Jest al ako ces Muhi stavit jedan cep u usta drugi u gujicuHAVANA wrote:Idi muha tito te jebo,milja tjedno.Pa posalji da zgrade kake kupimo.Izdavacemo dijaspori i arapima i ic kod gojka na meso.![]()
![]()
Valja i zivjet
Jest al ako ces Muhi stavit jedan cep u usta drugi u gujicuHAVANA wrote:Idi muha tito te jebo,milja tjedno.Pa posalji da zgrade kake kupimo.Izdavacemo dijaspori i arapima i ic kod gojka na meso.![]()
![]()
Ne znam, slabo ti se ja razumijem u taj arbajtmuha_sa wrote:detroit-mercy wrote:Nije, prije ce biti neki prosjek.muha_sa wrote: jel te to iznenadjuje plata zavarivaca 2800
Kod mene punac ovdje ko zavarivac ima tisucuali tjedno
![]()
TIG-ovac--garant
ne mogu si pomoći.muha_sa wrote: lejlicesve što ti ide na nerve preskociš i vozdra
ne se stresat

Ma jok, već razumijem svakoga, a imam i vlastita iskustva.lmo wrote:jesi i ti iz ovog pokreta?
onda si povratnik?almir90 wrote:Ma jok, već razumijem svakoga, a imam i vlastita iskustva.lmo wrote:jesi i ti iz ovog pokreta?
Ni to, od rođenja sam tu.lmo wrote:onda si povratnik?almir90 wrote:Ma jok, već razumijem svakoga, a imam i vlastita iskustva.lmo wrote:jesi i ti iz ovog pokreta?
Hvala svako dobro i tebikomsinica_s_drugog wrote:Evo teme gdje cu se posvadjat![]()
lajavi krelac, puno srece zelim
garant skršio keš istu večer u kafani, a raja plakala od smijeha dok je pričao kako je odero levata HansaHAVANA wrote:Evo jednog svestranog i nezadovoljnog majstora!!! On bogme ko da je u kladnju a ne u austriji,qrac ces ceprkat kako je tebi ceif...![]()
Policija austrijske savezne države Tirol izvijestila je o neobičnom slučaju oštećenja imovine u kojem je glavnu ulogu imao državljanin BiH.
On je radio kao bravar u Innsbrucku iako nije obučen za taj posao, izvijestila je policija Tirola.
U utorak 25. decembra, oko 11.35 sati, 22-godišnjak je pozvan na intervenciju i tom prilikom je pokazao "znanje".
Bosanac je neprofesionalno obavio posao i oštetio dvoja vrata, a klijentu naplatio uslugu u "stotinama eura".
Mušterija je obavijestila policiju koja je kontrolirala "bravara" i utvrdila da nema dozvolu za taj posao.
A kolko punac ima iskustva i sta vari?detroit-mercy wrote:Nije, prije ce biti neki prosjek.muha_sa wrote:jel te to iznenadjuje plata zavarivaca 2800insomnia78 wrote:Sta vari, svemirske brodove?
Da ti je da izrabljujes ljude za ceneraHAVANA wrote:Posalji mi tog za cenera i snijeg.Bezveze petobanku dam.I za cevape i kolu tog cenera.Jebala te sapna kompletna,u usta trolerska.
cuj baljezgaSapna_TZ wrote:Meni je muka i glava me boli od ovih forumasa sto su se "snasli", imaju strane pasose u dzepu u slucaju nuzde, pa ovdje palamude o zivotu i radu u Bosni, jos prisjedaju na muku normalnim ljudima.
Evo ovaj Havana.
24/7 trubi o majstorluku, baljezga kako je dobrog majstora tesko naci, kako dobar majstor uzme za obradu oko vrata 300 maraka i slicne danonocne gluposti kojim vrijedja inteligenciju svakog normalnog covjeka.
Valjda je svima jasno koliko godina i godina iskustva i rada je potrebno da se postane dobar majstor.
Koliko se treba godina provesti u preduzecu, raditi po terenu da se nauci posao?
Danas ti vise niko ne zeli pruziti priliku vec gleda da te sto prije sjebe.
Mahom , imas par desetina majstora koji drze monopol u Sarajevu i rade sav posao; kao i u svakoj bransi.
Sansa da neko sa tek zavrsenim zanatom dobije ikakvu priliku da se ogrebe o dio kolaca i da izgradi "karijeru" je ravna astronomskoj nuli..
Trziste je prezasiceno i samo odabrani plivaju i uzivaju.
Sinovi, zetovi, snahe odabranih se mogu snaci, ostalima je mrka kapa.
Ista analogija se moze primjeniti i na silne inzinjere, arhitekte, pravnike, ekonomiste koji izlaze kao diplomanti sa fakulteta.
Ako nemaju da ih neko pogura, nemaju se cemu ni nadati.
Godine na birou su ono sto ih ocekuje.
I tu je kraj svake diskusije.
Zato prestanite vise srati o tome kako niko nece da radi, kako se ne moze naci dobar radnik i tonu slicnih nebuloza kojima opterecujete forum i svijet oko sebe.
Momci su se nudili da ciste snijeg za cenera jer hoce zaradit. Svako zeli da ima, vi ponudite normalnu satnicu za normalan rad i odrzite rijec oko placanja i nece biti nikakvih problema.
nema šanseinsomnia78 wrote:A kolko punac ima iskustva i sta vari?detroit-mercy wrote: Nije, prije ce biti neki prosjek.
I jos bitnije kolike su sanse da tu dodje nekom iz BiH koji mozda nije ni vidio aparat za varenje?
ovdje papiri i kojekakve diplome ne piju vodeinsomnia78 wrote:Dobro znas da te niko nece pustiti da se ucis na takvim stvarima. Niti ce te cekati
insomnia78 wrote: Kme, kme. Hos paketic sirotiljo
Pa to. Samo sto je onda satnica mnogo manja. Ovdje gdje radim non stop traze varioce. Bukvalno imaju u komadu lima laserom izrezan oglas koji stoji pored ceste.muha_sa wrote:ovdje papiri i kojekakve diplome ne piju vodeinsomnia78 wrote:Dobro znas da te niko nece pustiti da se ucis na takvim stvarima. Niti ce te cekatiprije neg se krene ide se na atest
pa bujrum
što znaci da pocetnik nema ama baš nikakve šanseosim ako se poslodavac smiluje pa ga primi kao pomocnog radnika
insomnia78 wrote:Pa to. Samo sto je onda satnica mnogo manja. Ovdje gdje radim non stop traze varioce. Bukvalno imaju u komadu lima laserom izrezan oglas koji stoji pored ceste.muha_sa wrote:ovdje papiri i kojekakve diplome ne piju vodeinsomnia78 wrote:Dobro znas da te niko nece pustiti da se ucis na takvim stvarima. Niti ce te cekatiprije neg se krene ide se na atest
pa bujrum
što znaci da pocetnik nema ama baš nikakve šanseosim ako se poslodavac smiluje pa ga primi kao pomocnog radnika
![]()
Al za 90% posla klijenti zahtjevaju da se postuje odredjeni standard. Neki dan su npr poslali kolegu na obuku da mozemo zavrsiti jednog klijenta. Nema niko taj certifikat
Ovaj se vratio nije proslo pet dana povrjedi se i upitno je da li ce se uopste vratiti na poso. Jbg
Obim posla postaje prevelik za ovo dobrih majstora sto ima.Ja imam otprilike 12 ljudi koji mi rade odredjene stvari i kojim vjerujem ,razlicitih majstora.Ne stignu i moje i druge ljude.Evo sad sam zvao muhinog druga,po preporuci...Tek iza nove nekad moze doci i napraviti specifikaciju materijala a raditi ko zna.Sreca ne zuri mi se...Radije cu njega cekati nego budali nekoj dati da radi.Muha garantuje za kvalitet.Ako izradi, sisu cu mu otkinut.A u takvim stvarima me najmanje zanima jesu ruke 3000 ili 3500...A taj je raspon.Kod budale ima i za 2000. Taj nek mami radiPrpa.ba wrote:Ko god kuka kako nema ko da mu radi neki posao jednostavno taj posao ne placa, ili nije u stanju placati po trzisnoj cijeni.