Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Warashii

#2551 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Warashii »

Tomahawk11 wrote: Dobar je Jadran, i eto složiću se da je sve individualno, pa tako i poimanje odmora, u ovom slučaju ljetovanja, ali nema smisla kad neko ubjeđuje da je najbolje na Jadranu, a nigdje drugo nije bio.
Ma to je budalastina na kvadrat, pa cak ko je bio bilo gdje drugo ne moze samo jedno mjesto nazvati najboljim.
beni-bu-man

#2552 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

moonca wrote:
beni-bu-man wrote:
moonca wrote:
U Sarajevu nema djabnih parkinga- to ide u paketu imati auto, kao i sve troskove u zivotu.
Kako bona nema, ima onaj kod Robota Socijalno
A, da, Okupiraju ga ovi-- od ilidze pa polako setnjom do BBI :wink: :zoka:
Sta ces fukari tesko pada placanje parkinga
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2553 Re: Gdje na more? - 2018

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote: Normalno da nema :thumbup: :D
Dobar je Jadran, i eto složiću se da je sve individualno, pa tako i poimanje odmora, u ovom slučaju ljetovanja, ali nema smisla kad neko ubjeđuje da je najbolje na Jadranu, a nigdje drugo nije bio.
Ili ovo, šator varijanta (nadam se da je ipak ironija), sve super, ali ako imaš opciju nekog apartmana ili hotela sa 5 zvjezdica, :izet: te šator :mrgreen:
Da bi se utvrdila vrijednost Jadrana, koja je nesumnjivo velika, potrebno je otici negdje drugo. Kao i za sve u zivotu.

Ne mogu reci da mi nije bilo lijepo u stajaznam Turskoj, Italiji, Spaniji (govorim o morskim destinacijama), ali opet mi je na Jadranu najljepse. Je li to stvar navike, blizine ili neceg treceg, stvarno ne znam.

Ono novac ulozen u putovanja (i kafanu :D ) je najbolje ulozen novac i treba sto vise obilaziti i istrazivati :thumbup: S tim da na neka mjesta mozes otici jednom, a nekima se uvijek vracas :kiss:
beni-bu-man

#2554 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote: Normalno da nema :thumbup: :D
Dobar je Jadran, i eto složiću se da je sve individualno, pa tako i poimanje odmora, u ovom slučaju ljetovanja, ali nema smisla kad neko ubjeđuje da je najbolje na Jadranu, a nigdje drugo nije bio.
Ili ovo, šator varijanta (nadam se da je ipak ironija), sve super, ali ako imaš opciju nekog apartmana ili hotela sa 5 zvjezdica, :izet: te šator :mrgreen:
Sjecas se onog sto je govorio nesto Trebinje s aVtom svaki dan ovo ono
Tomahawk11
Globalni moderator

#2555 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

beni-bu-man wrote:
Sjecas se onog sto je govorio nesto Trebinje s aVtom svaki dan ovo ono
Mogla bi kombinacija šator u Trebinju i onda na plažu :mrgreen:
moonca

#2556 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

Nije u pitanju ocija izmedju satora i 5 zvjezdica- valjda mogucnost.
Ne vidim ja nista lose u satoru, no ne mozes ni njega razapeti gdje hoces. Za mladu raju, zasto ne. Bude tu dozivljaja.I danas ih cujem u sjecanjima iz mladosti i kojekavim dogodovstinama. :-)

Ja ne idem na godisnji bez dvije sobe i dva wc po mogucnosti---- pokvarili smo se :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2557 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

moonca wrote:
Ne vidim ja nista lose u satoru, no ne mozes ni njega razapeti gdje hoces. Za mladu raju, zasto ne. Bude tu dozivljaja.I danas ih cujem u sjecanjima iz mladosti i kojekavim dogodovstinama. :-)

Ja ne idem na godisnji bez dvije sobe i dva wc po mogucnosti---- pokvarili smo se :-)
moonca, sve smo mi to pretresli i konstatovali, jasno je da je u pitanju stvar izbora, ali kad ti to džep dozvoljava.
beni-bu-man

#2558 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

moonca wrote:

Jesi snob :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2559 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Što jes jes, previše :mrgreen:
Rockefeller

#2560 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Rockefeller »

azurna_obala wrote:
Rockefeller wrote:Turska, Alanya, Side.

7 dana u julu/augustu. Nisam nikada bio. Zivo me interesuje. Inace, novi je hotel, 2018 otvoren.

:zoka:

Koji hotel i da li ideš u vlastitom aranžmanu ili preko agencije?
Sadržaji za bebsone od 17 mjeseci, iskustva i informacije?
Preko agencije ali idem iz DE. Idem sa jos jednom osobom tako da ne znam nista za djecu ili bilo kakve info.

Hotel je Side Aquamarin Resort und Spa.
Rockefeller

#2561 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Rockefeller »

Ned071 wrote: j..o te šator, nisam migrant

rintam deset sati dnevno i ja i zena, ja na na dva posla i da trazim sator i jedem u lidlu... 160 eura trazite za 20 kvadrata sobe u kojoj ugurate pomocni lezaj da se dijete moze skvrcit... sta prodajete? plazu i nista vise i idete na emocije ljudi kojima je tu blizu, tu su bili kao djeca, razumiju jezik pa doće levati.. hoće al u k..cu...

16o eura spavanje za sedam dama znaci je 1120 eura. samo spavanje...to je majstore 2184 marke samo spavanje... za hiljadu maraka vise prosle godien smo mi letjeli ko gospoda za tursku, docekao nas kombi, odvezao nas u hotel za pet zvjezdica, all inclusive, u apartman od 50 kvadrata, sa sedam bazena, toboganima, zastitarima na svakom bazenu koji ti paze na dijete, masazoom, lezaljkama i na bazenu i na plazi, sa ruckom i vecerom na plazi, animatorima, picem , sladoledima, pic..ma materinama...

eto ja razmislio i nab..m na k...c i tebe i tvoj sator i kaufland i lidl i plazu i mrižu i skale i dupina...
Tacno jebote :lol:

Ja jedino kada idem na 3-4-5 noci negdje uzmem smjestaj sa doruckom ili eventualno polupansion.

Ne bi se peglo oko sabiranja hocu l ovo uzet ili ono.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2562 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Kazu da u Turskoj, ima hrane u izobilju?! :mrgreen:
shalla

#2563 Re: Gdje na more? - 2018

Post by shalla »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote: Naravno :thumbup:
Ma nije ni sad problem spakovati se u petak i krenuti naslijepo, vikend provesti, to sam praktikovao i više puta godišnje do skoro, ali da odem full godišnji, ne mogu.
Opet, sve diktira džep i to je jedino relevantno.
Jednostavno to se nekako preraslo, sad puno vise cijenim svoje slobodno vrijeme i narocito komociju
Opet svako ima svoje cejfove i nacine kako provodi odmor i zbog toga je svaka rasprava na ovoj temi poprilicno suvisna. Sve ima svojih prednosti i mana, a svako nek sebi bira i neka daje prednost onome sto mu se svidja.
Toeto, suština sve priče.

Išao sam i ja na divljaka, dadnemo 20kn čuvaru parkinga pa spavamo u vreći za spavanje u onom autokampu u Makarskoj, prespavamo na plaži, ili nikako ne spavamo ali brate sve u svoje vrijeme. I da se razumijemo, ne pljujem po Jadranu, bude dobrih vikend varijanti (evo išao sam prije mjesec dana produženi vikend, extra bilo, čak se i okupao) ali ovo šta oni nude za ljetovanje je suludo, dakle u tom nekom frekventnom periodu od 15.06. do 31.08... Prošle godine sam spletom okolnosti išao u Tučepe u prvoj polovici septembra pa su cijene bile koliko toliko prihvatljive ali i dalje je to fkt užasno skupo za ono što recimo mogu naći u Italiji ili u Grčkoj...
CPT

#2564 Re: Gdje na more? - 2018

Post by CPT »

[quote="shalla"užasno skupo za ono što recimo mogu naći u Italiji ili u Grčkoj...[/quote]

Zbog toga je pola Italije na odmoru u HR ;-), generalno porediti taj sindikalni turizam sa Jadranom je ...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2565 Re: Gdje na more? - 2018

Post by _BataZiv_0809 »

shalla wrote:Toeto, suština sve priče.

Išao sam i ja na divljaka, dadnemo 20kn čuvaru parkinga pa spavamo u vreći za spavanje u onom autokampu u Makarskoj, prespavamo na plaži, ili nikako ne spavamo ali brate sve u svoje vrijeme. I da se razumijemo, ne pljujem po Jadranu, bude dobrih vikend varijanti (evo išao sam prije mjesec dana produženi vikend, extra bilo, čak se i okupao) ali ovo šta oni nude za ljetovanje je suludo, dakle u tom nekom frekventnom periodu od 15.06. do 31.08... Prošle godine sam spletom okolnosti išao u Tučepe u prvoj polovici septembra pa su cijene bile koliko toliko prihvatljive ali i dalje je to fkt užasno skupo za ono što recimo mogu naći u Italiji ili u Grčkoj...
Definitivno im se desio neki preokret i cijene svega, ne samo smjestaja, su podivljale. I to unazad mozda 4-5 godina. Prije se stvarno moglo sa relativno malo para provesti 7 dana solidno.
shalla

#2566 Re: Gdje na more? - 2018

Post by shalla »

CPT wrote:[quote="shalla"užasno skupo za ono što recimo mogu naći u Italiji ili u Grčkoj...
Zbog toga je pola Italije na odmoru u HR ;-), generalno porediti taj sindikalni turizam sa Jadranom je ...[/quote]

Da, talijani sigurno dolaze u Hrvatsku zbog manjih cijena... Ne poredim ja ništa, govorim realno.
Evo već sam napisao na prošloj stranici, 7 noćenja na bazi polupansiona, prelijepi hotel odmah na plaži, u cijenu uračunate ležaljke i suncobrani na plaži, cca 1600 KM za nas troje, evo ti mi nađi neku sličnu varijantu u Hrvatskoj ja ću otkazati Grčku i idem u HR...
CPT

#2567 Re: Gdje na more? - 2018

Post by CPT »

shalla wrote:
CPT wrote:[quote="shalla"užasno skupo za ono što recimo mogu naći u Italiji ili u Grčkoj...
Zbog toga je pola Italije na odmoru u HR ;-), generalno porediti taj sindikalni turizam sa Jadranom je ...
Da, talijani sigurno dolaze u Hrvatsku zbog manjih cijena... Ne poredim ja ništa, govorim realno.
Evo već sam napisao na prošloj stranici, 7 noćenja na bazi polupansiona, prelijepi hotel odmah na plaži, u cijenu uračunate ležaljke i suncobrani na plaži, cca 1600 KM za nas troje, evo ti mi nađi neku sličnu varijantu u Hrvatskoj ja ću otkazati Grčku i idem u HR...[/quote]

U HR dolaze jer je ljepse more. Cijene su tu negdje tj. jeftnije njima ljetovati u ITA. Generalno odmor sa lezaljkama i suncombranima meni mirisi na masovni turizam gdje nemas ni pola kvadrata oko sebe. Steta novca za takav "odmor".
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2568 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

_BataZiv_0809 wrote:
shalla wrote:Toeto, suština sve priče.

Definitivno im se desio neki preokret i cijene svega, ne samo smjestaja, su podivljale. I to unazad mozda 4-5 godina. Prije se stvarno moglo sa relativno malo para provesti 7 dana solidno.
Velika potraznja, posebno cesi, poljaci, slovaci a zadnje dvihe godine, skandinavci, njemci, englezi, kako je bilo sranje u Turskoj još od puča, izabrali su Hrvatsku. Vidjecemo u naredne dvihe tri godine, da li ce cijene rasti ili padati, nezvanicno :mrgreen: skandinavci opet u tursku navalili...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2569 Re: Gdje na more? - 2018

Post by _BataZiv_0809 »

konektovan wrote:
Velika potraznja, posebno cesi, poljaci, slovaci a zadnje dvihe godine, skandinavci, njemci, englezi, kako je bilo sranje u Turskoj još od puča, izabrali su Hrvatsku. Vidjecemo u naredne dvihe tri godine, da li ce cijene rasti ili padati, nezvanicno :mrgreen: skandinavci opet u tursku navalili...
I ja mislim da je ovo neodrzivo na duge staze. P

Mada neke stvari idu jednosmjerno i nema nazad. U mjestu u kojem ja ljetujem godinama nekad je bilo dzabnog parkinga, bila je jedna velika samoposluga ali sa cijenama slicnim kao kod nas, plaze jesu bile hotelske, ali si slobodan da biras gdje ces i na koju ces bez obzira bio gost hotela ili ne. Lezaljke su se mogle iznajmiti ako zelis, ako ne nikom nista...itd...

Danas nema ni kvadratni centimetar asfalta da se ne placa vrlo skup parking, otvorilo se Lidla, Intersparova, Kauflanda, Plodina mali milion, ali su cijene otisle u nebo, vidim prosle godine jedna plaza je vec vidljivo ogradjena, pise da je pod videonadzorom, vjerovatno se sprema potpuno zatvaranje za sve osim za goste hotela....Vecina plaza su pod lezaljkama, tako da prakticki ako ne zelis iznajmljivati lezaljku ogranicen si mjestom gdje mozes staviti peskir...itd..itd..
dječak sa šibicama

#2570 Re: Gdje na more? - 2018

Post by dječak sa šibicama »

zakon ponude i potraznje, da ne mogu naplatiti, ne bi istakli takve cijene... puno zapadnjaka se odluci za Hrvatsku, imaju i dobru reklamu, zatim grcki kolaps, turski vojni udar, Sirija, teroristicki naopadi u Francuskoj itd itd... ovi samo koriste situaciju, dok traje traje, da izmuzu goste, zinula guzica.

Ko je bosancima kriv sto ne mogu platiti, ali mozda i mognu jednog dana, kad Bake otvori milion radnih mjesta.
Ili ce ovi spustiti cijene.
shalla

#2571 Re: Gdje na more? - 2018

Post by shalla »

shalla wrote:

Evo već sam napisao na prošloj stranici, 7 noćenja na bazi polupansiona, prelijepi hotel odmah na plaži, u cijenu uračunate ležaljke i suncobrani na plaži, cca 1600 KM za nas troje, evo ti mi nađi neku sličnu varijantu u Hrvatskoj ja ću otkazati Grčku i idem u HR...
CPT wrote:U HR dolaze jer je ljepse more. Cijene su tu negdje tj. jeftnije njima ljetovati u ITA. Generalno odmor sa lezaljkama i suncombranima meni mirisi na masovni turizam gdje nemas ni pola kvadrata oko sebe. Steta novca za takav "odmor".
Ne znam čemu takvi zaključci vjeruj mi. Postaviću kasnije jednu sliku iz Grčke od prije 4 godine, da vidiš koliko ustvari malo ljudi ima što možda nekome i nije ćeif ali je suprugi i meni savršeno odgovaralo...
shalla

#2572 Re: Gdje na more? - 2018

Post by shalla »

A što usrasmo sa ovim qoute :lol:
Maraschino

#2573 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Maraschino »

Hrvatska malo zesce sranje. Osim cistog mora koje im je Bog dao, sve drugo katastrofa.

Skim god pricam od stranaca koje sam ja uputio tamo svi mi isto kazu ''lijepa zemlja ali brate preskupa''. Jednostavno se osjecaju opljackanim i da nisu dobili ono sto trebaju za te pare. Svi imaju osjecaj da Hrvate interesuju samo pare i da ne planiraju u skorije vrijeme ponovo ici tamo.
Za te pare mogu u Spaniju, Francusku, Tursku, Bugarsku...uz mnogo vecu ljubaznost i ponudu.
deer_hunter

#2574 Re: Gdje na more? - 2018

Post by deer_hunter »

pa sto ih upucujes u Hr kad znas da su Hrvatima vazne samo pare, kad znas da je skupo, da nema nikakvih interesantnih sadrzaja i tako?? to ono kad vec idu na odmor daj da ih maksimalno s.j.ebem i da im upropastim godisnji. Sto bi njima bilo dobro kad tebi nije :D

Spanija, Francuska?? Meni sve radne kolege Bavarci govore da u Hr idu zato sto im je blize i jeftinije otici u Istru nego u Francusku, Spaniju. Ko sad tu koga...
Druga stvar, stalno se prica o nekoj neljubaznosti Hrvata. Ono konobar me ruzno pogledao, gazda kuce nije ocistio apartman i tako to...a niko nikad ne napise gdje se to desilo, mjesto, ime restorana, ime tog gazde. Pa dajte ljudi malo informacija, ako znate neki restoran u kojem cemo pizzu platiti 50 eura, napisite ime tako da ga u sirokom krugu zaobidjemo. Ako su vas zavalili ne moraju i nas, daj da ucimo na vasim greskama :mrgreen: Al dobro, znam da to je to sve dio kampanje,prica koja uvijek krene u maju svake godine.
Maraschino

#2575 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Maraschino »

eh sada, preporucim im lijepo i cisto more, mogucnost degustacije raznih jela i pica, plitvicka jezera, krku...ali im ne preporucujem vodica koji ce ih svratiti u neku konobu gdje ih oderu za jedan rucak ili flasicu vode...niko nije lud da se odmah ne preracunava. ipak je to niza i neka srednja klasa.

imao sam dobre namjere ali vise mi ne pada na pamet da nekome nesto preporucim. sustina je u tome, skim god sam pricao kada spomenemo hrvatsku(bez obzira na ciju su preporuku isli) da je skupa i ljudi neljubazni. ostalo(prirodne ljepote) ok.
Post Reply