Sirija vol. 2

Locked
KUZNETSOV

#2551 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Kikibombona wrote:
Mlohavi wrote: Ti bi i u padu uginule patke iznad "Kurdistana" vidio podrsku kurdskim snagama i provokaciju Turske. :run:
Bombardovanje granicnog prelaza Azaz se bez sumnje moze okarakterisati kao agresivno i drsko djelovanje ruske avijacije.

Ovo je prvi put koliko ja znam da Rusi djeluju na samom sjeveru Sirije, gdje su do sada djelovali iskljucivo i samo Amerikanci i savezni. Turska snazno lobira da se u Azazu napravi 'safe zone' i da na tom podrucju bude zabranjeno djelovanje bilo cije avijacije. I Rusi da udare bas tu, gdje SAA uopste nema mogucnost napredovati?

Al Kaida je jucer iz Azaza pokrenula zestoku ofanzivu na kurdski kanton Efrin.

Dobili su po njusci kao i svaki put do sada, ali...
"safe zone" :lol: :lol: jesul' turci ista mogli debilnije da smisle? pokusavaju da naprave svoje kolonije u siriji danas je "safe zone" dobio po pički.... evo ja apelujem turcima da se vrate u kazahstanske stepe odakle su i dosli, jer nije ovo igra za njih... safe zone hahahahha
Drvosjeca iz Dejcica

#2552 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

KUZNETSOV wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Jes vala, tradicija saradnje sa Hitlerom i sličnim diktatorima i fašistima je u krvi Rusima. Zato Rusi nikada neće biti u rangu velikih naroda i nacija, vazda ih jebe neki Staljin a danas u obliku Putina. Tradicija od preko 500 godina vladanja ovim prostorom je sasvim dovoljna da Rusima i Srbima mrse račune. Turci nigdje ne žure, inshallah, ili tiha voda brijegove valja. :wink: I šta reće, niđe Kremlja, pa svakom seljaku je njegovo selo najljepše. Kako ide ona od Miroslava Ilića, moje selo lepše od Pariza, lepo izdaleka još lepše iz bliza. :lol: :lol: :lol: :lol:
saradnja sa Hitleom :lol: :lol: nego nisi mi rekao koju pobjedu turci slave? :lol:
Šta ti znaš neznalico, mene bi bilo stid na forumu pisati i kurčiti se sa tako malim znanjem svijeta u kojem živiš. Idi obrazuj se, pročitaj koju knjigu i pronađi štivo o Molotov–Ribbentrop sporazumu.
KAMI666

#2553 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

tzipiripi wrote:Turci bi ISILov konzulat u Istanbulu, IS je realnost ... :-) http://www.awdnews.com/top-news/turkish ... the-future
Haj makar osmanlije napokon pokazuju svoje pravo terorističko lice. Da se zna na čemu smo njima.
Koja budaletina u pm.
Stvarno ovi poglavari Turske nisu normalni.
I ovaj drekavac se poziva na Islam, kao i ISIS. Sramote nas samo.
KUZNETSOV

#2554 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

KUZNETSOV wrote:nego drvosjeco kakvu to pobjedu turci slave? genocid nad armenskim narodom? pa oni pobjede nisu imali od bitke za sevastopolj jarane :lol: a i to ne bi imali da nije francuza i britosa :lol:
Kakvu pobjedu slave Rusi? Tradiciju okupacije drugih država, Katinjski masakr, protjerivanje ne istomišljenika u Sibir, okupaciju krima i Ukrajine? :oops: Sa druge strane Turci su izvojevali pobjedu tamo gdje su trebali, na rijeci Marici 1371. godine kada su Srbi potučeni do nogu, tada je Srbija de fakto pala pod Tursku i izgubila rat. Kosovo polje je bilo samo produženje agonije ali ko vam je kriv kada vas uče mitomaniji. Ako treba mogu ti još pojasniti. :mrgreen:
znaci para pobjede je zbog bitke na marici? jaka im je historija nema šta, prave parade u 21. stoljecu za bitke koje su se desile prije 700 godina :lol: ja sam mislio da samo srbi slave onu bitku na kosovu koja se dogodila tu negdje, al' evo i turci malo opasnije :lol: Kakvu pobjedu Rusi slave? Slave pobjedu velikog otadjbinskog rata, rata koji je unistio nacisticku njemacku zajedno sa njihovim liderom! Jedna od najsvijetlijih tacaka u citavoj historiji koju mi poznajemo! Veliku su cijenu Rusi platili da bi danas ti imao ovo sto imas, i neka je vjecna slava i hvala svim poginulim borcima protiv fašisticke hobotnice koja je htjela da porobi sve slavenske narode! Neka im je vjecna slava i hvala! Eh jarane kad turci budu imali ovakvo nešto onda cu ih i ja postovati, pa ne moze se bitka prije 700 godina slaviti u 21. stoljecu i to praviti parade :lol: :lol:
KUZNETSOV

#2555 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

KUZNETSOV wrote:
Jes vala, tradicija saradnje sa Hitlerom i sličnim diktatorima i fašistima je u krvi Rusima. Zato Rusi nikada neće biti u rangu velikih naroda i nacija, vazda ih jebe neki Staljin a danas u obliku Putina. Tradicija od preko 500 godina vladanja ovim prostorom je sasvim dovoljna da Rusima i Srbima mrse račune. Turci nigdje ne žure, inshallah, ili tiha voda brijegove valja. :wink: I šta reće, niđe Kremlja, pa svakom seljaku je njegovo selo najljepše. Kako ide ona od Miroslava Ilića, moje selo lepše od Pariza, lepo izdaleka još lepše iz bliza. :lol: :lol: :lol: :lol:
saradnja sa Hitleom :lol: :lol: nego nisi mi rekao koju pobjedu turci slave? :lol:
Šta ti znaš neznalico, mene bi bilo stid na forumu pisati i kurčiti se sa tako malim znanjem svijeta u kojem živiš. Idi obrazuj se, pročitaj koju knjigu i pronađi štivo o Molotov–Ribbentrop sporazumu.
Molotov i Staljin su znali da od tog sporazuma nema ništa, da ce fasisti udariti al' nisu znali kada... budi ti meni pozdravljen i slavi jos uvijek bitku na marici prije 700 godina :lol: :lol: :lol: :lol:
bh.tornjak

#2556 Re: Sirija vol. 2

Post by bh.tornjak »

KUZNETSOV wrote:
Kad se onanišemo hajmo malo i na ovo onanisati.

Gledaj paše i sultana na balkonu. :thumbup:
đaba neoosmanlijo kada nemate tradiciju... parade u moskvi se odrzavaju evo sace 100 godina, inace ta turska parada previse spora if you ask me :lol: naokolo sve turske zastave, sve neko blještavilo, nigdje neceg tradicionalnog i ljepog... niđe kremlja jarane :lol: zaboravih turci nemaju nesto takvo, poznati su po dabogsacuva arhitekturi :lol:

sto se tradicije tice....

https://www.youtube.com/watch?v=DZr1ibaFE_4
Arteta

#2557 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

KUZNETSOV wrote:

đaba neoosmanlijo kada nemate tradiciju... parade u moskvi se odrzavaju evo sace 100 godina, inace ta turska parada previse spora if you ask me :lol: naokolo sve turske zastave, sve neko blještavilo, nigdje neceg tradicionalnog i ljepog... niđe kremlja jarane :lol: zaboravih turci nemaju nesto takvo, poznati su po dabogsacuva arhitekturi :lol:
Naravno, Rusi su poznati po saradnji sa Hitlerom?

Image
Drvosjeca iz Dejcica

#2558 Re: Sirija vol. 2

KUZNETSOV wrote:
KUZNETSOV wrote:nego drvosjeco kakvu to pobjedu turci slave? genocid nad armenskim narodom? pa oni pobjede nisu imali od bitke za sevastopolj jarane :lol: a i to ne bi imali da nije francuza i britosa :lol:
Kakvu pobjedu slave Rusi? Tradiciju okupacije drugih država, Katinjski masakr, protjerivanje ne istomišljenika u Sibir, okupaciju krima i Ukrajine? :oops: Sa druge strane Turci su izvojevali pobjedu tamo gdje su trebali, na rijeci Marici 1371. godine kada su Srbi potučeni do nogu, tada je Srbija de fakto pala pod Tursku i izgubila rat. Kosovo polje je bilo samo produženje agonije ali ko vam je kriv kada vas uče mitomaniji. Ako treba mogu ti još pojasniti. :mrgreen:
znaci para pobjede je zbog bitke na marici? jaka im je historija nema šta, prave parade u 21. stoljecu za bitke koje su se desile prije 700 godina :lol: ja sam mislio da samo srbi slave onu bitku na kosovu koja se dogodila tu negdje, al' evo i turci malo opasnije :lol: Kakvu pobjedu Rusi slave? Slave pobjedu velikog otadjbinskog rata, rata koji je unistio nacisticku njemacku zajedno sa njihovim liderom! Jedna od najsvijetlijih tacaka u citavoj historiji koju mi poznajemo! Veliku su cijenu Rusi platili da bi danas ti imao ovo sto imas, i neka je vjecna slava i hvala svim poginulim borcima protiv fašisticke hobotnice koja je htjela da porobi sve slavenske narode! Neka im je vjecna slava i hvala! Eh jarane kad turci budu imali ovakvo nešto onda cu ih i ja postovati, pa ne moze se bitka prije 700 godina slaviti u 21. stoljecu i to praviti parade :lol: :lol:
Prvo su lizali iz iste šerpe sa nacistima pa kasnije kada je đavo doš'o po svoje onda je bio otađbinski rat jelde? A kada su dijelili Poljsku sa Hitlerom i to je bio otađbinski rat? :oops: Nemaš ti blage veze, rekao sam ti da si neznalica, obrazuj se, pročitaj šta se dešavalo u svijetu u kojem živiš. Tu mantru koju ti vrtiš je obična propaganda. Žali samo bože onoliko običnih ljudi koji su ginuli zbog spodoba tipa Staljin i slični. A što se tiče turske parade pročitaj i o tome, red je, ne mogu ti ja sve servirati. Bitku na Marici sam pomenuo sarkastično ali daleko da ti možeš dokučiti to.
Arteta

#2559 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

bh.tornjak wrote:
KUZNETSOV wrote:

Ako cemo realno, sa onakvim mongolskim jezikom ni pjevanje im nije jaca strana.
Em2r

#2560 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Dete se malo na Siriju skoncentrisite.
Arteta

#2561 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Prvo su lizali iz iste šerpe sa nacistima pa kasnije kada je đavo doš'o po svoje onda je bio otađbinski rat jelde? A kada su dijelili Poljsku sa Hitlerom i to je bio otađbinski rat? :oops: Nemaš ti blage veze, rekao sam ti da si neznalica, obrazuj se, pročitaj šta se dešavalo u svijetu u kojem živiš. Tu mantru koju ti vrtiš je obična propaganda. Žali samo bože onoliko običnih ljudi koji su ginuli zbog spodoba tipa Staljin i slični. A što se tiče turske parade pročitaj i o tome, red je, ne mogu ti ja sve servirati. Bitku na Marici sam pomenuo sarkastično ali daleko da ti možeš dokučiti to.
Ko to nije saradjivao sa Hitlerom.
Najbolji primjer smo mi, vecina bila u ustasama i jos imali Handzar diviziju.

Ali cinjenice su da su Rusi ti koji su mu zadali posljednji udarac.
Drvosjeca iz Dejcica

#2562 Re: Sirija vol. 2

Arteta wrote: Naravno, Rusi su poznati po saradnji sa Hitlerom?

Image
Tradicija okupacije tuđih zemalja se nastavlja i danas od strane Rusije, čudi me samo elementarno nepoznavanje činjenica i istorije.
Imamo ozbiljne rupe u znanju ili ne želimo vidjeti istorijske fakte?

Image
bh.tornjak

#2563 Re: Sirija vol. 2

Post by bh.tornjak »

Arteta wrote:

Ako cemo realno, sa onakvim mongolskim jezikom ni pjevanje im nije jaca strana.[/quote]

da,da....mongolskim.... :-) :-)
Last edited by bh.tornjak on 25/11/2015 15:50, edited 1 time in total.
General War

#2564 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Arteta wrote:

:shock: :?
Mlohavi

#2565 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

salik79 wrote:
Ovo moze biti samo dokaz da Rusi nisu bili u turskom zracnom prostoru. Po ovom snimku se jedino da zakljuciti da ih turski lovci upozoravaju da se "priblizavaju turskom zracnom prostoru i da je promptno nuzna promjena kursa prema jugu". Dakle, niti jednom rijecju nisu upozoreni da su narusili turski zracni prostor!?

Eh, ko je ovdje lud, pitanje je sad?!!
Majku mu valjda su i Rusi u mogucnosti dostaviti neke valjane dokaze o putanji aviona ne sumnjam da bi to uradili da su u mogucnosti. Ne vjerujem da bi se usudili srusiti ga da nije malkice uletio :D

Sto se tice ovog upozorenja iznad, vjerovatno su projektili ispaljeni cim je usao u njihov zracni prostor bez ikakvih daljnjih upozorenja pilotu s njihove strane.
AleksoMKD

#2566 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Ne znam dali je bilo.

Nepotvrdjeno za sada, 22 Ruska aviona preko Irana i Iraka idu prema Siriji (ako je tocno vec su tamo)
Isto nepotvrdjeno, grupa koja je pucala na pilote je predvodjena Turskim gradjaninom i u sastavu ima vise Turskih gradjana.
Vodja je Alparslan Çelik, pripadnik organizacije Sivi Vukovi.

Image
Arteta

#2567 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

bh.tornjak wrote:
Arteta wrote:

Ako cemo realno, sa onakvim mongolskim jezikom ni pjevanje im nije jaca strana.
da,da....mongolskim.... :-) :-)[/quote]

Upali TV kad budu turske serije, vidjeces da je slicniji mongolskom nego evropskim jezicima.
Drvosjeca iz Dejcica

#2568 Re: Sirija vol. 2

Arteta wrote: Ko to nije saradjivao sa Hitlerom.

Pusti se tih subjektivnih ocjena, činjenice govore same za sebe. Čitav taj period je obilježen stradanjem nevinih na svakom koraku gdje je ruska čizma kročila kao i Njemačka. Što je najgore stradanja su nastavljena i nakon 1945 i to zahvaljujući Rusiji. Borba Rusa kao naroda u slamanju Hitlera je neupitna ali tek nakon što je đavo došao po svoje. Zato poštedite me tih subjektivnih vratolomija.

Izvinjavam se na off postovima.
salik79

#2569 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mlohavi wrote:
salik79 wrote:
Ovo moze biti samo dokaz da Rusi nisu bili u turskom zracnom prostoru. Po ovom snimku se jedino da zakljuciti da ih turski lovci upozoravaju da se "priblizavaju turskom zracnom prostoru i da je promptno nuzna promjena kursa prema jugu". Dakle, niti jednom rijecju nisu upozoreni da su narusili turski zracni prostor!?

Majku mu valjda su i Rusi u mogucnosti dostaviti neke valjane dokaze o putanji aviona ne sumnjam da bi to uradili da su u mogucnosti. Ne vjerujem da bi se usudili srusiti ga da nije malkice uletio :D

Sto se tice ovog upozorenja iznad, vjerovatno su projektili ispaljeni cim je usao u njihov zracni prostor bez ikakvih daljnjih upozorenja pilotu s njihove strane.
Pa, i oni su dostavljali svoje dokaze, zar nisi upratio?!

Iz prezentiranog snimka o tome mozemo samo nagadjati...
kamen spoticanja

#2570 Re: Sirija vol. 2

Post by kamen spoticanja »

Mlohavi wrote:
salik79 wrote:

Mozda ruskom pilotu nije radio radar pa nije znao gdje je...ili mu nije radio tranzistor pa nije cuo upozorenja turskih pilota...ili mozda nije razumio upozorenje na engleskom...haj znaj
salik79

#2571 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

AleksoMKD wrote:Ne znam dali je bilo.

Nepotvrdjeno za sada, 22 Ruska aviona preko Irana i Iraka idu prema Siriji (ako je tocno vec su tamo)
Isto nepotvrdjeno, grupa koja je pucala na pilote je predvodjena Turskim gradjaninom i u sastavu ima vise Turskih gradjana.
Vodja je Alparslan Çelik, pripadnik organizacije Sivi Vukovi.

Image

Da li samo mene nos kod ovog wannabe beduina asocira na kitu?! :mrgreen:
bh.tornjak

#2572 Re: Sirija vol. 2

Post by bh.tornjak »

Arteta wrote:

he....da ne bjese ovoga tzv. "Lend-Lease Act"......izgazili bi ih nijemci ko crve:

spisak americke pomoci:

14.795 Flugzeuge
7056 Panzer
8218 Flakgeschütze
131.633 Maschinengewehre
105 U-Boot-Jäger
197 Torpedoboote
15,417 Millionen Paar Stiefel
4,478 Millionen Tonnen Lebensmittel
2,8 Millionen Tonnen Stahl
802.000 Tonnen Nichteisenmetalle
842.000 Tonnen Chemikalien
2,67 Millionen Tonnen Petrochemikalien
77.900 Jeeps
151.000 leichte Transportfahrzeuge
200.000 Studebaker-Lastkraftwagen
1,5 Millionen Kilometer Telefonkabel
35.000 Funkstationen
380.000 Feldtelefone
43 % aller Reifen
56 % aller Schienen
1900 Lokomotiven (Eigenproduktion 932 Loks)
1/3 aller Sprengstoffe
salik79

#2573 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Arteta wrote:
Upali TV kad budu turske serije, vidjeces da je slicniji mongolskom nego evropskim jezicima.
Tamam koliko i madjarski i finski...
Last edited by salik79 on 25/11/2015 15:58, edited 1 time in total.
PeppermintSA

#2574 Re: Sirija vol. 2

Post by PeppermintSA »

tzipiripi wrote:Turci bi ISILov konzulat u Istanbulu, IS je realnost ... :-) http://www.awdnews.com/top-news/turkish ... the-future
Haj makar osmanlije napokon pokazuju svoje pravo terorističko lice. Da se zna na čemu smo njima.

stvarno se nadam da je ovo neka ubleha.... jer ako je neko iz zvanične Ankare izjavio ovo, nemam riječi...
Drvosjeca iz Dejcica

#2575 Re: Sirija vol. 2

bh.tornjak wrote:
Arteta wrote:

he....da ne bjese ovoga tzv. "Lend-Lease Act"......izgazili bi ih nijemci ko crve:

spisak americke pomoci:

14.795 Flugzeuge
7056 Panzer
8218 Flakgeschütze
131.633 Maschinengewehre
105 U-Boot-Jäger
197 Torpedoboote
15,417 Millionen Paar Stiefel
4,478 Millionen Tonnen Lebensmittel
2,8 Millionen Tonnen Stahl
802.000 Tonnen Nichteisenmetalle
842.000 Tonnen Chemikalien
2,67 Millionen Tonnen Petrochemikalien
77.900 Jeeps
151.000 leichte Transportfahrzeuge
200.000 Studebaker-Lastkraftwagen
1,5 Millionen Kilometer Telefonkabel
35.000 Funkstationen
380.000 Feldtelefone
43 % aller Reifen
56 % aller Schienen
1900 Lokomotiven (Eigenproduktion 932 Loks)
1/3 aller Sprengstoffe
Između ostalog i to je istorijska činjenica da je pomoć saveznika Rusiji bila od ogromne važnosti. Ali hajde ti to dokaži ovim mladim nabrijanim rusofilima kojima je Putin i Mladić uzor i putokaz u životu. To su generacije izgubljene u vremenu i prostoru, funkcionišu po istoj matrici kao i oni kozojebi dole što svakodnevno satiru lude. To je isti način razmišljanja. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 25/11/2015 16:01, edited 1 time in total.
Locked