Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
svjezi_ustipak

#2551 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

CPT wrote:Da, jako povezan. Najpoznatiji terosticki napad je izvrsio Breivik koji je dosao iz Afganistana, zar ne?! Terorizam je postojao i decenijama (IRA, ETA, ....) prije "migranata" i postojace poslije migranata. Neke direktne veze nema.

Problem sa integracijom postoji ali to opet nema direktne veze sa integracijom. U FRA (recimo) nisu problem migranti vec njihove bivse kolonije. A teroristicke napade obicno izvedu integrisani. Vise manje sve teroristicke napade u SAD izvedu bijeli/domaci stanovnici.

Izbjeglice iz BIH su za naciste u Evropi jednaki ovim ljudima. Pozeljni kao kuga, u obja slucaja. Madjarsku/Poljsku su jedva prihvatili u EU. A BiH/Srbiju bi primili kad i africka plemena tj. NIKAD.

dakle podaci relevantnih agencija o vezi terorizma i integracije u drustvo koji su ti poslani nisu u pravu vec si ti u pravu?

ako su to ozbiljen agencije sa ozbiljnim podacima i istrazivanjim?

Odakle bjehu oni sto su napadali u Londonu, Briselu, Nici, Parizu, Briselu? I oni su Norvezani kao Breivik?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2552 Re: Migranti

Post by Truba »

http://hr.n1info.com/a306147/Svijet/Svi ... rnici.html

Krscani-vise-kritiziraju-migrante-nego-nevjernici.html

opet krst pravi problem
triconja

#2553 Re: Migranti

Post by triconja »

Black swan wrote:http://hr.n1info.com/a306147/Svijet/Svi ... rnici.html

Krscani-vise-kritiziraju-migrante-nego-nevjernici.html

opet krst pravi problem
Mores komotno namjesto krscani turit nacisti a namjesto krst ona knjiga nacisticka :thumbup:
CPT

#2554 Re: Migranti

Post by CPT »

svjezi_ustipak wrote:
CPT wrote:Da, jako povezan. Najpoznatiji terosticki napad je izvrsio Breivik koji je dosao iz Afganistana, zar ne?! Terorizam je postojao i decenijama (IRA, ETA, ....) prije "migranata" i postojace poslije migranata. Neke direktne veze nema.

Problem sa integracijom postoji ali to opet nema direktne veze sa integracijom. U FRA (recimo) nisu problem migranti vec njihove bivse kolonije. A teroristicke napade obicno izvedu integrisani. Vise manje sve teroristicke napade u SAD izvedu bijeli/domaci stanovnici.

Izbjeglice iz BIH su za naciste u Evropi jednaki ovim ljudima. Pozeljni kao kuga, u obja slucaja. Madjarsku/Poljsku su jedva prihvatili u EU. A BiH/Srbiju bi primili kad i africka plemena tj. NIKAD.

dakle podaci relevantnih agencija o vezi terorizma i integracije u drustvo koji su ti poslani nisu u pravu vec si ti u pravu?

ako su to ozbiljen agencije sa ozbiljnim podacima i istrazivanjim?

Odakle bjehu oni sto su napadali u Londonu, Briselu, Nici, Parizu, Briselu? I oni su Norvezani kao Breivik?
Takvih podataka i agenciji nema, takva statistika je u EU cak i zabranjena (onako usput). Al ti to sigurno znas.
Terorizam u Evropi je puno stariji od migratske krize tako da je ta prica ...
Truba

#2555 Re: Migranti

Post by Truba »

http://tribun.hr/prosle-tri-godine-a-91 ... njemackoj/

prosle-tri-godine-a-91-posto-imigranata-jos-uvijek-na-socijalnoj-pomoci-u-njemackoj/

neće da radi

živjeli smo u libiji iraku...jordanu...

hidrogradnja... a sada i ovi naši što su s amerima išli od iraka do afganistana

neće da rade... uzmu godišnji 2 mjeseca sve stoji
bajram slave 21 dan

u uređenim arapskim zemljama rade indijci i filipinci
u neuređenim žive od socijale i varanja turista

čast izuzetcima
neće da rade...
_Scarlett_

#2556 Re: Migranti

Post by _Scarlett_ »

Nemoj tako.

Zvanicna statistika je naci propaganda :)
pirmin

#2557 Re: Migranti

Post by pirmin »

Ali pazi izvora: tribun.hr
Vrh zurnalistike :D
pirmin

#2558 Re: Migranti

Post by pirmin »

stakasa wrote:
pirmin wrote: Ili jos bolje, kad pita sta je lose u desnici koja vec 25 godina gura drzavu u sve dublje blato. :mrgreen:
De ga poguraj malo, sevap ufati, lajkaj ga jos dvaput na pivu ce te zvat. Gurni ga, ta ne zna sam, samo se iz grupe derat zna.
Eto Bato imas i ti osjecaj pripadnosti. "Mi" koje ne znas ni definisat protiv dijaspore. Barem vise nisi ti prvi na vjetrometini
Nisi me skont'o menscini. :)
Samo mi je bilo presmijesno kad se jedan Bosanac, ciju domovinu 25 godina razvaljuje desnica, pita sta je lose u toj desnici.
Stvarno smo zasluzili da budemo glavni junaci viceva. :D
insomnia78

#2559 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

O jbt led kad po Bosni stane mjeriti svijet
Pa eto SNSD je ljevica
svjezi_ustipak

#2560 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

[quote="CPT"]

Takvih podataka i agenciji nema, takva statistika je u EU cak i zabranjena (onako usput). Al ti to sigurno znas.
Terorizam u Evropi je puno stariji od migratske krize tako da je ta prica ...[/quote]

Zabranjena statistika o sigurnosti u EU? Ma bas :)

Drugi link koji ti (ponovo) saljem je vladina agencija. Hoces li podatke Europola?

Jel ti govoris engleski?

The majority of Belgian Islamic terrorists were of Moroccan decent, between the ages of 20 and 24, and had obtained a low level of education, according to the Royal Institute for International Relations, a Brussels-based think tank. ISIS recruiters prey on the alienation, poor economic prospects, and the feelings of belonging to two worlds but not fitting into either."

http://bigthink.com/philip-perry/does-b ... -terrorism

"There is evidence to indicate that support for terrorism is associated with rejection of a cohesive,
integrated, multi-faith society and of parliamentary democracy. Work to deal with radicalisation will
depend on developing a sense of belonging to this country and support for our core values. "

https://assets.publishing.service.gov.u ... review.pdf

"Analysts are not surprised by findings of a study that showed the majority of western terrorists were home-grown, pointing to the lack of social integration of Muslim migrants in Europe.

Although not the only factor, they say a lack of integration constitutes a major cause for terrorist attacks being carried out in the west.

The study by the Institute for International Studies in Italy showed that 73 per cent of successful terror attacks in Europe and the US were committed by citizens of the country where they took place."

https://www.thenational.ae/uae/lack-of- ... y-1.662575
Truba

#2561 Re: Migranti

Post by Truba »

_Scarlett_ wrote:
Nemoj tako.

Zvanicna statistika je naci propaganda :)
Zanimljivost je i da je među „izbjeglicama“ pristiglim u Njemačku 2013. ili ranije čak 66 posto onih koji još uvijek primaju socijalnu pomoć.
jeza u ledja

#2562 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

CPT wrote:
jeza u ledja wrote:Mislim da se ne moze slika gledati crno-bijelo. Niti je smisleno biti potpuno protiv imigracije, niti je smisleno pausalno braniti/napadati sve imigrante, niti pausalno napadati ljude koji izrazavaju zabrinutost zbog broja imigranata, procesa njihove integracije, legalnog sistema, itd.

Ja sam generalno za imigraciju, za sto vise iste. Ne mislim da neko zasluzuje da zivi u bogatoj, uredjenoj, slobodnoj i mirnoj zemlji samo na osnovu mjesta rodjenja. Jednostavno smatram da svijet treba imati sto manje granica, a biti sto vise izmjesan.

No s tim recenim. Ne moze to preko noci. Ne moze ni u 100 godina. Postoji neki limit preko kojeg nekontrolisana imigracija postaje problem. Ne mozes ni stavljati imigrante (pogotovo ilegalne) ispred gradjana svoje zemlje. Znaci stani u red, pokazi se, zasluzi, integrisi se. Ljudima treba dati da rade, STO PRIJE. Znaci da legalno doprinose drustvu, makar ne znali jos muknut njemacki ili koji vec. Ljudi se stavljaju u neki limbo u kom mogu biti godinama, dobijati neki dzeparac i prodavati zjale cijeli dan. To stvara vrlo losu podlogu, u startu. Ja ne mogu vjerovat da se slucajevi za azil vuku po sudovima toliko dugo. :-) Normalno ako si iz Sirije, Iraka, imas prednost. Ovi ostali, stani u red.
Ako ne doprinosis u roku pola godine - NOGA. Znaci bukvalno potrpat u brod i pravac Kazablanka.

Ja sam i sam migrant, legalni, sve sam zivo po JUS-u radio, ali ne mogu reci da se a priori gnusam nelegalne imigracije. Naravno da je ne podrzavam, ali ako si vec tu, onda ti treba pokusati dati priliku za ono sto si dosao - da radis. Valjalo se odluciti na put, mislite da je to zajebancija, pjehe iz Pakistana, odakle vec, placat kojekakve barabe da te svercaju preko grane. Mogu mislit kakav tu medjunarodni kriminal radi. Ali kazem, posto mnogi znaju reci kao eto ja sam dosao legalno, ja radim, doprinosim, placam velike poreze.....za razliku od ovih jel.....ali niko da shvati da se oni ne mogu porediti s ovim ljudima uopste. Ti ako udjes nelegalno, ako boravis nelegalno, ti si u startu u OGROMNOM minusu u toj zemlji. Tesko da ces se skolovat, tesko ces postat "inzinjer" ili sta vec. Ja znam lika ovdje u Americi koji je ostao mimo dozvoljene vize, i onda godinama poslije najebao. I sad ne moze nista, ni pasos izvuc, ni ici nazad (odakle je dosao prije 25 godina). Nema ni vozacku kako treba. Izbjegava sve administrativne stvari, izbjegava policiju, itd. Ne moze ni racun u banci otvorit. Jebo taj zivot. I sad ja treba da se poredim s njim, da je nepravda sto je on tu ilegalno a ja morao sve po JUS-u. Meni zao covjeka jbt. To je jedan sasvim drugi svijet s kojim vjerujem malo ko od nas ima puno dodira, cak i animals. :D

Stoga imigracija da , svakako, ali sa jacom kontrolom. Jer ovo sto sad vidimo je previse kaoticno. I prije je imigracija u EU izgledala kaoticno. Previse geta, premalo prilika za zaposljenje, premala integracija. Sve donedavno su EU zemlje zamisljale imigrante kao nekog ko nikad ne moze biti Francuz, Njemac, itd. A istovremeno hoce radnu snagu....ha ne moze se sjedit na dvije stolice.
Malo generalizacija, malo relativizacije i na kraju zapakujes masnicom...

Nema ova prica nikakve veze sa "legalnim" ili "ilegalnim" migrantima. Ne pravi Trump razlike medju muslimanima, crncima, .... Migranti su samo signal nazi desnicarima a migrantski status je nacin dehumanizacije ljudi.

niti je smisleno pausalno braniti/napadati sve imigrante, niti pausalno napadati ljude koji izrazavaju zabrinutost zbog broja imigranata

to ti je ona, "good people on both sides" prica

jew da su na jednoj strani fasisti al ok, detalji ....
Znaci svako ko komentarise da je zabrinut oko toga sto je u njegovu zemlju uslo 100k ili milion imigranata u roku 1 godine, recimo u smislu zbrinjavanja tih ljudi, njihove integracije u drustvo, papirologije, odrzavanja reda i mira u kampovima gdje su oni smjesteni - on je, po tebi - fasista?

Upravo kao sto rekoh - nije smisleno pausalno napadati sve koji upute ijednu kritiku na nacin na koji dolaze imigranti. Ko to radi - ne doprinosi nicemu osim uzdizanju vlastitog ega. :wink:
jeza u ledja

#2563 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Ovo me je odusevilo
Ne mislim da neko zasluzuje da zivi u bogatoj, uredjenoj, slobodnoj i mirnoj zemlji samo na osnovu mjesta rodjenja
:lol: :lol:
Sta mislis koliko ce Njemacka ostati bogata, uredjena, slobodna i mirna ako u nju nakrkas po Afganistana?

Ljudi zapeli iz petnih zila da sebi naprave ono sto imaju i sad to trebaju podjeliti :lol:
Njemacka je primila ovoliko ljudi upravo da bi bila bogatija, kao sto je primala u 60-im gastarbajtere pa je sad bogatija.

I Francuska je bogatija jer je puna Afrikanaca koji placaju poreze za penzije matorog stanovnistva, radeci za budzasto.
insomnia78

#2564 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Afrikanci su stare platise poreza
breuer

#2565 Re: Migranti

Post by breuer »

:lol: Fiskalna migracija
славянин

#2566 Re: Migranti

Post by славянин »

Ne razumijem stvarno kako sve to funkcionse al ajde.Recimo ja da bez pasosa (mislim svaki "normalan" covjek) odem negdje pretrcim preko granice bio bih strpan u zatvor i deportiran po kratkom postupku.Kako je moguce da neko samo predje granicu pobaca dokumene i trazi azil ?? Jeli moguce da to zakonski nije rijeseno - zar nije krsenje zakona jednako sankcija.. ?
jeza u ledja

#2567 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

@ svjezi ustipce, naravno da problem integracije postoji, ali on nije nuzno vezan za sve imigrante i nije nuzno krivica samo imigranata, vec zemalja koje ih primaju. Trenutno postoji problem globalnog terorizma na osnovu kozojepske ideologije i on nazalost utice na to da amplificira neintegrisanost ljudi iz odredjenih zemalja. I onda na primjer ti to koristis kao glavni argument da kazes da se imigranti ne integrisu.

Iskreno, cisto sumnjam da je u predgradjima Pariza jedan Senegalac ista manje integrisan od jednog Marokanca, cak naprotiv. No opet, neces vidjeti tog Senegalca da se raznosi na trgovima i uzimati ga za primjer lose integracije. To je jedan drugi problem koji nije je vezan za problem lose integracije, ali nije nuzno isti.

Neintegrisanost imigranata se desava zbog mnogo stvari i o tome se pisalo i istrazivalo milion naucnih uradaka zadnjih X decenija. Neke zemlje to bolje rade od drugih. Mogucnost brzog zaposljenja, dobijanja papira, naseljavanja van getoiziranih zajednica, brzo i obavezno ucenje jezika, te brzo procesuiranje sudskih sporova i krivicnog gonjenja, i na kraju deportacija ako si krimos i/ili ako ne radis X vremena.

Ti kao imigrant, kao pojedinac, imas duznost da se snadjes, jel, ali jedina kolektivna odgovornost za integraciju imigranata lezi na drzavama koje ih primaju. U sustini, svi kao bi (htjeli primiti imigrante), ali da biraju najbolje. Isto tako migranti bi kao da biraju gdje ce i sta ce da dobiju. Dobijes onoliko koliko si sposoban, i kao pojedinac i kao drzava.
seln

#2568 Re: Migranti

Post by seln »

insomnia78 wrote:
seln wrote:
insomnia78 wrote:De nama neukima i priprostima jednom za vjeke vjekova objasnite sta je to lose u desnici?
Radnja koja se radi iskljucivo desbicom zove se - drkanje.
‘ajde? Valjda se zato satraste nebil kako podpali pod vlast krscanske demokratske unije
Ti si previse plitak da bi to shvatio.
seln

#2569 Re: Migranti

Post by seln »

insomnia78 wrote:Afrikanci su stare platise poreza
Jok, insomina sam odrzava francuski budget...
jeza u ledja

#2570 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Afrikanci su stare platise poreza
Da, za tvoju guzicu u penziji. :D

Ako ne rade, a nisu drzavljani, onda za to snosi odgovornost tvoja drzava. Ako rade, a ne placaju poreze, opet isto tako.

Francuska imala jednu od najgorih stopa nataliteta dok nisu poceli Afrikanci mahom hrlit. A ovamo na djabalebarenju naviklo drustvo diglo motiku kad se htjela povecat dob za penzionisanje. Najbolji primjer zemlje koja sjedi na dvije stolice. Hoce se jebat, a da im ne udje. :wink:
insomnia78

#2571 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Kome se ne svidja “dehors”
jeza u ledja

#2572 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:Kome se ne svidja “dehors”
Tebi se izgleda ne svidja. Njima se svidja. :D
славянин

#2573 Re: Migranti

Post by славянин »

jeza u ledja wrote:
Znas onaj vic.... kaze prodaje kucu doktor i rom - jedan pored drugog.Sada kupac prilazi doktoru da se raspita za kupca i kaze koliko sta kako (kuca ono odlicna sve top napravljeno,kvalitet novo.. ) I kaze doktor "200 000: ... Ode kupac do roma da vidi kako on cijeni - kad kaze rom 300 000 (a kuca rusevna cigla ovo ono krov se raspao).... pa kupac veli - "kako to ti prodajes 300k a kuca ti ovakva evo ovaj pored doktor vidi kuce kakva je a 200k?"

Kad rom..... :" eeee pa vidis KO JE NJEMU KOMSIJA A KO MENI"
:lol: :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#2574 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

славянин wrote:
jeza u ledja wrote:
Znas onaj vic.... kaze prodaje kucu doktor i rom - jedan pored drugog.Sada kupac prilazi doktoru da se raspita za kupca i kaze koliko sta kako (kuca ono odlicna sve top napravljeno,kvalitet novo.. ) I kaze doktor "200 000: ... Ode kupac do roma da vidi kako on cijeni - kad kaze rom 300 000 (a kuca rusevna cigla ovo ono krov se raspao).... pa kupac veli - "kako to ti prodajes 300k a kuca ti ovakva evo ovaj pored doktor vidi kuce kakva je a 200k?"

Kad rom..... :" eeee pa vidis KO JE NJEMU KOMSIJA A KO MENI"
:lol: :lol: :lol: :lol:
:roll:
animals

#2575 Re: Migranti

Post by animals »

I sta bi..
imal desnicara u Evropi..
Locked