kriza ako se "preseli" u republiku srpsku ce da bude odgovorna za krsenje Dejtonskog ustava....
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- bh.tornjak
#2551 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
- Najveći mogući problem koji može da se dogodi Republici Srpskoj jeste da kriza koju je proizveo Bakir Izetbegović "preseli" u Republiku Srpsku, što se ne smije dozvoliti, jer bi onda bila odgovorna za kršenje Dejtonskog ustava – smatra Govedarica.

kriza ako se "preseli" u republiku srpsku ce da bude odgovorna za krsenje Dejtonskog ustava....

Last edited by bh.tornjak on 21/02/2017 20:41, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2552 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Bgm ovo saopštenje iz američke ambasade ne miriše baš da oni podupiru reviziju...bar sam ja tako razumio.
- bh.tornjak
#2553 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Bgm ovo saopštenje iz američke ambasade ne miriše baš da oni podupiru reviziju...bar sam ja tako razumio.
slabo si razumio...
"Poštivanje institucija BiH i vladavine prava ključni su za osiguravanje stabilne, sigurne i prosperitetnije budućnosti svih građana BiH", navodi se u komentaru Američke ambasade u BiH na zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije koji je najavio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Iz Ambasade ističu da su "SAD oduvijek podržavale i podržavat će pronalaženje pravde za žrtve ratnih zločina" i pozivaju lidere u cijeloj BiH da se okrenu ka budućnosti i da rade na ispunjavanju reformi neophodnih za ekonomski i društveni napredak BiH.
-
belfy
#2554 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
ja se izvinjavam i @karanani i @pici-u na coravosti, ali samo da pitam - ko je i odakle ona riba iza Ljubica. izvin'te unaprijed. 
-
dezurni_ucenik
#2555 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/02/2017 23:14, edited 1 time in total.
-
asker
#2556 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ona je tu dezurna u svakoj emisiji, lijepa djevojka. Sjecam je se kad je s mamom dolazila.belfy wrote:ja se izvinjavam i @karanani i @pici-u na coravosti, ali samo da pitam - ko je i odakle ona riba iza Ljubica. izvin'te unaprijed.
- karanana
#2557 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Jeste, i meni se cini da je cesto tamo. Valjda da malo odvrati od izgleda gostiju
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2558 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”Fudo387 wrote:asovne grobnice u zenici?
picko.
» Fudo387
7 dana
- Chmoljo
#2559 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Running
trajno
» Running
trajno
-
PM72
#2560 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Chmoljo kad naleti uvijek nastane zatišje.K'o u ratu kad trehne prva granata .Sakriješ se,nesmiješ da izviriš iščekujući drugu... 
- bh.tornjak
#2561 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Zamolio bi moderaciju da promijeni naslov teme u "revizija presude protiv Srbije"
hvala
hvala
- Chmoljo
#2562 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
i ja sam to nešto primjetioPM72 wrote:Chmoljo kad naleti uvijek nastane zatišje.K'o u ratu kad trehne prva granata .Sakriješ se,nesmiješ da izviriš iščekujući drugu...
bh.tornjak wrote:Zamolio bi moderaciju da promijeni naslov teme u "revizija presude protiv Srbije"
hvala
(to si i ti kao pokretač mogao)
- It_is_a_Leclerc
#2563 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Evo, sudija Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, Faris Vehabović, vrlo argumentovano objašnjava zašto će BiH još jednom doživjeti pravno poniženje, a neprijatelji BiH dobiti razlog za slavlje nakon što Sud u Hagu odbije razmatrati naš zahtjev za revizijom
http://ba.n1info.com/a139036/Vijesti/Vi ... -fazi.html
- Prpa.ba
#2564 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Vjerovatno je da necemo pobijediti, djelimicno zbog naseg javasluka, djelimicno zbog Slobine briznosti kada je u pitanju papirni trag o agresiji Srbije na RBiH, kao i plebiscitarnoj odluci pobunjenih pravoslavaca da pocine genocid. To je jedno, zbog cega odgovorni treba da snose odgovornost, ako i kad dodje do toga.
S druge strane, to ne znaci da reviziju nije trebalo pokrenuti pa kako god. Za nestabilnost i povrijedjene osjecaje pobunjenih pravoslavnih i katolickih manjina me zabole cose.
S druge strane, to ne znaci da reviziju nije trebalo pokrenuti pa kako god. Za nestabilnost i povrijedjene osjecaje pobunjenih pravoslavnih i katolickih manjina me zabole cose.
- insomnia78
#2565 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Sta je s tapatalka odlazeca administracijo?Chmoljo wrote:i ja sam to nešto primjetioPM72 wrote:Chmoljo kad naleti uvijek nastane zatišje.K'o u ratu kad trehne prva granata .Sakriješ se,nesmiješ da izviriš iščekujući drugu...![]()
bh.tornjak wrote:Zamolio bi moderaciju da promijeni naslov teme u "revizija presude protiv Srbije"
hvala
(to si i ti kao pokretač mogao)
- Chmoljo
#2566 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
otišo tt i sve govori tik tak, tik tak 
- bh.tornjak
#2567 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
gleda li ko bntv...i onog Marica...???
jbt....sto delju Hrvatsku i Hrvate...(Bosnu su vec odeljali)...
trebalo bi onim poskovcima ono pokazat...

jbt....sto delju Hrvatsku i Hrvate...(Bosnu su vec odeljali)...
trebalo bi onim poskovcima ono pokazat...
- Kikibombona
#2568 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Slusam sad Nikolica na RTS, dok je poluvrijeme. Pita ga za reviziju. Potpuno opusteno i blago odgovara, kao da je revizija nesto nebitno i marginalno. Isto se ponasao Vicic.Chmoljo wrote:otišo tt i sve govori tik tak, tik tak
Kako to da dva ultra-radikala reaguju ovako blago i pomirljivo dok 'umjereni' Ivanic i ostali BH Srbi pjene kao nikad!? Ni Seselj ne posvecuje skoro nikakvu paznju reviziji, na svom tviter nalogu samo o izborima pise. Sta ti mislis?
Malo neobicno.
Volio bih i Thomasovo misljenje procitati.
- Better Man
#2569 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Moje mišljenje je da od revizije nema ništa, jer sud neće promjeniti svoju presudu i drugačije presuditi, ali će zato sve ekonomske reforme biti zaustavljene i ostaćemo crna rupa. Sve ovo Bakir radi da spasi svoju guzicu i stranku kojoj 2018. goodine prijeti debakl na izborima, jer nisu ništa uradili. i kao spas je vidio u dizanju nacionalnih tenzija i skretanja priče sa reformi u prošlost, tj. ratne strahote, nacionalizam itd. Jadna je država koju vodi jedan ratni podrumaš, kriminalac i čovjek koji je odgovoran za mnoga politička ubistva.Biene Maya wrote:Prije sto nesto napises, prvo se informiraj! Na reviziji presude se radilo jako dugo i to bez publike! Da je javnost to znala, ova sadasnja kriza pocela bi jos prije godinu dana! Reviziju je napisao americki pravnik, Softic je samo kurir, jer jedino on ima punomoc agenta da zastupa drzavu, a Bakir stavlja samo svoj potpis!Better Man wrote:Nemam ništa protiv revizije, ali ima protiv idiota Bakira i polupismenog Sakiba koji to rade minut do dvanaest i koji neće ništa napraviti, ali će zato zaustaviti sve reforme. Kad bi se istinske reforme provele, prvi koji bi završili u zatvoru bi bili Bakir, Čović, Dodik i sva njihova svita. Ovako još jednom Bakir spašava svog vrlog prijatelja Dodika.
- GeeTnT
#2570 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Znas sta care, imam osjecaj da kada bi ti poceo da hvalis Bakira i esdea mozda bi i propali. Jbt ...sto ih vise grdis, oni sve vise napreduju. Nego, da ti probas malo da okrenes plocu, mozda napokon padnu....Better Man wrote:Moje mišljenje je da od revizije nema ništa, jer sud neće promjeniti svoju presudu i drugačije presuditi, ali će zato sve ekonomske reforme biti zaustavljene i ostaćemo crna rupa. Sve ovo Bakir radi da spasi svoju guzicu i stranku kojoj 2018. goodine prijeti debakl na izborima, jer nisu ništa uradili. i kao spas je vidio u dizanju nacionalnih tenzija i skretanja priče sa reformi proplost, tj. ratne strahote, nacionalizam itd.Biene Maya wrote:Prije sto nesto napises, prvo se informiraj! Na reviziji presude se radilo jako dugo i to bez publike! Da je javnost to znala, ova sadasnja kriza pocela bi jos prije godinu dana! Reviziju je napisao americki pravnik, Softic je samo kurir, jer jedino on ima punomoc agenta da zastupa drzavu, a Bakir stavlja samo svoj potpis!Better Man wrote:Nemam ništa protiv revizije, ali ima protiv idiota Bakira i polupismenog Sakiba koji to rade minut do dvanaest i koji neće ništa napraviti, ali će zato zaustaviti sve reforme. Kad bi se istinske reforme provele, prvi koji bi završili u zatvoru bi bili Bakir, Čović, Dodik i sva njihova svita. Ovako još jednom Bakir spašava svog vrlog prijatelja Dodika.
-
RNG_25
#2571 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ovo što je Bakir uradio je svakako želja većine Bošnjačkog korpusa, te je svaljivanje "krivnje" na Bakira promašeno. Pored čega, također, treba uočiti kako su Bošnjaci redovito najglasniji u zagovaranju jednakosti, suživota i drugog, valjda jer je jasno da isti imaju u biti samo ovu državu na raspolaganju, za razliku od nekih drugih. Također, vidljivo je da iz Srpskog i Hrvatskog političkog korpusa dolaze najveća "dizanja nacionalnih tenzija", na šta dosadašnji Bošnjački odgovor (u vidu odobrovoljavanja) nije polučio priželjkivani uspjeh. Stoga je jedino preostalo ovo.Better Man wrote:i kao spas je vidio u dizanju nacionalnih tenzija i skretanja priče sa reformi u prošlost, tj. ratne strahote, nacionalizam itd.
Tvoje/vaše krivljenje SDA i Bakira za svaku i najmanju stvar u Univerzumu postaje odveć dosadno, da ne kažem kontraproduktivno.
- Better Man
#2572 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Pa i jesu krivi za sve zajedno sa HDZ-om i SNSD-om.RNG_25 wrote:Ovo što je Bakir uradio je svakako želja većine Bošnjačkog korpusa, te je svaljivanje "krivnje" na Bakira promašeno. Pored čega, također, treba uočiti kako su Bošnjaci redovito najglasniji u zagovaranju jednakosti, suživota i drugog, valjda jer je jasno da isti imaju u biti samo ovu državu na raspolaganju, za razliku od nekih drugih. Također, vidljivo je da iz Srpskog i Hrvatskog političkog korpusa dolaze najveća "dizanja nacionalnih tenzija", na šta dosadašnji Bošnjački odgovor (u vidu odobrovoljavanja) nije polučio priželjkivani uspjeh. Stoga je jedino preostalo ovo.Better Man wrote:i kao spas je vidio u dizanju nacionalnih tenzija i skretanja priče sa reformi u prošlost, tj. ratne strahote, nacionalizam itd.
Tvoje/vaše krivljenje SDA i Bakira za svaku i najmanju stvar u Univerzumu postaje odveć dosadno, da ne kažem kontraproduktivno.
-
RNG_25
#2573 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Osim što neprijatelji BiH bi svakako slavili i da nije bilo pokretanja ove revizije, kao što uostalom redovito slave pri svakoj prilici koja im se pruži. U tom smislu, pokretanje ovogog procesa će bar u minimumu imati za posljedicu par neprospavanih noći kod nekih od tih neprijatelja, što u odnosu na alternativu (koja je da se ne učini ništa, tj. da se ne krene u reviziju) i dalje predstavlja neto dobitak. Jer, ne zaboravimo, revizija se pokreće radi eventualnog preokretanja rezultata presude, a ti rezultati (kako sada stvari stoje) svakako predstavljaju razlogom redovitog slavlja kod neprijatelja.It_is_a_Leclerc wrote:Evo, sudija Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu, Faris Vehabović, vrlo argumentovano objašnjava zašto će BiH još jednom doživjeti pravno poniženje, a neprijatelji BiH dobiti razlog za slavlje nakon što Sud u Hagu odbije razmatrati naš zahtjev za revizijom
- Chmoljo
#2574 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
a čega da se plaše? čovjek je iznad fino rekao kako svaki sud gleda na reviziju. ICTY je po meni dao pečat toj priči o međunarodnoj agresiji. iako ju je pominjao u svojim presudama (mada neki tvrde da su takvim kvalifikacijama debelo izlazili iz svog djelokruga, čisto pravno gledajući), izostale su presude ljudima iz Srbije koji se direktno povezuju sa agresijom, odnosno genocidom.Kikibombona wrote:
Slusam sad Nikolica na RTS, dok je poluvrijeme. Pita ga za reviziju. Potpuno opusteno i blago odgovara, kao da je revizija nesto nebitno i marginalno. Isto se ponasao Vicic.
Kako to da dva ultra-radikala reaguju ovako blago i pomirljivo dok 'umjereni' Ivanic i ostali BH Srbi pjene kao nikad!? Ni Seselj ne posvecuje skoro nikakvu paznju reviziji, na svom tviter nalogu samo o izborima pise. Sta ti mislis?
Malo neobicno.
Volio bih i Thomasovo misljenje procitati.
a RSovci uvijek vole neku novu krizu, kao uostalom i ovi lafo probosanski... manje se ima vremena za razmišljati ko je koga gdje zaposlio, uzeo lovu, klepio plac, namjestio tender, gdje su pare i tako ta nebitna pitanja...
-
asker
#2575 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nevenka Tromp, koja je krojila sudbinu Milosevicu, rece da ce se optuzba prosiriti na genocid na cijelom teritoriju BiH.
Rece da ce se kompletan materijal protiv Milosevica, koji je "zamrznut" samo zbog smrti optuzenog koristiti u ovoj reviziji. Rece da je Tomasica bila nepoznat pojam kod prve presude. Rece da je prije prve presude bio samo jedan slucaj presude za genocid, poslije 2007 jos mnoge i "tisuce i tisuce novih cinjenica". Rece da je dovoljno izabrati 5 tacaka presude, bilo kojem od ovih smrdljivih cetnika u zadnjih 6 mjeseci, koje ce posluziti za prosirenje kompletne tuzbe.
Od prvog dana govorim, samo da sud prihvati zahtjev za reviziju. To me vise brine nego sam izhod ponovljenog postupka.

Rece da ce se kompletan materijal protiv Milosevica, koji je "zamrznut" samo zbog smrti optuzenog koristiti u ovoj reviziji. Rece da je Tomasica bila nepoznat pojam kod prve presude. Rece da je prije prve presude bio samo jedan slucaj presude za genocid, poslije 2007 jos mnoge i "tisuce i tisuce novih cinjenica". Rece da je dovoljno izabrati 5 tacaka presude, bilo kojem od ovih smrdljivih cetnika u zadnjih 6 mjeseci, koje ce posluziti za prosirenje kompletne tuzbe.
Od prvog dana govorim, samo da sud prihvati zahtjev za reviziju. To me vise brine nego sam izhod ponovljenog postupka.