Ti nisi svjestan da na IQoption ne kupujes coin-e jel tako? Ti ne mozes te coine poslati sebi na adresu svoju, sto znaci da ih i nemas, retardirana stranica, kanite se tog zladrndalo wrote:Khhm, po 0.212 $ ga ja uzeh... Sad imam "problem", kada i ako ga "ubijem" na IQOpt. dje cu s parama...? Mislim, limit je nesporan, nego idem prema 3x tom limitu ... Kako idu ove isplate preko Skrilla i Neteller-a?mega_mashcine wrote:Sad 1.44Tomahawk11 wrote:Kupio se na 0.55![]()
Koliko si uložio?
Ja ga uzeo kad je 0.8 bio.
I jos ga ne mogu parcijalno prodavati, nego samo grupno... Grrr....
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
-
Puf
#2551 Re: Bitcoins
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2552 Re: Bitcoins
Ma to je klasično klađenje. Kladiš se hoce li nesto porati ili ne. Kada kupis koin, ti imas "udjel" u tom projektu.
- Industrialyzer
#2553 Re: Bitcoins
Dozeru, posto ti koristis Iq option, objasni nam svima ovdje. Ako sam ulozio 50€ u xrp i to je poraslo na 100€, na koji nacin ja mogu te pare imati na svom bankovnom racunu, ako sam depozit uplatio preko kartice?
- Dozer
#2554 Re: Bitcoins
Ima osjecaj da vi nikako da skontate ono sto ja napisem.....un1ted wrote:Jesi li napravio analizo koliko bi dodatno bio u plusu da si koristio pravu kripto mjenjacnicu?Dozer wrote:Danas na opcijama dobar 250$![]()
Riople jos narastao, pa sam sad debelo u zelenom na svim pozicijama, a najmanju razduzio uz profit 215%
Pricam o trgovanju Opcijama i Digitalom, a to nije trgovanje crypto valutama, nego jedna vrsta kockanja s rastom i padom monetarnih parova.. Tu nema provizija.
Ovo za 215% da sam trgovao na exchange cryptarnici bio bih dobar 205% umjesto 215%. Na mom konretnom primjeru u kojem sam ulozio 300$ na tu poziciju, odnosno 330 provizijom, a inkasirao 945$, na exchangu bih bio dobar 975$.
I - ne bih mogao povuci pare, ili bih se podobro oznojio dok to uradim.
Ovako, hladno kliknuo 2-3 puta i povukao 700$ na karticu, bez ikakve dodatne provizije. Ostatak od 245 ostavio za Opcija i Digitale, a i to je trenutno na 410
Iskreno, tih 30-ak $ razlike, i na 645 profita, nisu mi vrijedni naganjanja s povlacenjem. Jbt ih.
Narqvno, ovo je moje razmisljanje, i apsolutno nikome ne govorim da treba razmisljati isto. Svako sebi.
- Dozer
#2555 Re: Bitcoins
Koliko si uplatio s kartice, toliko i povuces na nju. Oni to vode kao "povrat sredstava", kao da ti vracaju za nesto sto si im platio.Industrialyzer wrote:Dozeru, posto ti koristis Iq option, objasni nam svima ovdje. Ako sam ulozio 50€ u xrp i to je poraslo na 100€, na koji nacin ja mogu te pare imati na svom bankovnom racunu, ako sam depozit uplatio preko kartice?
Ostalo, profit, mozes povuci na Neteller, Skrill ili direktno na svoj bankovni racun.
IQO ne naplacuje nikakve provizije na povlacenje na karticu, Neteller i Skrill, ali nase banke da, tako da prvo u svojoj banci moras provjeriti koliku proviziju uzimaju, posto ce ti IQO naplatiti tu proviziju koju ce njima naplatiti tvoja/moja banka ukoliko se odlucis za bankovni transfer..
I, jos jednom za sve koji, ocito, ne kontaju sta je sta.
IQ Option je BERZA. Trading platforma. Nije exchange platforma i nema wallete kao exchange platforme.
Dakle, s IQO NE MOZETE prebacivati coine negdje drugo. Mozete ih samo tu kupiti i prodati, i to je to.
Ono sto mozete prebaciti na neki wallet jesu tokeni (OTN), a njih zaradjujete s uplatama dpozita. Kada ih nakupite 10, mozete ih prebaciti na ETH wallet. Ako necete da ih prebacujete, mozete ih koristiti za placanje provizije na IQO.
Vrijednost 1 OTN u tom slucaju je 20$, a ako ga prebacite na wallet tada je nesto malo preko 7$.
- Ostri_Mac
#2556 Re: Bitcoins
Dozeru,
Znas li slucajno koja je provizija na iq kad povlacim ulozeno nazad na karticu/ rbbh npr???
Skontah da je zl00, al' valjda je na vrijeme...u + sam 90%...
Ako profit povucem na skrill pa od tamo na binance, oderace me fees za eth ili btc, right?
BTW, ima li neko od vas pouzdanih da prodaje btc/eth/xrp, iznos u pp
...da ne gledam bezze olx...
Hvala i pozzz

Znas li slucajno koja je provizija na iq kad povlacim ulozeno nazad na karticu/ rbbh npr???
Ako profit povucem na skrill pa od tamo na binance, oderace me fees za eth ili btc, right?
BTW, ima li neko od vas pouzdanih da prodaje btc/eth/xrp, iznos u pp
Hvala i pozzz
-
r_faruk
#2557 Re: Bitcoins
Prodajem ledger nano S, cijena 300 rippl-a ili 250KM.
Ledger je nov, zapakovan
Ledger je nov, zapakovan
-
gidra
#2558 Re: Bitcoins
Hehe hehe 300 xrp-a = cca 890 KM, baš si skromanr_faruk wrote:Prodajem ledger nano S, cijena 300 rippl-a ili 250KM.
Ledger je nov, zapakovan
- Industrialyzer
#2559 Re: Bitcoins
Ostri_Mac wrote:Dozeru,
BTW, ima li neko od vas pouzdanih da prodaje btc/eth/xrp, iznos u pp...da ne gledam bezze olx...
Hvala i pozzz![]()
Skrill je na losem glasu zbog sigurnosti, moj je savjet da uzmes Neteller.
volim kad iq option svako par sati salje notifikaciju da je xrp dostigao 100% profita po svakoj uplati
-
r_faruk
#2560 Re: Bitcoins
Ako imas nekoga, ti mu prodaj ripple za te pare. U ostalom ripple ce pasti na dolar ili 1.3$ za par dana...gidra wrote:Hehe hehe 300 xrp-a = cca 890 KM, baš si skromanr_faruk wrote:Prodajem ledger nano S, cijena 300 rippl-a ili 250KM.
Ledger je nov, zapakovan
- drndalo
#2561 Re: Bitcoins
Da sam imao mogucnost kada sam skontao da ce XRP vjerovatno samo na vise krenuti od sume kada ga kupih, vjerovatno bih... Ovako sam jedino ovdje za 3 minuta imao uplacenih xxx $ +10% za xxx XRP... Kod sviju ostalih bi mi to trajalo bar 14 dana, a za to vrijeme je XRP narastao 600-700%... Elem, ako imas savjet gdje to moze postenije, bujrum, rado cu poslusati pametan savjet...aldinmah wrote:Ti nisi svjestan da na IQoption ne kupujes coin-e jel tako? Ti ne mozes te coine poslati sebi na adresu svoju, sto znaci da ih i nemas, retardirana stranica, kanite se tog zladrndalo wrote:Khhm, po 0.212 $ ga ja uzeh... Sad imam "problem", kada i ako ga "ubijem" na IQOpt. dje cu s parama...? Mislim, limit je nesporan, nego idem prema 3x tom limitu ... Kako idu ove isplate preko Skrilla i Neteller-a?mega_mashcine wrote: Sad 1.44![]()
Koliko si uložio?
Ja ga uzeo kad je 0.8 bio.
I jos ga ne mogu parcijalno prodavati, nego samo grupno... Grrr....
@Dozer
Zar ne pise negdje na IQ da se BTC od njih moze prebaciti na neki Wallet vani ? Doduse, ne znam posto... Rijetko imam priliku biti > 3-4 min. u cugu na stranici, pa nikada iscitati sve natpise... Kad okolo citam iskustva po internetu sa svim webovima, niko nidje nista ne bi uplatio, digao, kupio, prodao...
- Industrialyzer
#2562 Re: Bitcoins
Trenutno je u opticaju blizu 40 biliona xrp-a sto je 40% od ukupnog broja. Kreatori ce pustiti ostatak kad se ovih 40% iskoristi. U tom trenutku, kad ostalih 60% xrp-a bude u opticaju, nastace opste ludilo oko kupovine i definitivno ce to biti posljednji voz na koji cemo se moci ukrcati ako zelimo neki profit.
- ladacoko
#2563 Re: Bitcoins
xrp nece preci granicu od 5$ nikad.Ja ih imam 200 uzeo ih po 0.4 ,samo radi HODl.
- victom
#2564 Re: Bitcoins
po tvom ispade, što veća ponuda , to veća i potražnja.Industrialyzer wrote:Trenutno je u opticaju blizu 40 biliona xrp-a sto je 40% od ukupnog broja. Kreatori ce pustiti ostatak kad se ovih 40% iskoristi. U tom trenutku, kad ostalih 60% xrp-a bude u opticaju, nastace opste ludilo oko kupovine i definitivno ce to biti posljednji voz na koji cemo se moci ukrcati ako zelimo neki profit.
Jesi li razmišljao da napišeš knjigu:
"Inverzna ekonomija" ili "Tržište u zoni sumraka"
Last edited by victom on 01/03/2021 04:23, edited 2 times in total.
- Industrialyzer
#2565 Re: Bitcoins
victom wrote:po tvom ispade, što veća ponuda , to veća i potražnja.Industrialyzer wrote:Trenutno je u opticaju blizu 40 biliona xrp-a sto je 40% od ukupnog broja. Kreatori ce pustiti ostatak kad se ovih 40% iskoristi. U tom trenutku, kad ostalih 60% xrp-a bude u opticaju, nastace opste ludilo oko kupovine i definitivno ce to biti posljednji voz na koji cemo se moci ukrcati ako zelimo neki profit.
Jesi li razmišljao da napišeš knjigu:
"Inverzna ekonomija" ili "Tržište u zoni sumraka"
Kad se upumpa jos 60% cijena ide dole, to je logicno. Ali ce vremenom cijena opet ici gore i zato je taj trenutak upumpavanja svjezih xrp-ova pravo vrijeme jer ce tad biti jeftini i moci ce se zaraditi na njima
- Dozer
#2566 Re: Bitcoins
Ja ako sam dobro upratio, nisu mi nista oni uzeli. Da li ce banka sta uzeti, ne znam. Ne bi trebalo...RZB takodjer.Ostri_Mac wrote:Dozeru,
BTW, ima li neko od vas pouzdanih da prodaje btc/eth/xrp, iznos u pp...da ne gledam bezze olx...
Hvala i pozzz![]()
Pitanje - na cemu si 90%+? Ripple?
I, ako je Riple, koliko ga imas, ako nije tajna?
- Ostri_Mac
#2567 Re: Bitcoins
Ma jashta, rippleDozer wrote:Ja ako sam dobro upratio, nisu mi nista oni uzeli. Da li ce banka sta uzeti, ne znam. Ne bi trebalo...RZB takodjer.Ostri_Mac wrote:Dozeru,
Hvala i pozzz![]()
Pitanje - na cemu si 90%+? Ripple?
I, ako je Riple, koliko ga imas, ako nije tajna?
Iscitao sam sve o xrp (izmedju ostalih), whitepaper i target market posebno zanimljivi, kao i to da nije (jos uvijek) klasicni blockchain i zasto...kao i zasto ce ga polako decentralizirati...tako da imas ova dva tabora koja guraju market cap i stnd projekciju na 5$ max i onaj koji kaze da to nema veze... sad, ostavljam ostalima da studiraju i odluce za sebe, ali sa dolaskom plasme i ako/kad se etabliraju u bankarski sektor, tek onda igranka pocinje...a samim tim ode i market cap... AEX su izgleda vec dobili, kao i konzorcij 4 najvece banke japan/koreja i jos neko
pozdrav
- victom
#2569 Re: Bitcoins
neko pumpa ripple nemilice.
koju su ove mutne rabote, bih premijer liga je mala maca

koju su ove mutne rabote, bih premijer liga je mala maca
- victom
#2570 Re: Bitcoins
saće počet pump ili dump na BTC-u u 3:00 h
Spremite keš. I onda kad vidite trend, samo uskočite, ali morate biti brzi jer traje samo 30 -60 minuta
samo sam ja u nedoumici, imam long na Ripple, žao mi napustiti poziciju.
Spremite keš. I onda kad vidite trend, samo uskočite, ali morate biti brzi jer traje samo 30 -60 minuta
samo sam ja u nedoumici, imam long na Ripple, žao mi napustiti poziciju.
-
ljiljan02
#2571 Re: Bitcoins
ovo se cini mi se do sada nije desilo, da neka valuta dostigne polovinu market cap-a BTC-a (nije ni XRP jos ali tu je to 15-20 milijardi USD-a
)
https://coinmarketcap.com/
https://coinmarketcap.com/
- victom
#2572 Re: Bitcoins
prodo sam xrp na 2.24
možda prerano, ali nema veze.
-
ljiljan02
#2573 Re: Bitcoins
ako bude drop kupi opet da se podmirisvictom wrote:prodo sam xrp na 2.24
- victom
#2574 Re: Bitcoins
pogledajte ovaj dump BTC-a na Bitfinexe, što je kreno u 2:45 po našem vremenu.
svake noći ista priča. Al sad sam se nakačio.
svake noći ista priča. Al sad sam se nakačio.
-
gidra
#2575 Re: Bitcoins
Imam Ripple na berzi, sa dva klika pare na karticir_faruk wrote:Ako imas nekoga, ti mu prodaj ripple za te pare. U ostalom ripple ce pasti na dolar ili 1.3$ za par dana...gidra wrote:Hehe hehe 300 xrp-a = cca 890 KM, baš si skromanr_faruk wrote:Prodajem ledger nano S, cijena 300 rippl-a ili 250KM.
Ledger je nov, zapakovan
Malo si se precijenio, odnosno malo više.