Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#2551 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:Pa smrle ako napisem knjigu tj izrecitujem od par stotina stranica potrefit ce se valjda u nekoj od hiljada recenica.

https://www.biblebelievers.org.au/panin3.htm
https://ldsmag.com/a-secret-pattern-in- ... of-mormon/
http://www.theomatics.com/struct.html

Evo samo jedan od primjera.Imas primjera matematickih "cuda" u raznim knjigama (posebno vjerskim jer se tamo posebno pomno traze) , provedi dovoljno vremena i naci ces matematicka "cuda" u bilo kojoj knjizi - samo je bitno koliko duga ce jednacina biti i koliko ces i kako zaokruzivati.

Da dodam da nazalost nemam toliko zivota da ga provedem trazeci matematicke jednacine,udarajuci na recenice,saberi,oduzimi,podijeli,sredina itd i fabrikujuci cuda u matematickom smislu u knjigama...

I jos jedna stvarcica opet da ponovim - faktor nepismenosti ne igra ulogu u pisanju neke knjige kada je ti ne pises ...
Pa smrle ako napisem knjigu tj izrecitujem od par stotina stranica potrefit ce se valjda u nekoj od hiljada recenica.
stani malo ,ti kako pricas reko bi cov jek samo to ima u Kuranu i nista vise , pa tako isto moze i u drugim knjigama se potrefi po koja stvar....

druzeeee :-) ovo je samo jedna mala stvar u moru masa , na hiljade stvari uKuranu, osim da ti vjerujes mozda da imamo na hiljade slucjanosti u jednoj te istoj knjizi.
Evo samo jedan od primjera.Imas primjera matematickih "cuda" u raznim knjigama
vidis , ovo je problem sa tobom, ti uopste ne znas sta te stranice govore, sta te knjige stvaro pokazuju, ali si ipak skupio hrtabrosti da mi postirao kao protuargument samo eto da bi mi nesto dostavio protiv :-) , pa makar to bilo nista , ti si spreman to kopirati i reci evo i ovi nesto tvrde....

samo sto ja prostudiram sta drugi tvrde a ti ne, to je ta razlika izmedju mene i tebe, meni su davno dostvljali ove stvari kako bi samo kontru spucali, a to je pa ni pas sa maslopm ne bi pojeo , nigdje veze svezom...ali nema veze daj smrletu turi, nek samo nesto imamo da mu se suprostavimo :-) pa makr to bilo nista i mi sami nevjerumo u to...ali vazno je tutnut link pa makar i neulazio ti licno na njega da vidis sta stvarno kazu.

Da dodam da nazalost nemam toliko zivota da ga provedem trazeci matematicke jednacine,udarajuci na recenice,saberi,oduzimi,podijeli,sredina itd i fabrikujuci cuda u matematickom smislu u knjigama...
to vecinom kompijuter radi za nas a ne mi licno :kiss: uostalom

Image

tebi matematicke jednacine,udarajuci na recenice,saberi,oduzimi,podijeli,sredina itd mogu dati vjecni zivot u Raju...znaci bavljem ovim stvarima ti sebi mozes priustit vjecni sretan zivot u Raju, gdje nema vise smrti, to je svrha, i konacnica i ovih brojcanih cuda....kako bi mi nasim intelektom, matematickim dostignucima, pokusali se docepati tog Raja o kojem Bog govori u Kuranu.
славянин

#2552 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by славянин »

tebi matematicke jednacine,udarajuci na recenice,saberi,oduzimi,podijeli,sredina itd mogu dati vjecni zivot u Raju...znaci bavljem ovim stvarima ti sebi mozes priustit vjecni sretan zivot u Raju, gdje nema vise smrti, to je svrha, i konacnica i ovih brojcanih cuda....kako bi mi nasim intelektom, matematickim dostignucima, pokusali se docepati tog Raja o kojem Bog govori u Kuranu.
Neka hvala, ja visem volim da se bavim nekim drugim stvarima i da mozda nekako doprinesem drustvu,zajednici - da nesto izgradim,da pomognem i tako. Ako ce Bog da mi da rijeke cokoladnog mlijeka ako budem pokusavao naci neka "cuda" u knjizi koju su pisari pisali dok je suflirao direktno Boziji poslanik - a ne iz opceg dobra prema ljudima i zajednici kojem stremim - onda neka hvala ne zelim da me "pripazi" takav Bog .. :thumbup:
Smrcak15

#2553 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:
Neka hvala, ja visem volim da se bavim nekim drugim stvarima i da mozda nekako doprinesem drustvu,zajednici - da nesto izgradim,da pomognem i tako. Ako ce Bog da mi da rijeke cokoladnog mlijeka ako budem pokusavao naci neka "cuda" u knjizi koju su pisari pisali dok je suflirao direktno Boziji poslanik - a ne iz opceg dobra prema ljudima i zajednici kojem stremim - onda neka hvala ne zelim da me "pripazi" takav Bog .. :thumbup:
Neka hvala, ja visem volim da se bavim nekim drugim stvarima i da mozda nekako doprinesem drustvu,zajednici - da nesto izgradim,da pomognem i tako.
ovo je zavarljiva izjava, kao eto vjernici ne doprinose zajednici :-) pa islam ti je kao nuklearni reaktori koji te goni da doprinosis drustvenoj zajednici, ama islam od covjeka cini da doprinosi zajednici pa makar prstom ne maknuo, kako to mozda??

pa evo da covjek nista ne radi recimo, samo da ne dira druge ljude, da ih ne uznemirava, da ih ne ogovora, potvara, ne petlja, da su drugi ljudi mirni od njega u svakom pogledu, odmah je ta osoba doprinijela stabilnosti zajednice. a na stranu to sto islam gura covjeka da bude aktivni clan zajednice, da pomaze druge ako pomoc potrebna itd

. Ako ce Bog da mi da rijeke cokoladnog mlijeka ako budem pokusavao naci neka "cuda" u knjizi koju su pisari pisali dok je suflirao direktno Boziji poslanik - a ne iz opceg dobra prema ljudima i zajednici kojem stremim - onda neka hvala ne zelim da me "pripazi" takav Bog ..
vjeruj mi, nece tebe niko goniti na silu u Raj :kiss: , kao eto sad ce Bog se rasplakati sto ti ne zelis u raj, euzubillah :-)

druze, nisi ti u toj poziciji da kazes ne zelim da me Bopg pripazi sa Rajom :-) ti sa tim kazes, ako ima Bog i Raj, netreba mi to :-) kakva laz samog sebe u lice, i nas sviju ovdje, kao ti bi imun bio na sudnjem danu na Raj, cija je velicina univerzuma, prostranstva nepregledna, zelenilo, vode rijeka i mora, miomirisna cvijeca i pejzaza od koji zastaje dah, mjesto gdje se zelje ostvaraju, gdje je sve nastimano bas onako kako tvojoj dusi pase, i ti se nasao hrabar ovdje da kaze ne treba meni to ....ali mozda tebi treba malo da skoknes na exkurziju do dzehennema da vidis tamo kako je sve bajno i slasno :-) a nisi u stanju podnijeti mali nozni prst na obicno svijeci ni 1 minutu ali eto kazes ne treba meni Raj i da me Bog "pripazi" tako

znaci tebi ne treba ovo

1. vjecni zivot
2. vjecno mlad i lijep
3. vjecno zdrav i sretan
4. imas sve sto pozelis u svom nivou kojem ti je pripalo u Raju
5. ponovo se mozes sresti sa svojim clanovima familije ako svi udjete u Raj
6. u Raju ima stvari koje covjeku nisu pale na um, oci nikad prije nisu vidjele niti uho culo o tome ista.
7. zadovoljstvo Boga sa tobom ako udjes i gledanje u njega je najveca nagrada Raja
8. u raju si ponovo tijelo i dusa kao sto si tijelo i dusa sad na zemlji.

ali jok to, nego daj taj dzehennem...

bol, patnja, tuga, kajanje, strahote za dusu i tijelo, hrana koja u grlu zastaje Bogu dusu Bog je nece...molis Boga za smrt, da te dokusuri ali ti se ne udovolji....

sta ako je sve ovo ovako kako islam kaze, kako ces se ti spasiti, na sudnjem danu, imas li kakav plan B u slucaju da krene po zlu za tebe?
doci na sudnji dan nespreman je poput osobe koja hoce da prepliva hladni , valoviti okean po noci a pun ajkula...

Ako ti mislis da si dosao na ovaj svijet tek tako onako slucajno, da si dosao iz nista , znaci ako gledamo Big bang, i sad odjednom si tu, pojavio se niotkud i opet odes u nista...nema smisla, a sve ti na gotovo na zemlji , nastimano za zivot, sto ukazuje na inteligenti dizajn, da te Bog poslao na ovaj zivot sa svrhom nekom a ne da si produkt slucajnost koje te izbaci iz nistavila i opet da te smrt odvede u nistavilo.
JVC

#2554 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by JVC »

Stilske figure rijecima daju neka nova, prenesena i sira znacenja od onih koje u osnovici sadrze, pa ta nova znacenja nazivamo figurama. One su temelj poetskog jezika i koristenjem tih postupaka... A nas Smrle, to bas figurativno objasni :D
Smrcak15

#2555 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

nastavljamo

Image

Sura 39
Ajet 6 On vas od jednog čovjeka stvara – a od njega je drúgu njegovu stvorio – i On vam je dao osam vrsta stoke; On vas stvara u utrobama matera vaših, dajući vam likove, jedan za drugim, u tri tmine. To vam je, eto, Allah, Gospodar vaš, Njegova je vlast, nema boga osim Njega, pa kuda se onda odmećete?

Ovaj tekst u Kuranu na arapskom ima 39 slova
On vas stvara u utrobama matera vaših, dajući vam likove, jedan za drugim, u tri tmine

ovo korespondira 39 sedmica trudnoce to jeste 9 mjeseci.

Stvaranje nas u utrobama nasih majki se prvi put spominje u ovoj suri 39 sa 39 slova--->39 sedmica trudnoce
On vas stvara u utrobama matera vaših, dajući vam likove, jedan za drugim, u tri tmine
Plavo-bijeli

#2556 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Plavo-bijeli »

Ne korespondira tu ništa dragi Smrčak jer trudnoća traje 40 sedmica. Trebao si do sad naučiti koristiti Google, da se malo manje brukaš.
Smrcak15

#2557 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Ne korespondira tu ništa dragi Smrčak jer trudnoća traje 40 sedmica. Trebao si do sad naučiti koristiti Google, da se malo manje brukaš.
a jos da ti malo bolje citas sta pise dobro bi bilo

Keep in mind, however, that only about 30 percent of pregnancies will reach week 40. In fact, a full-term pregnancy is considered anywhere from 39 to 41 weeks long (which means a baby born at 39 weeks isn’t any more “early” than one born at 41 weeks).
https://www.whattoexpect.com/pregnancy/ ... -week.aspx

39 mjeseci je tacno 9 mjeseci

sad ako neka rodi u 40 , to je 9 mjeseci i sedmica

ili 41 sedmica je 9 mjeseci i 2 sedmice.
Plavo-bijeli

#2558 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Plavo-bijeli »

Znači odgovaraju ti sve varijable otprilike između 38 i 41.
Ova mi je stranica napr validnija i https://www.health.ny.gov/community/pre ... ortant.htm
da je Allah htio dokazati svoj code, ili bi svoj ajet produzio do 40, ili bi bi sedmica 39 bila 'so important'.
Smrcak15

#2559 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Znači odgovaraju ti sve varijable otprilike između 38 i 41.
Ova mi je stranica napr validnija i https://www.health.ny.gov/community/pre ... ortant.htm
da je Allah htio dokazati svoj code, ili bi svoj ajet produzio do 40, ili bi bi sedmica 39 bila 'so important'.
vidis li da ti onaj tekst gore kaze da samo 30% trudnoce dodje do sedmice 40

dok 39 sedmica je tacno 9 mjeseci

https://www.marchofdimes.org/pregnancy/ ... -term.aspx

Early term: Your baby is born between 37 weeks, 0 days and 38 weeks, 6 days.
Full term: Your baby is born between 39 weeks, 0 days and 40 weeks, 6 days.
Late term: Your baby is born between 41 weeks, 0 days and 41 weeks, 6 days.
Postterm: Your baby is born after 42 weeks, 0 days.

znaci upotpunjena je trudnoca od 39 sedmice.
Plavo-bijeli

#2560 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Plavo-bijeli »

43 weeks: 0.1%
42 weeks: 2.1%
41 weeks: 16.1%
40 weeks: 31.8%
39 weeks: 25.7%
38 weeks: 13.5%
37 weeks: 6.4%
36 weeks: 2.8%

Eto i statistički sam ti dokazao da si u krivu. Idi sad umij se, pa nađi nešto novo da se zabavljamo.
Smrcak15

#2561 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:43 weeks: 0.1%
42 weeks: 2.1%
41 weeks: 16.1%
40 weeks: 31.8%
39 weeks: 25.7%
38 weeks: 13.5%
37 weeks: 6.4%
36 weeks: 2.8%

Eto i statistički sam ti dokazao da si u krivu. Idi sad umij se, pa nađi nešto novo da se zabavljamo.

nista ja nisam u krivu, nego evo vidis i doktorica kaze da je najbolje da se porod desi od 39 pa do 40
ne prije.

znaci 39 je trudnoca upotpunjena, i to je izgleda ono na sta se cilja u Kuranu. ma koliko god ti to pokusao osporiti 39 sedmica ti je tacno 9 mjeseci.
Last edited by Smrcak15 on 20/03/2019 22:59, edited 1 time in total.
Plavo-bijeli

#2562 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Plavo-bijeli »

Ne može se protiv statistike. Znaš šta je fazon, da je čak i 39. veći za 5% opet bi tvoj argument bio loš. To što to ti ne kontaš me zabrinjava.
Smrcak15

#2563 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Ne može se protiv statistike. Znaš šta je fazon, da je čak i 39. veći za 5% opet bi tvoj argument bio loš. To što to ti ne kontaš me zabrinjava.
ma eto ti kontas :-)

sta ako postavimo argument ovako

Ako je autor Kurana, ja vjerujem da je to Bog, kodirao sa ovim 39 slova i brojem sure sedmice kada je trudnoca upotpunjena.

onda je nevazno je li vise se rodi u 39 ili 40 sedmici...moras to da gledas iz autorove perspektive, sta to on hoce da naznaci.
Plavo-bijeli

#2564 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Plavo-bijeli »

Ja smatram da bi i ja da sam kodirao, sa nekom malo iznad prosječnom inteligencijom bolje kodirao taj dio...tako da definitivno neka inteligentna vanzemaljska civilizacija otpada... o stvoritelju svega i svačega da ne govorimo.
Smrcak15

#2565 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Ja smatram da bi i ja da sam kodirao, sa nekom malo iznad prosječnom inteligencijom bolje kodirao taj dio...tako da definitivno neka inteligentna vanzemaljska civilizacija otpada... o stvoritelju svega i svačega da ne govorimo.
druze , niko ne kaze da je to nemoguce, imas ti kodiranja u Kuranu koja su nemoguca za covjeka uraditi a imas i moguca, ova moguca ti dodju nesto poput ukrasa, sa kojim je okicen Kuran, da ukaze se narodu da je Kuran kodiran na vecem kompleksnom nivou tako isto na jednostavnom nivou....kao da se hoce doprijeti do razlicitih ljudi kako oni sa vecim intelektom tako i do onih koji se ne razumiju bas u matematiku pa im i ove jednostavne stvari dodju nesto kao fascinantno.
shbc

#2566 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by shbc »

Fascinira ljude koji se ne razumiju u matematiku. Sto jes' jes'
BHCluster

#2567 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by BHCluster »

Smrcak15 wrote:nastavljamo

Image

Sura 39
Ajet 6 On vas od jednog čovjeka stvara – a od njega je drúgu njegovu stvorio – i On vam je dao osam vrsta stoke; On vas stvara u utrobama matera vaših, dajući vam likove, jedan za drugim, u tri tmine. To vam je, eto, Allah, Gospodar vaš, Njegova je vlast, nema boga osim Njega, pa kuda se onda odmećete?

Stvaranje nas u utrobama nasih majki se prvi put spominje u ovoj suri 39 sa 39 slova--->39 sedmica trudnoce
Pise da je puna trudnoća od 39-41 ti odaberes 39 i to je cudo? Gore ti na grafici pise "He gave you FOUR kinds of livestock in pairs" a tebi prevod "On vam je dao osam vrsta stoke" kao to? Koje su to 4 ili 8 ili sta vec vrste stoke?
Smrcak15

#2568 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

BHCluster wrote:

Image

Sura 39

Pise da je puna trudnoća od 39-41 ti odaberes 39 i to je cudo? Gore ti na grafici pise "He gave you FOUR kinds of livestock in pairs" a tebi prevod "On vam je dao osam vrsta stoke" kao to? Koje su to 4 ili 8 ili sta vec vrste stoke?
Pise da je puna trudnoća od 39-41 ti odaberes 39 i to je cudo?
trudnoca je upotpunjena sa sedmicom 39, pa pretpostavljam da se na to cilja sa tim kodiranjem 39 sedmica.

Gore ti na grafici pise "He gave you FOUR kinds of livestock in pairs" a tebi prevod "On vam je dao osam vrsta stoke" kao to? Koje su to 4 ili 8 ili sta vec vrste stoke?
4 para tj. 8 jedinki

krava-bik
koza-jarac
ovca-ovan
zenska kamila-muska kamila
Last edited by Smrcak15 on 25/03/2019 12:13, edited 2 times in total.
Diwan

#2569 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Diwan »

Smrcak15

#2570 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:Fascinira ljude koji se ne razumiju u matematiku. Sto jes' jes'
ovo je jezicka zavrzlama sto si napisao

ti ciljas , oni koji slabo razumiju matematiku , njima fascinantno brojcano kodiranje Kurana na jednostavnom nivou, kao onima koji znaju matematiku njima ne treba da bude fascinirajuce.

a na sta sam ja ciljao jeste to da je jednostavno brojcano kodiranje Kurana fascinantno i onima koji znaju matematiku dobro i koji neznaju, samo onima koji se bore protiv Kurana njima naravno da nije fascinantno, jer gledaju sve moguce nacine kako da ga ospore, da ga ucine bezvrijednim , nistavnim, da ga predstave krivim u ocima drugih ljudi....

ali Bog se obraca i takvima:

14:2....A od užasne patnje teško nevjernicima,
3 koji život na ovome svijetu više vole od onoga svijeta i koji od Allahova puta odvraćaju i nastoje ga prikazati krivim! Oni su u velikoj zabludi.

i na drugom mjesto opet prijetnje od Boga onima koji se bore protiv njegovih dokaza

34:38 A oni koji se budu trudili da se dokazima Našim suprotstave, da ih onemoguće, oni će biti kažnjeni.'

ti mozda citas ove prijetnje od Boga iz Kurana i kontas, ma puste te gluposti, to su obice izmisljotine :)

a ja ti samo kazem, de malo prevrni misao kroz mozak :
"A sta ako je stvarno ovo istina, da Bog postoji, i da poslije smrti budem pozvan ispred njega na odgovornost"

kako bi se ti spasio u toj situaciji, onako dok zbunjen mozda stojis, ne znas sa koje strane vise zbunjenost prilazi, to sto si ponovo ozivio ili sto Bog postoji, ili ta zbunjenost da si stavljen na sud a mislio si da kad umres nema nista, nema svijesti , ama bas nista.....imas li plan B u ovoj situaciji ili si pusten Bogu na milost i nemilost?
Dozer

#2571 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dozer »

Smrle jos uvijek broji, jbt :lol: :lol: :lol: :lol:

I...Kazni(se) li ikad ikoga...? Zna li iko kakva je kazna...? :D

Smrle... Bog je jedan, u svim ovim "modernim" monoteistickim religijama, jel' tako? Jeste, to "znamo".

Hajd' razmisli o ovome samo na sekundu - Ako sve religije tvrde da je bog samo jedan, a istovremeno, iako se javno propagira suzivot i medjureligijska, pazi sad - tolerancija, ipak vjernici jedne religije vec vijekovima zaziru od vjernika drugih religija, i po njima su svi vjernici drugih religija - nevjernici.

To nas onda dovodi u jedan paradoks u kojem su zapravo svi ljudi - nevjernici. Analogno tome, i po tim "ucenjima" iz vjerskih knjiga - svi idemo u pakao i svi cemo biti kaznjeni :D
Smrcak15

#2572 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Smrle jos uvijek broji, jbt :lol: :lol: :lol: :lol:

Smrle... Bog je jedan, u svim ovim "modernim" monoteistickim religijama, jel' tako? Jeste, to "znamo".

Hajd' razmisli o ovome samo na sekundu - Ako sve religije tvrde da je bog samo jedan, a istovremeno, iako se javno propagira suzivot i medjureligijska, pazi sad - tolerancija, ipak vjernici jedne religije vec vijekovima zaziru od vjernika drugih religija, i po njima su svi vjernici drugih religija - nevjernici.

To nas onda dovodi u jedan paradoks u kojem su zapravo svi ljudi - nevjernici. Analogno tome, i po tim "ucenjima" iz vjerskih knjiga - svi idemo u pakao i svi cemo biti kaznjeni :D
o Dzehenemu mozemo samo znati ako nas Bog informise o tome ili ono sto je poslanik vidio u dzehenemu kada je ima Miradz, gdje su mu pokazani vizije Raja i Dzehennema kako oni u stvarnosti izgledaju.

Vjerovati da je Bog samo jedan nije dovljno za boga da covjek bude vjernik nego moze cak biti teski nevjernik.

Da covjek vjeruje da postoji samo 1 Bog koji je stvorio sve, ali ta osoba i dalje moze biti teski nevjernik koji siroko koraca prema Dzehennemu.

ako si mislio da je dovoljno da se vjeruje da postoji 1 Boga da bi se spasio Dzehennema onda si se prevario.
Dozer

#2573 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Dozer »

Nisi shvatio, ocito. Pokusacu opet...

Dakle, pripadnici svake pojedinacne religije pripadnike drugih religija smatraju nevjernicima. Npr. pripadnici islama pripadnike katolicanstva smatraju nevjernicima. Isto je tako i u obrnutom pravcu.

Analogno ovome, i posto je za pripadnike jedne religije svako ko nije pripadnik te religije nevjernik, ispada da smo svi mi zapravo nevjernici, odnosno za jedne su svi drugi nevjernici, za druge su svi ostali nevjernici, za trece su isto tako svi ostali nevjernici, itd.. Kontas? :D

Opet, analogno ovome, svi idemo u pakao :lol:
BHCluster

#2574 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by BHCluster »

Smrcak15 wrote:
BHCluster wrote:

Image

Sura 39

Pise da je puna trudnoća od 39-41 ti odaberes 39 i to je cudo?
trudnoca je upotpunjena sa sedmicom 39, pa pretpostavljam da se na to cilja sa tim kodiranjem 39 sedmica.

Gore ti na grafici pise "He gave you FOUR kinds of livestock in pairs" a tebi prevod "On vam je dao osam vrsta stoke" kao to? Koje su to 4 ili 8 ili sta vec vrste stoke?
4 para tj. 8 jedinki

krava-bik
koza-jarac
ovca-ovan
zenska kamila-muska kamila
Da samo sto tamo pise doslovno puna trudnoća od 39-41 a ne 39, kontas?

Kako samo cetiri para kad ih ima vise zar ne?
Smrcak15

#2575 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize

Post by Smrcak15 »

BHCluster wrote: Da samo sto tamo pise doslovno puna trudnoća od 39-41 a ne 39, kontas?

Da samo sto tamo pise doslovno puna trudnoća od 39-41 a ne 39, kontas?
https://www.whattoexpect.com/pregnancy/ ... ek-39.aspx

Baby Is Full-Term
Congratulations! At 39 weeks pregnant, you've got what is officially considered a full-term baby.

znaci sa 39 sedmicom je trudnoca upotpunjena.

Kuran govori o stoci koju su arapi imali , sta im je dato od Boga:

6:142 i stoku koja se tovari i kolje – jedite dio onoga čime vas Allah opskrbljuje, a ne slijedite šejtanove korake, jer vam je on pravi neprijatelj, 
143 i to osam vrsta: par ovaca i par koza – Reci: 'Da li je On zabranio mužjake ili ženke ili ono što se nalazi u utrobama ženki?' Kažite mi, i dokažite, ako je istina to što govorite – 
144 i par kamila i par goveda. Reci: 'Da li je On zabranio mužjake ili ženke ili ono što se nalazi u utrobama ženki? Da li ste vi bili prisutni kad vam je Allah to propisao?' – Ima li onda nepravednijeg od onoga koji, ne znajući istinu, izmišlja laži o Allahu da bi ljude u zabludu doveo? Allah, sigurno, neće ukazati na Pravi put ljudima koji su nepravedni.

znaci Kuran naziva stoku koja pase koja je namijenja za klanje za prehranu.

stoka za prehranu i odjecu.
Ovce, koze, kamile i goveda.

znaci zivotinje koje idu na opasu, i koje se koriste za hranu i odjecu to su ta 4 para po 8 jedinki.
Locked