Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2551 Re: Crna hronika BH cesta
klasika... 
- Maraschino
#2552 Re: Crna hronika BH cesta
brzina, slijetanje i zapreka betonski cijevni prelaz...bas klasika.
ovo podbijanje betonskog prijelaza je kobno za mnoge i pri manjim brzinama.
ovo podbijanje betonskog prijelaza je kobno za mnoge i pri manjim brzinama.
- bitanga_sa_otesa
#2553 Re: Crna hronika BH cesta
ma i ovaj e46,to je ko nekad sto je bila kockica,90 % sve go klosar voza...
- vjeshalica
#2554 Re: Crna hronika BH cesta
Moram te ispraviti nije opet BMW, već opet kreten...Travnički Noćni Šetač wrote:Opet bmw....
- commendatore
#2555 Re: Crna hronika BH cesta
ovako razvaljene aute sam vidjao samo nakon naleta na IED sa par stoja kila eksploziva.... tako da bih ovakvim hadaljima sudio kao teroristima.... nevjerovatno
-
Me_again
#2556 Re: Crna hronika BH cesta
Ne postoje katastrofalni putevi več samo katastrofalne auto škole, I komisije koje daju prolazne ocjene kandidatima koji polažu vozačke ispite.Tomahawk11 wrote: Desilo se da je klizava cesta, uđeš malo brže i u provaliju.
Danas sam vidio sličnu situaciju na putu prema Vlašiću, samo što je ovaj sletio u kanal pored ceste i ima jedino štetu na autu.
Naši putevi su katastrofalni, u kombinaciji sa kišom postaju ruski rulet. Pitanje je samo gdje ćeš se precjeniti i
To je dno dna, ne znam šta više da kažem.
Bez predrasuda, bio sam ogorčen kada je moje dijete položilo vozački ispit iz prve, narano bez ikakve štele, toliko sam bio razočaran da sam proveo barem 2000 km kao suzozač da napravim mali "upgrade" toga znanja i vještina, Kao prvo da nekoga ne ubije a zatim i da sebe sačuva.
Karastrofa ....
- Maraschino
#2557 Re: Crna hronika BH cesta
Koliko god je do auto skole, vise je do kandidata.
- Logovan
#2558 Re: Crna hronika BH cesta
Čuj ne postoje katastrofalni putevi.Me_again wrote:Ne postoje katastrofalni putevi več samo katastrofalne auto škole, I komisije koje daju prolazne ocjene kandidatima koji polažu vozačke ispite.Tomahawk11 wrote: Desilo se da je klizava cesta, uđeš malo brže i u provaliju.
Danas sam vidio sličnu situaciju na putu prema Vlašiću, samo što je ovaj sletio u kanal pored ceste i ima jedino štetu na autu.
Naši putevi su katastrofalni, u kombinaciji sa kišom postaju ruski rulet. Pitanje je samo gdje ćeš se precjeniti i
To je dno dna, ne znam šta više da kažem.
Bez predrasuda, bio sam ogorčen kada je moje dijete položilo vozački ispit iz prve, narano bez ikakve štele, toliko sam bio razočaran da sam proveo barem 2000 km kao suzozač da napravim mali "upgrade" toga znanja i vještina, Kao prvo da nekoga ne ubije a zatim i da sebe sačuva.
Karastrofa ....
- drug_profi
#2559 Re: Crna hronika BH cesta
U sustini trebas prilagoditi voznju uslovima, ali zato postoje rangirani putevi. Autoput, brza cesta, magistralni, regionalni...
Ne mozes neki put nazvati magistralnim, a da izgleda kao seoski privatni put kroz necije imanje.
To je onda katastrofalan put.
Ne mozes neki put nazvati magistralnim, a da izgleda kao seoski privatni put kroz necije imanje.
To je onda katastrofalan put.
- Travnički Noćni Šetač
#2560 Re: Crna hronika BH cesta
Ustvari da ... u pravu si... ali zanimljiva je ta razarajuća kombinacija takvog karaktera "vozaca" i tog vozila ... toliko cesto se pojavi da nije moguce da je slucajnost....vjeshalica wrote:Moram te ispraviti nije opet BMW, već opet kreten...Travnički Noćni Šetač wrote:Opet bmw....
...
Naravno budalestina za volanom bilo kojeg vozila ce napraviti haos...
- kabal1337
#2561 Re: Crna hronika BH cesta
Vala da pravo proletis moras dobro promasit brzinu, ili da uopste ne vidis da je tu uopste krivina
Iskreni da budemo putevi jesu losi, al kada neko ne misli dzaba mu i pista
Iskreni da budemo putevi jesu losi, al kada neko ne misli dzaba mu i pista
- escobar__
#2562 Re: Crna hronika BH cesta
Naravno da postoje, evo ih ovdje u Bosni i Hercegovini. Naša cestovna infrastruktura je zapela tamo nekad u 1980. godini i skoro da se odatle nije ni pomjerila. U međuvremenu je u normalnom dijelu Evrope napravljeno na milione novih i bržih automobila, a kako su i kod nas porasli apetiti (a očito i glupost) to je sa katastrofalnom infrastrukturom savršena kombinacija za pogibiju.Me_again wrote:Ne postoje katastrofalni puteviTomahawk11 wrote: Desilo se da je klizava cesta, uđeš malo brže i u provaliju.
-
Me_again
#2563 Re: Crna hronika BH cesta
Slabo se vi vozate po East Europe, čini mi se, pa ne znate šta je loša cesta.escobar__ wrote:Naravno da postoje, evo ih ovdje u Bosni i Hercegovini. Naša cestovna infrastruktura je zapela tamo nekad u 1980. godini i skoro da se odatle nije ni pomjerila. U međuvremenu je u normalnom dijelu Evrope napravljeno na milione novih i bržih automobila, a kako su i kod nas porasli apetiti (a očito i glupost) to je sa katastrofalnom infrastrukturom savršena kombinacija za pogibiju.Me_again wrote:Ne postoje katastrofalni puteviTomahawk11 wrote: Desilo se da je klizava cesta, uđeš malo brže i u provaliju.
Svakoj cesti se treba prilagoditi, to što BH kretenčići ne nauče u auto školi kako treba voziti (ovom prilikom pozdravljam vlasti i organe koji to tako lijepo aminuju) i to što liječe svoje komplekse kupovinom snažnijih auta je potpuno druga priča.
- escobar__
#2564 Re: Crna hronika BH cesta
Ma ja do nas je, ceste su nam 5/5.Me_again wrote:Slabo se vi vozate po East Europe, čini mi se, pa ne znate šta je loša cesta.
Svakoj cesti se treba prilagoditi, to što BH kretenčići ne nauče u auto školi kako treba voziti (ovom prilikom pozdravljam vlasti i organe koji to tako lijepo aminuju) i to što liječe svoje komplekse kupovinom snažnijih auta je potpuno druga priča.
-
Me_again
#2565 Re: Crna hronika BH cesta
Do nas je, vjeruj mi.escobar__ wrote:Ma ja do nas je, ceste su nam 5/5.Me_again wrote:Slabo se vi vozate po East Europe, čini mi se, pa ne znate šta je loša cesta.
Kretenu da daš da vozi na butmirskom aerodromu napravio bi sranje.
- escobar__
#2566 Re: Crna hronika BH cesta
Da, samo šta misliš jesu li kretenu umanjene šanse da napravi sranje kad se vozi po kvalitetnoj cesti u odnosu na ove drkotine kod nas, a koje građani uredno plaćaju prvo kroz registraciju, a onda i kroz litre goriva?Me_again wrote:Do nas je, vjeruj mi.escobar__ wrote:Ma ja do nas je, ceste su nam 5/5.Me_again wrote:Slabo se vi vozate po East Europe, čini mi se, pa ne znate šta je loša cesta.
Kretenu da daš da vozi na butmirskom aerodromu napravio bi sranje.
-
Me_again
#2567 Re: Crna hronika BH cesta
Moj Pablo, kreten je kreten i napraviče neko sranje prije ili kasnije.escobar__ wrote:
Da, samo šta misliš jesu li kretenu umanjene šanse da napravi sranje kad se vozi po kvalitetnoj cesti u odnosu na ove drkotine kod nas, a koje građani uredno plaćaju prvo kroz registraciju, a onda i kroz litre goriva?
Žao mi je ove omladine koja ni kriva ni dužna gine u autima jer vozačka komisija pušta sve i svakoga da sutra upravlja automobilima koji su ujedno i između ostalog vrlo močno oružje za ubijanje ljudi.
- mayab
#2568 Re: Crna hronika BH cesta
Tako je, kad to povezemo sa brojem auta generalno, a onda i sa brojem auta kojima makar i malo kapa ulje, imamo zapravo po svim cestama fini sloj ulja, i onda kad se iskombinuje sa kišom, nešto lošijim gumama, starim asfaltom, i na kraju sposobnostima vozača , eto prilike za izlijetanja sa ceste!commendatore wrote:kod nas je iskljucen svaki faktor rizika tokom voznje a vecinom se vozaju davno isluzeni grobovi.... dovoljno je samo obici parkiralista i vidjeti te impozantne uljne fleke po tlu.... a za tek navlazen kolovoz koji u sebi ima jos nezaljepljen film ulja i prasine to je smrtonosna kombinacija....
Glede ULJA, u jednoj fcking Njemačkoj, nema ti prolaza na tehničkom, ako ti motor samo "vlaži" uljem, ali dobro, da ne počnemo opet o našem T P
-
Me_again
#2569 Re: Crna hronika BH cesta
Moram se vratiti na pocetak (moje) price i kritike - nikome u auto skoli nije ni receno da je auto kojemu curi ulje tehnicki neispravno, kod nas vlada stav da je to "normalno" i to se popravlja samo iz razloga da se ne kupuje ulje koje se nadosipa. U TP stanicama to prolazi, policija te nece iskljuciti iz saobracaja itd itd.mayab wrote: Glede ULJA, u jednoj fcking Njemačkoj, nema ti prolaza na tehničkom, ako ti motor samo "vlaži" uljem, ali dobro, da ne počnemo opet o našem T P![]()
Polozis vozacki i bez ikakvih ogranicenja mozes imati auto od 400 KS, sa svim svojim vozackim neiskustvom.
Sta je pisac htio da kaze - kriv je sistem, a ne nase ceste.
- Bakir1
#2570 Re: Crna hronika BH cesta
Samo se treba zapitati kojim generacijama i to nije receno i kojem drustvenom sloju.
U petak su policajci dovodili na vandredni tehnički pregled putnička vozila.
Vozace kojima je utvrđeno da su vozila neispravna prvo je trebalo smiriti a zatim objasniti da nije normalno da nema rucne nikako da nije normalno da je razlika na noznoj 44% i to na prednjim tockovima....
Tehnički je karika u nizu koja nista ne može uraditi dok se stvari ne srede na vecem nivou a prvenstveno dok se svijest ne promijeni.
Moze tehnički uticati u dobroj mjeri ali kada nema sistema koji bi prisilio na jednakost kriterija to je jalov trud.
Glupo je upirati prstom u bilo koga sve dok vozaci ne shvate da ograničenja trebaju poštovati radi sebe, da vozilo treba biti ispravno radi sebe i da sve treba raditi u zivotu radi sebe.
Otuda imamo razne tumace zakona, poredjivace sistema, trazioce mahana itd.
Svi su drugi krivi samo ON nije kriv.
Vozace kojima je utvrđeno da su vozila neispravna prvo je trebalo smiriti a zatim objasniti da nije normalno da nema rucne nikako da nije normalno da je razlika na noznoj 44% i to na prednjim tockovima....
Tehnički je karika u nizu koja nista ne može uraditi dok se stvari ne srede na vecem nivou a prvenstveno dok se svijest ne promijeni.
Moze tehnički uticati u dobroj mjeri ali kada nema sistema koji bi prisilio na jednakost kriterija to je jalov trud.
Glupo je upirati prstom u bilo koga sve dok vozaci ne shvate da ograničenja trebaju poštovati radi sebe, da vozilo treba biti ispravno radi sebe i da sve treba raditi u zivotu radi sebe.
- kabal1337
#2571 Re: Crna hronika BH cesta
Srecom tockovi idu sredinom trake kuda i ulje kapa
- problemnatravunu
#2572 Re: Crna hronika BH cesta
Koji je auto bio u pitanju , sa ove 4 nastavnice?
-
shofer
#2573 Re: Crna hronika BH cesta
Glede Njemacke, rodjak stao na pumpu na osvježenje , dok je bio u hali ,pupadžija primjetio par kapi ulja da kapa....pozvao policiju,vatrogasce,hitnu...oko 500 eura igrankamayab wrote:Tako je, kad to povezemo sa brojem auta generalno, a onda i sa brojem auta kojima makar i malo kapa ulje, imamo zapravo po svim cestama fini sloj ulja, i onda kad se iskombinuje sa kišom, nešto lošijim gumama, starim asfaltom, i na kraju sposobnostima vozača , eto prilike za izlijetanja sa ceste!commendatore wrote:kod nas je iskljucen svaki faktor rizika tokom voznje a vecinom se vozaju davno isluzeni grobovi.... dovoljno je samo obici parkiralista i vidjeti te impozantne uljne fleke po tlu.... a za tek navlazen kolovoz koji u sebi ima jos nezaljepljen film ulja i prasine to je smrtonosna kombinacija....
Glede ULJA, u jednoj fcking Njemačkoj, nema ti prolaza na tehničkom, ako ti motor samo "vlaži" uljem, ali dobro, da ne počnemo opet o našem T P![]()
- Bakir1
#2574 Re: Crna hronika BH cesta
Ja mislim 206, i mislim da je tu torzija bila u k....problemnatravunu wrote:Koji je auto bio u pitanju , sa ove 4 nastavnice?
- bitanga_sa_otesa
#2575 Re: Crna hronika BH cesta
to su nasi ''pravnici''Bakir1 wrote:Samo se treba zapitati kojim generacijama i to nije receno i kojem drustvenom sloju.