Interesantno je da postoji velika osuda ovim blokadama i opcenito naknadama onima koji 23 god ne rade.
Citas to na forumima, citas to na komentarima na vijest, cujes to privatno od ljudi sa kojima komantarises to,... - ali niko javno ne smije da kritikuje. Samo anonimno kao ovdje na forumu, i na komentarima gdje ne moras preko FB profila.
Primjerice na FB gdje samo ponekad neko laznim profilom kritikuje blokade - i slijedi natjecaj u psovanju, gdje se svi slomise da dokazu svoj patriotizam i suosjecanje na taj nacin. Slucajno sam ulovio jednog kojeg znam i koji meni rece da treba razbiti tu bagru neradnicku, ukinuti sadake,... a na FB dade komentar potpuno drugaciji i podrsku.
Isto kao primjer gdje svi znaju sva imena lokalnih mafijasa, kabadahija, jalaijasa, tajkuna, stranackih uhljeba,.... i iza ledja im psuju majku a javno tepaju i gledaju da su dobri sa takvima.
U medijima isto niko se ne usudjuje da kritikuje imenim i prezimenom - ni politicari, novinari, intrelektualci, poznati,.. gradjani u anketama,.. niko.
Zato sto slijede psovke i linč. Policija takodjer je dugo oklijevala da ikako reaguje.
Pocev i od mene - osudjujem - ali ne zelim silne psovke koje se ne mogu izbjeci, linč, etikete,.... hebiga. Bilo ko da se usudi da javno u medijima osudi blokade i opcenito novcane naknade - i ma u rekordnom vremenu najgore psovke koje um moze smisliti, uvrede, prijetnje,... i jos aplauz za to.
Jedino ko moze pomoci ovdje su bivsi borci koji su se kako-tako snasli i koji nisu na spisku - da osude ovo.
U protivnom - dizi kredite i isplacuj svima i to redovno. Nema druge.