Mirci, neumorna simIRCerka wrote:
nisu ni oni "postojali" dok ih ne otkrise opet... o tome govorim...
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
- terapija
#2551 Re: Bosanska piramida zablude
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2552 Re: Bosanska piramida zablude
suti ba, jedini sam piramidas online, valja mi se izborit s vamaterapija wrote:Mirci, neumorna simIRCerka wrote:
nisu ni oni "postojali" dok ih ne otkrise opet... o tome govorim...Da te samo cika Semir moze sad vidjeti, bio bi ponosan
:D:D:D:D
-
Drumer
Neznam gdje je profesor, al samo sam htjeo da kazem doticnom da Jasmin Imamovic nema veze sa tezom koja je dosla iz Tuzle, od strane tog tima sto su bili na Visocici, koja navodno opovrgava tezu Semira Osmanagica. Al ja mislim da se jos jedan od tih likova iz tog tima preziva Imamovic......terapija wrote:Bio sam na web stranicama oba gore navedena fakulteta, nazalost, sami jad i bijeda, polovicno dovrseno, bez navedenog nastavnog osoblja tako da se vase tvrdnje nazalost ne mogu potvrditi niti opovrgnuti.H wrote:Prof. dr.Enver Imamović je profesor historije i arheologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Usput, čovjek bi trebao ove godine u zasluženu penziju kao profesor.Drumer wrote:Ne, ne ti si pobrkao loncice, nije Jasmin Imamovic vec Enver Imamovic, gospodin je profesor na geoloskom fakultetu u Tuzli, i on je dio tima koji je bio na Visocici i oni tvrde da nema piramide.....
Dajte odlucite se vec jednom
Da nije mozda prof. na oba fakulteta??
-
miop
Ko li je se pronasao u ovim naslovimasemm wrote:Vas četvorica bi mogli napisati monodrame sa naslovima :
"Ja i samo Ja" ili
"Sve je laž" ili
"Bolujem od konspiracija" ili
"Nepravda, pa to ti je nepravda"
Nadam se da neće biti svađe oko izbora naslova.
Dopustite da pogodimo!?
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#2555 Re: Bosanska piramida zablude
mIRCerka wrote: suti ba, jedini sam piramidas online![]()
¹ta misli¹ o ideji da je jedna piramida Visoèica a ono ispod jo¹ jedna u zrcalu?
-
mIRCerka
#2556 Re: Bosanska piramida zablude
pa mexichke piramide su sve sa platoom umjesto spica....ztluhcs wrote:mIRCerka wrote: suti ba, jedini sam piramidas online![]()
šta misliš o ideji da je jedna piramida Visočica a ono ispod još jedna u zrcalu?(vidiš čak nema ni oštar vrh nego "plato" kako kaže čika Semir)
![]()
![]()
neko vas je slagao da su jedine prave piramide one u egiptu
a nemamo mi para za toliko yrcalo...da si rekao HOLOGRAM pa hajd...to smo jos i mogli ukrast od UNPROFORa...
-
ztluhcs
#2557 Re: Bosanska piramida zablude
Taj plato nastane kad stanovnici dodju i kopaju kamenje za ¹upe, kuæe i ¹talemIRCerka wrote:pa mexichke piramide su sve sa platoom umjesto spica....ztluhcs wrote:mIRCerka wrote: suti ba, jedini sam piramidas online![]()
¹ta misli¹ o ideji da je jedna piramida Visoèica a ono ispod jo¹ jedna u zrcalu?(vidi¹ èak nema ni o¹tar vrh nego "plato" kako ka¾e èika Semir)
![]()
![]()
neko vas je slagao da su jedine prave piramide one u egiptu![]()
a nemamo mi para za toliko yrcalo...da si rekao HOLOGRAM pa hajd...to smo jos i mogli ukrast od UNPROFORa...![]()
-
ztluhcs
ili jo¹ bolje, kad ravnaju teren za onaj sport njihov, guranje loptice kroz neki vertikalni obruè... a vrh piramide smeta, a podloga se ubila za "stadijon" 
Btw, piramide su pravili predatori da u njima èuvaju aliene i hrane ih ljudima

Btw, piramide su pravili predatori da u njima èuvaju aliene i hrane ih ljudima
Last edited by ztluhcs on 11/05/2006 15:40, edited 1 time in total.
- terapija
#2559 Re: Bosanska piramida zablude
Ani tada bi trebala da rotira, izgledalo bi vise coolmIRCerka wrote:pa mexichke piramide su sve sa platoom umjesto spica....ztluhcs wrote:mIRCerka wrote: suti ba, jedini sam piramidas online![]()
šta misliš o ideji da je jedna piramida Visočica a ono ispod još jedna u zrcalu?(vidiš čak nema ni oštar vrh nego "plato" kako kaže čika Semir)
![]()
![]()
a nemamo mi para za toliko yrcalo...da si rekao HOLOGRAM pa hajd...to smo jos i mogli ukrast od UNPROFORa...![]()
-
mIRCerka
#2560 Re: Bosanska piramida zablude
vidjecemo dok se sve istrazi i otkopa....ztluhcs wrote:Taj plato nastane kad stanovnici dodju i kopaju kamenje za šupe, kuće i štalemIRCerka wrote:pa mexichke piramide su sve sa platoom umjesto spica....ztluhcs wrote:
![]()
![]()
i u po frke ih neko "oćera".... Onda neko to nađe i kaže kasno atlantidski piramidonsko atlantski stil gradnje
-
ztluhcs
...Charles Weyland, an industrialist billionaire, leads an archaeological expedition... . Using thermal imaging satellites, Weyland believes to have discovered the ruins of an ancient pyramid temple that predates the Egyptian and Aztec pyramids buried under the ice....
Svaka sliènost sluèajna
http://www.imdb.com/title/tt0370263/plotsummary
Svaka sliènost sluèajna
- terapija
HAHAHA treci nastavak ce se onda snimati u BiHztluhcs wrote:...Charles Weyland, an industrialist billionaire, leads an archaeological expedition... . Using thermal imaging satellites, Weyland believes to have discovered the ruins of an ancient pyramid temple that predates the Egyptian and Aztec pyramids buried under the ice....
Svaka sličnost slučajna
-
mIRCerka
Hapliciram za neku od uloga...statiracu u zavojimaterapija wrote:HAHAHA treci nastavak ce se onda snimati u BiHztluhcs wrote:...Charles Weyland, an industrialist billionaire, leads an archaeological expedition... . Using thermal imaging satellites, Weyland believes to have discovered the ruins of an ancient pyramid temple that predates the Egyptian and Aztec pyramids buried under the ice....
Svaka sličnost slučajna
http://www.imdb.com/title/tt0370263/plotsummary:D:D:D:D
-
ztluhcs
A i aliena i predatora ima dovoljno po cestama... Samo æemo ljude (u dovoljnim kolièinama) morati tra¾iti vanimIRCerka wrote:Hapliciram za neku od uloga...statiracu u zavojimaterapija wrote:HAHAHA treci nastavak ce se onda snimati u BiHztluhcs wrote:...Charles Weyland, an industrialist billionaire, leads an archaeological expedition... . Using thermal imaging satellites, Weyland believes to have discovered the ruins of an ancient pyramid temple that predates the Egyptian and Aztec pyramids buried under the ice....
Svaka sliènost sluèajna
http://www.imdb.com/title/tt0370263/plotsummary:D:D:D:D
a necemo morati graditi studio obzirom da cemo imati vlastitu SVJEZE OTKOPANU piramidu....
-
Gospon Macola
#2565 Re: Bosanska piramida zablude
Covek veruje, covek verujemileS wrote:Dio teksta iz novog broja BHDana
Kvazinaučna lakrdija Gledajući na potešku stvarnost Bosne, svako je sanjarenje čak i za preporučiti da nije jednog drugog problema. Naime, pri sanjarenju smo podložni manipulacijama isto kao i pri emotivnom naboju u budnom stanju. U oba slučaja ljudi oskudijevaju mozgom. A bošnjački narod, koji je najviše propatio, odista ima pravo da poželi nešto dobro, ali se također mora i pitati da li je puko priželjkivanje dobra uvijek i put u dobro. U pasivnoj poziciji maštanja smo osuđeni na čekanje "mesije", koji će povesti narod ka dobru. I zato i ne čudi što u komentarima na citirani tekst padaju i rečenice tipa "sam Bog ga je poslao". I zato razmislimo bez emocija: zašto vjerujemo da je cijela Evropa prije 12.000 godina bila pod ledom, a Bosna nije? Zašto vjerujemo da je tada većina životinja izumrla, a u Bosni nije, pa su naši preci pored masne večere još imali dovoljno vremena za gradnju piramida? Zašto vjerujemo da su naši preci imali sav alat, matematičko znanje i ljudstvo? Zašto zapostavljamo naučne dokaze? Možda jednostavno zato što želimo da vjerujemo? Šta je intencija ove analize? Da se ne dozvoljava svakome iskopavanje i na kraju skrnavljenje historijskih ostataka naše zemlje. Niko zasad ne vidi iskopane ploče kao nadgrobne spomenike ili kao ostatke starih rimskih/ilirskih građevina, nego samo kao "zidove piramide". I dok naši naučnici više i ne znaju kome još da se požale zbog ove kvazinaučne lakrdije, i dok naše historijsko naslijeđe ionako postepeno propada pod zubom vremena, naša vlada izdaje Osmanagiću sve papire i garancije da bi mogao u miru da "dokaže" ono što svi naučnici poriču.
Lepe nase piramide ...
Ovdje je, haman, ta duza verzija teksta ovog clanka iz BHDana:
http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php ... eme&id=929
-
Apokalipsa
novi audio blog:
http://www.angelfire.com/planet/pihramide/visoko/
-
Prenj
Posljednja vijest iz piramidalne nesvijesti ...
Gdje su ovi ljudi u skolu isli?
Gdje su ovi ljudi u skolu isli?
visoko.co.ba wrote: U blokovima na platou pronađeni fosilni ostaci listova!!!
11.05.2006. @ 13:33
Nusret Smajovic
Iako je većina radova u proteklih nekoliko dana na Bosanskoj piramidi Sunca usmjerena na pripreme na južnoj strani, te na daljnje radove na sjeveroistočnoj strani, radovi na platou ne jenjavaju.
Proteklih dana su pronađeni fosilni ostaci listova na blokovima u sondama koje su otvorene na samom platou piramide.
Prema riječima arheologa Silvane Čobanov još ništa se sa sigurnošću ne može tvrditi, ali se čeka paleontolog koji će prema obliku listova zaključiti da li se ti listovi pojavljuju i danas ili su te vrste biljaka izumrle. Također prema fosilnim ostacima pronađenih listova biti će moguće odrediti i period kada su ti listovi nastali, a samim time i približnu starost blokova piramide na kojima su listovi pronađeni.
-
Apokalipsa
To care samo list. E sto ti je nasa nauka samo gledaj u list i eto ti piramide.
-
Gospon Macola
Ne zaboravi lopatu.mIRCerka wrote:Nardoe citamo se u ponedeljak...odoh na Visocicu ....
![]()
A usput, pitaj Osmanagica o finansijskim strujanjima unutar fondacije.
Kako saznajem, nisu to bas najcistija posla.
http://stultitia.blogger.ba/arhiva/2006/05/11
-
Saraswati
ApokalipticnoApokalipsa wrote:
Mircerka, sretno! I, ima da je pronadjes!
-
mIRCerka
lopata je kod semira, nisi upratio...Gospon Macola wrote:Ne zaboravi lopatu.mIRCerka wrote:Nardoe citamo se u ponedeljak...odoh na Visocicu ....
![]()
![]()
A usput, pitaj Osmanagica o finansijskim strujanjima unutar fondacije.
Kako saznajem, nisu to bas najcistija posla.
http://stultitia.blogger.ba/arhiva/2006/05/11

-
Gospon Macola
Samo naprijed, nije moja kicma.mIRCerka wrote:
a ja ako je ne nadjem, izgradicu je...
Dokle god ne trosi drzavni porez, u redu je.
Ali kako sam mogao da procitam, nije bas sve najcistije ...
Ali, o tom po tom.
-
mIRCerka
pa vidis kako je to fino podijeljeno:Gospon Macola wrote:Samo naprijed, nije moja kicma.mIRCerka wrote:
a ja ako je ne nadjem, izgradicu je...
Dokle god ne trosi drzavni porez, u redu je.
Ali kako sam mogao da procitam, nije bas sve najcistije ...
Ali, o tom po tom.
ja vjerujem Semiru i Fondaciji a ti vjerujes antipiramidashkom bloggeru
supejjj
idem...mahanje...