Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
megaman4 wrote:Ja smatram, mada ne mora značiti da je tako, da Trump neće dočekati kraj mandata. Ne mislim da njegovo nasilno skidanje s vlasti, nego da će on jednostavno sam odstupiti, jer jer ipak politika mnogo teži posao nego ovo čime se on konkretno bavi, a on je i neiskusan, za razliku od Hillary koja je skoro pa čitav život vezana za politiku. Pored toga, Trump je Showmen i ovo je upravo njemu i trebalo, radi samopromocije. Boli njega briga za svijet, Siriju itd. On je bogat i bez toga. Pošto se on neće puno pitati u svom mandatu, i morat će raditi, kako mu stvarne gazde iz sjene budu govorile, moguće je da odstupi, kako se ne bih njima puno zamjerio ako zagusti. Sada me zanima da li ustav SAD-a poznaje to da predsjednik sam odstupi prije vremena?
"Poslije ovog rata na prijestolje svijeta doći će jedan plemenit i dobrodušan riđi čoek. Blago onome koji to doživi, jerbo će taj riđokosi svijem ljudima donijeti sreću. On će biti duga vijeka i vladatće sve do smrti svoje od Boga date...
Za vrijeme njegovo ni poslje njega ratova više nikad biti neće, ali će tamo u ko zna kojem vremenu i vijeku za ljude, zbog njiovijeh gluposti, nastupiti veliko zlo i omraza ljudska", kaže se u ovom proročanstvu.
KB9 wrote:nemoj da se ljutis kad se ljudi citiraju i prozivaju, znas i sam da si, kako je pocela borba trampa i hilari, ti isto citiro svaki post u kojem se podrzavo tramp il pljuvala hilari
Ti "ljudi" se uglavnom svodi na vas dvojicu, od kojih jedan pise cesce na forumu nego ja, a drugi je najvise postova napisao na temi o ovim izborima.
Pazi ovog spektakla, sve dok sam spavao:
raoul duke wrote:Idalje cekamo jeza i njegovu redovnu ekipicu da nam pojasne sta se ovo desilo..
KB9 wrote:cekam neko kvalitetno jezovo javljanje, ostalo je mala maca
raoul duke wrote:Jeze je li sve ok? Sta se desava u AmeriKi?
raoul duke wrote:Gdje nam je jez ljudi, da mu nije pozlilo?
raoul duke wrote:CJeza u leda jesi tu oci moje?
KB9 wrote:#prayforjez
raoul duke wrote:Gdje su sada oni pametni Hillaryijini analiticari sa klixa, jeza u leda pici ultimaa?
KB9 wrote:iscekivanje jeza
KB9 wrote:jez je u proteklih mjesec-dva odgovorio na svaki post koji nije podrzavo hilari
jeza u ledja wrote:
Naravno da je Trump rasista, kao i bar pola njegovih glasaca. Problem je u tome sto vecina rasista ne zna uopste sta je rasizam.
Rasizam je jednostavna stvar, nema tu prostora za mistifikaciju. Mrznja prema ljudima druge rase. Rasista je neko ko mrzi ljude druge rase i moze ga se lako prepoznati po ispoljavanju te mrznje.
Ako ti koristis neku besmislenu definiciju koja obuhvaca cetvrtinu amerike onda si ti taj koji ne zna sta je rasizam ni sta su rasisti.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tarabići su davno rekli...
"Poslije ovog rata na prijestolje svijeta doći će jedan plemenit i dobrodušan riđi čoek. Blago onome koji to doživi, jerbo će taj riđokosi svijem ljudima donijeti sreću. On će biti duga vijeka i vladatće sve do smrti svoje od Boga date...
Za vrijeme njegovo ni poslje njega ratova više nikad biti neće, ali će tamo u ko zna kojem vremenu i vijeku za ljude, zbog njiovijeh gluposti, nastupiti veliko zlo i omraza ljudska", kaže se u ovom proročanstvu.
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tarabići su davno rekli...
jeza u ledja wrote:
Naravno da je Trump rasista, kao i bar pola njegovih glasaca. Problem je u tome sto vecina rasista ne zna uopste sta je rasizam.
Rasizam je jednostavna stvar, nema tu prostora za mistifikaciju. Mrznja prema ljudima druge rase. Rasista je neko ko mrzi ljude druge rase i moze ga se lako prepoznati po ispoljavanju te mrznje.
Ako ti koristis neku besmislenu definiciju koja obuhvaca cetvrtinu amerike onda si ti taj koji ne zna sta je rasizam ni sta su rasisti.
Ja koristim definiciju koju su definisali oni koji se valjda razumiju u jezik bolje od nas, a ta definicija obuhvata mnogo vise od puke mrznje.
jeza u ledja wrote:
Ja koristim definiciju koju su definisali oni koji se valjda razumiju u jezik bolje od nas, a ta definicija obuhvata mnogo vise od puke mrznje.
Slazem se, sve moze da se zakomplikuje pa i definicija rasizma, ali koliko god da zakomplikujes kod rasizma se sve svodi na mrznju i ispoljavanje mrznje kroz postupke sa negativnim predznakom (predrasude, diskriminicija, nasilje).
Ako imas naklonost ka osobama druge rase, ili si neutralan, to ne bi trebao da je rasizam.
President Donald Trump. Three words that were unthinkable to tens of millions of Americans — and much of the rest of the world — have now become the future of the United States.
Having confounded Republican elites in the primaries, Mr. Trump did the same to the Democrats in the general election, repeating the judo move of turning the weight of a complacent establishment against it. His victory is a humbling blow to the news media, the pollsters and the Clinton-dominated Democratic leadership.
The candidates appeared neck-and-neck in the popular vote, but Mr. Trump bested Hillary Clinton in the Electoral College.
So who is the man who will be the 45th president?
After a year and a half of erratic tweets and rambling speeches, we can’t be certain. We don’t know how Mr. Trump would carry out basic functions of the executive. We don’t know what financial conflicts he might have, since he never released his tax returns, breaking with 40 years of tradition in both parties. We don’t know if he has the capacity to focus on any issue and arrive at a rational conclusion. We don’t know if he has any idea what it means to control the largest nuclear arsenal in the world.
Here is what we do know: We know Mr. Trump is the most unprepared president-elect in modern history. We know that by words and actions, he has shown himself to be temperamentally unfit to lead a diverse nation of 320 million people. We know he has threatened to prosecute and jail his political opponents, and he has said he would curtail the freedom of the press. We know he lies without compunction.
He has said he intends to cut taxes for the wealthy and to withdraw the health care protection of the Affordable Care Act from tens of millions of Americans. He has insulted women and threatened Muslims and immigrants, and he has recruited as his allies a dark combination of racists, white supremacists and anti-Semites. Given the importance of the alt-right to Mr. Trump’s rise, it is perhaps time to drop the “alt.” David Duke celebrated Mr. Trump’s victory on Tuesday night, tweeting, “It’s time to TAKE AMERICA BACK!!!”
When Mr. Trump has looked beyond our borders, he has said that he would tear up the agreement to prevent Iran from building nuclear arms and that he would do away with the North American Free Trade Agreement. He has said that he would repudiate last December’s Paris agreement on climate change, thereby abandoning America’s leadership role in addressing the biggest long-term threat to humanity. He has also threatened to abandon NATO allies and start a trade war with China.
We know that, with Republicans controlling both houses of Congress, Mr. Trump would be able to restore a right-wing majority by filling the Supreme Court seat that Republican senators have held hostage for nine months.
Republicans will soon control every branch of the federal government, in addition to a majority of governorships and statehouses. There is no obvious check on Mr. Trump’s vengeful impulses. Other Republican leaders, including his running mate, Mike Pence, have largely made excuses for his most extreme behavior.
By challenging every norm of American politics, Mr. Trump upended first the Republican Party and now the Democratic Party, which attempted a Clinton restoration at a moment when the nation was impatient to escape the status quo. Misogyny and racism played their part in his rise, but so did a fierce and even heedless desire for change.
That change has now placed the United States on a precipice.
sherbett wrote:Ja sam sad zbunjena. Ne kuzim kak se sad ko pura dreku itko cudi rasizmu u SAD-u?
Pa oni su strpi cijeli narod u rezervate, ono ko zivotjnje, prije toga su ih pobili, pa strpali u endemska stanista. Uvozili robove da bi ih onda kroz razne KKK maltretirali i ubijali ko kakva pseta, puni su predrasuda prema svima i svemu sto dolazi izvana, a crnci i latinosi su marginalizirani max. Ja ne kuzim, sta je sad tu neka naucna fantastika da se 50% poulacije glasacki sposobne deklarira kao rasisiti i pale na Trumpa? To je jos i mali procenat
Tako nekako, slažem se. Isto kao kada se kod nas čude kako Dodik dobiva izbore na onakvoj retorici a pola države BiH nastalo na genocidu.
Nema potrebe prozivati Amerikance za rasizam kad su ovi isti ljudi glasali za prvog crnca za predsjednika niti u toj Floridi, Ohiou, Wisconsinu koji su bili prevaga zive tradicionalni americki rasisti.
Mislim da nece biti konfliktan predsjednik na domacoj sceni jer zeli ostaviti nekog traga dok je pitanje hoce li znati prici ljudima van Amerike ali i kako ce oni njega prihvatiti.
sinuhe wrote:Nema potrebe prozivati Amerikance za rasizam kad su ovi isti ljudi glasali za prvog crnca za predsjednika niti u toj Floridi, Ohiou, Wisconsinu koji su bili prevaga zive tradicionalni americki rasisti.
Mislim da nece biti konfliktan predsjednik na domacoj sceni jer zeli ostaviti nekog traga dok je pitanje hoce li znati prici ljudima van Amerike ali i kako ce oni njega prihvatiti.
Koji isti ljudi? Trump nije dobio podrsku ni vecine ljudi u Americi, a pogotovo ne istih ljudi koji su glasali za Obamu.
Siguran sam da ima izuzetaka.
KB9 wrote:nemoj da se ljutis kad se ljudi citiraju i prozivaju, znas i sam da si, kako je pocela borba trampa i hilari, ti isto citiro svaki post u kojem se podrzavo tramp il pljuvala hilari
Ti "ljudi" se uglavnom svodi na vas dvojicu, od kojih jedan pise cesce na forumu nego ja, a drugi je najvise postova napisao na temi o ovim izborima.
raoul duke wrote:Idalje cekamo jeza i njegovu redovnu ekipicu da nam pojasne sta se ovo desilo..
raoul duke wrote:Gdje su sada oni pametni Hillaryijini analiticari sa klixa, jeza u leda pici ultimaa?
KB9 wrote:jez je u proteklih mjesec-dva odgovorio na svaki post koji nije podrzavo hilari
KB9 wrote:jeze jesi ziv druze?
Na kraju mi posalju PM.
posto si popularniji od melanije imal u tim PePe kakviH pozivanja na brak i tako nešto
It_is_a_Leclerc wrote:
Što se Trumpa tiče, riječ je o debilu. Dakle, fiziološkom debilu, i u to ne ostavljam ni minimuma sumnje, ni mjesta za dilemu.
Od njegove politike koju će mu voditi otrcani republikanski pragmatici, tipa Guliani i Gingrich, očekujem :
a) jačanje Rusije na svim stranama i "frontovima". Trumpov suludi izolacionizam, po mehanizmu gravitacije i antigravitacije će ojačati ruski utjecaj svugdje uključujući Balkan. To će otprilike ići ka ideji daljnjeg razbijanja ionako slabe bosanskohercegovačke državnosti.
b) marginaliziranje NATO-a, saradnje sa EU i G8 sa ekonomskim i sigurnosnim, pa čak i teritorijalnim širenjem ruskog utjecaja na prostor Evrope (podsjetit ću da je Trump zasad jedini živi američki političar koji je priznao anektirani Krim kao dio Rusije)
c) pogoršanje odnosa sa susjednim zemljama, zemljama latinske i srednje amerie, uključujući Kubu.
d) ponovno otvaranje nedavno zatvorenih i daljnje financiranje i širenje kapaciteta mučionica tipa Gitmo, uz sporadično činjenje i prikrivanje ratnih zločina.
e) pogoršavanje odnosa sa Iranom, ignorisanje potpisanog sporazuma i daljnja nuklearna prijetnja na tom prostoru.
f) stavljanje van snage Sporazuma o klimatskim promjena iz Pariza.
g) daljnje pogoršavanje rasne netrpeljivosti u SAD-u, s obzirom da je Trump jedini kandidat koji je imao otvorenu podršku KKK-a.
To iznad bi stajalo kad bi se njegova obećanja shvatila doslovno - vjerujem da u njih iskreno ne vjeruju ni oni njegovi retardi koji su ga zaokružili - zato, nadajmo se da se predizborna retorika neće materijalizirati, a da će ''centri moći'', o kojima će neminovno biti ovisan, zauzdati i primiriti ludilo.
KAd' se sjetim pustih obećanja i nadanja nakon dolaska Obame (tu i sebe ubrajam), kao da je lik utjelovljenje "love and peace", a on ispade gori od onoga kauboja Bush-a, ratova nikada više, najveća izbjeglička kriza na BI i EU, gvantanamo i dalje stoji...ma ljepota! Ne branim ovog nakradnog luđaka, da se razumijemo, samo ukazujem na činjenicu da ti predsjednici nikada nisu nešto drastično promijenili u odnosu na prethodnike, barem ne u posljednjih 40-50god.
sherbett wrote:Ja sam sad zbunjena. Ne kuzim kak se sad ko pura dreku itko cudi rasizmu u SAD-u?
Pa oni su strpi cijeli narod u rezervate, ono ko zivotjnje, prije toga su ih pobili, pa strpali u endemska stanista. Uvozili robove da bi ih onda kroz razne KKK maltretirali i ubijali ko kakva pseta, puni su predrasuda prema svima i svemu sto dolazi izvana, a crnci i latinosi su marginalizirani max. Ja ne kuzim, sta je sad tu neka naucna fantastika da se 50% poulacije glasacki sposobne deklarira kao rasisiti i pale na Trumpa? To je jos i mali procenat
KB9 wrote:jeze jesi ziv druze?
Na kraju mi posalju PM.
posalju? zasto lazes tako jadno i pacenicki? gdje sam ti poslo poruku bolan?