Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
avicena

#2551 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

Kwaheri wrote:
alejkumu selam...ma evo ovdje naletim ;) no ne da mi se na teme gdje me "prosvjetljavaju", emancipiraju i td.... ne mogu brate, razumi me... :D Sta cu ja objasnjavati nekome sta je ljubav nekome ko nikad nije volio :D nek su zivi i zdravi :-) a tako i oni meni... jednostavno, meni moj hidzab sloboda, nekome moj hidzab robija... ne zamjerim sto neko tako misli, njegovo pravo... sve dok me to ne kosta "neceg"u zivotu...a ako do toga dođe, tada cu se morat' ubjeđivat, ha ja.... :D samo langsam Bruder, langsam...
Ma Vallahi je je tako. Ni dodat ni oduzet. :)

Nego da se vratimo ovim asicima...

Kwaheri

#2552 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Kwaheri »

Nego da se vratimo ovim asicima...

jes vala... ashicima, da im Bog da hajirli srecu... nesto nam se sahan ushutio...da nije gdje hajirli "ograjiso"?
giordania

#2553 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Bolje da si mu ovu stavila

:P
avicena

#2554 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

Kwaheri wrote: jes vala... ashicima, da im Bog da hajirli srecu... nesto nam se sahan ushutio...da nije gdje hajirli "ograjiso"?
Allah mubarecOla u mubarec noci. Nek' mu je s hajrom, a i njoj sa njim. :mrgreen:
Kwaheri

#2555 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Kwaheri »

avicena wrote:
Kwaheri wrote: jes vala... ashicima, da im Bog da hajirli srecu... nesto nam se sahan ushutio...da nije gdje hajirli "ograjiso"?
Allah mubarecOla u mubarec noci. Nek' mu je s hajrom, a i njoj sa njim. :mrgreen:

Amin!

RABBENA... ATINA FIDDUNJA HASENETEN VE FIL AHIRETI HASENETEN VE KINA AZABEN-NAR

Selam alejkum ja Resulallah...

Selam alejkum dobri insani... valja ici...zadnja je trecina :) i ove noci...
BHF_Manijak

#2556 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Svi nakve asiklije i asiklinice spominjue,pa hajde da im i ja srecu zazelizm,i sve najbolje,na hajr da to bude sve ako Bog da 8-) :P hairli djevo i pamet u glavu :mrgreen:
da Allah nagradi ove hairli insane sto voe klipove ispostavljase,asiklijama.... :mrgreen:
HomeArt

#2557 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

Kwaheri wrote:Nego da se vratimo ovim asicima...

jes vala... ashicima, da im Bog da hajirli srecu... nesto nam se sahan ushutio...da nije gdje hajirli "ograjiso"?

Selam sestro kako si ti? Vidim spominjes me nesto :D
zvjezdica_7

#2558 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

fukara_tz

#2559 Re: Ramazan, opet ;)

Post by fukara_tz »

Ramazanske hedije za povratnike u Podrinje 12.09.2009
istocnjak

#2560 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Bas je ovo lijepo od vas sto radite brate iz Tuzle. :thumbup:

MashAllah velika je to nagrada kada te Allah dž.š. pocasti da si vjernik na djelu, ne samo na rijecima. :-D
avicena

#2561 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

istocnjak

#2562 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

sahan wrote:

Halali brate sahan moram jednu repliku na ovo tvoje. Naime mi se osafunjasmo prozivajuci te ja i brat BHF a ti ni habera ali kada te je neka sestra prozvala dojurio si 'vamo brzinom svjetlosti da odgovoris sekici. Valja li to tako? :D
avicena

#2563 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

istocnjak wrote:
Halali brate sahan moram jednu repliku na ovo tvoje. Naime mi se osafunjasmo prozivajuci te ja i brat BHF a ti ni habera ali kada te je neka sestra prozvala dojurio si 'vamo brzinom svjetlosti da odgovoris sekici. Valja li to tako? :D

Jest za ibreta. :mrgreen:

Nisam ja skroz u toku. Ima li to kakve veze za 'letecim sahanima' ili...?
istocnjak

#2564 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Selam zvjezdice sta ima inace kako je kod tebe ovo, ono, vako, nako? Kako su tvoji? Kako su ti amidjicne, daidjicne, tetkicne, rodice i ostala rodbina i familija. Jesam fin i upitan ... ma nema. Jes' vidjela a a a a? :kravata:

De ba kad ces nam vise pokazati te sporedne prolaze prema navise, stalno nas gonJa' nizbrdo amidjic Sevko Lee? :run:
istocnjak

#2565 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

avicena wrote:
istocnjak wrote:

Jest za ibreta. :mrgreen:

Nisam ja skroz u toku. Ima li to kakve veze za 'letecim sahanima' ili...?
Kako nam javlja mahalska sluzba lanca prenosilaca vijesti sa Vratnika, svaku vecer se gore pojavljuju "NLS" da, da, brate dobro si cuo nije NLO nego NLS - Nepoznati Leteci Sahani i to bas u vrijeme kada nam se brat BHF pojavljuje gore. Isto tako prenose da se u to doba pojavljuju letece sepre, lonci, tanjiri i ostali pribor za kuhanje. To je bas ono misterija, sto bi stare nane rekle "za-bre-me-det". :roll:

Image
Last edited by istocnjak on 13/09/2009 17:57, edited 1 time in total.
avicena

#2566 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

istocnjak wrote: Kako nam javlja mahalska sluzba lanca prenosilaca vijesti sa Vratnika, svaku vecer se gore pojavljuju "NLS" da, da, brate dobro si cuo nije NLO nego NLS - Nepoznati Leteci Sahani i to bas u vrijeme kada nam se brat BHF pojavljuje gore. Isto tako prenose da se u to doba pojavljuju letece sepre, lonci, tanjiri i ostali pribor za kuhanje. To je bas ono misterija, sto bi stare nane rekle "zabremedet". :roll:
Sada ti mene navede da razvijam teoriju kako rijec Vratnik nije nastala po vratima nego po tome sto su momci bjezali od tih svih "zabremedeta" i vratove lomili niz onu strminu. A de znaj... :D
istocnjak

#2567 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

avicena wrote:
istocnjak wrote: Kako nam javlja mahalska sluzba lanca prenosilaca vijesti sa Vratnika, svaku vecer se gore pojavljuju "NLS" da, da, brate dobro si cuo nije NLO nego NLS - Nepoznati Leteci Sahani i to bas u vrijeme kada nam se brat BHF pojavljuje gore. Isto tako prenose da se u to doba pojavljuju letece sepre, lonci, tanjiri i ostali pribor za kuhanje. To je bas ono misterija, sto bi stare nane rekle "zabremedet". :roll:
Sada ti mene navede da razvijam teoriju kako rijec Vratnik nije nastala po vratima nego po tome sto su momci bjezali od tih svih "zabremedeta" i vratove lomili niz onu strminu. A de znaj... :D
Vidi stvarno nisam o tome razmisljao moze bit' svasta ... :D
HomeArt

#2568 Re: Ramazan, opet ;)

Post by HomeArt »

istocnjak wrote:
sahan wrote:

Naravno da valja :D

Vidis ista ova "sekica" je meni proucila dovu negdje pocetkom ramazana, pa ko zna mozda joj se primi. ;-) (aBd)

Nego vidim vas dvoica jos lomite noge po Vratniku slaba ti ona mapa izgleda.

Selam za sve clanove ovog viruelnog dzemata :)
zvjezdica_7

#2569 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
Selam zvjezdice sta ima inace kako je kod tebe ovo, ono, vako, nako? Kako su tvoji? Kako su ti amidjicne, daidjicne, tetkicne, rodice i ostala rodbina i familija. Jesam fin i upitan ... ma nema. Jes' vidjela a a a a? :kravata:

De ba kad ces nam vise pokazati te sporedne prolaze prema navise, stalno nas gonJa' nizbrdo amidjic Sevko Lee? :run:
Alejkumuselam, svi su dobro mašallah, sem one male amidžine koja kako popi tvoj sok na razmutu, nikako da se dohaviza :lol:
Zato nemoj da se čudiš što te Lee gOnja. :lol: :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2570 Re: Ramazan, opet ;)

Post by pape »

avicena wrote:
"Leksikon Sarajeva" - citat.

Vratnik, ... predio na desnoj strani Miljacke, obuhvacen gradskim bedemima. Ime Vratnik slavenskog je porijekla i izvedeno je od oblika Bratnik, koji se pojavljuje u turskim dokumentima u drugoj polovini 15. stoljeca. Preko Vratnika je stoljecima vodila takozvana "Carska dzada" (divan-yoli), drum od Sarajeva, preko Visegrada do Carigrada. Vratnik je nazivan i Careva avlija i Sahin dzirani (Susjed sokola).
BHF_Manijak

#2571 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Selam braco po vjeri :mrgreen:

kako vi u ove sate pred iftar?!mozel se postit....

usput,svidjaju mi se teroiej Avicene i Vratniku i Istocnjakv osvrt na Sahanov odziv zenskom rodu,a nas na ignor :lol: (sala mala :mrgreen: )
avicena

#2572 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

pape wrote:

"Leksikon Sarajeva" - citat.

Vratnik, ... predio na desnoj strani Miljacke, obuhvacen gradskim bedemima. Ime Vratnik slavenskog je porijekla i izvedeno je od oblika Bratnik, koji se pojavljuje u turskim dokumentima u drugoj polovini 15. stoljeca. Preko Vratnika je stoljecima vodila takozvana "Carska dzada" (divan-yoli), drum od Sarajeva, preko Visegrada do Carigrada. Vratnik je nazivan i Careva avlija i Sahin dzirani (Susjed sokola).

Nisam ovo znao i sigurno je tako. Cuo sam cesce ovakva objasnjenja:
Mufid Garibija, arhitekta i poznavalac historije Sarajeva, podsjeća da je Vratnik dobio naziv po tome što je zapravo predstavljao vrata Sarajeva.

"Na ta vrata je ušao sultan Mehmed Fatih. Imao je logor u Bijeloj tabiji, gdje je sagrađena i Bijela džamija sa sahat-kulom u njegovu čast.
BHF_Manijak wrote:Selam braco po vjeri :mrgreen:

usput,svidjaju mi se teroiej Avicene i Vratniku i Istocnjakv osvrt na Sahanov odziv zenskom rodu,a nas na ignor :lol: (sala mala :mrgreen: )

we alejkumu selam :)

E moj brate, vidis ovi sto asikuju, zadeveraju pa ih nema vise. Od sevdaha veceg jada nema. :wink:

pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2573 Re: Ramazan, opet ;)

Post by pape »

"Leksikon Sarajeva" - citat:

Bijela tabija, ... bastion u Sarajevu, dio Vratnickog grada, sistem utvrda, koji je izgradjen izmedju 1929. i 1939. godine. Prve utvrde na ovom lokalitetu stajale su jos u srednjovjekovnom razdoblju. Podrucje Vratnika opasano je bedemima, tek nakon provale princa Eugena Savojskog (1697. godine). Radovi na utvrdjivanju Vratnickog grada okoncani su krajem tridesetih godina 18. stoljeca. Bijela tabija je, kroz stoljeca, u vise navrata rusena, obnavljana, pregradjivana i nadogradjivana. Sluzila je kao tamnica, kasarna, baruthana, trezor etc. Nakom rata 1992.-1995. godine, u ambijentu Bijele tabije, priredjuju se muzicke i druge kulturne manifestacije. Godine 2000, zapocela je temeljita obnova Bijele tabije i njena adaptacije za kulturne priredbe.
istocnjak

#2574 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

zvjezdica_7 wrote: Alejkumuselam, svi su dobro mašallah, sem one male amidžine koja kako popi tvoj sok na razmutu, nikako da se dohaviza :lol:
Zato nemoj da se čudiš što te Lee gOnja. :lol: :lol:
Mislis stvarno da Sevko Lee zbog moje razmute amidjicnoj sada hoce mene da razgodi? :cry:
istocnjak

#2575 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

BHF_Manijak wrote:Selam braco po vjeri :mrgreen:

Ma razumijemo mi njega. Jel' de brate? ;-)
Locked