i Boateng bi to tek EVENTUALNO mogli biti, a Robinho je u "strašnoj" formi otkako je došau u Milan.
Čika Berlusconi bi MORAO odrješiti kesu, dovesti svake sezone po BAREM jednog ili 2 POJAČANJA, dakle - prave igrače... Uzmite primjer Barcelone - lani su osvojili sve što su mogli (osim kupa Kralja), i opet ove sezone dovedoše Fabregasa i A.Sancheza??? Jasno je (nažalost) da bez para danas, i pravih investiranje, ne može se imati tim konkurentan na najvećem nivou, a to je za Milan Liga pravaka naravno. Ako Don Silvio ne bi više da finansira i "igra se" sa klubom, onda bi bilo lijepo da Milan kupi neki od bogatuna koji su to htjeli već odavno..., pa da opet imamo i gledamo Milan kakvim ge želimo gledati.
Ne pamtim kada se desilo, kao ove godine, da najbolji igrači iz Serie A, a koji ne igraju u velikim klubovima (Roma, Milan, Inter, Juve, Lazio..), ne završe upravo u nekom od ovih klubova, več se prodaju - jedan u Barcu (Sanchez), drugi u PSG (Pastore) - u Italiji jednostavno nema para.
Dosta igrača je jednostavno prestaro i kao takvi nemaju mjesta u timu. Jasno je da u ekipi treba i pokoji iskusan igrač, ali evo večeras npr u prvih 11, 4 igrača starija od 35 god?? - PREVIŠE
Svakom simpatizeru Rossonera, uvijek će biti jako dragi, ali: Seedorf 36 godina, Nesta 36 god ,Van Bommel 35 god, Zambrotta 35 god, Abbiati 35 god,
ili oni koji su u timu, ali nisu igrali večeras - Ambrosini 35 god, Gattuso 34 god, Yepes 36 god, Inzaghi 38 god, - JEDNOSTAVNO IM SE TREBA ZAHVALITI !
Također, igrači koji su godinama tu, a objektivno nemaju kvaliteta - Bonera 31 god, Antonini 30 god, Flamini..
Ovogodišnja pojačanja u vidu Aquilania, Nocerina, Taiwa, Mexesa - puki prosjek. Ovaj Taiwo je trebao biti veliko pojačanje, razvljivati po lijevoj strani, i ništa - ja ne znam šta je sa tim igračem??
Milan praktično u svom timu ima dva igrača svjetske klase - Silvu i Ibrahimovića. Pato i Boateng bi to tek EVENTUALNO mogli biti, a Robinho je u "strašnoj" formi otkako je došau u Milan.
Čika Berlusconi bi MORAO odrješiti kesu, dovesti svake sezone po BAREM jednog ili 2 POJAČANJA, dakle - prave igrače... Uzmite primjer Barcelone - lani su osvojili sve što su mogli (osim kupa Kralja), i opet ove sezone dovedoše Fabregasa i A.Sancheza??? Jasno je (nažalost) da bez para danas, i pravih investiranje, ne može se imati tim konkurentan na najvećem nivou, a to je za Milan Liga pravaka naravno. Ako Don Silvio ne bi više da finansira i "igra se" sa klubom, onda bi bilo lijepo da Milan kupi neki od bogatuna koji su to htjeli već odavno..., pa da opet imamo i gledamo Milan kakvim ge želimo gledati.
Ne pamtim kada se desilo, kao ove godine, da najbolji igrači iz Serie A, a koji ne igraju u velikim klubovima (Roma, Milan, Inter, Juve, Lazio..), ne završe upravo u nekom od ovih klubova, več se prodaju - jedan u Barcu (Sanchez), drugi u PSG (Pastore) - u Italiji jednostavno nema para.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2561 Re: AC Milan
Zanio seburek_in_space wrote:Zar igraju River i Boca vecheras?!beeri wrote:Najveci gradski derbi na svijetu,a niko ni slova da napise...Valjda se raja uspavala uz ovaj snijeg![]()
-
Baudelaire
#2562 Re: AC Milan
Kad sam ja ovo govorio, ljudi mi navodili primjere 2-2 sa Barcelonom i slično. Serija A je krahirala totalno, ova sezona je anomalija u vidu prolaska tri italijanska kluba u osminu finala Lige prvaka, ali objektivno, oni je ne mogu osvojiti u ovom momentu.Mirnnes wrote:Loš Milan. Nema pravih ulaganja, nema ni pravog tima, na žalost (talijanske serie A), i kao takav Milan je uspio biti prvak lani.
- BHF_Manijak
#2563 Re: AC Milan
Ma joj brate, ne znam, mozda mi imamo neko "starinsko" gledanje na te pozicije i fudbalganjeta wrote:Pa zavisi kako to gledaš, Ibra je klasični napadač, Inzagi je klasični napadač, Robinho je više ofanzivni vezni, koji može igrati i kao napadač, meni je više desetka, nego devetka. Opet kažem zavisi iz kojeg ugla to gledaš.
-
Baudelaire
#2564 Re: AC Milan
BHF_Manijak wrote:Ma joj brate, ne znam, mozda mi imamo neko "starinsko" gledanje na te pozicije i fudbalganjeta wrote:Pa zavisi kako to gledaš, Ibra je klasični napadač, Inzagi je klasični napadač, Robinho je više ofanzivni vezni, koji može igrati i kao napadač, meni je više desetka, nego devetka. Opet kažem zavisi iz kojeg ugla to gledaš.ali ja kad vidim sta se sve danas zove Napadacem, dodje mi da placem...Opetkazem mozda ja to previse old school gledam, ono 4-4-2 gdje se bas znalo da je spic spic, danas vidim Ronaldo spada pod napadace, Messi, Muller, Robben, Nani itd...Dzaba, meni je spic ona kasicna devetka, gol igrac tipa Nistelrooy, Inzaghi, Henry, Raul, Klinsmann, Owen, Morientes, itd da sad dalje ne nabrajam. A gore pobrojani igraci, vezni brate, eventualno ofnzivni vezni, krila itd...A krilni napadaci, mislim ono, nidje veze!
Messi i Ronaldu su ta nakva kategorije, brate il' si spic il' krilo, nemoj mi nesto okolo kole.
I ja to manje - više isto gledam ko i ti, zato i nismo renomirani svjetski stručnjaci
- Mirnnes
#2565 Re: AC Milan
Baudelaire wrote:Kad sam ja ovo govorio, ljudi mi navodili primjere 2-2 sa Barcelonom i slično. Serija A je krahirala totalno, ova sezona je anomalija u vidu prolaska tri italijanska kluba u osminu finala Lige prvaka, ali objektivno, oni je ne mogu osvojiti u ovom momentu.
Niko sretniji ne bi bio kada bi Milan zaista bio na nivou, ili bolji od Barcelone, ali objektivno to trenutno zaista nije.
Objektivna snaga ovog Milana se pokazala prošle sezone protiv Totenhema u LP, kada im za 180 min nisu mogli dati gola, a isti taj Totenham je poslije Real isprašio sa 50% snage..
Čini mi se da je najveći problem u sredini terena, upravo tu ima i najviše ovih 35-36 godišnjaka, a Nocerino i Aquilani jednostavno nisu taj kvalitet, i to je to.
Dakle, novca Silvio novca
A to za Seriu A se slažem, naravno. Najveći dokaz tome je da od sljedeće sezone Talijani neće imati 4, več 3 predstavnika u LP. I tu se nema šta dodati.
Loši stadioni, slaba posjećenost, malo ulaganja, stalno navode i zakonsku, tj poreski teškoću jer se u Italiji, kao, mora puno više poreza plaćati na plate igrača nego li u Španiji i Engleskoj itd...
-
Dead Man Walking
#2566 Re: AC Milan
Ma sve dok se igraci dovode guzovace, na posudbe, u pola cijene itd nece biti onog starog Milana. Kad procitam da je Milan zainteresovan za nekog igraca redovno se iznerviram.
Sto se tice tekme veceras, Milan puno bolji ali bezidejan. Inter igrao na kontre, jedna upalila i cao drugari. Abate
Sto se tice tekme veceras, Milan puno bolji ali bezidejan. Inter igrao na kontre, jedna upalila i cao drugari. Abate
- just principe
#2567 Re: AC Milan
Dead Man Walking wrote:Ma sve dok se igraci dovode guzovace, na posudbe, u pola cijene itd nece biti onog starog Milana. Kad procitam da je Milan zainteresovan za nekog igraca redovno se iznerviram.![]()
1. Interu cist gol ponisten
2. 1 stopostotna prilika Alvareza, sam u petercu s golmanom u njega puca
-----
1. Milanova najizglednija prilika precka van Bommela, a i to nista nije izradjeno vec iz nicega
2. Jalova inicijativa bez izglednih prilika

video
- ganjeta
#2568 Re: AC Milan
Večeras je Abate odigrao kao Čomor u najboljim danima
.
Prvo poluvrijeme Milan dosta bolje stajao na terenu, ali je Inter bolje (u) prilku imao preko Milita koja je bila sve od Intera u prvom poluvremenu ( poništeni gol je bilo teško vidjeti, i sumnjiv je svakako). Da je ušla prečka van Bomela, tricu bi primili, ali...Ranieri je dobio utakmicu, ključni igrači Ibra i Princ se nisu gotovo vidjeli, Pato je nešto pokušavao i bio najkonkretrniji do izlazka iz igre.
Napadač
Robinjo se mogao proslaviti, ali nije uspio pokazati svoje napadačke sposobnosti. Sedorf osim onog šuta ništa, uspio je izgubiti veliki broj lopti za malo minuta.
Tekma je bila gledljiva i dobra za moj ukus, i ako nije pobijedio moj tim.Poraz i nije toliko "bolan" zbog kiksa Juventusa, bit će ovo zanimljiva trka do kraja Inter se uključio što je dobro za Seriu A.
Prvo poluvrijeme Milan dosta bolje stajao na terenu, ali je Inter bolje (u) prilku imao preko Milita koja je bila sve od Intera u prvom poluvremenu ( poništeni gol je bilo teško vidjeti, i sumnjiv je svakako). Da je ušla prečka van Bomela, tricu bi primili, ali...Ranieri je dobio utakmicu, ključni igrači Ibra i Princ se nisu gotovo vidjeli, Pato je nešto pokušavao i bio najkonkretrniji do izlazka iz igre.
Napadač
Tekma je bila gledljiva i dobra za moj ukus, i ako nije pobijedio moj tim.Poraz i nije toliko "bolan" zbog kiksa Juventusa, bit će ovo zanimljiva trka do kraja Inter se uključio što je dobro za Seriu A.
- ultima_palabra
#2569 Re: AC Milan
Ovaj El Sharawy je potencijalna zvijezda... trebaju biti pametni pa ga isforsirati.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#2570 Re: AC Milan
ultima_palabra wrote:Ovaj El Sharawy je potencijalna zvijezda... trebaju biti pametni pa ga isforsirati.
ja ne znam sta je onom Patu, situacije koje je prije glat zavrshavao ovih zadnjih dana fula...
Barbara ga unisti izgleda.
- ganjeta
#2571 Re: AC Milan
A.C. Milan je na svojima sluzbenim stranicama potvrdio da ce 24-godisnji vezni igrac Kevin Prince-Boateng pauzirati najmanje cetiri tjedna zbog ozljede koju je zadobio u proslom kolu protiv Intera.
Na sluzbenim stranicama kluba stoji da bi Boateng trebao izbivati sa travnjaka negdje oko cetiri tjedna sto znaci da ce Kevin propustiti cak 8 utakmica,ukljucujuci i onu u Ligi prvaka protiv Arsenala k...oja se igra 15. februara.Tako ce Boateng treneru Allegriju biti dostupan tek za derbi zimedju Milana i Juventusa koji ce se odigrati 26. februara.

Na sluzbenim stranicama kluba stoji da bi Boateng trebao izbivati sa travnjaka negdje oko cetiri tjedna sto znaci da ce Kevin propustiti cak 8 utakmica,ukljucujuci i onu u Ligi prvaka protiv Arsenala k...oja se igra 15. februara.Tako ce Boateng treneru Allegriju biti dostupan tek za derbi zimedju Milana i Juventusa koji ce se odigrati 26. februara.
- ganjeta
#2572 Re: AC Milan
Ibra, Robinjo, Ibra za povratak na kolosjek
.
-
SaPnA
#2573 Re: AC Milan
kakvo je stanje sa strijelcima u italiji?
- ganjeta
#2574 Re: AC Milan
Top 5 :
A. Di Natale - Udinese 14
Z. Ibrahimovic - Milan 14
G. Denis - Atalanta 12
E. Cavani - Napoli 11
S. Jovetić- Fiorentina 9
A. Di Natale - Udinese 14
Z. Ibrahimovic - Milan 14
G. Denis - Atalanta 12
E. Cavani - Napoli 11