Novi rat

Locked
daddy-kool

#2551 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

L u c i f e r wrote:
cekek wrote: To se "uspješno" ispregovaralo prije 20 god.
Država Bosna i Hercegovina je opstala kao pravni subjekt.

I to je herojski poduhvat u onim uslovima.

Ostalo je na svima nama da se u miru borimo za njen i naš prosperitet, kao što to na kraju krajeva rade i svi ostali narodi.

Nigdje nisu zidovi od čokolade, a prozori od marmelade.
:thumbup:
mudrac2

#2552 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:
Bodkin wrote: Znaci nece biti branjenje nego napadanje. To je prvo. Napadacete srbe ako odluce da se odvoje. Drugo, oko je tako ratnohuskacka tema da je to nevjerovatno. Odavno je forum postao do vrha pun neizivljenih debil (ne mislim na tebe) i jedva da se ima sa kim normalno pricati. Znaci samo najveci glupan moze isliti da je rat rjesenje za bilo sta.

Srbe treba politicki ili ekonomski sprijeciti da se odvoje kao sto su njemci grke u tor utjerali, a ne da se napaljena dijaspora i ovi sto su odrasli na igricama reze ovdje na temi.

I to na sta? Na nesto sto se spomene barem sedmicno u zadnjih 1 godina. Referendum i genocid svije rijeci koje su najvise izlizali na forumu...
Odbrana međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine nije napad na bilo koga, a ponajmanje na bilo koji od njenih konstitutivnih naroda.

Ponavljaćemo riječ genocid po hiljadu puta dok počinioci ne priznaju njegovo izvršenje kako je to utvrđeno presudama i istorijskim faktima. Kome smeta, njegov problem. Da su tvoji roditelji ili djeca u onim grobnicama, ponavljao bi i ti.

Ponavljam po hiljaditi put: podržavam politički dijalog. Ali nema pregovora u slučaju narušavanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Nema pregovora oko bošnjačkog rezervata.
Sta bih ponavljao? 10 genocida nad bosnjacima? Ili mozda spocitavas da negiram srebrenicki? Jedini koji se desio.

A ti se mozes zavaravati ali u slucaju pokusaja odvajanja KOJE SE NIKAD NECE DESITI BEZ VELIKOG SRANJA NA MEDJUNARODNOJ SCENI ILI PODRSKE ZAPADA, ti bi jurisao na banja luku kao sto su hrvati jurisali na knin. Znaci nikakvo branjenje nego napadanje.

I ja sam apsolutno za politicki dijalog ali nema tog dijaloga koji ce spojiti danasnje stavove srba i bosnjaka. To treba ostaviti buducim generacijama. Vase sve sto trebaju je da se ne pokolju ponovo...
ti imaš problema sa elementarnom logikom. Ako ti neko ukrade tv i bježi niz ulicu, ti ka stigneš i namlatiš i uzmeš svoj tv. Jel to napad il odbrana?

Kad ovo savladaš idemo dalje.
L u c i f e r

#2553 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Bodkin wrote: Sta bih ponavljao? 10 genocida nad bosnjacima? Ili mozda spocitavas da negiram srebrenicki? Jedini koji se desio.

A ti se mozes zavaravati ali u slucaju pokusaja odvajanja KOJE SE NIKAD NECE DESITI BEZ VELIKOG SRANJA NA MEDJUNARODNOJ SCENI ILI PODRSKE ZAPADA, ti bi jurisao na banja luku kao sto su hrvati jurisali na knin. Znaci nikakvo branjenje nego napadanje.

I ja sam apsolutno za politicki dijalog ali nema tog dijaloga koji ce spojiti danasnje stavove srba i bosnjaka. To treba ostaviti buducim generacijama. Vase sve sto trebaju je da se ne pokolju ponovo...
Mislio sam konkretno na srebrenički, mada je cijeli rat bio velikosrpski projekat genocida na cijeloj teritoriji BiH.

Odbrana države nije napadanje. Nisu ni Hrvati napadali Knin, već ga oslobađali od četničke bolumente.

Srbi i Bošnjaci se nikada nisu ni klali (ko nas zavadi bre). To je čista četnička retorika.

S tim je ovom našem muhabetu kraj.
Fudo387

#2554 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:ti bi jurisao na banja luku kao sto su hrvati jurisali na knin. Znaci nikakvo branjenje nego napadanje.
Hrvati su jurisom na Knin oslobodili svoju zemlju.
155_mm

#2555 Re: Novi rat

Post by 155_mm »

Lajavikrelac wrote:Ti bi to riješio kao Turci sa Kurdima jel de?
prije bi se reklo da su srbi sa bosnjacima istocne bosne i istocne hercegovine 99 puta gore rijesili problem devedesetih nego turci sa kurdima.
archi_a

#2556 Re: Novi rat

Post by archi_a »

Klasa BH. rendžera. 2003/04.

Image

Šta li je sa ovim momcima ? Gdje su i šta rade ? :D

Image
Kitrona

#2557 Re: Novi rat

Post by Kitrona »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:ti bi jurisao na banja luku kao sto su hrvati jurisali na knin. Znaci nikakvo branjenje nego napadanje.
I to preko teritorija Bosne...
General_Jackson

#2558 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

Fudo387 wrote:
Pošto se baš ne razumijem u ove modernije igrice, više preferiram one sa starinskim načinom ratovanja, mačevi, koplja itd. kako mislite jurišati na Banja Luku? mislim, kojim snagama i naoružanjem?
Fudo387

#2559 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

General_Jackson wrote:Pošto se baš ne razumijem u ove modernije igrice, više preferiram one sa starinskim načinom ratovanja, mačevi, koplja itd. kako mislite jurišati na Banja Luku? mislim, kojim snagama i naoružanjem?
Ne razumijem pitanje.
Bodkin

#2560 Re: Novi rat

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
A nisu se branili :lol:
dpjokala26

#2561 Re: Novi rat

Post by dpjokala26 »

L u c i f e r wrote:
dale cooper wrote:Šta se ovo ljudima digao kurac na ratovanje? :|
Ja najbolje znam koliko je godina života rat uzeo mom pokojnom ocu, koliko je ostavio traga na njega i doprinio
ranijoj smrti nego što je trebalo. :sad: A nedvojbeno je ostavio trag i na mene koji sam bio dijete tada. :|
Pitaj Mileta, šta pitaš naš?

Sva priča o ratu je posljedica priče o referendumu.
Ovaj referendum o sudu i tužilaštvu nije niti obavezan, niti obavezujući. Bez obzira na rezultat referenduma stvari će ostati iste, nepromenjene. Na referendum će morati izaći preko 50% biračkog tijela, a mislim da to nije realno u ovom trenutku. Više je vjerovatno da će se Dodiku i njegovoj stranci obiti o glavu ovakav referendum.Opozicija bi tu profitirala i sigurno dobila sledeće izbore.Naravno uz svesrdnu pomoć MZ. :dada:

Temu stalno dižeš jer si je otvorio, pa sad uzivas u broju postova što nije bilo teško postići kad se usijane glave okupe. :facepalm:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2562 Re: Novi rat

Post by Matijevic_Vlado »

Domovina se brani vjerom
i tudjim mrtvim sinom
domovina se brani licnim soferom
metalik crnom limuzinom

Domovina se brani zivotom
sa operisanom kilom
brani se privatnim sjedecim drotom
pred zauzetom vilom
Fudo387

#2563 Re: Novi rat

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
A nisu se branili :lol:
Jok, napadali su Paracin.
cekek

#2564 Re: Novi rat

Post by cekek »

L u c i f e r wrote:

Ostalo je na svima nama da se u miru borimo za njen i naš prosperitet, kao što to na kraju krajeva rade i svi ostali narodi.

Prava zasluga za ovo su borci, ne učesnici The pregovora

Fula Bosne i/ili Bošnjaka je u politici; '90 - '92 i '95 - '15. Tu nam debelo šteka, ispade nam lakše ratovati nego politikaniti.
General_Jackson

#2565 Re: Novi rat

Post by General_Jackson »

Fudo387 wrote:
General_Jackson wrote:Pošto se baš ne razumijem u ove modernije igrice, više preferiram one sa starinskim načinom ratovanja, mačevi, koplja itd. kako mislite jurišati na Banja Luku? mislim, kojim snagama i naoružanjem?
Ne razumijem pitanje.
:lol: :lol:
L u c i f e r

#2566 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

dpjokala26 wrote:
L u c i f e r wrote:
dale cooper wrote:Šta se ovo ljudima digao kurac na ratovanje? :|
Ja najbolje znam koliko je godina života rat uzeo mom pokojnom ocu, koliko je ostavio traga na njega i doprinio
ranijoj smrti nego što je trebalo. :sad: A nedvojbeno je ostavio trag i na mene koji sam bio dijete tada. :|
Pitaj Mileta, šta pitaš naš?

Sva priča o ratu je posljedica priče o referendumu.
Ovaj referendum o sudu i tužilaštvu nije niti obavezan, niti obavezujući. Bez obzira na rezultat referenduma stvari će ostati iste, nepromenjene. Na referendum će morati izaći preko 50% biračkog tijela, a mislim da to nije realno u ovom trenutku. Više je vjerovatno da će se Dodiku i njegovoj stranci obiti o glavu ovakav referendum.Opozicija bi tu profitirala i sigurno dobila sledeće izbore.Naravno uz svesrdnu pomoć MZ. :dada:

Temu stalno dižeš jer si je otvorio, pa sad uzivas u broju postova što nije bilo teško postići kad se usijane glave okupe. :facepalm:
Upravo svršavam na broj postova...

Sa ovim gornjim se slažem i tome se nadam.

Svi relevantni bošnjački političari se slažu da je ovo uvod u secesiju.

I prije šestog aprila smo imali prvi mart.
trocadero

#2567 Re: Novi rat

Post by trocadero »

Куш ба на Војковиће? :D
cekek

#2568 Re: Novi rat

Post by cekek »

Bodkin wrote:
L u c i f e r wrote:
Bodkin wrote: Znaci nece biti branjenje nego napadanje. To je prvo. Napadacete srbe ako odluce da se odvoje. Drugo, oko je tako ratnohuskacka tema da je to nevjerovatno. Odavno je forum postao do vrha pun neizivljenih debil (ne mislim na tebe) i jedva da se ima sa kim normalno pricati. Znaci samo najveci glupan moze isliti da je rat rjesenje za bilo sta.

Srbe treba politicki ili ekonomski sprijeciti da se odvoje kao sto su njemci grke u tor utjerali, a ne da se napaljena dijaspora i ovi sto su odrasli na igricama reze ovdje na temi.

I to na sta? Na nesto sto se spomene barem sedmicno u zadnjih 1 godina. Referendum i genocid svije rijeci koje su najvise izlizali na forumu...
Odbrana međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine nije napad na bilo koga, a ponajmanje na bilo koji od njenih konstitutivnih naroda.

Ponavljaćemo riječ genocid po hiljadu puta dok počinioci ne priznaju njegovo izvršenje kako je to utvrđeno presudama i istorijskim faktima. Kome smeta, njegov problem. Da su tvoji roditelji ili djeca u onim grobnicama, ponavljao bi i ti.

Ponavljam po hiljaditi put: podržavam politički dijalog. Ali nema pregovora u slučaju narušavanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Nema pregovora oko bošnjačkog rezervata.
Sta bih ponavljao? 10 genocida nad bosnjacima? Ili mozda spocitavas da negiram srebrenicki? Jedini koji se desio.

Možda katastrofalna ekonomska situacija i kod jednih i kod drugih ??? Stav da treba pokrenuti ekonomiju bi možda, recimo, mogao biti zajednički?
L u c i f e r

#2569 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

cekek wrote:
L u c i f e r wrote:

Prava zasluga za ovo su borci, ne učesnici The pregovora

Fula Bosne i/ili Bošnjaka je u politici; '90 - '92 i '95 - '15. Tu nam debelo šteka, ispade nam lakše ratovati nego politikaniti.
Borci naravno.
cekek

#2570 Re: Novi rat

Post by cekek »

@Lucifer
...i zbog toga moj sarkazam o uspješnom pregovaranju u Dejtonu
trocadero

#2571 Re: Novi rat

Post by trocadero »

Командант прве дијаспорско-пролетерске бригаде!
L u c i f e r

#2572 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

cekek wrote:@Lucifer
...i zbog toga moj sarkazam o uspješnom pregovaranju u Dejtonu
Iz prazne ne puca.

Ni ti ni ja ne bi mogli pregovarati bolje u onim okolnostima.

Alija nije bio vispren političar, ali realno smo bili u izuzetno teškoj poziciji.
PM72

#2573 Re: Novi rat

Post by PM72 »

trocadero wrote:Куш ба на Војковиће? :D
Vojkovići noćas moraju pasti.U njima se gradi Državni zatvor pa će ta ustanova trebati mladobošnjačkim stratezima jer nakon oslobađanja domovine u vlaha neće imati gdje za zatvaraju dezertere (kao recimo ja) i političke neistomišljenike jer nemamo Golog otoka.Kad oslobode voljenu domovinu od onih što ne padaju na sedždu faliće kazamata a oni otočići kod Neuma su pravo mali za kaznionice.

Također,Vojkoviće treba uništiti jer imaju poljoprivrednu apoteku u kojoj Bošnjaci uzimaju jeftiniji sjemenski krompir i plin...
neki

#2574 Re: Novi rat

Post by neki »

jbt..ovi bi jurisali na drinu a neki dan sacica poljaka napravila dar mar usred vogosce, ni policije ni "ratnika" na vidiku nije bilo dva sata..
I sta mislite sta ce vam se desavati oko kuce dok vi budete oslobadjali focu i rudo, o CoD vojskovodje!??
PM72

#2575 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Moraće i žene voditi sa sobom jer će biti dosta dezertera koji će im se motati oko hanuma...
Locked