Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

JThomas

#2551 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

a sudije i tužioci će mu nastaviti trebati da sačuva nakradeno. njemu je sad suđeno za jednu crticu, fusnotu iz biografije i to što je sad oslobođen ne znači ništa ako se klima promijeni. ako se to desi, a on ne bude na vlasti da trguje mjestima i uticajem, njemu deset fajlova odmah mogu izvaditi, k'o jedan.
Point.

#2552 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Point. »

Fahro marš u Gusinje i tamo se kandiduj za predsjednika Srbije.
JThomas

#2553 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

gusinje je u crnoj gori :roll: :lol:
kmirsad

#2554 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

Ima da se odcjepi ako to Fahro odluči,,,
Last edited by kmirsad on 28/05/2018 22:19, edited 1 time in total.
Roccohljup

#2555 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Oj gandalfe divi ovo :D :D cuj joj samo hutbe :D
GRADAČAC Na Kuli Zmaja od Bosne SBB organizirao iftar za više stotina postača

Omerbegović-Arapović: Neka nam Allah podari snagu, mudrost i hrabrost koju je imao Husein-kapetan Gradaščević

Autor: E. TRAKO

prije 1 sat

A

A

A

124

1 / 27

Foto: S. Saletović

Na Kuli Zmaja od Bosne, odnosno Kuli Husein-kapetana Gradaščevića u Gradačcu večeras je upriličen iftar koji su organizirali predstavnici Saveza za bolju budućnost BiH u ovom gradu i Tuzlanskom kantonu. Više stotina članova, prijatelja i simpatizera SBB-a iftarilo je u prelijepom ambijentu kule. 

Lejla Vuković, zastupnica u Skupštini TK SBB BiH i predsjednica Glavnog odbora SBB-a poselamila je sve prisutne, nakon čega se obratila i potpredsjednica stranke, Adisa Omerbegović-Arapović.

- Nismo se slučajno okupili na kuli našeg znamenitog junaka, vojskovođe i lidera Husein-kapetana Gradaščevića. Ako jedna historijska ličnost opisuje karakter SBB-a, nas koji činimo SBB, to je Husein-kapetan. Borac za slobodu, dostojanstvo i suverenitet nas, Bošnjaka i Bosanaca. Neka nam Allah podari snagu, mudrost i hrabrost koju je imao Husein-kapetan, neka ukabuli naš post i neka nas uputi na pravi put. Amin - kazala je Omerbegović-Arapović.

Ona je dalje u svom govoru na Kuli Zmaja od Bosne kazala:

- Zahvaljujući zalaganju naših parlamentaraca i ministara, osigurana su sredstva za rekonstrukciju ove tvrđave koja treba biti trajni podsjetnik naše borbe za slobodu i nezavisnost - kazala je na kraju potpredsjednica SBB-a.

Među prisutnim gostima na iftaru bili su i Mirsad Đonlagić, predsjedavajući Kluba poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Fuad Hadžimehmedović, delegat u Domu naroda FBiH, Admir Čavka, potpredsjednik SBB-a i šef Kluba Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS, Adis Arapović, šef Izbornog štaba SBB-a, Bahrudin Bato Hadžiefendić, predsjednik Kantonalnog odbora SBB-a Tuzlanskog kantona i aktuelni ministar zdravstva TK...

Više o: Bahrudin Bato HadžiefendićAdmir Čavka
JThomas

#2556 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

stvarno dođe ti da izgrliš sda i njene kandidate...
Banksy

#2557 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

GRADAČAC Na Kuli Zmaja od Bosne SBB organizirao iftar za više stotina postača

Omerbegović-Arapović: Neka nam Allah podari snagu, mudrost i hrabrost koju je imao Husein-kapetan Gradaščević
Image

Gužva i ushićenje... :D
Roccohljup

#2558 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

I od tog vise od pola doslo na besplatan obrok :-)
muha_sa

#2559 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by muha_sa »

kakvi su ovo zadnjih godina coporativni iftari :?
Roccohljup

#2560 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

muha_sa wrote:kakvi su ovo zadnjih godina coporativni iftari :?
napreduje se jarane......još kad je u izbornoj kampanji....ihhhh :D :D
kmirsad

#2561 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by kmirsad »

Roccohljup wrote:
muha_sa wrote:kakvi su ovo zadnjih godina coporativni iftari :?
napreduje se jarane......još kad je u izbornoj kampanji....ihhhh :D :D
Predizborni iftari...
Čudi me da se janjad ne okreču... koliko se trese tlo pod nogama... odjednom se ima para... nema samo za video nadzora i skeniranja listića... :lol:
Roccohljup

#2562 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Dokle je doslo....da se i klevetama bave :lol: :lol: :lol: :lol:

AZRA SARIĆ DOBILA SPOR PROTIV AVAZA: Sud utvrdio da su je novinari Avaza namjerno oklevetali
Općinski sud u Sarajevu donio je presudu po kojoj Avaz Roto Press d.o.o., bivši urednik Dnevnog avaza Faruk Vele i novinar Kenan Kešmer moraju isplatiti 3.000 KM Azri Sarić zbog klevete, te 850 KM nadoknade troškova parničnog postupka.

Mini market

Prije 1h

12

Azra Sarić tužila je kompaniju Avaz Roto Press i uposlenike Dnevnog avaza zbog objavljivanja neistina u vezi sa smrću pacijenta Sabahudina Hukare u Sarajevu, krajem 2015. godine.

Podsjetimo, Sabahudin Hukara umro je od posljedica obilnog krvarenja na Klinici za uho, grlo i nos na KCUS-u, a novinari Dnevnog avaza su o tom slučaju objavljivali tekstove u kojima su Azru Sarić, tadašnju specijalizanticu na Maksilofacijalnoj hirurgiji, neposredno dovodili u vezu sa Hukarinom smrću.

- U postupanjima tuženih sud vidi određeni obrazac ponašanja koji je suprotan prethodno navedenoj odrebi Kodeksa za štampu i predstavlja namjeru da se tužiteljica okleveta i da se pokuša prikazati da je ista odgovorna za smrt pacijenta Hukare, jer kako drugačije tretirati kontinuirano objavljivanje fotografije tužiteljice i dovođenje njenog imena u kontekst sa smrću pacijenta Hukare? U interesu javnosti sigurno ne - navodi se, između ostalog, u obrazloženju presude Općinskog suda.

Sud je također naglasio da je Azra Sarić u dva navrata uputila demantije Dnevnom avazu, odnosno novinaru tog lista, koji nikada nisu objavljeni. Kao razlog zašto nisu objavili demantije Azre Sarić, novinari Avaza na sudu su naveli da u njima "ništa nije demantovano".

- Na ovaj način sud smatra da su tuženi prekršili Kodeks novinarske etike i prekoračili granicu slobode novinarstva, jer nije na tuženima da cijene i komentarišu demanti, nego je u skladu sa Kodeksom štampe tuženi trebao da objavi zaprimljeni demanti – zaključio je Sud.

Azra Sarić bila je glavna svjedokinja državnog Tužilaštva u predmetu koji je na Sudu BiH vođen protiv Fahrudina Radončića i ostalih zbog ometanja rada pravosuđa, a koji je nedavno okončan oslobađajućom presudom po svim tačkama optužnice. Istraga protiv Radončića, Bakira Dautbašića, Bilsene Šahman i Zijada Hadžijahića pokrenuta je nakon što je Sarić prijavila da su Dautbašić i Šahman na nju vršili pritisak i zastrašivali je kako bi u svjedočenju na suđenju Naseru Keljmendiju u Prištini zaštitila Radončića, kao i Keljmendija.

Azra Sarić tada je izjavila da je na nju vršen pritisak i putem objavljivanja tekstova u Avazu o smrti Sabahudina Hukare u kojima su je pokušali prikazati kao krivca za Hukarinu smrt.

Pored naknade štete u spomenutom iznosu od ukupno 3.850 KM, Općinski sud u Sarajevu naložio je drugotuženom Faruku Veleu da o svom trošku uvod i izreku presude objavi u novinama Dnevni avaz, i to u prvom narednom broju po pravosnažnosti presude
JThomas

#2563 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

a potpuno slučajno je baš o njoj tako pisano baš u ta doba.
bosanska senzacija

#2564 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by bosanska senzacija »

10.01.2016.god. 13:05 h

Fahrudin Radoncic 061/490-408
Šemsudin Radoncic 061/159-380

Š - ... Urazumi se,pa nisam ja pričao nego
ona ti je pričala da ti je Irhada Ćelo
napravio jebo ga ti,da te je tuka pred njom i
Dinom
F - Pa dobro eto
Š - Da si za pare...ostavio moje pare kod nje
kad si izašao iz zatvora,došo sa Azrom
koja je bila u crnom sorcu i pokrenuo
biznis
F - Sa tobom....firma '90-te godine bolan
Š - Biznis ti je pokrenut pod Snezom i
završen posao
F - Ali nemoj me prepadati ništa kažem ti
uzmi zagrli se sa Snezom slobodno svu
dokumentaciju finansijsku koju imate,
bujrum ima sud u Sarajevo,eto...
Š - Nemoj da okrećeš
F - Prvo ti nisi imo te pare a kako te nije
sramota ti uopste ne znaš kako je
pokrenuti dnevnu novinu,ti ne znaš kako
je sve to pokretano bio si van BIH.
Bošnjački Avaz.Doveo sam te ja i sredio
ti državljanstvo
Š - Ti mi riješio državljanstvo ?!
F - Dnevna novina je krenula pa završio ti
preko Vijeća ministara BIH sa Harisom
Š - Nisi ti nego si htio....
F - Hajde da se mi ne raspravljamo ti radi
šta hoćeš ja ću raditi šta hoću i prijatno,
eto nema razloga za ovu priču
Š - Fahro
F - Ovako si pričao kad je bio Menso
Osmovic...hajde
Š - Ko je Menso Osmovic pa nisi ti tužio
Mensu Osmovica nego ja
F - Pa dobro je bolan jesi li rekao šta imaš
ne znam šta hoćeš vise od mene,slušao
sam te i molim lijepo,eto
Š - Ja sam te samo zvao da ti zahvalim
F - Ovo je zadnji razgovor u životu
Š - A ?
F - Imali smo zadnji razgovor,slušao ti mene
ja tebe i eto,šta ćemo vise
Š - Pa dobro nemoj se zakleti u sve,nemoj
se zakleti
F - Slušaj prijatelju niti ti mene možeš
nacerati da pričam ja s tobom niti ja tebe
Š - Dobro shvatam dobro
F - Jesi me zvao da kažeš šta imaš i jesam
te saslušao
Š - Ja sam te zvao da ti zahvalim
F - Reko si dvije minute evo 20 minuta
pričamo
Š - Slušaj Fahro
F - Šta još treba da uradim
Š - Ja sam te zvao da se zahvalim,reko sam
ti sto sam trebao,na žalost "naruciteljica
likvidacija..
F - Daj bolan
Š - "Za porodične likvidacije"
F - Daj matere ti
Š - Znamo kako funkcionises kad si bez
Azre i kako funkcionises kad si sa njom
F - Dobro dobro hajde ne bavi se
psihoanalizom
Š - Pa bavim se psihoanalizom jer mi se
razbija glava sa time znaš
F - Dobro bolan hajde jesam li ja slušao sve
Jel ima šta još,nema...ako ima da slušam
i to
Š - Znaš kako ja nisam očekivao da će
razgovor ići u tom pravcu ali si ga ti
okrenuo
F - Pa dobro evo radi šta hoćeš
Š - Da sam ti opljačkao kuću u Podgorici...
znaš odlično
F - Eto radi šta hoćeš ja ne znam šta hoćeš
od mene čovječe
Š - Samo malo da ti osvježim pamćenje
F - Eto osvježio si mi
Š - Ovaj,ovu kuću si napravio sa tom kućom
F - Super pristajem jeste tako je
Š - Pa pristaješ,donju kuću sam od para
Perovića,pa pristaješ kad je tako
F - Pa dobro eto sve je tako i šta hoćeš od
mene
Š - Ti si kupio plac za ovu kuću
F - Samo mi ti sad objasni šta ti ovim
razgovorom želiš,ja nisam onda nešto
shvatio dobro,eto da pojasnimo
Š - Možda ti,ti si shvatio odlično šta hoću ovim
razgovorom,da ti zahvalim,hvala ti
bratski kažem ti tvom djetetu se prvo
kupovalo pa mom tvojoj ženi se
kupovalo pa meni
F - Pusti šta je žena radila,imala svoj poso
šta praviš sivilo u mom stanu,u mojoj
kući,tvoj Azem
Š - Pa kako
F - Godinu i po dana pa ljudi uzmu izbjeglice,
a dalje ja sam ti slao preko Jevrema iz
Zagreba odmah pare već '93-e za....
Š - Za tekstove,za tekstove,za tekstove
slao 96-e
F - Dobro hajde
Š - 96-e
F - Šta još ima imamo li mi još nešto brate
Š - Nemamo ništa
F - Eto
Š - Nemamo ništa hvala ti
F - Hajde živio
Š - "Alah da ti sve vrati,i za Ramiza Čelu da
ti Alah vrati,ne znam kako spavaš uopste"
F - Dobro
Š - Sto treba da ti vrati da te nagradi insallah
F - Ako Bog da
Š - Ovaj
F - Sve po zaslugama
Š - Sve po zaslugama
F - Ja se ne bojim ni boga ni naroda
Š - Radi šta hoćeš i ovako radiš
F - Dobro naravno komandante shvatio sam
Š - Ne ne komandante ali na žalost,onaj kako
se zove ovaj imaš lošeg komandanta i
imaš sestru koju smo mi ubjedjivali da ne
glasa za SDA i da ne šalje za sto palaca,
sto je htjela da šalje,i ona ti odjednom
ispala velika prijateljica
F - Moja obaveza je da sa svakim članom
familije budem u korektnim odnosima ne
mora da uopste bude član SBB-a
Š - Eto ovaj dobro
F - Nek smo zdravo majci i živi
Š - I ti hvala Bogu
F - Hajde
Š - Hajde živio.

Evo zašto FahruDinu smeta Osmica, a siguran sam da tu ima još materijala na pretek :D
GandalfSivi

#2565 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Fahro i Sheki su se posvadjali davno prije Osmice. Burazeri, a teski obojica...
Roccohljup

#2566 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:Fahro i Sheki su se posvadjali davno prije Osmice. Burazeri, a teski obojica...

Blizanci i isti po karakteru.......ne mogu skupa da ga hebes :D . I jedan fahro je previse :D
daddy-kool

#2567 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Kad SBB izlazi sa kandidatom za predsjedništvo?
Roccohljup

#2568 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

najnovije iz Avozove riznice eksluzive i istraživačkog novinartsva :D :D :D :D :D
SAZNAJEMO U FMUP-u nestale fotografije s računara jedne uposlenice

Ministar Čampara u centru seks-afere?
Autor: M. AŠČIĆ
prije 12 minuta
A
A
A
0
Nova afera potresa Federalno ministarstvo unutrašnih poslova (FMUP)! Sa jednog od računara uposlenice Ministarstva, navodno “bliske” ministru Aljoši Čampari, nestale su eksplicitne fotografije koje su snimljene na jednoj vikendici nedaleko od Sarajeva, otkriva “Dnevni avaz”.

Za ovo druženje znale su samo četiri osobe, ali je jedna, izgleda, kako tvrdi naš izvor u FMUP-u, ipak odlučila progovoriti te se o tome već danima šuška u ovoj instituciji.

Gdje su slike

Glavni akteri afere su, prema navodima uposlenika, Čampara i jedna uposlenica ovog ministarstva (identitet poznat “Avazu”), s kojom je ministar u “odličnim” odnosima i vrlo često zajedno provode slobodne aktivnosti i poslije radnog vremena.

No, afera s eksplicitnim fotografijama, na kojima se, navodno, nalaze Čampara i bliska mu uposlenica FMUP-a, otkrivena je tek nakon što je ovoj službenici nedavno hakiran računar u sjedištu ove institucije, a slikama se izgubio svaki trag. Ona je, navodno, čuvala fotografije na računaru, a nestale su i “škakljive” poruke i fotografije koje su razmjenjivali Viberom s obzirom na to da je ovu aplikaciju imala instaliranu i na računaru.

O ovoj aferi već danima bruje uposlenici FMUP-a, jer se Čampara, kako kažu, prepao da će nestale fotografije vrlo brzo završiti u javnosti. Nije poznato ko je hakirao računar, ali je očigledno da su pojedine strukture Stranke demokratske akcije, kako stvari stoje, digle ruke od ministra policije i da bi ovo mogla biti jedna vrsta ucjene.

Upravo iza ove afere krije se i priča o imenovanju novog čelnika Policijske akademije na Vracama, jer je Čampara, navodno, posumnjao da ga je aktuelni vršilac dužnosti direktora Nusret Beširević izdao kolegama, zbog čega je pao u ministrovu nemilost.

Ko ga je izdao

U FMUP-u se priča da je Beširević znao za Čamparine česte “izlete”, ali je o tome šutio kako bi, zauzvrat, dobio poziciju u Akademiji. No, nakon što je računar hakiran, a Akademijom i FMUP-om se pročulo da su nestale slike na kojima je ministar s “drugaricom”, Čampara je posumnjao da je Beširević krtica. To je, navodno, jedan od razloga zbog čega je ministar odlučio da svog savjetnika Salku Zildžića predloži za šefa Akademije. No, zbog straha da će fotografije završiti u javnosti, još nije raspisao konkurs za ovu poziciju.

Za sinove izlete saznala i Rabija

Za Čamparinu najnoviju aferu navodno je saznala i njegova majka Rabija. Ona je, zbog dugogodišnjeg posla u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali i zbog prijatelja i veza koje ima u FMUP-u, također obaviještena o Aljošinim izletima pa je sina ukorila i upozorila da je u braku te da dobro pazi na svoje ponašanje. To je jedan od razloga zašto i ne dolazi na posao, jer se, navodno, želi distancirati od uposlenice ako bi slike ugledale svjetlost dana.

a Čampara preko svoje novine uzvraća :D :D :D
ČAMPARA DEMANTIRAO AVAZ: "Jedina istina u Avazu je ta da ne postoji dno ispod kojeg neće otići"!
Povodom teksta u današnjem Dnevnom avazu pod naslovom „Čampara u centru seks-afere“, koji se, doduše, završava upitnikom što sugerira da autori testa ne barataju činjenicama nego glasinama, federalni ministar policija, Aljoša Čampara, napisao je svom Facebook profilu da je cijeli tekst zasnovan na notornim lažima i da će zbog toga tužiti Dnevni avaz.

Mini market

Prije 2h Prije 4 min

„Kada je u pitanju Avaz i njegov 'konsultant' Radončić jedina istina je da ne postoji dno ispod kojeg oni neće otići. Današnje pisanje stranačkog biltena je dokaz za to. Mora znati strašljivi i paranoični bolesnik, bijednik - kako ga naš narod zove, da ga se nikada nisam bojao, ni njega ni njegovih bolesnih laži, da se ne bojim njegovih ucjena, reketarenja, prijetnji ubistvima i sličnih metoda i stvari koje je, pored plastične kese, donio sa sobom iz svoje plemenske zajednice“, napisao je Čampara.

Ministar Čampara navodi kako ga običaji koje Radončić nosi iz svoje plemenske zajednice, zakoni Leke Dukađinija, ne mogu i neće zaplašiti.

„Također, današnji tekst je vrhunac nemoći i straha naručioca i vrhunac bolesnog uma konsultanta kao i onih jadnih nesretnika koji to moraju pisati. Kao i dosad, i ove laži će biti predmetom moje tužbe koja će završiti, kao i moje prethodne tužbe ali i tužbe mog brata i moje majke, u korist istine tj. u moju korist“, napisao je Čampara.

Na kraju osvrta, Čampara je pozvao javno i Radončića i Avaz, da objave sve što imaju o njemu.

„Da sve slike stavite na naslovnicu svog biltena ili na neki od vaših pobočnih portalčića. Jer svaka riječ koju ste napisali u današnjem tekstu je laž, izmišljotina i plod paranoičnog i bolesnog uma“, napisao je Čampara uz post scriptum u kome savjetuje Radončiću da se bavi svojom a ne tuđom porodicom „jer imaš osam miliona Keljmendijevih razloga baviti se DNK analizom i naručiteljicom ubistva“.
GandalfSivi

#2569 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:najnovije iz Avozove riznice eksluzive i istraživačkog novinartsva :D :D :D :D :D
SAZNAJEMO U FMUP-u nestale fotografije s računara jedne uposlenice

Ministar Čampara u centru seks-afere?
Autor: M. AŠČIĆ
prije 12 minuta
A
A
A
0
Nova afera potresa Federalno ministarstvo unutrašnih poslova (FMUP)! Sa jednog od računara uposlenice Ministarstva, navodno “bliske” ministru Aljoši Čampari, nestale su eksplicitne fotografije koje su snimljene na jednoj vikendici nedaleko od Sarajeva, otkriva “Dnevni avaz”.

Za ovo druženje znale su samo četiri osobe, ali je jedna, izgleda, kako tvrdi naš izvor u FMUP-u, ipak odlučila progovoriti te se o tome već danima šuška u ovoj instituciji.

Gdje su slike

Glavni akteri afere su, prema navodima uposlenika, Čampara i jedna uposlenica ovog ministarstva (identitet poznat “Avazu”), s kojom je ministar u “odličnim” odnosima i vrlo često zajedno provode slobodne aktivnosti i poslije radnog vremena.

No, afera s eksplicitnim fotografijama, na kojima se, navodno, nalaze Čampara i bliska mu uposlenica FMUP-a, otkrivena je tek nakon što je ovoj službenici nedavno hakiran računar u sjedištu ove institucije, a slikama se izgubio svaki trag. Ona je, navodno, čuvala fotografije na računaru, a nestale su i “škakljive” poruke i fotografije koje su razmjenjivali Viberom s obzirom na to da je ovu aplikaciju imala instaliranu i na računaru.

O ovoj aferi već danima bruje uposlenici FMUP-a, jer se Čampara, kako kažu, prepao da će nestale fotografije vrlo brzo završiti u javnosti. Nije poznato ko je hakirao računar, ali je očigledno da su pojedine strukture Stranke demokratske akcije, kako stvari stoje, digle ruke od ministra policije i da bi ovo mogla biti jedna vrsta ucjene.

Upravo iza ove afere krije se i priča o imenovanju novog čelnika Policijske akademije na Vracama, jer je Čampara, navodno, posumnjao da ga je aktuelni vršilac dužnosti direktora Nusret Beširević izdao kolegama, zbog čega je pao u ministrovu nemilost.

Ko ga je izdao

U FMUP-u se priča da je Beširević znao za Čamparine česte “izlete”, ali je o tome šutio kako bi, zauzvrat, dobio poziciju u Akademiji. No, nakon što je računar hakiran, a Akademijom i FMUP-om se pročulo da su nestale slike na kojima je ministar s “drugaricom”, Čampara je posumnjao da je Beširević krtica. To je, navodno, jedan od razloga zbog čega je ministar odlučio da svog savjetnika Salku Zildžića predloži za šefa Akademije. No, zbog straha da će fotografije završiti u javnosti, još nije raspisao konkurs za ovu poziciju.

Za Čamparinu najnoviju aferu navodno je saznala i njegova majka Rabija. Ona je, zbog dugogodišnjeg posla u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali i zbog prijatelja i veza koje ima u FMUP-u, također obaviještena o Aljošinim izletima pa je sina ukorila i upozorila da je u braku te da dobro pazi na svoje ponašanje. To je jedan od razloga zašto i ne dolazi na posao, jer se, navodno, želi distancirati od uposlenice ako bi slike ugledale svjetlost dana.

a Čampara preko svoje novine uzvraća :D :D :D
ČAMPARA DEMANTIRAO AVAZ: "Jedina istina u Avazu je ta da ne postoji dno ispod kojeg neće otići"!
Povodom teksta u današnjem Dnevnom avazu pod naslovom „Čampara u centru seks-afere“, koji se, doduše, završava upitnikom što sugerira da autori testa ne barataju činjenicama nego glasinama, federalni ministar policija, Aljoša Čampara, napisao je svom Facebook profilu da je cijeli tekst zasnovan na notornim lažima i da će zbog toga tužiti Dnevni avaz.

Mini market

Prije 2h Prije 4 min

„Kada je u pitanju Avaz i njegov 'konsultant' Radončić jedina istina je da ne postoji dno ispod kojeg oni neće otići. Današnje pisanje stranačkog biltena je dokaz za to. Mora znati strašljivi i paranoični bolesnik, bijednik - kako ga naš narod zove, da ga se nikada nisam bojao, ni njega ni njegovih bolesnih laži, da se ne bojim njegovih ucjena, reketarenja, prijetnji ubistvima i sličnih metoda i stvari koje je, pored plastične kese, donio sa sobom iz svoje plemenske zajednice“, napisao je Čampara.

Ministar Čampara navodi kako ga običaji koje Radončić nosi iz svoje plemenske zajednice, zakoni Leke Dukađinija, ne mogu i neće zaplašiti.

„Također, današnji tekst je vrhunac nemoći i straha naručioca i vrhunac bolesnog uma konsultanta kao i onih jadnih nesretnika koji to moraju pisati. Kao i dosad, i ove laži će biti predmetom moje tužbe koja će završiti, kao i moje prethodne tužbe ali i tužbe mog brata i moje majke, u korist istine tj. u moju korist“, napisao je Čampara.

Na kraju osvrta, Čampara je pozvao javno i Radončića i Avaz, da objave sve što imaju o njemu.

„Da sve slike stavite na naslovnicu svog biltena ili na neki od vaših pobočnih portalčića. Jer svaka riječ koju ste napisali u današnjem tekstu je laž, izmišljotina i plod paranoičnog i bolesnog uma“, napisao je Čampara uz post scriptum u kome savjetuje Radončiću da se bavi svojom a ne tuđom porodicom „jer imaš osam miliona Keljmendijevih razloga baviti se DNK analizom i naručiteljicom ubistva“.
Jerry Jerry Jerry!!!
Roccohljup

#2570 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Ih da hoce biti tako....jos im cakije podjeliti pa da se bodu :D :D :D :D
JThomas

#2571 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by JThomas »

Za Čamparinu najnoviju aferu navodno je saznala i njegova majka Rabija. Ona je, zbog dugogodišnjeg posla u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali i zbog prijatelja i veza koje ima u FMUP-u, također obaviještena o Aljošinim izletima pa je sina ukorila i upozorila da je u braku te da dobro pazi na svoje ponašanje.

:roll: :lol: :lol:
Roccohljup

#2572 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

JThomas wrote:Za sinove izlete saznala i Rabija

Za Čamparinu najnoviju aferu navodno je saznala i njegova majka Rabija. Ona je, zbog dugogodišnjeg posla u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali i zbog prijatelja i veza koje ima u FMUP-u, također obaviještena o Aljošinim izletima pa je sina ukorila i upozorila da je u braku te da dobro pazi na svoje ponašanje.

:roll: :lol: :lol:
Znaci nije Rabka karala Ashu sto se kurvo', vec sto se ne zna izvaditi :D :D
Roccohljup

#2573 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Roccohljup »

Hebote sto je ovaj latic odljepio...... :-) :-) :-)
DOBA SVEOPĆE BOŠNJAČKE HIPOKRIZIJE Latić: Nakon Općih izbora reći ćemo ljevici zbogom!

Autor: The Bosnia Times / Nedžad Latić

prije 4 sata

A

A

A

2

Ugledni novinar i publicista Nedžad Latić objavio je na portalu The Bosnia Times kolumnu koju prenosimo u cjelosti: 

Kada je bilesi i Sejfudin Tokić najavio potpisivanje sporazuma o podršci kandidatu za člana Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću između SDP-a BiH i nekakvog „Bošnjačkog pokreta“, onda se može reći da je ljevica u Sarajevu definitivno sahranjena. Iako se Tokić samo nekoliko dana prije „drvljem i kamenjem“ bacao na komuniste i napadao Bećirovića zbog kandidature, ustvrdivši da to nije bošnjački projekat, ovaj obrt za prevaranta i perverznjaka svake pa i političke vrste nije iznenađenje. I uopće nije bitno niti važno to što nekoga Tokić podržava, ali navodim ovaj događaj jer u suštini Tokić i Bećirović i jesu najsličniji politički profili. Sličnog su mentalnog sklopa možda stoga što su iz istog kraja, ali oni imaju identičnu ideološku putanju u svojim karijerema. Obojica su započeli političke karijere kao „pioniri“ i mladi aktivisti ljevice da bi, evo, završili na krajnjoj bošnjačkoj desnici, piše The Bosnia Times.

Gori i od SDA!

Tu gdje se danas ideološki nalaze Tokić i Bećirović sami je vrh piramide političkih interesa glavnih frakcija u Islamskoj zajednici. Prvo je reis Husein ef. Kavazović kao Tuzlak tajno lobirao i nagovarao Bećirovića, kao rijetkog funkcionera SDP-a koji dolazi u džamiju, da se kandidira. Potom je Hasan Čengić koji kontrolira A SDA naredio Rifatu Hozanoviću da javno podrži Bećirovića, kao što mu je naredio da na prošlim izborima podrži Mustafu Cerića. A bivši reis Cerić je odavno u komunikaciji sa Bećirovićem i ovaj mu je napisao glupu deklaraciju o Sutorini, pa je stoga i naredio svom potrčku Sejfudinu Tokiću da ispred sveopćeg „bošnjačkog pokreta“ iskaže podršku Bećiroviću.

Dakle, sve strukture Islamske zajednice, legalne i nelagalne, bivše i sadašnje, frenetično su podržale Bećirovića i tako ostavile na cjedilu Šefika Džaferovića kao favorita Bakira Izetbegovića. Ovakve munafičke igre nikad u ovolikom omjeru nisu igrane, tako da se doima kako se Bošnjacima desilo bukvalno proljeće ideološke hipokrizije.

Ako se na sve ovo doda činjenica da je Sulejman Tihić škartirao iz SDA grupu oko Hozanovića kao ekstremno radiklanu te ih javno na FTV-u kritizirao zbog bliskih veza sa Iranom, odnosno u to vrijeme sa šiitskim fašistom Ahmedi Nedžadom, onda se komotno može zaključiti da sve ono što je SDP baštinila od ideja i vizija ljevice „pada u vodu“.

Tako da sam na mjestu Željka Komšića izgovorio bih isto što je i on rekao tim povodom da SDP koalira sa gorima od same SDA.

Zbog ovog stava moguće je da je Komšić „posljednja lasta“ ljevice u Sarajevu. Jer, što se tiče lijeve pameti i takve vrste mišljenja uopće, smio bih ustvrditi i na tu temu polemizirati sa najokorjelijim ljevičarima da ga Bošnjaci nikad nisu ni imali. Nema lijevog intelektualca, niti ga je ikad i bilo, da je promišljao svojom glavom. Sve što se napisalo u vrijeme komunističkog režima bilo je kompilatorsko štivo bez originalnog bosanskog narativa i problematike. Zato je podmladak iliti „pioniri“ ljevice zavšili na desnici poput Tokića. Malo ko danas više i pamti da je Tokić kao student zaista bio nada i uzdanica ljevice, a i on se sam hvalio da je bio pulen Hamdije Pozderca. Gdje je završio Tokić tu su završili i Rasim Kadić, pa i Nijaz Skenderagić kao i mnogi drugi nekadašnji poletarci ljevice. Kadić je kao predsjednik komunističke omladine završio kao „liberal“ u vlasti SDA, da bi danas bio umrežen u korupcijsku hobotnicu koju kontrolira Hasan Čengić. Nekadašnji mladi komunistički junoša kojeg su ostarjeli komunistički moćnici iz Sarajeva kukavički gurali za govornicu na kogresima SKJ u Beogradu, tako da je bio postao i politička zvijezda, danas je tajkun i živi od „žvakaćih guma“. Skenderagić je bio pulen posljednjeg bosanskog komunističkog barda Nijaza Durakovića, koji je također politički „skončao“ kao mentor Hasanu Čengiću, i blizak suradnik reisa Cerića u novoosnovanoj BANU.

Durakovićev drugi pulen, Šaćir Filandra, kao intelektualac se ponio identično kao i Kadić i Skenderagić. Pošto je Filandra rodom iz Stoca kao i Duraković, a njegov otac gajio dobro grožđe od kojeg se pravilo dobro vino, Duraković ga je forsirao kao uzdanicu i kao sociologa religije te ga bio namjestio u udbašku komisiju za praćenje stanja „religijske misli“ i šmekanje muslimanske inteligencije. Danas je taj komunistički konvertit Filandra dekan FPN-a skupa s Fahirom Fejzić Čengić, suprugom Hasana Čengića, koja je na mjesto profesora došla nelegalno i direktivom vrha SDA!

Dženaza za ljevicu

To sam već uočavao u nekim svojim tekstovima kako Filandra nikad neće napisati knjigu bolju od Kasima Suljevića „Nacionalnost Muslimana“. Htio sam reći da, iako je Suljević pisao u vrijeme komunističke cenzure, za razliku od Filndre autora knjiga i kreatora novobošnjačkog nacionalanog identiteta, bio je veći i hrabriji intelektualac.

Isto tako, Fuad Muhić, kao jedan od najvećih lijevih bosanskih intelektualaca prošlog stoljeća, završio je poput Filandre svoj politički angažman na bošnjačkoj ultradesnici osnivajući Republikanku stranku sa Resim Kerimom, emigrantom iz Kanade, koji je pripadao ekstremnoj hrvatskoj desnici.

Pa gdje je ta, da prostite, ljevica u Sarajevu danas?! Ko su danas nosioci lijevih ideja? Uprite prstom i pokažite nam ga! Postoje lijevi pozeri intelektualci koji bi se mogli podvesti pod frazu „šampanjskih soacijalista“, ali su ofukarili i jedva da imaju i za pivo, a kamo li za šampanjac, pa im ni ta fraza ne stoji. Ako bi se obazreli malo oko sebe da bismo prepoznali ljevicu na svjetskoj sceni, uočili bismo da su to Bernie Sanders u Americi, i Jeremy Corbyn u Engleskoj, dva istaknuta lika ljevice. No, ne znam kad sam čuo Nikšića, a posebno ne Bećirovića da ih citira. Kao što, iskreno, kod sarajevske kvaziljevice nikad nisam naišao na citat ili fusnotu evropske ljevice poput Slavoja Žižeka, Yanisa Varoufakisa i drugih, iako je pitanja krize neoliberalizma u Evropi jedno od gorućih i veoma mnogo se piše o tome.

Ovo je vrlo priprost pristup ovom značajnom političkom fenomenu, jer je prilagođen čitalačkoj publici koja će glasati možda i za Denisa Bećirovića, ali uopće ne umanjuje nedostatke tvrdnji da ljevica više ne postoji u Sarajevu vjerovatno za to što nije postojalo ni njeno, tako da kažem, originalno bosansko mišljenje. Kad ovo tvrdim mislim da nije napisana ni slična knjiga u Sarajevu kakva je „Nova klasa“ Milovana Đilasa, na primjer.

E, za razliku od ljevice, bošnjačka desnica je imala svoje, možda i hrabrije, a svakako originalnije mislioce i umove koji su ostavili snažan utjecaj na generacije Bošnjaka. Radi se o Husienu Đozi i njegovoj knjizi „Islam u vremenu“, te Aliji Izetbegoviću i njegovim knjigama „Islamska deklaracija“ i „Islam između Istoka i Zapada“. Znam, ni Đozo ni Izetbegović nemaju baš besprijekorne biografije, ali to je sporedno u odnosu na činjenicu da je njihovo mišljenje izvršilo utjecaj na generacije (mladih) Bošnjaka. Odmah da kažem da ne mislim da je iko iz najužeg rukovodstva SDA ima ikakve veze u ideološkom smislu sa Đozom i Izetbegovićem, pa tako ni Šefik Džaferović, ali jeste SDA nastala i izrasla na njihovim idejama i vizijama.

Pošto se SDA nalazi u najdubljoj krizi od njenog nastanka, ljevica je samim time imala veliku šansu za pobjedu. Ukoliko se to ne desi i bude pobijedio Denis Bećirović potpomognut Tokićem i Hozanovićem, stasat će nove generacije bošnjačkih uhljeba, ja ih zovem „zelenim termitima“, i ideološki korov i baliluk nikad više niko iskorijeniti neće.

No, još sam optimista i još uvijek vjerujem da će pobijediti opozicija, bit će to jedna „šarenica“, a smio bih dati ozbiljnu opkladu da će Šefik Džaferović pobijediti Denisa Bećirovića. Da ne spekuliram dalje kako bi neko treći mogao pobijediti njih obojicu, jer mi nije to tema. Tema kolumne mi je bila da ljevica u Sarajevu ne postoji jer u biti lijeva inteligencija za razliku od desne nije ni imala svoje mišljenje i da stoga masovno konvertiraju Titovi pioniri sa ljevice na desnicu poput Bećirovića. Tako da je sasvim izvjesno da nakon Općih izbora u Sarajevu možemo klanjati dženazu ovakvoj ljevici, a dženazu kao imam će predvoditi Denis Bećirović, a nek’ se Hozanović i Tokić dogovore ko će od njih dvojice biti mujezin, navodi se u kolumni The Bosnia Timesa.

Better Man

#2574 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Better Man »

Koje sve nebuloze ovog idiota Latića.
Maraschino

#2575 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Image

:D

kakve su ono trulje???
Post Reply