Brexit

Post Reply
bunk

#2551 Re: Brexit

Post by bunk »

Eto sta se odma ljutis ne moraju lordovi ,moze japanac?
Yapushi Yasjasi ili indijac general Satris Nambijar,ima kandidata,moze im pomoci Carl Bild..
Toliki pacijenti su na nama vjezbali tako da im sad zaista ne bi trebao bit problem da nadju rjesenje..
Britancima zelim da uzivaju u njihovoj pomoci onoliko koliko smo i mi.
Leverage

#2552 Re: Brexit

Post by Leverage »

To je prošlo vrijeme, ti ljudi više ne odlučuju ni o čemu.

UK je danas najveći lobista za ulazak zemalja zapadnog Balkana u EU, pa čak i Turske. Od našeg najvećeg interesa je ostanak UK u EU.

A o NATO-u da i ne pričam.

UK je uz SAD trenutno naš najpouzdaniji i najvažniji vanjskopolitički partner.
jeza u ledja

#2553 Re: Brexit

Post by jeza u ledja »

Britanija i Amerika prave od sebe primjer dokle sezu granice ljudske gluposti. :oops: :D :lol: :-) :roll: :( :run:

Sto je najsmjesnije, sad se opet sve svodi na sapunicu izmedju politicara, kao da je smisao drzave u tome koji ce politicar pobijediti.

Ako politicki slogan zvuci too good to be true, budite sigurni - u pravu ste bili prvi put. Sad su se nasli u bezizlaznoj situaciji, htjeli bi da jebu, ali da ne budu jebani.
omar little

#2554 Re: Brexit

Post by omar little »

David Cameron: I don't regret calling referendum
Former UK Prime Minister David Cameron says he backs Theresa May's efforts to secure a Brexit deal with the EU, but insists he does not regret calling the referendum.

Mr Cameron told the BBC, as he headed off for a run, that he regretted losing the 2016 referendum but said he backed Theresa May.
Leverage

#2555 Re: Brexit

Post by Leverage »

Zarad jedne izborne pobjede napravio je ovaj cirkus.

Potpuno je neodgovorno da se lider jedne od dvije vodeće partije, koji je BTW remainovac, tako kocka sa budućnošću države.
Banksy

#2556 Re: Brexit

Post by Banksy »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2557 Re: Brexit

Post by Velkoski »

Tereza survajvs :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#2558 Re: Brexit

Post by Challenger_ »

Začuđujuće kompetentan sagovornik za shit-portal kao što je Index.
hatemondays

#2559 Re: Brexit

Post by hatemondays »

bunk wrote:U stvari zelim im da im to pitanje rijese lord Owen i lord Carington ..
Pridruzujem se zeljama, lako je rovariti po tudjem dvoristu, nek se malo rostiljaju...
jeza u ledja

#2560 Re: Brexit

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote:Tereza survajvs :lol:
Sta ti je ba, niko od njih nece taj posao. :D
daddy-kool

#2561 Re: Brexit

Post by daddy-kool »

Leverage wrote:
Corbyn je ključna osoba. Ako on konačno prelomi za remain garantujem životom da će se naći većina za novi referendum.

A to znači kraj ove budalaštine.
Meni se Corbyn nikako ne sviđa, djeluje mi kao zadnja ljiga, plus je i brexitovac.
Čisto sumnjam da će on smoći hrabrosti da pozove na drugi referendum, njegov je interes soft brexit.
Ako laburisti žele nešto drugo moraju prvo njega smijeniti kao vođu.
daddy-kool

#2562 Re: Brexit

Post by daddy-kool »

jeza u ledja wrote:
Uz sve kritike koje idu prema May, žena je uradila sasvim ok posao oko pregovaranja sa EU i vođenja vlade.
Britnasko društvo je duboko podijeljeno na ovom važnom pitanju, ali eto Brexit su izglasali pa to sada i jedu.
Vitezanin

#2563 Re: Brexit

Post by Vitezanin »

May je izgleda od čelika ili niko neće da preuzme zadatak pa joj glasaju povjerenje. :D
stakasa

#2564 Re: Brexit

Post by stakasa »

Romanija wrote:Izbori su na jasno odredjen vremenski rok i mogucnoscu razlicitih politickih opcija. UK je najstarija parlamentarna demokracija (i do Brexita se sa pravom hvalila da je i najfunkcionalnija) gdje biracko konstitutivno tijelo bira svoje politicke delegate koji donose, tj. glasaju za politicke odluke. Referendumu tu nema nikakvog mjesta sem ako nisi Svajcarska ili Republika Srpska. I onda se pojavio onaj govnar sa Etona koji je sve to sjeb'o jednog suncanog Cetvrtka.....
S druge strane, ovako je najpostenije. Da je elita donjela odluku i da je odluka bila racionalna, tj da se ostane - ne bi se moglo ostati od plebsa i populista. Mi, izrabljivanje, imperija, nece nama niko, molice nas na koljenima, jesce sarafe... Ovako, hajde brate, sam pao sam se ubio
dale cooper

#2565 Re: Brexit

Post by dale cooper »

stakasa wrote:
Romanija wrote:Izbori su na jasno odredjen vremenski rok i mogucnoscu razlicitih politickih opcija. UK je najstarija parlamentarna demokracija (i do Brexita se sa pravom hvalila da je i najfunkcionalnija) gdje biracko konstitutivno tijelo bira svoje politicke delegate koji donose, tj. glasaju za politicke odluke. Referendumu tu nema nikakvog mjesta sem ako nisi Svajcarska ili Republika Srpska. I onda se pojavio onaj govnar sa Etona koji je sve to sjeb'o jednog suncanog Cetvrtka.....
S druge strane, ovako je najpostenije. Da je elita donjela odluku i da je odluka bila racionalna, tj da se ostane - ne bi se moglo ostati od plebsa i populista. Mi, izrabljivanje, imperija, nece nama niko, molice nas na koljenima, jesce sarafe... Ovako, hajde brate, sam pao sam se ubio
Što reče onaj jedan kolumnista u Guardianu Britanci dobrim dijelom nikada nisu ni prestali biti euroskeptici, što su uvijek iznova podgrijavali britanski političari koji su EU koristili kao babarogu i dežurnog krivca kad god bi imali unutrašnje probleme.
Banksy

#2566 Re: Brexit

Post by Banksy »

Challenger_ wrote:
Začuđujuće kompetentan sagovornik za shit-portal kao što je Index.
Da, zato sam i okačila.
dale cooper

#2567 Re: Brexit

Post by dale cooper »

:thumbup:

Što lik reče, nema dobrih opcija u svoj ovoj zbrci
oko Brexita, samo loše i grozne.
Banksy

#2568 Re: Brexit

Post by Banksy »

Loše, gore i najgore.
Treba se podsjetiti...

Image

Campaigners promised to use the money the UK reportedly sends to the EU to fund the health service instead.

Asked by ITV's Good Morning Britain whether he could guarantee that the £350m that was sent to the EU would now go the NHS, Mr Farage said: “No I can’t, I would never have made that claim.

"That was one of the mistakes made by the Leave campaign.”
Image
bunk

#2569 Re: Brexit

Post by bunk »

:lol: :lol:
cyprus

#2570 Re: Brexit

Post by cyprus »

pora_poras wrote:Frka je u tome sto su oni zestoko ratovali oko toga. Najvise konflikta je bilo na granici. Britanija je stavila zestoku granicu, sa zidom, zicom puktovima , vojskom. IRA je htjela da Sjeverna Irska bude dio Irske. Vjerska je podjela na katolike i protestante. Na kraju je se to rijesilo sto su oboje zavrsili u EU pa je granica prakticno ukinuta. Sad kad Britanija izadje granica mora biti vracena, pa ne znaju sta ce s tim.
Romanija wrote:'Frka' je u tome sto je Good Friday Agreement iz 1998 sustinski izbrisao granicu izmedju Republike i Sjeverne Irske, sto je opet bio jako bitan faktor za obustavu neprijateljstva i razoruzanje IRA-e. Izlazak UK iz EU opet uspostavlja tu granicu, jer ne mozes imati konrolu kretanja stanovnistva (sto zeli UK) i nepostojanje granice sto zeli EU (plus sto je vecina Sjevernih Iraca glasala protiv Brexit-a). Kad ukljucis trgovinu u to, stvari se jos vise komplikuju, EU zeli trgovinsku granicu u Irskom moru, a UK bi opet izmedju dvije Irske. I onda povrh svega, UK pristaje na privremeno rijesenje granice, ali da bude dat vremenski rok kad taj medju-plan prestaje vaziti, dok EU zeli da ona bude ta koja ce odluciti kad ce se to desiti, sto teoretski znaci mozda nikad. I tako u nedogled........
Hvala na odgovorima :thumbup: s tim da sam dosta toga već znao, mislim na generalno stanje o odnosima unutar Sjeverne Irske... I razumijem zašto bi sjevernoirski unionisti htjeli možda jaču granicu, ali mi je i dalje nejasno zašto je to Lonbdonu toliko bitno, mislim do te mjere da im je to, koliko sam razumio, glavni razlog za rušenje ovog dogovora... U Sjevernoj Irskoj živi 2-3% populacije UK-a, i nešto mi je baš neobično da pitanje te granice bude glavni kamen spoticanja... Jel to u Engleskoj stvarno shvaćeno kao veliko pitanje od nacionalnog interesa i ponosa, i ima li ikakav praktičan razlog zbog kojeg bi Englezi (mislim baš na Engleze, ne na sjevernoirske protestante) bili toliko zainteresovani za to pitanje...

Btw, kakav je stav sjevernoirskih katolika? Pretpostavlja da su oni anti-Brexit i pogotovo protiv jačanja te granice...
Last edited by cyprus on 17/01/2019 11:00, edited 1 time in total.
cyprus

#2571 Re: Brexit

Post by cyprus »

Banksy wrote:Image
Ja kakd god vidim ovog lika sjetim se one epizode South Parka 'The Biggest Douche in the Universe" :)
BHCluster

#2572 Re: Brexit

Post by BHCluster »

Sad ce jos malo praviti ovu zbrku a na kraju referendum br. 2.
stakasa

#2573 Re: Brexit

Post by stakasa »

BHCluster wrote:Sad ce jos malo praviti ovu zbrku a na kraju referendum br. 2.
Nikad nije bila manja kvota da ce ga raspisat, niko im ne bi zamjerio ali sumnjam da ce. Ne bi ni volio. Odlucili su da idu, siroki vam puti
Leverage

#2574 Re: Brexit

Post by Leverage »

daddy-kool wrote:
Leverage wrote:
Corbyn je ključna osoba. Ako on konačno prelomi za remain garantujem životom da će se naći većina za novi referendum.

A to znači kraj ove budalaštine.
Meni se Corbyn nikako ne sviđa, djeluje mi kao zadnja ljiga, plus je i brexitovac.
Čisto sumnjam da će on smoći hrabrosti da pozove na drugi referendum, njegov je interes soft brexit.
Ako laburisti žele nešto drugo moraju prvo njega smijeniti kao vođu.
Stiče se dojam da mu je jedino bitno postati premijer.

Problem je u tome što ima veliki broj pristalica u Laburistima bez kojih je nemoguće doći do novog referenduma.

Sad treba da se ujedine i kunto i panto samo da se dođe do novog referenduma. A onda nek se prepucavaju do mile volje. Od prvog referenduma nije bilo ovako raspoloženja za drugi kao što je to ovih dana. To treba iskoristiti.
Ja_Ja

#2575 Re: Brexit

Post by Ja_Ja »

daddy-kool wrote:
jeza u ledja wrote:
Uz sve kritike koje idu prema May, žena je uradila sasvim ok posao oko pregovaranja sa EU i vođenja vlade.
Britnasko društvo je duboko podijeljeno na ovom važnom pitanju, ali eto Brexit su izglasali pa to sada i jedu.
Slazem se, sasvim uredno obavila svoj posao. Oni treba da traze krivce u onim sto su se pokupili i otisli odmah nakon referenduma a koji su ga zagovarali i lazima podstrekavali citavo vrijeme.
Post Reply