Kako naci zenu vrijednu braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- alibaba_i_30_godina
#2551 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ja sam zarad svog zivota, svojih ciljeva i nekih drugih stvari napustio jedan, za neke odličan, posao.
Nije da nisam karijerista, ali kada vidim da to vodi u moj lični ambis onda ću radije izabrati sebe.
Nije da nisam karijerista, ali kada vidim da to vodi u moj lični ambis onda ću radije izabrati sebe.
-
Cookie85
#2552 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Pa to je svaki posao, svako je zamjenjiv, mozda ne bas kvalitet na istom nivou, ali se svako moze zamjeniti.dobar osjecaj wrote:Svi poslovi koji se lako mogu nastaviti sutra bez mene ili tebe ako nam se danas desi teska bolest ili smrt.Cookie85 wrote:Sta su za tebe obicni poslovi ?
-
Cookie85
#2553 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Pa dobro, svako ima svoje prioritetealibaba_i_30_godina wrote:Ja sam zarad svog zivota, svojih ciljeva i nekih drugih stvari napustio jedan, za neke odličan, posao.
Ja volim da radim i uzivam dok radim. Jos kad radim projekat neki da nekome olaksa zivot, to mi daje jos vise morala da radim
-
moonca
#2554 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Svidja mi SE tvoj pristup zivotu I obavezama.
No, ako ' shupljirash'. I to ti ide..
-
Cookie85
#2555 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Nemam razlog supljirati, to je tako voljela ti to ili nemoonca wrote:Svidja mi SE tvoj pristup zivotu I obavezama.![]()
ovo je 2x da se slazes samnom, zato ovdje kisa pada
-
moonca
#2556 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Cookie85 wrote:Nemam razlog supljirati, to je tako voljela ti to ili nemoonca wrote:Svidja mi SE tvoj pristup zivotu I obavezama.![]()
ovo je 2x da se slazes samnom, zato ovdje kisa pada![]()
..I kod mene..
-
Cookie85
#2557 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
moonca wrote:Cookie85 wrote:Nemam razlog supljirati, to je tako voljela ti to ili nemoonca wrote:Svidja mi SE tvoj pristup zivotu I obavezama.![]()
ovo je 2x da se slazes samnom, zato ovdje kisa pada![]()
..I kod mene..![]()
Ovo si ti kriva sto kisa pada
- Euphoria
#2558 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
I karijera te moze ispuniti i uciniti srecnim, bas kao i veza, djete, prijateljstvo....samo ako volis posao koji radis. Neke karijere su usmjerene ka pomaganju i usrecivanju ljudi. Sve je to relativno i nemoguce za porediti i imati jedinstven stav.
A ako ti postane tegoba i opterecenje, izbija tvoj ambis, kako alibaba kaze, onda je treba napustiti.
Najbitnije je u zivotu biti ispunjen, sretan i ostvaren, u svakom smislu.
Tako je i u vezi. Ako nemaju iste ciljeve i idu u istom smjeru....samo ce oboje biti jadn i nesretni.
Valjda je bit veze medjusobna podrska, podsticanje da budemo bolja verzija sebe svaki dan. Ako ce ti neko zvocati, kočiti te, vući nazad i činiti nesretnim....onda ti ni ne treba ta osoba.
Lično mislim da je bolje biti sam i ispunjen u svim ostalim oblastima, nego biti u vezi gdje ti neko prigovara, zeli te mijenjati i biti jadan jer ne mozes punim kapacitetom da se iskazes tamo gdje zelis i trebas.
A ako ti postane tegoba i opterecenje, izbija tvoj ambis, kako alibaba kaze, onda je treba napustiti.
Tako je i u vezi. Ako nemaju iste ciljeve i idu u istom smjeru....samo ce oboje biti jadn i nesretni.
Valjda je bit veze medjusobna podrska, podsticanje da budemo bolja verzija sebe svaki dan. Ako ce ti neko zvocati, kočiti te, vući nazad i činiti nesretnim....onda ti ni ne treba ta osoba.
Lično mislim da je bolje biti sam i ispunjen u svim ostalim oblastima, nego biti u vezi gdje ti neko prigovara, zeli te mijenjati i biti jadan jer ne mozes punim kapacitetom da se iskazes tamo gdje zelis i trebas.
-
Cookie85
#2559 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Miss Moonlight wrote:I karijera te moze ispuniti i uciniti srecnim, bas kao i veza, djete, prijateljstvo....samo ako volis posao koji radis. Neke karijere su usmjerene ka pomaganju i usrecivanju ljudi. Sve je to relativno i nemoguce za porediti i imati jedinstven stav.
Ko zna, zna!
Sad cekamo kontre
- dobar osjecaj
#2560 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ne sumnjam da se može uživati u poslu koji radiš za novac, kao ni da se može uživati u raznim altruističkim aktivnostima koje neki ljudi rade besplatno.
Napisah već da je karijera jedno jako tužno mjesto ako proguta sve ostale segmente života. Pri tome nigdje nisam ni pomislila ni napisala da mora i može biti samo ili/ili posao/karijera ili veza, dijete, prijateljstvo. Zdravo je naučiti naći ravnotežu i živjeti različite segmente sebe i svog života dok si živ i potruditi se shvatiti šta su tvoje želje i potrebe i odvojiti ih od potreba firme, društva i medija koji ti nameću neke slike šta bi trebao da želiš za sebe. Lijepi i kvalitetni dio života začas prođe. Da li je stvarno vrijedno da ga se najvećim dijelom daje nekoj firmi?
Već sam spominjala češki dokumentarac iz 2010 "Generacija samaca" jer sam ga nedavno gledala i podsjetio me na mnoštvo ljudi oko mene koji su isto tvrdili da im je super što žive sami, da ne žele da im se iko petlja u njihove dobro organizovane živote, da ne mogu trpiti ničije drugačije navike a vremenom kad ih bolje upoznaš ili duže razgovaraš s njima shvatiš da bi sve dali da imaju nekoga s kim da dijele obične svakodnevne stvari.
Napisah već da je karijera jedno jako tužno mjesto ako proguta sve ostale segmente života. Pri tome nigdje nisam ni pomislila ni napisala da mora i može biti samo ili/ili posao/karijera ili veza, dijete, prijateljstvo. Zdravo je naučiti naći ravnotežu i živjeti različite segmente sebe i svog života dok si živ i potruditi se shvatiti šta su tvoje želje i potrebe i odvojiti ih od potreba firme, društva i medija koji ti nameću neke slike šta bi trebao da želiš za sebe. Lijepi i kvalitetni dio života začas prođe. Da li je stvarno vrijedno da ga se najvećim dijelom daje nekoj firmi?
Već sam spominjala češki dokumentarac iz 2010 "Generacija samaca" jer sam ga nedavno gledala i podsjetio me na mnoštvo ljudi oko mene koji su isto tvrdili da im je super što žive sami, da ne žele da im se iko petlja u njihove dobro organizovane živote, da ne mogu trpiti ničije drugačije navike a vremenom kad ih bolje upoznaš ili duže razgovaraš s njima shvatiš da bi sve dali da imaju nekoga s kim da dijele obične svakodnevne stvari.
Kako suvremeni svijet oblikuje, ugrožava ili pozitivno utječe na naše odnose? Na koji su se način ljubavne veze u Češkoj promijenile u zadnjih nekoliko godina? Jesmo li se prestali bojati samoće? Ne samo da postoji trend samaca u današnje vrijeme, nego je tu i sustav koji nas tjera prema potrošnji i osjećaju odgovornosti.
To utječe na ponašanje ljudi koji su tržišno orijentirani, a rađanje djece smatraju neprofitabilnim. Samo slobodni muškarci i žene imaju fleksibilnost i mobilnost koju tržište zahtijeva. Na koji ih način tržište iskorištava i kako pomaže u stvaranju samaca? Osobni život pretvara se u poslovni... Film promovira sljedeći slogan: „Moj život, vaš novac!“
-
Cookie85
#2561 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
dobar osjecaj wrote:Ne sumnjam da se može uživati u poslu koji radiš za novac, kao ni da se može uživati u raznim altruističkim aktivnostima koje neki ljudi rade besplatno.
Kako suvremeni svijet oblikuje, ugrožava ili pozitivno utječe na naše odnose? Na koji su se način ljubavne veze u Češkoj promijenile u zadnjih nekoliko godina? Jesmo li se prestali bojati samoće? Ne samo da postoji trend samaca u današnje vrijeme, nego je tu i sustav koji nas tjera prema potrošnji i osjećaju odgovornosti.
To utječe na ponašanje ljudi koji su tržišno orijentirani, a rađanje djece smatraju neprofitabilnim. Samo slobodni muškarci i žene imaju fleksibilnost i mobilnost koju tržište zahtijeva. Na koji ih način tržište iskorištava i kako pomaže u stvaranju samaca? Osobni život pretvara se u poslovni... Film promovira sljedeći slogan: „Moj život, vaš novac!“
Covjek je sretan kad moze raditi ono sto voli i sa tim zaradjivati. Naravno da moras i da zivis, ne samo da radis, ali sam ti govorio ranije, da zene u danasnjem vremenu su takve 95% njih, da ce te samo povuci dole, kociti te ka tvojim ciljevima.
Zivot prodje za tren i trebas ga zivjeti najbolje kako mozes i zelis!
Neko kao ti se zadovoljis malim stvarima i porodicom, to je ok, nije to nista lose.
- dobar osjecaj
#2562 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Stvarno nisam razmisljala ni o temi ko koga vuce gore ili dole, iako vjerujem da se ljudi oba spola suocavaju sa takvim izazovima, niti sam govorila ista o tebi ili sebi.Cookie85 wrote: Covjek je sretan kad moze raditi ono sto voli i sa tim zaradjivati. Naravno da moras i da zivis, ne samo da radis, ali sam ti govorio ranije, da zene u danasnjem vremenu su takve 95% njih, da ce te samo povuci dole, kociti te ka tvojim ciljevima.
Neko kao ti se zadovoljis malim stvarima i porodicom, to je ok, nije to nista lose.
-
Cookie85
#2563 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ne moras se ljutiti, samo raspravljamo o razlicitim misljenjima vezano za zivot!dobar osjecaj wrote:Stvarno nisam razmisljala ni o temi ko koga vuce gore ili dole, iako vjerujem da se ljudi oba spola suocavaju sa takvim izazovima, niti sam govorila ista o tebi ili sebi.Cookie85 wrote: Covjek je sretan kad moze raditi ono sto voli i sa tim zaradjivati. Naravno da moras i da zivis, ne samo da radis, ali sam ti govorio ranije, da zene u danasnjem vremenu su takve 95% njih, da ce te samo povuci dole, kociti te ka tvojim ciljevima.
Kad se prica o tim stvarima, onda moras da ukljucis vise varijabli! Svi bi mi zeljeli i voljeli da imamo sta zelimo, Posao/Karijeru koji volimo, novac, stan, vikendice, auta, porodica, djeca, vrijeme, putovanja, avanture... ali to je prosto nemoguce!
U jednom momentu moras da biras sta trenutno zelis ili sta zelis u bliskoj buducnosti, pa se postaviti tako i raditi na tome.
Ne mozes imati vrijeme i novac, nikako ! (jedino ako si se rodila kao milioner), evo i matematicki:
Za zenu treba vrijeme i novac to svi znamo, ne moramo se lagati
Zena = Vrijeme x Novac
Takodjer znamo da je vrijeme novac
Vrijeme = Novac
Zena = Novac x Novac
Zena = (Novac)2
99% u braku problemi pocinju zbog finansijske situacije "Novac je korijen svih problema"
Novac = √Problemi
Zena = (√Problemi)2
Zena = Problemi
Sad ti meni reci da matematika laze ?
- pirmin
#2564 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
A da se vi uzmete i zivite sretno do kraja zivota? 
Bili bi osmi par za koji znam da su startali na ovom forumu od 2006.
- anchor85
#2565 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Cookie85 wrote: evo i matematicki:
Za zenu treba vrijeme i novac to svi znamo, ne moramo se lagati
Zena = Vrijeme x Novac
Takodjer znamo da je vrijeme novac
Vrijeme = Novac
Zena = Novac x Novac
Zena = (Novac)2
99% u braku problemi pocinju zbog finansijske situacije "Novac je korijen svih problema"
Novac = √Problemi
Zena = (√Problemi)2
Zena = Problemi
Sad ti meni reci da matematika laze ?
Kakva matematika
-
Cookie85
#2566 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ma ne bi islo, nemamo isti pogled na zivot niti iste ciljevepirmin wrote:A da se vi uzmete i zivite sretno do kraja zivota?
- dale cooper
#2567 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
A koji su tvoji ciljevi? Zaraditi gomilu novca? Imam osjećaj da veličinu zarade izjednačuješ sa osobnom vrijednošću i važnošću. Ali ti si samoCookie85 wrote:Ma ne bi islo, nemamo isti pogled na zivot niti iste ciljevepirmin wrote:A da se vi uzmete i zivite sretno do kraja zivota?
Bili bi osmi par za koji znam da su startali na ovom forumu od 2006.Ona bi mozda bila dobra za Xavia, on trazi nesto tako...
vrijedan i važan sebi i onome za koga radiš i praviš novac. Neka šira važnost tu ne postoji. Iznimno je mali procenat kroz istoriju onih koji su
svojim genijem i poslom pridonijeli boljitku civilizacije i čovječanstva. Svi ostali su samo kotači u mašini. Naravno, ništa u tome nema
loše jer su i kotači bitni. Samo su isto tako zamjenjivi. I ne treba gledati odozgo na ljude koji teže ličnoj satisfakciji u drugom smislu,
kroz prijatelje, porodicu itd. Ništa njihovi ciljevi nisu manje ili više vrijedniji od tvojih.
-
Cookie85
#2568 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Moji ciljevi su jednostavni, raditi sta volim i pri tome zaraditi, pa te iste pare trositi za svoje neke uzitke, bile to djevojke, putovanja, auta, stan... ako te vec zanimadale cooper wrote:
A koji su tvoji ciljevi? Zaraditi gomilu novca? Imam osjećaj da veličinu zarade izjednačuješ sa osobnom vrijednošću i važnošću. Ali ti si samo
vrijedan i važan sebi i onome za koga radiš i praviš novac. Neka šira važnost tu ne postoji. Iznimno je mali procenat kroz istoriju onih koji su
svojim genijem i poslom pridonijeli boljitku civilizacije i čovječanstva. Svi ostali su samo kotači u mašini. Naravno, ništa u tome nema
loše jer su i kotači bitni. Samo su isto tako zamjenjivi. I ne treba gledati odozgo na ljude koji teže ličnoj satisfakciji u drugom smislu,
kroz prijatelje, porodicu itd. Ništa njihovi ciljevi nisu manje ili više vrijedniji od tvojih.
Ne znam sto si mene citirao kad sam ja isto to rekao ovo podebljano! Da smo svi mi u poslu zamjenjivi!
Odakle tebi to da gledam nekoga sa visine? svako ima svoje "prioritete i zelje" u zivotu. Niti su moji ciljevi vrijedniji od necijih i obrnuto. A sto komentarisem necije ciljeve ? zbog istog razloga sto taj isti neko komentarise moje zivotne ciljeve. Pa sad po tvome ispade, ako ja imam neke ciljeve za koje drustvo "forum" smatra nemoralnim, ludim, dusevno bolesnim( ne znam ni ja sam kako su sve komentarisali), onda je ok komentarisati i praviti se moralan i pametan, a kad se odgovori i pokaze dio realnosti, tad postaje problem. Zasto ? da li da ti pisem ili da ostavim da se malo zapitas
Jesi li ti sta uradio/ napravio/ izumio da olaksas covjeku u svom zivotu ? jer ja jesam.
- dale cooper
#2569 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Vid...ja nemam nimalo respekta za likove kao što si ti, koji kad počnu zarađivati neke veće novce se totalno prešaltaju u tajCookie85 wrote:Moji ciljevi su jednostavni, raditi sta volim i pri tome zaraditi, pa te iste pare trositi za svoje neke uzitke, bile to djevojke, putovanja, auta, stan... ako te vec zanimadale cooper wrote:
A koji su tvoji ciljevi? Zaraditi gomilu novca? Imam osjećaj da veličinu zarade izjednačuješ sa osobnom vrijednošću i važnošću. Ali ti si samo
Ne znam sto si mene citirao kad sam ja isto to rekao ovo podebljano! Da smo svi mi u poslu zamjenjivi!
Odakle tebi to da gledam nekoga sa visine? svako ima svoje "prioritete i zelje" u zivotu. Niti su moji ciljevi vrijedniji od necijih i obrnuto. A sto komentarisem necije ciljeve ? zbog istog razloga sto taj isti neko komentarise moje zivotne ciljeve. Pa sad po tvome ispade, ako ja imam neke ciljeve za koje drustvo "forum" smatra nemoralnim, ludim, dusevno bolesnim( ne znam ni ja sam kako su sve komentarisali), onda je ok komentarisati i praviti se moralan i pametan, a kad se odgovori i pokaze dio realnosti, tad postaje problem. Zasto ? da li da ti pisem ili da ostavim da se malo zapitas
Jesi li ti sta uradio/ napravio/ izumio da olaksas covjeku u svom zivotu ? jer ja jesam.
![]()
materijalni trip ko' da su jebeni Gordon Gekko.
Nisam, ali ja ni ne tvrdim da jesam.
-
Cookie85
#2570 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Razumljivo da nemas respekta, ja to stvarno razumijem i znam zasto, ali necemo sad o tomedale cooper wrote:
Vid...ja nemam nimalo respekta za likove kao što si ti, koji kad počnu zarađivati neke veće novce se totalno prešaltaju u taj
materijalni trip ko' da su jebeni Gordon Gekko.To pokazuje manjak klase i stila. Pare to ne mogu kupiti.
Nisam, ali ja ni ne tvrdim da jesam.
Nisam ja jebeni Gordon Gekko niti se furam u taj neki fazon, samo pokusavam objasniti ono sto ti vec znas, ali neces sebi da priznas
Sta tebi tacno pokazuje manjak klase i stila ? neka rasprana na klix forumu ? neki komentari na tom istom forumu ? znas li ti sta znaci klasa i stil ?
Pare ne mogu mnogo stosta kupiti, ali ih mozes zamjeniti
Ja tvrdim da jesam uradio/napravio/izumio neke stvari da se olaksaju covjeku!
Vidis opet, ja uradim nesto za covjecantsvo, mozda mala stvar, a nekom velika, a ti jos uvijek sjedis na forumu i mlatis praznu slamu
Last edited by Cookie85 on 06/08/2019 15:53, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#2571 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Kome to novac ne treba?
-
Cookie85
#2572 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ma ne treba pojedinim forumasima koji me posjecaju na one sto izlaze po dzamijamaMarlboroGold wrote:Kome to novac ne treba?
- MarlboroGold
#2573 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Slažem se u vezi dosta što si naveo, ali matematika ti je bezveze.Cookie85 wrote:Ma ne treba pojedinim forumasima koji me posjecaju na one sto izlaze po dzamijamaMarlboroGold wrote:Kome to novac ne treba?
-
Cookie85
#2574 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Imas bolju varijantu ?MarlboroGold wrote:Slažem se u vezi dosta što si naveo, ali matematika ti je bezveze.Cookie85 wrote:Ma ne treba pojedinim forumasima koji me posjecaju na one sto izlaze po dzamijamaMarlboroGold wrote:Kome to novac ne treba?
Pa ja stojim da ce te 95% zena sputavati u karijeri, da ce da ti pravi probleme i vuci dole.
Zato sam i postavio ovu formulu, jer rijetko ko moze imati super karijeru + zenu koja ce ga podrzavati i nece mu zvocati za svaku sitnicu
EDIT:
Karijeru ne smatram kao pojedinci, ides na posao trudis se i kao ganjas karijeru, nego karijeru, da budes uspjesan u tome sto radis, da napredujes, da se obrazujes dalje itd.
Last edited by Cookie85 on 06/08/2019 16:00, edited 1 time in total.
- dale cooper
#2575 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Pa kompletan način na koji sebe predstavljaš ovdje to pokazuje. A ako imaš potrebu da to radiš virtuelno onda mogu zamisliti kako toCookie85 wrote:Razumljivo da nemas respekta, ja to stvarno razumijem i znam zasto, ali necemo sad o tomedale cooper wrote:
Vid...ja nemam nimalo respekta za likove kao što si ti, koji kad počnu zarađivati neke veće novce se totalno prešaltaju u taj
materijalni trip ko' da su jebeni Gordon Gekko.To pokazuje manjak klase i stila. Pare to ne mogu kupiti.
Nisam, ali ja ni ne tvrdim da jesam.![]()
Nisam ja jebeni Gordon Gekko niti se furam u taj neki fazon, samo pokusavam objasniti ono sto ti vec znas, ali neces sebi da priznas
Sta tebi tacno pokazuje manjak klase i stila ? neka rasprana na klix forumu ? neki komentari na tom istom forumu ? znas li ti sta znaci klasa i stil ?
Pare ne mogu mnogo stosta kupiti, ali ih mozes zamjeniti![]()
Ja tvrdim da jesam uradio/napravio/izumio neke stvari da se olaksaju covjeku!
izgleda u RL. Ljudi koji imaju stila i klase obično nemaju potrebu da se razmeću sa novcem i viču na megafon o svom životnom stilu.