Kifla
-
salihh
#2551 Re: Kifla mandatar
Dobar je dino, dobar. Pomrsio je mnoge racune i dobro je zatresao sda... ima znacajnu pidrsku u raji, bez obzira na pljuvanja sa svih strana...
citam nejo spominje i poljine... i sam sam bio razocaran kada sam cuo da pravi vilu... ali sam saznao da je vilu pravio dinin tadasnji, a sada bivsi punac i dino nema nista s tim, niti od toga...
citam nejo spominje i poljine... i sam sam bio razocaran kada sam cuo da pravi vilu... ali sam saznao da je vilu pravio dinin tadasnji, a sada bivsi punac i dino nema nista s tim, niti od toga...
-
MUNAFIK
#2553 Re: Kifla mandatar
I šta ko ima od imena?cvrčak_na_hedonizmu wrote:Imena kolega, imena.MUNAFIK wrote:Dino je pokazao da ima MUDA!!!
Sve ostalo je diskutabilno... Pošten... Vakav... Nakav
... Sve se to može natezat i prilagodjavat... Kad bi svakog od nas stavili pod lupu ko Dinu sad, kod svakoga bi se moglo svašta nategnuti i napraviti dobra ili loša prica... Lik je pokazu da ima muda i to je to... A sve što je rekao na FACE TVu je istina koji svi znaku ali niko nikad nije rekao.
Dakle ima muda i nije ništa slagao šta to treba da još uradi da se kifli nešto prizna...
Taj i taj radio to i to, dokazi su ti i ti. Ono što Kifla priča je šuplja i jeftina demagogija bez konkretnih imena. Tu se valjda slažemo ?
Što se mene tiče, bilo kakvo slabljenje SDA je dobro došlo, ali imena kolega, imena. Kao premijer KS ( što i sam priznaje ) ima informacije i dokaze. Dakle, imal šta konkretno......
Postoje tužilaštva i sudovi, oni trebaju da pricaju i sude imenima... Nije to posao ni mene ni tebe ni Dine, Dinino tu je da prijavi, upozori, napomene, opomene a nije njegovo da vodi istrage i sudi i presudjuje... Evidentno je da je sistem takav i da se radi tako, nikakva imena tu ne mjenjaju.
Iskorak Dine je korak naprijed na našoj politickoj sceni samo treba biti posten i to priznati bez obzira kako ga privatno dozivljavamo.
- Prpa.ba
#2554 Re: Kifla mandatar
Idealan princip koji kantoni bastine vec duze od desetljeca. Potrosni premijeri koji odrade posao za glavne baje a potom se uhljebe po zelji.ultima_palabra wrote:Pa i treba premijer da bude glavni baja i da odgovara za stanje u kantonu. Sta treba, da je odgovornost na njemu a imenovanja da radi Huso Cesir?
- cvrčak_na_hedonizmu
#2555 Re: Kifla mandatar
Može li primjer rada tužilaštava i sudova, kad se već pozivamo na njih. Ovdje foru može popušiti samo neka sitna boranija zbog krađe kile krompira ili neko ko se nekome ( jačem ) zamjerio. Ko je to osuđen, a da je bio istaknuti član SDA ? Toliko o sudstvu i tužilaštvu - koji su pod kontrolom, gle čuda, SDA.MUNAFIK wrote:I šta ko ima od imena?cvrčak_na_hedonizmu wrote:Imena kolega, imena.MUNAFIK wrote:Dino je pokazao da ima MUDA!!!
Sve ostalo je diskutabilno... Pošten... Vakav... Nakav
... Sve se to može natezat i prilagodjavat... Kad bi svakog od nas stavili pod lupu ko Dinu sad, kod svakoga bi se moglo svašta nategnuti i napraviti dobra ili loša prica... Lik je pokazu da ima muda i to je to... A sve što je rekao na FACE TVu je istina koji svi znaku ali niko nikad nije rekao.
Dakle ima muda i nije ništa slagao šta to treba da još uradi da se kifli nešto prizna...
Taj i taj radio to i to, dokazi su ti i ti. Ono što Kifla priča je šuplja i jeftina demagogija bez konkretnih imena. Tu se valjda slažemo ?
Što se mene tiče, bilo kakvo slabljenje SDA je dobro došlo, ali imena kolega, imena. Kao premijer KS ( što i sam priznaje ) ima informacije i dokaze. Dakle, imal šta konkretno......
Postoje tužilaštva i sudovi, oni trebaju da pricaju i sude imenima... Nije to posao ni mene ni tebe ni Dine, Dinino tu je da prijavi, upozori, napomene, opomene a nije njegovo da vodi istrage i sudi i presudjuje... Evidentno je da je sistem takav i da se radi tako, nikakva imena tu ne mjenjaju.
Iskorak Dine je korak naprijed na našoj politickoj sceni samo treba biti posten i to priznati bez obzira kako ga privatno dozivljavamo.
Ako je Konaković ozbiljan ide priča tipa Ćesir/Efendić/xy osoba/klan rade to i to, dokazi su ti i ti. Na taj način dokazuje dvije stvari, da nema oraha u džepovima ( jer onda može očekivati i odgovor u kontra smijeru ) i da je zaista protiv lopovske politike SDA;
Šuplja demagogija sa uopštenim frazama i prelazak u A-SDA ( ako se to desi, a izgleda da hoće ) je klasični populizam i šuplja priča koja će dovesti do situacije da u kolaciji nakon izbora 2018 godine imamo dvije SDA u vlasti umjesto jedne. Ne vidim razliku, iskreno.
Moje mišljenje, naravno.
-
El_comadante
#2556 Re: Kifla mandatar
on je rekao da imaju 3 opcije za izbore: da ide sam, da idea kao ASDA ili nešto treče što za sada taji. za ovo prvo mislim da nema vremena jer se treba pripremiti za izbore infrstruktura i sve ostalo. ostaje dakle ASDA ili ovo što neče da spomene a ima kao opciju..
- Drvosjeca iz Dejcica
#2557 Re: Kifla mandatar
Jah! Tako je i nikako drugačije.Chmoljo wrote:Zivio i ti meni.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Oprosti jesi li ti urednik tog portala ili radiš za njih? Tvojom logikom svako onaj ko ima gotovo sve desetke može se sumnjati da ih je dobio na lijepe oči jednostavnim uvidom u index?Prijatelju čitaš li ti ono što napišeš.
Za razliku od tebe ja ne tvrdim da je istina i da nije istina već da ne treba vjerovati svemu što piše u novinama i što se objavi na televiziji a još manje šestorazrednim portalima kojima ti slijepo vjeruješ. Živio!
Taj portal za koji si zapeo nije ni objavio tu vijest. Tu vijest su objavili Dani, sto je forumash avijaticar sve i precizirao.
Naravno, ja budala, misleci da te uistinu interesuje da li se Konakovic okoristio, ti bi i istrazio, i nasao trag o tome. Ali si odlucio da ne vjerujes i ne provjerivsi.
Dosljedno, nema sta
-
MUNAFIK
#2558 Re: Kifla mandatar
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Može li primjer rada tužilaštava i sudova, kad se već pozivamo na njih. Ovdje foru može popušiti samo neka sitna boranija zbog krađe kile krompira ili neko ko se nekome ( jačem ) zamjerio. Ko je to osuđen, a da je bio istaknuti član SDA ? Toliko o sudstvu i tužilaštvu - koji su pod kontrolom, gle čuda, SDA.
Ako je Konaković ozbiljan ide priča tipa Ćesir/Efendić/xy osoba/klan rade to i to, dokazi su ti i ti. Na taj način dokazuje dvije stvari, da nema oraha u džepovima ( jer onda može očekivati i odgovor u kontra smijeru ) i da je zaista protiv lopovske politike SDA;
Šuplja demagogija sa uopštenim frazama i prelazak u A-SDA ( ako se to desi, a izgleda da hoće ) je klasični populizam i šuplja priča koja će dovesti do situacije da u kolaciji nakon izbora 2018 godine imamo dvije SDA u vlasti umjesto jedne. Ne vidim razliku, iskreno.
Moje mišljenje, naravno.
Tako je sitna buranija puši foru na sudovima a niko iz SDA ali ni SDP-a ni SBB-a pa ni HDZ-a ni SDS-a ni SNSD-a i tako dalje...
U svojok bari na ovom svijetu imaju KROKODILI (ljudi sa KAPITALOM) kojima stranke nisu bitne osima kao sredstvo... to je realnost koju treba prihvatiti ali i oni moraju imati neki senzibilitet i malo pratiti stvari, kada izgube kompas onda se dešava ovo kao sada sa Dinom i sigurno gube... Vrati se to kasnije sve na svoje jer ti KROKODILI tu moraju biti ali moraju nekad vala znat kad se pretjera...
- Dr. Kuca
#2559 Re: Kifla mandatar
Dino je odlican spiner, vidjet cemo je li jaci od sda spinera.
- JThomas
#2560 Re: Kifla mandatar
u spinu jeste, na sudovima i tužilaštvima nije...
-
elk
#2561 Re: Kifla mandatar
Mogao je puncu dati koji dinar za bolju keramiku na poljinama umjesti da placa klix i ovih par botova ovih zadnjih par dana...
dok je glasackog tijela sa proprocionalnim odnosom zuba u glavi i razreda skole,ne mora da se brine.bice leba i funkcije za naseg vunderkinda.
dok je glasackog tijela sa proprocionalnim odnosom zuba u glavi i razreda skole,ne mora da se brine.bice leba i funkcije za naseg vunderkinda.
-
sahara1428
#2562 Re: Kifla mandatar
Evo nam i masona...
il` si mason, il` si hadžija...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2563 Re: Kifla mandatar
nije bitno što se ovdje sere
bitno je što se zaokruži na izborima
mislim da izvan SDA ovaj tipus nema mnogo šaMsi
- ultima_palabra
#2564 Re: Kifla mandatar
Pa obicno je odnos zuba i razreda proporcionalanelk wrote:Mogao je puncu dati koji dinar za bolju keramiku na poljinama umjesti da placa klix i ovih par botova ovih zadnjih par dana...
- O'zone
- Globalni moderator
#2565 Re: Kifla mandatar
Njemu su rekli da ga raja voliBlack swan wrote:nije bitno što se ovdje sere
- piupiu
#2566 Re: Kifla mandatar
Rađo se nakon završetka rata obreo u BiH i „ničim izazvan“ 1997. godine dobija posao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu,sahara1428 wrote:Evo nam i masona...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Oooooj... majkoooo.
- Banksy
#2567 Re: Kifla mandatar
Na stranu 'masoni', ali neko stoji iza njega, to je sigurno. Nije Kifla kapacitet da za njim krene 10 ljudi. Ovo je tek početak i dio neke šire priče.sahara1428 wrote:Evo nam i masona...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- MOSALJOZE
#2568 Re: Kifla mandatar
Gdje god se kandiduje on će proći,ova pješadija će dobit veliko ništa,izgubit pozicije na kojima su trenutno nezadovoljstvo će rasti i tu će da pukne.
- ultima_palabra
#2569 Re: Kifla mandatar
Ova imena koja se pominju nisu bas pjesadija...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2570 Re: Kifla mandatar
imal iko da je izjebao SDA a da je na kraju izašao kao pobjednik?O'zone wrote:Njemu su rekli da ga raja voliBlack swan wrote:nije bitno što se ovdje sere
- Banksy
#2571 Re: Kifla mandatar
On je već pokušao s kandidaturom, pa nije prošao u mjesnoj zajednici. Tu je gdje je jer ga je stranka postavila na tu poziciju, a ne jer ga narod želi. Sad da se sam kandidira, opet bi dobio nulu.MOSALJOZE wrote:
Gdje god se kandiduje on će proći,ova pješadija će dobit veliko ništa,izgubit pozicije na kojima su trenutno nezadovoljstvo će rasti i tu će da pukne.
Amor Mašovičć i Kemo Ademović nisu pješadija. A nisu ni Hasanovi ljudi. Neko treći vuče konce.
Kako smo i pretpostavljali, ljevica se raspada, nema Kukuriku koalicije, i već sad je jasno da će oni biti pojedinačni, postizborni privjesci, a da se glavna predizborna bitka bije unutar SDA. I to ne zato jer neko od njih želi dobro BiH-i i njenim narodima, već zato što se kolač smanjuje, a apetiti su ostali isti, uz nova gladna usta. Zato, hoćemo li pljeskati Bakiru, Kifli ili Hasanu, skoro da je svejedno.
- MOSALJOZE
#2572 Re: Kifla mandatar
Ne mislim da niko neće uspjeti,ali ovi vijećnici i sl..imaju jako male šanse.Ademović,Mašović pa i Okerić bi trebali dobro proći.
- JThomas
#2573 Re: Kifla mandatar
kratkoročno ne bi baš dobio nulu, daleko od toga. narod puši ove fazone bolje nego ikad, i nastup on kopira od pametnijih. dugoročno teško da bi imao perspektivu.
- Banksy
#2574 Re: Kifla mandatar
Glasove građanske ljevice sigurno ne bi dobio. Postavi u konkurenciju njega i bilo kojeg SDA kandidata. Nula, 100%. Naučili smo dosad, glasa se za one koji ti donose hljeb na sto.
- JThomas
#2575 Re: Kifla mandatar
opet, ako se uspije održati u fotelji i ako bude izgledalo da su dobri izgledi da može praviti i poslije izbora vladu...samo u kantonu je 1,1 milijarda. on je i u ovu situaciju došao upravo "donošenje hljeba na sto".