malo vas zezamvivace wrote:veselo ,kad te vidim da se smejes![]()
kakve su ti ono cifre?
zezas nas ,ha?
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- Neradnik
#2551 Re: Cigarete, odvikavanje
- Pasiflora
#2552 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma neeee: ja sam ona sto duboko dise i mantra u sebi, a @vivace pije 8 casa vode dnevnoka0406 wrote:hahaha, Pasiflora .. ma ti si meni super ! A jesi li popila 8 casa vode i duboko disala
Obecala sam sebi da ovo ne smije postati patnja jer u tom slucaju necu uspjeti. A ovaj put sam zaista odlucila da uspijem.hAZNADAR wrote:Ne mozes biti mentalno dio jedne raje i jednog svijeta a fizicki i navikama dio drugog.
U prijevodu - ne mozes biti pusac mentalno i dio tog svijeta - a ponasati se kao nepusac. To je mazohisticka patnja.
- Pasiflora
#2553 Re: Cigarete, odvikavanje
ccccccccc, vas dvojicadrugi profil wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:Dan 14.538-i
A vi kako ste?![]()
Evo sad si me natjerao da sracunam - 1576. dan.
a ima bar 1000 dana da mi se gade.
-
vivace
#2554 Re: Cigarete, odvikavanje
pA TU SU I ADITIVI KOJI ONI STAVLJAJU U CIGARETE DA BI SMO SE MI NAVUKLI.drugi profil wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:Dan 14.538-i
A vi kako ste?![]()
a ima bar 1000 dana da mi se gade.
Doci cete i vi u tu fazu. Moja je furka tim veca jer sam nakon prestanka pusenja poceo da shvatam sve aspekte otrovnosti te velike podvale, sto niko od nas nije kadar dok je ovisnik, jer se to odbija od svijesti. I to je neki mehanizam, neki sejtan, u tim molekulama koje nam prodaju.
- drug_profi
#2555 Re: Cigarete, odvikavanje
Doci ces i ti do desetog, pedestog, stotog... pa za godisnjicu pocasti najmilije tortom.Pasiflora wrote:ccccccccc, vas dvojicadrugi profil wrote:Gospodin_bez_kravate wrote:Dan 14.538-i
A vi kako ste?![]()
a ima bar 1000 dana da mi se gade.![]()
Vidjeces da ce ti taj datum biti intimno vrlo drag. Pa poslije godinu ces moci reci da je to sve iza tebe. Stvorices vec nove rutine, obrasce ponasanja. U njima je najveci problem pusaca. Ne znaju kako da zive bez te proteze.
-
ljutiajvar
#2556 Re: Cigarete, odvikavanje
Zdravo!
Ja ne pušim
Ima li kriza? Ima, ali ko ih j***
Vidim i svi ostali se drže, meni je ovaj put dosta bilo "lako" . Mislim na cigare non stop, ali sam to prihvatio i boli me briga sto mislim na njih non stop
, pa makar do kraja zivota 
Počeo sam trcati, nisam los za pusaca (u plucima sam jos uvjek pusac , ali za 3 mjeseca
) , 10 km istrcim za 48 minuta
Sad znam sta cu dalje, nasao sam hobi i istresem se ko mazga.
SVAKA CAST SVIMA !!!! Drzite se!
Ja ne pušim
Ima li kriza? Ima, ali ko ih j***
Vidim i svi ostali se drže, meni je ovaj put dosta bilo "lako" . Mislim na cigare non stop, ali sam to prihvatio i boli me briga sto mislim na njih non stop
Počeo sam trcati, nisam los za pusaca (u plucima sam jos uvjek pusac , ali za 3 mjeseca
- shmizlica
#2557 Re: Cigarete, odvikavanje
Psn wrote:Ooo, @shmizlica.. je'l se jos inatis, ili nema potrebe vise
Pozz i ostalim "robijasima"
ps. Gde da ne broji.. to je ovih prvih dana jedini znak uspeha koji se moze "opipati"
ma ne razmišljam više....uglavnom
- drug_profi
#2558 Re: Cigarete, odvikavanje
10 kilometara. Svaka cast. Dok sam bio mladji nisam mogao vise od 3 a bio sam u pristojnoj kondiciji.
- ka0406
#2559 Re: Cigarete, odvikavanje
Ma bravoljutiajvar wrote:Zdravo!
Ja ne pušim![]()
Ima li kriza? Ima, ali ko ih j***![]()
Vidim i svi ostali se drže, meni je ovaj put dosta bilo "lako" . Mislim na cigare non stop, ali sam to prihvatio i boli me briga sto mislim na njih non stop, pa makar do kraja zivota
Počeo sam trcati, nisam los za pusaca (u plucima sam jos uvjek pusac , ali za 3 mjeseca) , 10 km istrcim za 48 minuta
-
ljutiajvar
#2560 Re: Cigarete, odvikavanje
Hvala drugi profildrugi profil wrote:10 kilometara. Svaka cast. Dok sam bio mladji nisam mogao vise od 3 a bio sam u pristojnoj kondiciji.
I ja sam se iznenadio, ali toliko dodjem slomljen poslije trcanja, a psihicki zadovoljan, to pomaze protiv depresije i negativnih emocija, cudo jedno ! Tako ljudi nadjite sebi nesto sto ce vas ispuniti, ili setnja , ili ispunjavanje neke krizaljke, sudoku, gledanje filmova, igranje igrica, lakiranje noktiju, sex, bilo sta sto ce vas usreciti
Nadjite vrijeme za to , sat vremena dnevno se moze izdvojiti za sopstvenu slatku sebicnost
- Pasiflora
#2561 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam nakoliko puta pocinjala sa aerobikom (koji obozavam) ali sam uvijek prestajala iz razloga sto bih nakon 10 minuta (ostali se nisu pristojno ni zagrijali) isplazila jezik do poda. Planiram jos malo sacekati da mi se pluca oporave pa ponovo pokusati - trebalo bi da bude bolje.
-
ljutiajvar
#2562 Re: Cigarete, odvikavanje
@ka0406
Ti si meni super, i dala si mi puunoo podrske, ljepse je bez cigara, mentalno, ima tu jos borbe, bice losih dana, ali ti losi dani nece imati veze sa cigarama, nikada vise. Hvala ti!
Kako je kod tebe
, jeli lakse sa "krizama"?
@pasiflora
Polako, kondicija se trenira i dolazi vremenom (ja sam prije bio aktivan, cak i sa cigarama, sto je 100% naopacke), ne opterecavaj se, ali ko je prestao pusiti, on moze sve sve sve sve sve
Ti si meni super, i dala si mi puunoo podrske, ljepse je bez cigara, mentalno, ima tu jos borbe, bice losih dana, ali ti losi dani nece imati veze sa cigarama, nikada vise. Hvala ti!
Kako je kod tebe
@pasiflora
Polako, kondicija se trenira i dolazi vremenom (ja sam prije bio aktivan, cak i sa cigarama, sto je 100% naopacke), ne opterecavaj se, ali ko je prestao pusiti, on moze sve sve sve sve sve
-
vivace
#2563 Re: Cigarete, odvikavanje
ja hodam svaki dan , po pola sata do sat...ali mi kilaza ne dozvoljava vise. prosla sam pored trafike i zamalo da kupim cigarete,posto mi ih brat ne daje...
bas sam se posle sokirala,da to cudo od zavisnosti jos uvek moze da bude tako jako. 
- ka0406
#2564 Re: Cigarete, odvikavanje
Lakse , teze , iskreno nemam pojma... imala sam par jako nezgodnih situacija kada su mi trebale samo tako, i nisam zapalilaljutiajvar wrote:@ka0406
Kako je kod tebe, jeli lakse sa "krizama"?
![]()
vrte se vrte po glavi non-stop, ali proci ce i to ...
- Pasiflora
#2565 Re: Cigarete, odvikavanje
Imas problema i sa kilazom?vivace wrote:ja hodam svaki dan , po pola sata do sat...ali mi kilaza ne dozvoljava vise. prosla sam pored trafike i zamalo da kupim cigarete,posto mi ih brat ne daje...bas sam se posle sokirala,da to cudo od zavisnosti jos uvek moze da bude tako jako.
Imam komsiju (oko 50 god) - ogroman lik, bas ono krupan, ali i sa prekomjernom tezinom. U jednom trenutku prestao pusiti (slabo srce), a nekako istovremeno je ostao i bez njemacke ovcarke koju je izvodio.
Doktor mu je rekao da ako sebi dobro zeli mora nabaviti novog psa. Sada taj moj zaista krupni (ma nije predebeo nego je covjek sav krupan - znas sta mislim?) komsija seta pekinezera. Vrlo simpa izgledaju zajedno.
Ovo ti je samo sugestija - prekomjerna tezina se moze regulisati i na taj nacin: nema lezanja nego lijepo psica na povodac 2 - 3 puta dnevno (zavisno koliko imas vremena) i u setnju. Dobro za kile, za pluca...
Btw, ja svaku vecer setam minimalno 1 sat sa mojim psom (preuzela bih i ostale setnje, ali moram na posao) i to mi je nesto sto ne bih mjenjala nizasta na svijetu
- drug_profi
#2566 Re: Cigarete, odvikavanje
@vivace
obrati malo paznju i na to sta jedes. Mnogo se moze postici samo razumnim izborom namirnica bez gladovanja. Time se zabavi cim te duhanska kriza popusti.
obrati malo paznju i na to sta jedes. Mnogo se moze postici samo razumnim izborom namirnica bez gladovanja. Time se zabavi cim te duhanska kriza popusti.
-
radostan dan
-
vivace
-
vivace
#2569 Re: Cigarete, odvikavanje
pocela opet kriza da me drma...kako sam blizu da zavijem jednu...
- Pasiflora
#2570 Re: Cigarete, odvikavanje
Nemoj molim te
Maloprije sam se toliko iznervirala da mi je doslo da odem kupiti... jedva prezivjeh

Maloprije sam se toliko iznervirala da mi je doslo da odem kupiti... jedva prezivjeh
- drug_profi
#2571 Re: Cigarete, odvikavanje
Valjda ste vec svjesne da vam nece biti nista rjeseno nakon te cigare.
Jos jedan benefit koji sam ja imao od prestanka je sto su mi zivci, tj. prag tolerancije nesto porasli nakon sto sam se rjesio kriza, u odnosu na vrijeme kad sam bio pusac. Malo me teze iznervirati.
Dakle cigara bitno ne smiruje, bar ne fizioloski. Samo vam smiruje sejtana koji trazi nikotin, pa se cini da smiruje nervozu. U stvari vam daje onih par minuta da razmislite o onom sto vas muci. To se moze i bez cigare.
Jos jedan benefit koji sam ja imao od prestanka je sto su mi zivci, tj. prag tolerancije nesto porasli nakon sto sam se rjesio kriza, u odnosu na vrijeme kad sam bio pusac. Malo me teze iznervirati.
Dakle cigara bitno ne smiruje, bar ne fizioloski. Samo vam smiruje sejtana koji trazi nikotin, pa se cini da smiruje nervozu. U stvari vam daje onih par minuta da razmislite o onom sto vas muci. To se moze i bez cigare.
-
vivace
#2572 Re: Cigarete, odvikavanje
Pasiflora wrote:Nemoj molim te![]()
Maloprije sam se toliko iznervirala da mi je doslo da odem kupiti... jedva prezivjeh![]()
![]()
moramo zajedno..tako je lakse.
moramo se zajedno boriti, opet mi se malo manta u glavi,ali nije tako tesko.ja nekako u vaduhu osecam nedostatak nikotina,osecan ga u plucima,u glavi,cak posrcem,ali hocu da prekinem zauvek..
Last edited by vivace on 27/02/2013 15:49, edited 1 time in total.
- Pasiflora
#2573 Re: Cigarete, odvikavanje
Tacno. Malo sam se osamila i upitala samu sebe moze li me oblak dima smiriti. Naravno da je odgovor - NE!drugi profil wrote:Valjda ste vec svjesne da vam nece biti nista rjeseno nakon te cigare.
vivace wrote: moramo zajedno..tako je lakse.![]()
-
hali gali halid
#2574 Re: Cigarete, odvikavanje
25. dan, danas mi je čudan dan, nekako teško dišem, i mislio sam par puta na cigaru, sve zamisljam kako je drzim u ruci i pušim. Dim mi je počeo baš da smeta i da smrdi, i posljednjih nekoliko dana sam počeo kao kašljucati, znači nije klasičan kašalj već kao da mi nešto ima u grlu. I tačno je da osjetim da sam smireniji, i da se mogu kontrolisati u nekim situacijama, dok sam pušio ruke su mi se dosta tresle, sada se ne tresu skoro nikako 
-
vivace
#2575 Re: Cigarete, odvikavanje
necu propusiti dok imam vas..inace je kriza i jos mi se povecao apetit navraga,a imam vec 93 kile zive vage,