Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
animals

#2551 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

pirmin wrote:Nema labavo sa rasistima :thumbup:

https://www.facebook.com/bentode/videos ... 797044841/
Nije vama jasno jos da je 80 %, stanovnika EU, rasisti..
zivi bili, pa vidjeli..
e sad jesu li oni rasisti, ili je citav svijet rasistican, moze se razglabati o tome..
Connaisseur Karlin

#2552 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Connaisseur Karlin »

animals wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Challenger__ wrote:Ne može se direktna krivica USA (pa tek onda GB, u svim slučajevima, pa tek onda Fra i Ita za Libiju) i turska krivica u Siriji prebaciti na čitavu EU.

Nema govora.
Naravno,TO nisam rekla,ali EU je deceniju ranije i tacno 5 godina prije rata znala da joj je imigraciona politika losa jer su postojali interni sukobi medju EU drzavama. Ne postoji direktna krivica jedne drzave,tako nesto ne postoji u globalnoj politici.

Link za forumashe koji kazu da svijet ne zeli izbjeglice:

http://www.refugees-welcome.org.uk/[/quote

Pa normalno..unistis zemlju, raselis joj stanovnike...
tome se ti radujes :-)
animals,dobrodoslicu su postavili gradjani jedne drzave koji idu na posao kao i vecina stanovnika jedne drzave,bez aktivnog ucesca u rusenju necije drzve.Zele pomoci,Zar je tako tesko pomoci ljudima u nevolji
Kareem Abdul

#2553 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kareem Abdul »

m_l wrote:Ovakvih i slicnih, tuznih i tragicnih, slucajeva - milioni.

:(
Vidi se da se radi o neinteligentnim ljudima koji su svojom glupošću ubili vlastitu djecu.

Zašto su uopće pokušavali u raspalu Europu kada su Afganistanu daleko bliži Iran, Kina i Rusija?

Da su išli u neke od tih zemalja kretali bi se samo po kopnu i nebi riskirali utapanje.
animals

#2554 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

animals,dobrodoslicu su postavili gradjani jedne drzave koji idu na posao kao i vecina stanovnika jedne drzave,bez aktivnog ucesca u rusenju necije drzve.Zele pomoci,Zar je tako tesko pomoci ljudima u nevolji
citavo vrijeme pricamo zidovima..
oni koji ih zele.nek ih primaju..
onikoji ne zele, njihova stvar..
jel to toliko tesko svatiti..
Japan , jedna od bogati zemlaja je primila 9 ljudi, i niko im ne prigovara..
oni nisu fasisti..fasisti su oni koji su primili milion, i trebaju JOS 5 MILIONA::
Connaisseur Karlin

#2555 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

animals wrote:
citavo vrijeme pricamo zidovima..
oni koji ih zele.nek ih primaju..
onikoji ne zele, njihova stvar..
jel to toliko tesko svatiti..
Japan , jedna od bogati zemlaja je primila 9 ljudi, i niko im ne prigovara..
oni nisu fasisti..fasisti su oni koji su primili milion, i trebaju JOS 5 MILIONA::
Japanski imigracino zakon,eh to ces morati procitati. :D
Kikibombona

#2556 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Samo da pitam...

Je li na ovoj temi BH pobjegulje jos uvijek pljuju po izbjeglicama sa prostora bliskog istoka?
drastic

#2557 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by drastic »

OFF wrote: Image
jest se ulitio
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2558 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

aj dobro sirija... nekako mislim i da smo u tom nekom širem krugu kulturološki možda i bliskih zemalja kao i izrael libanon jordan turska
ali brate pakistan i afganistan krenuti na egzodus u nepoznato...
onda maroko... sjeverna afrika gdje nema sukoba

onda ovo sad ne primaju ljude iz damaska a primaju ljude iz alepa... znači ko se rodio u damasku a živio u alepu ima problem a obratno ne :D
ma stotine je ovdje filozofsko-tehničkih problema a mi smo priču sveli na fašiste i nefašiste

svi smo mi fašisti kada krene priča o mom novcu i mom balkonu i ljudima ispod balkona
isto tako svi smo liberalni u stvarima koje nas se ne tiču

ljudima treba pomoći
ali se svima ne može pomoći
i biće problema
ko je tu na udaru prvi... pa naši balkanci koji su polulegalno došli :D
Kikibombona

#2559 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Zamisli molim te, ode neki Sime iz Kiseljaka u Austriju, uzme nekom Austrijancu posao, i onda ovdje kuka radi Sirijaca koji istim tim Austrijancima uzimaju posao.

Ok, svako se bori za sebe, ali nemojte brate prodavati lazni moral i pravdu. Reci lijepo 'protiv sam novih izbjeglica, bojim se da cu ostati bez posla'. To bi bilo makar malo posteno.
Truba

#2560 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

@kiki
naši ljudi su poznati kao dobri radnici vani koji većinom poštuju zakon i ne rade ono šo rade kad dođu vamo

dugo sam razmišljao o jednoj izjavi hrleta koji kaže da je škrtost osnova za bogato društvo :D danska i kompanija...ispast će lik na kraju u pravu

ljudi se generalno boje svih promjena...a ljudi su sami po sebi promjena...izbjeglice nisu saksije koje će se raposrediti po gradovima i stanovima i to je to
tek tad počinju "problemi" i njihovi unutarnji (gdje dođoh kad krene depra) i problemi sa različitim pojimanjem zakona i življenja
BHCluster

#2561 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

animals wrote:
pirmin wrote:Nema labavo sa rasistima :thumbup:

https://www.facebook.com/bentode/videos ... 797044841/
Nije vama jasno jos da je 80 %, stanovnika EU, rasisti..
zivi bili, pa vidjeli..
e sad jesu li oni rasisti, ili je citav svijet rasistican, moze se razglabati o tome..
Nije da jeste i dan danas bi Hitlerova vizija vladala svijetom zar ne? Da si rekao Balkan slozio bi se odmah.
BHCluster

#2562 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote:Zamisli molim te, ode neki Sime iz Kiseljaka u Austriju, uzme nekom Austrijancu posao, i onda ovdje kuka radi Sirijaca koji istim tim Austrijancima uzimaju posao.

Ok, svako se bori za sebe, ali nemojte brate prodavati lazni moral i pravdu. Reci lijepo 'protiv sam novih izbjeglica, bojim se da cu ostati bez posla'. To bi bilo makar malo posteno.
:thumbup:
Gojeni H

#2563 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

OFF wrote:Stigli su i na sjever Njemacke!
Rodica mi prica , iz BiH, (udala se ) i pohadja integracioni kurs u "Ada-und-Theodor-Lessing Volkshochschule Hannover"

Djelic price :
Kada se priblizim skoli, jedino sto cujem je arapski jezik i jedino sto razumijem je "selam" i "allah" . U klasi nas ima 37 i jedina sam iz Europe.
Osjecam se grozno i razmisljam da batalim sve ovo.

Iz znatizelje sam otisla sa rodicom do Volkshochschule i uvjerila se da je prije pocetka predavanja u krugu skole bilo 90 posto muskaraca. A bilo ih je po slobodnoj procjeni najmanje 500.

Ali zato nedaleko na Hauptbahnhofu , gradu od 600 000 zitelja su predavanje iz skole prezentirali na svoj nacin! Iskren, islamski!

Hauptbahnhof Hanover!

Image
Kakva osoba se registruje da bi postavila ovakvo nesto?
AleksoMKD

#2564 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

Makedonija zatvorila granicu i vise ne prima ni jednog migranta/izbeglicu bez razlike odakle dolazi.

Navodno razlog za ovo je to sto je Srbija zatvorila svoju granicu za migrante.
BHCluster

#2565 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

OFF wrote: Ovakvih ...allah snimaka imam od Shentilja do Berlina!
Pa ako imash taj fetish svako ima neku zanimaciju vidimo tebi je sranje na javnom mjestu. :lol:
Gojeni H

#2566 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Gojeni H »

OFF wrote:
Osoba koja je djevojci iz Bih obezbjedila novi zivot na zapadu! Listajuci djelic tvojih postova i tvoju privrzenost Istoku , zao mi je sto ovaj izmet ne pokupih i ne posla tebi.
Ovakvih ...allah snimaka imam od Shentilja do Berlina!
Vidis bolesnik da te prepoznam medju hiljadu zena.
Kikibombona

#2567 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Black swan wrote:@kiki
naši ljudi su poznati kao dobri radnici vani koji većinom poštuju zakon i ne rade ono šo rade kad dođu vamo

dugo sam razmišljao o jednoj izjavi hrleta koji kaže da je škrtost osnova za bogato društvo :D danska i kompanija...ispast će lik na kraju u pravu

ljudi se generalno boje svih promjena...a ljudi su sami po sebi promjena...izbjeglice nisu saksije koje će se raposrediti po gradovima i stanovima i to je to
tek tad počinju "problemi" i njihovi unutarnji (gdje dođoh kad krene depra) i problemi sa različitim pojimanjem zakona i življenja
Mi ovdje imamo situaciju da izbjeglice i pobjegulje pljuju po izbjeglicama i pobjeguljama.

Treca skupina su oni koji zele a ne mogu pobjeci. I sam sam u toj skupini. Rado cu se ispaliti iz ove KARINE od drzave prvom prilikom... I kako onda da napadam ljude koji bjeze iz svojih vukojebina, POSEBNO ONE KOJIMA JE RAT UPROPASTIO ZIVOTE?

Sta ce jedan Sirijac, ostao bez ono malo sirotinje sto je cijeli zivot stvarao. Njegov zivot je gotov. Zapad je jedini spas i nada da jos malo zivi kao covjek.

Jasno mi je da se mnogi zapadnjaci tome protive, to su njihove drzave... al' kad nas covjek, koji je isto tako izbjeglica, krene srati nadugo i nasiroko, tada mi bude malo muka...
BHCluster

#2568 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Kikibombona wrote:

Mi ovdje imamo situaciju da izbjeglice i pobjegulje pljuju po izbjeglicama i pobjeguljama.

Treca skupina su oni koji zele a ne mogu pobjeci. I sam sam u toj skupini. Rado cu se ispaliti iz ove KARINE od drzave prvom prilikom... I kako onda da napadam ljude koji bjeze iz svojih vukojebina, POSEBNO ONE KOJIMA JE RAT UPROPASTIO ZIVOTE?

Sta ce jedan Sirijac, ostao bez ono malo sirotinje sto je cijeli zivot stvarao. Njegov zivot je gotov. Zapad je jedini spas i nada da jos malo zivi kao covjek.

Jasno mi je da se mnogi zapadnjaci tome protive, to su njihove drzave... al' kad nas covjek, koji je isto tako izbjeglica, krene srati nadugo i nasiroko, tada mi bude malo muka...
:thumbup:
Connaisseur Karlin

#2569 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Kikibombona wrote:

Ko su pobjegulje?
Truba

#2570 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

AleksoMKD wrote:Makedonija zatvorila granicu i vise ne prima ni jednog migranta/izbeglicu bez razlike odakle dolazi.

Navodno razlog za ovo je to sto je Srbija zatvorila svoju granicu za migrante.
a pitali smo se što izbjeglice žure i prelaze šume i doline kad mogu čekati autobus
dok su oni prolazili kroz vodu do vrata... ja bih crko na zimi mokar prehladim se kad bos po parketu hodam
Kikibombona

#2571 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Ko su pobjegulje?
Pa oni sto su pobjegli, svojevoljno napustili drzavu, koje nije vlast ili vojska istjerala iz kuce/stana.
Connaisseur Karlin

#2572 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Kikibombona wrote:
Ko su pobjegulje?
Pa oni sto su pobjegli, svojevoljno napustili drzavu, koje nije vlast ili vojska istjerala iz kuce/stana.
To je nelogicno,jer da su ostali ne bi kasnije imali prilku izaci iz niza razloga.Zar u drzavi tokom rata postoji svojevoljno napsutanje drzave? To prvi put cujem. :D
Kikibombona

#2573 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Kikibombona wrote:
Ko su pobjegulje?
To je nelogicno,jer da su ostali ne bi kasnije imali prilku izaci iz niza razloga.Zar u drzavi tokom rata postoji svojevoljno napsutanje drzave? To prvi put cujem. :D
Kolegice draga, razmislite malo! :D

Ja i dio moje porodice smo ostali cijeli rat svojom voljom. Dio porodice je pobjegao svojom voljom bez da ih je iko protjerao. A dio je ISTJERAN od strane vojske.

Naravno da postoji. Veliki broj mojih sugradjana, svih etnija i konfesija, je POBJEGAO za vrijeme rata. Dakle, svojevoljno, niko im sa puskom nije usao u stan i istjerao ih, niti su predstavnici vlasti naredili delozaciju.

Jbm ga ja, zar je tesko shvatiti pojam 'bjezanija'? :-D
Connaisseur Karlin

#2574 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Kikibombona wrote:
Kikibombona wrote:
Kolegice draga, razmislite malo! :D

Ja i dio moje porodice smo ostali cijeli rat svojom voljom. Dio porodice je pobjegao svojom voljom bez da ih je iko protjerao. A dio je ISTJERAN od strane vojske.

Naravno da postoji. Veliki broj mojih sugradjana, svih etnija i konfesija, je POBJEGAO za vrijeme rata. Dakle, svojevoljno, niko im sa puskom nije usao u stan i istjerao ih, niti su predstavnici vlasti naredili delozaciju.

Jbm ga ja, zar je tesko shvatiti pojam 'bjezanija'? :-D
Aha,a mnogi su ostali svojevoljno,pa su danas dva metra ispod zemelje,jer nisu htjtli napustiti svoj dom i narod.Prema tvojoj logici,sve pobjegulje su trebale cekati da ih pogodi metak ili da budu sretne poput tebe i prezive rat. Prica da su svi ostali u ratu svojevoljno je takodjer laz,jer mnogi su pokusali,ali nisu uspjeli. Kad je drzava u ratu,tu vise nema svojevoljnog bjezanja,jer i osobe koje su na virjeme izasle su dobile status izbjglica,jer to ,upravo jesu. :)
Kikibombona

#2575 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Kikibombona »

Aha,a mnogi su ostali svojevoljno,pa su danas dva metra ispod zemelje,jer nisu htjtli napustiti svoj dom i narod.Prema tvojoj logici,sve pobjegulje su trebale cekati da ih pogodi metak ili da budu sretne poput tebe i prezive rat. Prica da su svi ostali u ratu svojevoljno je takodjer laz,jer mnogi su pokusali,ali nisu uspjeli. Kad je drzava u ratu,tu vise nema svojevoljnog bjezanja,jer i osobe koje su na virjeme izasle su dobile status izbjglica,jer to ,upravo jesu. :)
Pa kako nema kolegice. Nema porodice koja nije podijeljena u toku rata. Jedni su se uhvatili noge/pobjegli - drugi su ostali iz razlicitih razloga. Pa evo, moja tetka je mogla pobjeci, imala nevjerovatno dobru ponudu, ali je odlucila ostati radi roditelja koji niposto nisu htjeli ici. Dio moje porodice je ostao, dio pobjegao i dio je silom istjeran. Poznajem ljude koji su ostali, a braca i rodjaci razgulili, iako su bili u istom sosu. Tacno je da ima onih koji nisu uspjeli pobjeci. Ugl se radi o golupanima koji su mislili 'nece ovo dugo'. Na samom pocetku je mogao pobjeci ko je htio. Glupani poslije nisu mogli ako nisu imali love i dobra poznanstva.

Dobar broj ljudi je zaista htio ostati iz razlicitih razloga. Pa ko bi ratovao da su svi pobjegli?

I da, steta sto nisam pobjegulja. Siguran sam da bih zivio bolje da sam stanovnik Minhena. Ne bih svakodnevno kusao sranja koja nam servira elita.
Post Reply