Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vatrogasac

#2551 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

General War wrote:
vatrogasac wrote:
uglavnomja wrote: autor ovog teksta iznad?
http://www.koktel.org/
Jel znaju sto oni "borci" kod doboja ne ostadose na barikadama? Il tuzlanska policija blaza pa se "mozda" dislociraju ovamo?
Vraćaju se specijalci u većim kolonama na Šićki. I tu će se završiti za danas.

Image
vatrogasac

#2552 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

uglavnomja wrote:
vatrogasac wrote:
uglavnomja wrote: autor ovog teksta iznad?
http://www.koktel.org/

neki portalcic, uredjuje ga neko bezimen
tekst cca 9. razred osnovne skole
Kažu da iza ovog portala stoji Širanović. :mrgreen:
General War

#2553 Re: Blokada puteva

Post by General War »

Ovo nemam pojma je li istinito, ali je vezano...jer cini m i se da je obilazio "borce" sa ocem...koliko vidjeh na nekoj slici.
Sramotno! Mediji uhvatili Semira Halilovića, sina gen. Sefera Halilovića, u otimanju novca od boraca!

SDA-ove firme dale reketaškom portalu Klix 213.000 KM, ne računajući posljednje 2, 5 godine. Četiri “zlatne koke” Telecom, Lutrija, Autoceste i Centralna banka finansiraju, zapravo, SDA-ove kampanje državnim novcem“. Ovo je opis javnih podataka o petogodišnjem finansijskom prometu portala Klix koji je dao Semir, sin Sefera Halilovića. Kao što se može zaključiti po riječima Halilovića mlađeg, riječ je o uplatama kojima navedene kompanije plaćaju Klix-ovu privrženost.

Kao što je poznato, Klix je jedan od najposjećenijih portala i tu činjenicu treba priznati bez obzira da li se slažemo sa njihovom uređivačkom politikom. Shodno tome, interes mnogih privrednih subjekata je da se vijesti o njihovim aktivnostima nađu na adresi koju posjećuju mnogi čitataoci. Zbog toga je legitimno da i javna preduzeća traže mjesto u medijskom prostoru. Upravo u tome Semir Halilović pronalazi kriminal. O drugom dijelu konstatacije, da je Klix na strani SDA koja ga plaća novcem iz javnih kompanija, bespredmetno je govoriti, jer upravo ovaj medij često, možda i najčešće u odnosu na druge, donosi objave koje itekako štete ovoj stranci.

Iako djeluje neshvatljivo što Halilović uobičajeno oglašavanje predstavlja kao kriminal, postoje razlozi za ovo infantilno obrušavanje na web-portal.

Naime, nedavno je upravo Klix otkrio kriminal iza kojeg stoji Semir Halilović. Novinari su dobili potvrdu od ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharema Fiše, Semirovog kolege iz BPS-a, da je Fondaciji „Pravednost“ u 2016. godini dodijelio nevjerovatnih 290 000 KM. Klix je tada objavio da ta fondacija pripada Semiru Haliloviću. Nakon toga je Seferov sin reagovao i negirao da ima ikakve veze s Fondacijom. Onda Klix dodatno osramoćuje Halilovića i objavljuje izvadak iz registra fondacija u Federaciji BiH u kojem ekplicitno stoji da je Semir osnivač Fondacije „Pravednost“, čime cementiraju tvrdnje o otimačini silnog novca od boračke populacije. Nakon višestrukog razotkrivanja BPS-ovog kadra, ministra Fiše, ali, prije svega, Semira Halilovića, ovaj pokušava uzvratiti Klixu i objavljuje smijuriju od „dokaza“ koju smo na početku predstavili.

Ne samo da su Halilović i Fišo skoro 300 000 KM iz Ministarstva prebacili u Semirovu fondaciju, već su taj nemoralni čin brutalne otimačine spremni negirati pored svih zvaničnih dokumenata koje su sami potpisali. Tužilaštvo KS je na osnovu ovih objava formiralo predmet o Fondaciji i novcu iz Ministarstva. Povrh svega, Halilović tragikomično pokušavaju dokazati da nisu oni kleptomani, nego je to medij koji je objavio autenitčnu dokumentaciju.

Jedino što se može „zamjeriti“ Klix-u jeste činjenica da su objavili samo podatke za 2016. godinu. Kao što je prethodno objavila jedan agencija iz Sarajeva, u 2014. godini je ministar iz BPS-a istoj fondaciji dodijelio 200 000 KM. Time se iznos koji je uzet od boraca i preusmjeren u Halilovićevu fondaciju penje na vrtoglavih skoro pola miliona maraka!
http://www.senzor.ba/sramotno-mediji-uh ... od-boraca/
tlr

#2554 Re: Blokada puteva

Post by tlr »

Rješenje bi mogao biti "UBI"

Para ima 100%, ako bi se sa sise skinule partije, nesposobni partijski uposlenici (viškovi) iz javnih preduzeća, borci, kojekakvi partijski NVO-ovi i kada bi se korupcija (namješteni tenderi, utaja poreza, mito...) kažnjavali kaznama robije od 10g pa na više.

Svako ko ima inicijativu će pokušati nešto napraviti i zaraditi više i tako razvijati posao i zarađivati sve više (oporezovanog novca), a ovi partijski grobari ne bi imali mogućnost da se "ugrade" u svaki veći posao u zemlji.

... ma mi zapravo to imamo džaba para ... samo se to ne zove UBI - nego "snaš'o se". Da ne moraju ljudi protestvovati i ceste blokirati zbog onih koji su se prije njih "snašli", pa zar nije najčistije (i najpoštenije) ukinuti rezultate tih "snalaženja".
Zbog "snalažljivosti" i jesmo tu gdje jesmo.
Last edited by tlr on 03/03/2018 17:24, edited 3 times in total.
uglavnomja

#2555 Re: Blokada puteva

Post by uglavnomja »

General War wrote:Ovo nemam pojma je li istinito, ali je vezano...jer cini m i se da je obilazio "borce" sa ocem...koliko vidjeh na nekoj slici.
Sramotno! Mediji uhvatili Semira Halilovića,

okle izvlacis ove minorne portalcice :-)

ko ovog placa?

politicki je portal cim se uz svako ime pojavi ime stranke i bar 10 puta u tekstu :D
hAZNADAR

#2556 Re: Blokada puteva

Post by hAZNADAR »

Interesantno je da postoji velika osuda ovim blokadama i opcenito naknadama onima koji 23 god ne rade.
Citas to na forumima, citas to na komentarima na vijest, cujes to privatno od ljudi sa kojima komantarises to,... - ali niko javno ne smije da kritikuje. Samo anonimno kao ovdje na forumu, i na komentarima gdje ne moras preko FB profila.

Primjerice na FB gdje samo ponekad neko laznim profilom kritikuje blokade - i slijedi natjecaj u psovanju, gdje se svi slomise da dokazu svoj patriotizam i suosjecanje na taj nacin. Slucajno sam ulovio jednog kojeg znam i koji meni rece da treba razbiti tu bagru neradnicku, ukinuti sadake,... a na FB dade komentar potpuno drugaciji i podrsku. :-)
Isto kao primjer gdje svi znaju sva imena lokalnih mafijasa, kabadahija, jalaijasa, tajkuna, stranackih uhljeba,.... i iza ledja im psuju majku a javno tepaju i gledaju da su dobri sa takvima.

U medijima isto niko se ne usudjuje da kritikuje imenim i prezimenom - ni politicari, novinari, intrelektualci, poznati,.. gradjani u anketama,.. niko.
Zato sto slijede psovke i linč. Policija takodjer je dugo oklijevala da ikako reaguje.

Pocev i od mene - osudjujem - ali ne zelim silne psovke koje se ne mogu izbjeci, linč, etikete,.... hebiga. Bilo ko da se usudi da javno u medijima osudi blokade i opcenito novcane naknade - i ma u rekordnom vremenu najgore psovke koje um moze smisliti, uvrede, prijetnje,... i jos aplauz za to.

Jedino ko moze pomoci ovdje su bivsi borci koji su se kako-tako snasli i koji nisu na spisku - da osude ovo.

U protivnom - dizi kredite i isplacuj svima i to redovno. Nema druge.
General War

#2557 Re: Blokada puteva

Post by General War »

uglavnomja wrote:
General War wrote:Ovo nemam pojma je li istinito, ali je vezano...jer cini m i se da je obilazio "borce" sa ocem...koliko vidjeh na nekoj slici.
Sramotno! Mediji uhvatili Semira Halilovića,

okle izvlacis ove minorne portalcice :-)

ko ovog placa?

politicki je portal cim se uz svako ime pojavi ime stranke i bar 10 puta u tekstu :D

Sad si me zainteresovao...evo klixovog clanka (ako je i on minoran, vidjet cu sta kazu na LA. Times) pa prosudi:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/zakazal ... /170721047
bossnjak

#2558 Re: Blokada puteva

Post by bossnjak »

plain vanilla wrote:Ne moze se Sickom prici od specijalaca, a sad ih ode jos tamo.
Pa sami su sebe blokirali :D
Janjicar

#2559 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

Bio u 15:00 h na Šićkom, okupljanje počelo ispred interexa. Okupilo se oko 100 150 ljudi, nakon sto je policija dosla i rekla da je privatan posjed presli smo na autobusku stanicu na šićkom. Policija se počela skupljat ( saobraćaj nije bio blokiran ) te nakon sto ih se skupilo vise od ljudi krenuli su rastjerivanje. Par ljudi fasovalo, par uhapseno ali su se razisli.
kmirsad

#2560 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

Ne znam šta je... al od podneva, na poslu, čujem sirene, oko 17h kad sam krenuo s posla vidim neuobičajenu gužvu na cesti kod Elektrotehničke,iz pravca petlje, a i trotoari puni svijeta...sad mi jasno i zašto... ovog puta su znači rastjerali građane koji su bili na, parkingu, pa na autobuskoj stanici, nisu ništa blokirali... znači preventivno rastjerivanje...
Last edited by kmirsad on 03/03/2018 18:02, edited 1 time in total.
insomnia78

#2561 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Sloboda -Borac?
kmirsad

#2562 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

Možda... ne znam... a i ne pratim fudbal...
vatrogasac

#2563 Re: Blokada puteva

Post by vatrogasac »

Manja grupa boraca kao i običnih građana danas se oko 16:00 sati okupila ponovo na petlji Šići Brod. Na petlji su prisutni i pripadnici MUP-a TK koji ne dozvoljavaju bilo koju vrstu ometanja normalnog odvijanja saobraćaja na tom dijelu.

kindlas

#2564 Re: Blokada puteva

Post by kindlas »

Znaci nije jedino Fahro organizator, i Zeljkova raja ukljucena, zalosno. Cuj policija RH :lol:
Image
Last edited by kindlas on 03/03/2018 18:36, edited 1 time in total.
insomnia78

#2565 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Pocela je patetika i preseravanje. Samo jos plenum fali
RtrnOfSalisbury

#2566 Re: Blokada puteva

Post by RtrnOfSalisbury »

imal neko savjet kome da dadnem podrsku :shock: nikako nemerem da se odlucim
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2567 Re: Blokada puteva

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Ne znam šta je... al od podneva, na poslu, čujem sirene, oko 17h kad sam krenuo s posla vidim neuobičajenu gužvu na cesti kod Elektrotehničke,iz pravca petlje, a i trotoari puni svijeta...sad mi jasno i zašto... ovog puta su znači rastjerali građane koji su bili na, parkingu, pa na autobuskoj stanici, nisu ništa blokirali... znači preventivno rastjerivanje...
Specijalci su stigli prije gradjana, zaustavljali svako vozilo, pretresali ljude, nisu dopustili da se okupi veca grupa na jednom mjestu.
A sirene su sto policija, sto specijalci, mislim da ih je bilo bar 200.
Ci-Nick

#2568 Re: Blokada puteva

Post by Ci-Nick »

kindlas wrote:Znaci nije jedino Fahro organizator, i Zeljkova raja ukljucena, zalosno. Cuj policija RH :lol:
Image
Zanimljivo je ovo njeno: " Od srca vam želim da koliko sutra plačete nad sudbinom najrođenijih " ! :shock:
Jadno, izjava u stilu cukoljubaca.
KB9

#2569 Re: Blokada puteva

Post by KB9 »

kindlas wrote:Znaci nije jedino Fahro organizator, i Zeljkova raja ukljucena, zalosno. Cuj policija RH :lol:
Image
ovakvih imbecila ima na svakom koraku, totalna dezinformisanost ali kunu se svi koji nisu borci na sickom :lol:
alijagoro

#2570 Re: Blokada puteva

Post by alijagoro »

Fahro pun ko brod, cim svako malo finansira proteste :-)
insomnia78

#2571 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Vako su onomad za onog vodju pricali. Kae slomili mu drotovi obje noge... :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2572 Re: Blokada puteva

Post by malakh »

Image

kada se ruke spoje i zajedno udari na borce.

baš je simpatično vidjeti kako se razumiju ovi iz sda i hdza kada zaškripi.
Janjicar

#2573 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

insomnia78 wrote:Pocela je patetika i preseravanje. Samo jos plenum fali
Jest, i to od ljudi koji nisu ni bili tamo. Ovu sliku Policije RH samo glupson moze podijeliti al et hamaN takvih ima dosta.
mali jomu

#2574 Re: Blokada puteva

Post by mali jomu »

Hajmo sad kuci, dobro smo svima pokazali, uradili smo pravo...... i dobili smo nista.
kmirsad

#2575 Re: Blokada puteva

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:Ne znam šta je... al od podneva, na poslu, čujem sirene, oko 17h kad sam krenuo s posla vidim neuobičajenu gužvu na cesti kod Elektrotehničke,iz pravca petlje, a i trotoari puni svijeta...sad mi jasno i zašto... ovog puta su znači rastjerali građane koji su bili na, parkingu, pa na autobuskoj stanici, nisu ništa blokirali... znači preventivno rastjerivanje...
Specijalci su stigli prije gradjana, zaustavljali svako vozilo, pretresali ljude, nisu dopustili da se okupi veca grupa na jednom mjestu.
A sirene su sto policija, sto specijalci, mislim da ih je bilo bar 200.
Znači ipak nije Sloboda - Borac...
Kad naša vanila šta kaže... onda je to tako... :-D :kiss:
Locked