Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Obi Wan Bosnian

#2551 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Obi Wan Bosnian »

Imao sam zemlju koja realno ne vrijedi ni 20.000. Arap ponudio 50.000 i ja prodao. Nisam siromašan i ne treba mi ali gdje ću takvu priliku propustiti? Ovo je privremeni trend i uskoro će prestati. Tada će isti taj Arap to isto zemljište jedva prodati za 20.000. Možda upravo ja kupim :D

I ne, nisam ih spiskao odmah. Eno ih u banci razmnožavaju se.
insomnia78

#2552 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

A ked te bude tuko stapom sto nisi lijepo pokosio
Gojeni H

#2553 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Sara03 wrote:
detroit-mercy wrote:
pemanapemani wrote:Nemam bas nista protiv turista Arapa ili turista iz bilo kojeg dijela svijeta.
Problem je u prodavanju zemlje, posebno drzavne i fiktivne firme - siva zona.

Poredjenje politicka- tajkunska govna - Arapi nema nikakvo argumentirano uporiste.
Naprotiv, fiktivne firme i resorti kao 'investicije' su direktna posljedica djelovanja politike.

Svijest ljudi je u kurcu, ukratko receno. Samo, nemoj mi prodavati ublehe o sirotinji koja nema izbora i prodaje zemlju da se prehrani.
Jesi li protiv toga da Bosanci mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj ili Svici :skoljka:
Eh, za razliku od Kuvajta, Katara, Bahreina, Emirata, u kojima ne postoji mogućnost reciprociteta/uzajamnosti u pogledu sticanja prava vlasništva nad nekretninama, u državama poput Hrvatske i Švicarske je to uz posebne uvjete moguće, tako da ne bi trebao biti nikakav problem u tome da Bosanci i Hercegovci kupuju nekretnine u navedenim zemljama i obratno. Dapače, takva kupoprodaja bi se izvršila bez ikakvih malverzacija i iregularnosti, uz izvršenje poreske obaveze, upisa u javni registar i slično.
Ovo nije istina. Sad mozes ti postati vlasnik nekretnine u Emiratima, bez da si uopste i rezident. Radi se free-hold lokacijama.
Fudo387

#2554 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fudo387 wrote:
Prave bazu za masovno doseljavanje?
Sto jest jest, Bosna je napredna drzava koja doseljeniku pruza sve uslove da zapocne novi zivot.
Bas ce neko iz Dubaija preseliti u Ilijas i zivjeti od branja vrganja i malina.
Kakve ti teorije razvijas, mozak da ti stane.
Bolan, napravio vikendicu, lijepo mu, odmori dusu u tom zelenilu, i ode kuci. Ti stvarno mislis da je neko toliko lud da potomcima ostavi tebe za prvog komsiju i da se jebu sa budalastinama i besmislenim stvarima dok su zivi?
Sta ce mu to?
Vi ako mislite da Arapi dolaze u BiH u potrazi za boljim životom, onda sam vas žestoko precijenio.

Zašto nije vikendicu napravio u Hrvatskoj, Švicarskoj, Urugvaju, Jordanu, Crnoj Gori, Bugarskoj ? Zelenila za odmor duše ne fali,
Zašto, pobogu, u Bosni i Hercegovini ?

Naivni ste, i to žestoko, ako ne vidite stepen organizovasti i razmjere uzmicanja države pred ovim stihijskim problemom. Kad jednom bude previše i kad organizovane grupe počnu zahtjevati da im se sistem prilagodi, onda će biti kasno.
Cuj kad budu trazili da im se sistem prilagodi?
Koji sistem?
Banksy

#2555 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Banksy »

Fiktivne firme, pranje novca: Arapi kupili 365 nekretnina u BiH

Kako Arapi kupuju nekretnine u BiH: Utvrđene brojne nezakonitosti

avgust 2016

Od 108 firmi koje su osnovali Arapi, samo 36 pravnih subjekata radi u skladu sa zakonom.

Došli smo do podataka da ostalih 72 pravna lica nema uopšte na adresi. Radi se o fiktivnim firmama
ili o firmama koje su bile na adresi, pa ih više nema, a sad su neke druge firme na tim adresama. Međutim mi smo u opštinskom sudu u Sarajevu došli do podataka o

51 pravnom licu koja su kupila 365 nekretnina”,
Većina tih firmi osnovana je za prodaju i kupovinu nekretnina, a kada se dođe do ZK izvatka za pojedine firme, otkrije se kako su

kupovale nekretnine u vrijednosti od 500-600 hiljada KM.
izjavio je Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

“Od 108 kompanija koje su registrirane i čiji su vlasnici stranci, 71 osoba je iz Kuvajta vlasnik kompanije, 13 iz Libije, 12 iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, 10 iz Sirije i dva iz Katara”, rekao je direktor Službe za poslove sa strancima Ujić, penosi Slobodna Bosna.

u 99 posto slučajeva osnivački kapital bio je 2.000 KM.
Početni kapital koji je potreban kako bi se osnovala firma iznosi dvije hiljade maraka.

- I našli smo da ima puno, puno fiktivnih firmi, da čak lica nisu ni ušla u BiH, nemaju uopšte boravka,

Osim Službe za strance, SIPA-e i Porezne uprave, u slučaj je uključena u Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

http://ba.n1info.com/a108626/Vijesti/Vi ... u-BiH.html
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=27778

Danas, sve x 5...
Fudo387

#2556 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:

Fiktivne firme, pranje novca: Arapi kupili 365 nekretnina u BiH

Kako Arapi kupuju nekretnine u BiH: Utvrđene brojne nezakonitosti

avgust 2016

Od 108 firmi koje su osnovali Arapi, samo 36 pravnih subjekata radi u skladu sa zakonom.

Došli smo do podataka da ostalih 72 pravna lica nema uopšte na adresi. Radi se o fiktivnim firmama
ili o firmama koje su bile na adresi, pa ih više nema, a sad su neke druge firme na tim adresama. Međutim mi smo u opštinskom sudu u Sarajevu došli do podataka o

51 pravnom licu koja su kupila 365 nekretnina”,
Većina tih firmi osnovana je za prodaju i kupovinu nekretnina, a kada se dođe do ZK izvatka za pojedine firme, otkrije se kako su

kupovale nekretnine u vrijednosti od 500-600 hiljada KM.
izjavio je Slobodan Ujić, direktor Službe za poslove sa strancima BiH.

“Od 108 kompanija koje su registrirane i čiji su vlasnici stranci, 71 osoba je iz Kuvajta vlasnik kompanije, 13 iz Libije, 12 iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, 10 iz Sirije i dva iz Katara”, rekao je direktor Službe za poslove sa strancima Ujić, penosi Slobodna Bosna.

u 99 posto slučajeva osnivački kapital bio je 2.000 KM.
Početni kapital koji je potreban kako bi se osnovala firma iznosi dvije hiljade maraka.

- I našli smo da ima puno, puno fiktivnih firmi, da čak lica nisu ni ušla u BiH, nemaju uopšte boravka,

Osim Službe za strance, SIPA-e i Porezne uprave, u slučaj je uključena u Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

http://ba.n1info.com/a108626/Vijesti/Vi ... u-BiH.html
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=27778

Danas, sve x 5...
51 pravno lice je kupovinom nekretnina, odokativno upumpalo 200 miliona maraka u lokalnu ekonomiju.
To je 200 miliona kila malina.
Vega_Brothers

#2557 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Vega_Brothers »

Obi Wan Bosnian wrote:Imao sam zemlju koja realno ne vrijedi ni 20.000. Arap ponudio 50.000 i ja prodao. Nisam siromašan i ne treba mi ali gdje ću takvu priliku propustiti? Ovo je privremeni trend i uskoro će prestati. Tada će isti taj Arap to isto zemljište jedva prodati za 20.000. Možda upravo ja kupim :D

50 hiljada? Toliko vrijedi tvoja ljubav prema precima, prema svom narodu, prema krvlju natopljenoj bosanskoj zemlji? Da sam ja vlast dao bi ti 100 hiljada za ništa osim da odeš iz BiH i nikada se ne vratiš.
Last edited by Vega_Brothers on 26/07/2017 14:11, edited 1 time in total.
Banksy

#2558 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
51 pravno lice je kupovinom nekretnina, odokativno upumpalo 200 miliona maraka u lokalnu ekonomiju.
Fiktivne firme, osnivački kapital 2k, bez reciprociteta, ''SIPA'', ''OSA'' i Porezna uprava, kriminal i bezakonje, i ono o malinama...
Fudo387

#2559 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
Fiktivne firme, osnivački kapital 2k, bez reciprociteta, ''SIPA'', ''OSA'' i Porezna uprava, kriminal i bezakonje, i ono o malinama...
Fiktivne, nefiktivne, dobila si 200 miliona. Sad u pamet i polako, ulozi, obrni, zaradi.
Prodali im zemlju na koju 99,9 % stanovnika BiH nikad nogom nije krocilo, kote koje su na vojnim kartama oznacene sa
"Bezimeni Vis". Uzeli pare za nista, i sad im kao krivo. Uostalom, vazda mozete sve proglasiti nelegalnim, vratiti ljudima pare i imati opet neku cuku u svom vlasnistvu.
Fudo387

#2560 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Vega_Brothers wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:Imao sam zemlju koja realno ne vrijedi ni 20.000. Arap ponudio 50.000 i ja prodao. Nisam siromašan i ne treba mi ali gdje ću takvu priliku propustiti? Ovo je privremeni trend i uskoro će prestati. Tada će isti taj Arap to isto zemljište jedva prodati za 20.000. Možda upravo ja kupim :D

50 hiljada? Toliko vrijedi tvoja ljubav prema precima, prema svom narodu, prema krvlju natopljenoj bosanskoj zemlji? Da sam ja vlast dao bi ti 100 hiljada za ništa osim da odeš iz BiH i nikada se ne vratiš.
De patrioto da ti dam broj racuna u banci pa mi uplati tih 100 000, dok se nisi predomislio. :D
Banksy

#2561 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
Fiktivne, nefiktivne, dobila si 200 miliona. Sad u pamet i polako, ulozi, obrni, zaradi.
Prodali im zemlju na koju 99,9 % stanovnika BiH nikad nogom nije krocilo, kote koje su na vojnim kartama oznacene sa
"Bezimeni Vis". Uzeli pare za nista, i sad im kao krivo. Uostalom, vazda mozete sve proglasiti nelegalnim, vratiti ljudima pare i imati opet neku cuku u svom vlasnistvu.
Nisam ja, već par privatnika koji su to uradili mimo zakona, s notarskom, mimo zakona, ovjerom. Država od toga, osim običnog poreza na kupovinu nekretnine, nema ništa.

Nego, manimo se zajebancije, reci mi - fiktivne firme i duhovi, osnivački kapital 2k, bez reciprociteta, pod istragom SIPA, OSA i Porezna uprava, kriminal i bezakonje - kako bi se proveli u Americi, koliko bi robijali?
Fudo387

#2562 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Kako bi se proveo neko ko je otvorio firmu u Ameriki sa pocetnim kapitalom od 2 hiljade dolara?
Fino. Dobio bi poreske olaksice za naredne tri godine dok biznis ne stane na noge. Ako bi se razvio, zaposljavao lokalne hahare, placao porez, poklanjao lovu fondacijama, svi bi mu kitu flautali.
pemanapemani

#2563 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by pemanapemani »

Fudo387 wrote:
Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
Vrelo Bosne - "Bezimeni Vis"?
Tarčin, 200 m od autoputa - "Bezimeni Vis"?
Osijek, 50 m od brze ceste - "Bezimeni Vis"?
Poljine?
Boračko jezero...?

Pun kurac "Bezimenih visova" na koje ljudska noga nije kročila. :-)

Sad, sve to treba preračunati u kilograme malina da vidimo koliko smo u ovom "investicionom" ciklusu ostvarili dobiti.
Matzan

#2564 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Banksy wrote:
Fudo387 wrote:
Nisam ja, već par privatnika koji su to uradili mimo zakona, s notarskom, mimo zakona, ovjerom. Država od toga, osim običnog poreza na kupovinu nekretnine, nema ništa.

Nego, manimo se zajebancije, reci mi - fiktivne firme i duhovi, osnivački kapital 2k, bez reciprociteta, pod istragom SIPA, OSA i Porezna uprava, kriminal i bezakonje - kako bi se proveli u Americi, koliko bi robijali?

Ovo je suština problema kod većine patriota zabrinutih za budućnost naše d(j)ece.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2565 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Chmoljo »

Banksy, ako nisi znala, sad si četnik.
GeeTnT

#2566 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

Sta arapi mogu u BiH kupiti osim zemlje? Kad je rijec o Kataru (koji je aktuelanj u Njemackoj su arapi npr invenstirali kupujuci dionice ACS konzerna visoke gradnje, pa vw bank, siemens....a cca 70 registrovanih firmi radi u DE...koliko u FR, AT, GB i drugim drzavama se otkrilo kada su iste pocele da razmisljaju "treba li da ucestvuju u sankcijama" prema Kataru... :mrgreen:
Fudo387

#2567 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

pemanapemani wrote: Vrelo Bosne - "Bezimeni Vis"?
Poljine?
Boračko jezero...?

Sad, sve to treba preračunati u kilograme malina da vidimo koliko smo u ovom "investicionom" ciklusu ostvarili dobiti.
Od svega nabrojanog jedino Vrelo Bosne nesta znaci, a i to su ti sredili. Povadili sporete iz vode, ocistili, posadili travu okolo i sad lici na nesta.
Ostalo je bezimeni vis.
Cuj Tarcin. :lol: E to je bas lokacija od znacaja za drzavu, tri trosne kuce i sest duluma malina. Zajebali su nas.
Fudo387

#2568 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Chmoljo wrote:Banksy, ako nisi znala, sad si četnik.
Izvini, je li ovo nesta na moj racun?
Sara03

#2569 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

Gojeni H wrote:
Sara03 wrote: Eh, za razliku od Kuvajta, Katara, Bahreina, Emirata, u kojima ne postoji mogućnost reciprociteta/uzajamnosti u pogledu sticanja prava vlasništva nad nekretninama, u državama poput Hrvatske i Švicarske je to uz posebne uvjete moguće, tako da ne bi trebao biti nikakav problem u tome da Bosanci i Hercegovci kupuju nekretnine u navedenim zemljama i obratno. Dapače, takva kupoprodaja bi se izvršila bez ikakvih malverzacija i iregularnosti, uz izvršenje poreske obaveze, upisa u javni registar i slično.
Ovo nije istina. Sad mozes ti postati vlasnik nekretnine u Emiratima, bez da si uopste i rezident. Radi se free-hold lokacijama.
Istina je, lica iz naše države ne mogu imati pravo vlasništva nad nekretninama u Emiratima, jer ne postoji reciprocitet Bosne i Hercegovine sa Emiratima. Kao što ne mogu ni državljani Emirata u BiH, što je ujedno i osnovni razlog otvaranja i posredovanja preko fiktivnih firmi. Jer da državljanin BiH može biti vlasnik nekretnine u Emiratima, uzajamno bi i državljanin Emirata mogao biti vlasnik nekretnine u BiH. Pošto navedeno očigledno nije moguće, otvaraju se pravna društva - tzv. fiktivne firme, putem kojih se vrši kupoprodaja nekretnina. Logično, jelte?

Listu država sa kojima postoji ili ne postoji reciprocitet objavljuje Federalno ministarstvo pravde:
Image
Image
itd.
The 51st State

#2570 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by The 51st State »

pored grasa i vodovoda kenjati o arapima je sizofreno, uostalom te pare mogu samo pomoci za rijesiti nase nagomilane probleme, ovdje je u pitanju sitna zavist i pakost prema onima koji su im slozili ledine uz malo udrobljenog skucenog ksenofobnog razmisljanja.
pemanapemani

#2571 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by pemanapemani »

Fudo387 wrote:
Poljine?
Boračko jezero...?

Od svega nabrojanog jedino Vrelo Bosne nesta znaci, a i to su ti sredili. Povadili sporete iz vode, ocistili, posadili travu okolo i sad lici na nesta.
Ostalo je bezimeni vis.
Cuj Tarcin. :lol: E to je bas lokacija od znacaja za drzavu, tri trosne kuce i sest duluma malina. Zajebali su nas.
Jebi ga, tebi vrijedila otuđena motorka iz šume pored Bugojna ko kuća dok nisi otišao u Ameriku, a sad je predgrađe Sarajeva "bezimeni Vis". :-)

Još jednom da ponovim, mada ne pije vode - nisu nas zajebali Arapi, nego domaća kriminalna bagra koja bi rođenu mater prodala za 10 KM. Arapi, kao i turisti iz bilo kojeg dijela svijeta su za mene uvijek dobrodošli.
GeeTnT

#2572 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

Sara03 wrote:
Gojeni H wrote:
Sara03 wrote: Eh, za razliku od Kuvajta, Katara, Bahreina, Emirata, u kojima ne postoji mogućnost reciprociteta/uzajamnosti u pogledu sticanja prava vlasništva nad nekretninama, u državama poput Hrvatske i Švicarske je to uz posebne uvjete moguće, tako da ne bi trebao biti nikakav problem u tome da Bosanci i Hercegovci kupuju nekretnine u navedenim zemljama i obratno. Dapače, takva kupoprodaja bi se izvršila bez ikakvih malverzacija i iregularnosti, uz izvršenje poreske obaveze, upisa u javni registar i slično.
Istina je, lica iz naše države ne mogu imati pravo vlasništva nad nekretninama u Emiratima, jer ne postoji reciprocitet Bosne i Hercegovine sa Emiratima. Kao što ne mogu ni državljani Emirata u BiH, što je ujedno i osnovni razlog otvaranja i posredovanja preko fiktivnih firmi. Jer da državljanin BiH može biti vlasnik nekretnine u Emiratima, uzajamno bi i državljanin Emirata mogao biti vlasnik nekretnine u BiH. Pošto navedeno očigledno nije moguće, otvaraju se pravna društva - tzv. fiktivne firme, putem kojih se vrši kupoprodaja nekretnina. Logično, jelte?

Listu država sa kojima postoji ili ne postoji reciprocitet objavljuje Federalno ministarstvo pravde:
Image
Image
itd.
Grijesis i dokumenti koje pokazujes su stari...pogledaj one novijeg datuma. Reciprocitet postoji.
Fudo387

#2573 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

pemanapemani wrote:
Fudo387 wrote:
Poljine?
Boračko jezero...?

Ostalo je bezimeni vis.
Jebi ga, tebi vrijedila otuđena motorka iz šume pored Bugojna ko kuća dok nisi otišao u Ameriku, a sad je predgrađe Sarajeva "bezimeni Vis". :-)

Još jednom da ponovim, mada ne pije vode - nisu nas zajebali Arapi, nego domaća kriminalna bagra koja bi rođenu mater prodala za 10 KM. Arapi, kao i turisti iz bilo kojeg dijela svijeta su za mene uvijek dobrodošli.
Pa da, kad nemas sta da kazes bubni neku nebulozu o otudjenoj motorki, i to je kao dovoljan argument za nesta.
Uzeo si pare, potrosio, i sad, aajjjj ja se zajebo.
Ne ide to tako.
Banksy

#2574 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:Kako bi se proveo neko ko je otvorio firmu u Ameriki sa pocetnim kapitalom od 2 hiljade dolara?
Fino. Dobio bi poreske olaksice za naredne tri godine dok biznis ne stane na noge. Ako bi se razvio, zaposljavao lokalne hahare, placao porez, poklanjao lovu fondacijama, svi bi mu kitu flautali.
Najlakše je praviti se budala. S tim da postoji realna opasnost da, ustraješ li s tim konceptom, neko, na koncu, pomisli da to zaista i jesi.

:kiss:
pemanapemani

#2575 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by pemanapemani »

The 51st State wrote:pored grasa i vodovoda kenjati o arapima je sizofreno, uostalom te pare mogu samo pomoci za rijesiti nase nagomilane probleme, ovdje je u pitanju sitna zavist i pakost prema onima koji su im slozili ledine uz malo udrobljenog skucenog ksenofobnog razmisljanja.
Kriminalci uništili Vodovod i Gras.

Isti ti kriminalci omogućuju sitnijim kriminalcima da za Arape otvaraju fiktivne firme.

Kriminalci će novac od fiktivnih firmi upotrjebiti za revitalizaciju Vodovoda i Grasa koje su prethodno sjebali i opljačkali.

Nevjerovatno dobar "biznis" plan. :mrgreen:
Locked