Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Xavier1

#2551 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

gidra wrote:
insomnia78 wrote:Jao sto se nafali :lol:
baš imam od toga nešto na klix forumu :D , zna me ljudi ovdje i privatno..
@Xiavier nisam maneken nikakav, ne idem u teretanu nit sam opterećen izgledom, ali igram termine sa rajom lopte bar 2 puta heftično.
@Monca misice nisu mjerilo ničega, ali da će ti većina muškog roda odlijepiti za istom hoće.
Iznadprosjecan si. Tvoje rijeci, ne moje. Znaci znas i sam da dobro izgleds.
Da si prosjek ili nedaj Boze ispod toga drugaciju bi pricu pricao. :oops:
animals

#2552 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by animals »

Ludzak wrote:
Tako je!
postavio si tamo svoju sliku..
nisi ruzan, a i skolovan si..
znas u cemu je problem..
moras se druziti sa curama..jebes facebock..
uzivo moras imati kontakt sa curama..
znaci, preko prijatelja, rodbine..i moras biti zabavan kad je sretnes..
samo zabavan i nista vise..
zene padaju najvise na to..moras izlaziti gdje ima cura..
ima ona, ako se druzis samo sa muskarcima, nes nikad vidjeti cure..
gidra

#2553 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by gidra »

Xavier1 wrote:Iznadprosjecan si. Tvoje rijeci, ne moje. Znaci znas i sam da dobro izgleds.
animals

#2554 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by animals »

Jer ja sam imao jednog prijatelja i mi njega pokusali spojiti
sa jednom prijateljicom..
ali covjek kad progovori, sve usere..nema nimalo
zabavnosti niti sarma..
ono, gasi i motaj kablove..
Ludzak

#2555 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

Otpeilike sam ti i ja takav.
choxnox

#2556 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by choxnox »

Xavier1 wrote:Iznadprosjecan si. Tvoje rijeci, ne moje. Znaci znas i sam da dobro izgleds.
Uz svo postovanje prema kolegi forumasu, ali generalno govoreci to sto neko za sebe kaze da je "iznadprosjecanog izgleda" ne znaci da to i jest nego jednostavno znaci da mu je samopouzdanje na nivou. Upravo to samopouzdanje je i razlog zasto nema problema sa prilascima. Mozes biti najljepsi i najzgodniji, ali ako ti je samopouzdanje na nuli dzabe ti.
nekome

#2557 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by nekome »

Dino34 wrote:
pustopoljina wrote: Ali bih znala prici...
E sad sam se pretvorio u uho.
Eto, zamisli da se ujutro probudiš u muškom tijelu...
Kako bi prilazila djevojkama?
Ne pita se ribu kako pecati već ribara...
Tomahawk11
Globalni moderator

#2558 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Tomahawk11 »

nekome wrote:
Dino34 wrote:
:thumbup:
Xavier1

#2559 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

choxnox wrote:
Uz svo postovanje prema kolegi forumasu, ali generalno govoreci to sto neko za sebe kaze da je "iznadprosjecanog izgleda" ne znaci da to i jest nego jednostavno znaci da mu je samopouzdanje na nivou. Upravo to samopouzdanje je i razlog zasto nema problema sa prilascima. Mozes biti najljepsi i najzgodniji, ali ako ti je samopouzdanje na nuli dzabe ti.
Samopouzdanje je rezultat uspjeha ili neuspjeha. A uspjeh ti ovisi najvise od izgleda, pa onda i od karakternih osoba u nekoj manjoj mjeri.

Normalno da ce Gidra biti pun samopouzdanja, a Ludzak ne. Da su im rezultati uspjesnosti drugaciji bilo bi i ono drugacije.
King Theoden

#2560 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by King Theoden »

nekome wrote:
Dino34 wrote:
Žena je fino napisala kako bi se ponašala da je muško.
muha_sa

#2561 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by muha_sa »

Image
gidra

#2562 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by gidra »

choxnox wrote:
može i tako.
Iznadprosječno jeste subjektivno naravno. Možda sam nekoj djevojci top, možda nekoj i ružan ali deklarisao sam se tako upravo na osnovu djevojaka sa kojima sam bio u emotivnim i ostalim vezama, a to su sve većinom dobre ribe uz to i obrazovane koje imaju X udvarača.
MarlboroGold

#2563 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Xavier1 wrote:
choxnox wrote:
Samopouzdanje je rezultat uspjeha ili neuspjeha. A uspjeh ti ovisi najvise od izgleda, pa onda i od karakternih osoba u nekoj manjoj mjeri.

Normalno da ce Gidra biti pun samopouzdanja, a Ludzak ne. Da su im rezultati uspjesnosti drugaciji bilo bi i ono drugacije.
To ti ne stoji. Samopouzdanje je dovoljno izgraditi kad samog sebe ne smaraš patetikom iz dana u dan bez obzira da li nizaš neke uspjehe.
Svi smo mi posebni... jedan je život. Kreneš od toga i onda samo sebe mentalno bildaš. Uspjeh možda samo iskristališe to samoupouzdanje, ali da ovisi o njemu nije tačno.

Recimo da je istina sve ovo što gidra govori... nekima je to arogantno. Možda čak i većini. Međutim, po pisanju on sebe ne ubija patetikom. Kad nemaš samopouzdanje rijetko i uspjeh možeš izgraditi. Samopouzdanje ti ne treba samo u ljubavnom životu.
Last edited by MarlboroGold on 01/07/2019 22:10, edited 1 time in total.
ZyzzSar

#2564 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ZyzzSar »

Xavier1 wrote:
Ludzak wrote:
gidra wrote: joj šuplje priče, kakva spontanost?

...
Na kakve riječi padaju?
I ja ih startam najčešće preko storija... ili mi odgovore kurtoazno, ili me ignorišu. Pola grada sam startao, više nemam ni koju više.
Ma lik vjerovatno izgleda kao maneken. Dok sam kaze za sebe da je iznadprosjecnog izgleda. I ovih 150 lajkova po slikama uopste nije malo. Prosjecni muskarci nemaju ni 50 po onome sto sam ja vidio. Jos kaze i da je sa misicom bio. Sve ti je jasno. :D

Ako hoces preko neta izgled je ubjedljivo najbitnij. Nikako nacin javljanja i prica. Znaci napucaj slike. Koristi fotosop ako treba. Kad mogu cure mozes i ti. :oops:
Znamo da muskarcima izgled otprilike 80% kriterija, ostatak je karakter(zanimljivost,inteligencija...) i druge stvari(posao/skola, sa kime se druzi, sa kime je bila itd.)
I na osnovu toga pravimo neki utisak, i recimo da ga izrazavamo sveukupnom ocjenom (1-10).

Eh sto se zena tice ja msm da dosta(vecina zena) ima neki ovakav sistem kad posmatra da li ce izaci sa likom i hoce li biti nesto izmedju njih:
Recimo nek je cura izgledom 7/10, znaci nesto iznad prosjeka, ona zna da uvijek moze imati na desetine likova koji su 7 ili ispod, eh sta ona trazi je neki lik 7.5-8.5, da je malo iznad nje, ali da ga moze zadrzat(a da je ne vara i sl.);
A kod njih se taj utisak (ocjena) formira mozda nesto ovako-> izgled 50%, karakter(samopuzdanje,zanimljivost,ambicionznost, a sto slijedi iz price...) 30%, i 20%(posao, drustvo, novac i sl.).
Naravno uvijek ima izuzetaka i cura sa sjebanim vrijednostima koje kazu necu bit ni sa kime ako nije kešali, il ako nije top zgodan...

Što se ovog it-ovca tice, kaze da izgleda iznadprosjecno, znaci sa prosjecnom spikom, a vidi se da je ima jer zna sta prica, ima i para, moze hladno pokupiti dosta cura koje su 7 ili nize, i tu i tamo neku 8+.
Ali definitivno, dovoljno je imati prosjecan izgled, i iznadprosjecnu spiku(rijetkost danas) i bez problema ces biti solidan sa zenama.
pustopoljina

#2565 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Dino34 wrote:
nekome wrote:[quote="Dino34"
Žena je fino napisala kako bi se ponašala da je muško.[/quote]

pa da...ja bih tako, ono sto sam vidjela da djeluje.
ZyzzSar

#2566 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ZyzzSar »

pustopoljina wrote:
Dino34 wrote:
Ostaces razocaran...normalno...kako su normalni meni i mojim prijateljicama prilazili...
Grebali se za cigare, trazili upaljac, gurkali :lol: komentarisali naglas neku scenu, smijeh, pitala za misljenje cija je obleka gora..sjedala blizu i kulirala, a vazda nosom ovamo...pitala za ime i predstavila se...bockala malo...branila od idiota...isla preko frendova..al' ne sad vjecnost...odmah na kraju veceri/dana upoznavanja pitala za susret onu koja mi se cini ok.
Ne bi bio nikakav fancy date...nikakva fancy vecera, pretencioznost stvara pritisak. Znaci nista sto mi prelazi budzet. Nista kakav ne bi bio ni 18. Dejt. Mozemo u nesto fancy ako je nekom rodjendan, godisnjica :lol:
Fancy: ono sto moj budzet ne bi mogao izdrzati, ako krenem s tom curom. Sad, neko ima vise love, neko manje.
Ne bih naskakala ni na koga, ako imalo trza, nece pobjeci...ali bih bila nedvosmislena.
Tako bih trazila vezu.
Za to preko instagrama, nemam pojma
ovo sve napisano te ne izdvaja od prosjecnog muskarca, al prolazi nekad zbog zakona velikih brojeva, od 20 puta ce proci jednom mozda, i ovime ne pokazujes nikakve svoje dobre osobine, znaci da ce se prolaz najvise odnositi na vizuelni utisak, eventualno ce proci zbog same situacije i okolnosti
//prolaz znaci dobit ces sansu da se pokazes da li si vrijedan ili si za rezerve, 'nek si tu reda radi', ili za kante; jer nikog neces kupiti sa tri recenice
Ludzak

#2567 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

Cura na instagramu preko 1000 pratilaca (ili manje, nije važno) ima jedno dvadesetak dnevnih uleta od muškaraca. Njeno je samo da bira kojeg će i kome će odgovoriti. I pored tih svih dnevnih muških, koji se mijenjaju kao na traci, da mene prosječnog mladića odabere... Tu su mi šanse 5 %.

Ja sam od onih koji misle da ako se sviđaš nekoj djevojci da će ona odgovoriti na poruku ma kakva god ona bila (sem da nije bezobrazna ppruka), i bez neke taktike.
Ako na prvu poruku okoliša, ili te ignoriše, očito joj se ne sviđaš. I ja se povlačim, ne dosđujem.
Mislim da ne treba taktika na instagramu. Ili joj se sviđaš, ili ne. Ili ćemo se dopisivati i izaći na dejt, ili će me ignorisati.
pustopoljina

#2568 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

a sta bi ti, osim pocetnog prolaza?
problem je prici po ovim pricama.
nije problem prici. problem je ostvariti odnos. a to nije fiksno ni nakon 2 mjeseca.
ono sto ja vidim kod mnogih muskih kao problem jeste (kod ovih sto kukaju) jeste da kukaju za vezom, za odnosom, a u stvari zele recke, trofeje.
prvo se gradi, a drugo treba biti instant.
i zato mene nervira musko kukanje, jer mi se cini da iza toga ne lezi potreba za partnerom, nego potvrda da je icemu.
ne mozes kao recku dobiti svaku zenu koju sebi zacrtas, pa nisu veslo sisale.
animals

#2569 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by animals »

Ludzak wrote:Cura na instagramu preko 1000 pratilaca (ili manje, nije važno) ima jedno dvadesetak dnevnih uleta od muškaraca. Njeno je samo da bira kojeg će i kome će odgovoriti. I pored tih svih dnevnih muških, koji se mijenjaju kao na traci, da mene prosječnog mladića odabere... Tu su mi šanse 5 %.

Ja sam od onih koji misle da ako se sviđaš nekoj djevojci da će ona odgovoriti na poruku ma kakva god ona bila (sem da nije bezobrazna ppruka), i bez neke taktike.
Ako na prvu poruku okoliša, ili te ignoriše, očito joj se ne sviđaš. I ja se povlačim, ne dosđujem.
Mislim da ne treba taktika na instagramu. Ili joj se sviđaš, ili ne. Ili ćemo se dopisivati i izaći na dejt, ili će me ignorisati.
Pa vidis da je to nesto najgluplje, startovati cure preko fejsa..
jer to rade samo ocajnici..
choxnox

#2570 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by choxnox »

Xavier1 wrote:
choxnox wrote:

Prvo, nije se rodio niti ce biti rodjen covjek koji je uspjesan u svemu. Pogledaj malo ljude oko sebe - neki su imucni, a porodica im u rasulu, neki su obrazovani i pametni, a nemaju posla itd. Dakle, sve ljude zulja nesto, neko to pokazuje, neko krije.

Dalje, ne bih se slozio sa tobom. Pogledaj malo parove koji setaju gradom. Ja ti garantujem da nije rijetkost vidjeti Kvazimode kako vodaju djevojke 3 nivoa iznad vlastitog (malo karikiram, ne bih nikome rekao da je rugoba iliti Kvazimodo), ali poenta je ta. Sad ide klasicna "sigurno mu je dubok novcanik", ni to nije pravilo. Od ljepote se ne zivi. Ako si u dusi "prazan", dzabe ti sva ljepota svijeta.

Ako ti sam za sebe ne smatras da kao osoba i karakter imas integritet (u ovom slucaju citaj samopouzdanje), kako mozes ocekivati od nekog drugog da ima drugacije misljenje o tebi. Najbitnije je kako se postavis sam prema sebi. Dzabe lijepa fasada na kuci ciji su temelji oronuli.
pustopoljina

#2571 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Ludzak wrote:Cura na instagramu preko 1000 pratilaca (ili manje, nije važno) ima jedno dvadesetak dnevnih uleta od muškaraca. Njeno je samo da bira kojeg će i kome će odgovoriti. I pored tih svih dnevnih muških, koji se mijenjaju kao na traci, da mene prosječnog mladića odabere... Tu su mi šanse 5 %.

ali sto bi joj se svidjao?
zbog cega? zbog slike?
pa nisu zene muskarci.
super je sto si lijep, al' to i svidjanje su dva na putu.
ako okolisa i ignorise...mozda je do tebe, ali mozda i do nje. ne moras sve shvatati licno.
Ludzak

#2572 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Ludzak »

pustopoljina wrote:

zbog cega? zbog slike?
pa nisu zene muskarci.
ako okolisa i ignorise...mozda je do tebe, ali mozda i do nje. ne moras sve shvatati licno.
Ne mogu joj se ni zbog slike svidjeti. Jer moji brojevi lajkova me svrstavaju u niži rang. A instagram se i koriati zbog slika. Glavna stvar instagrama su slike. Prvo što pogledaš kada otvaraš profil su slike.
pustopoljina

#2573 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

ovaj...gidra...sto nadje prva liga cure preko instagrama, mozda i ne zna, a mozda i zna...da bar u bosni...tim curama mnogi nece ni prici, bas zato sto se smatraju nizom ligom od nje...pa onda paradoks- sve ima, a sama. x cura ima, o sebi, pri sebi i same.
i onda on- normalan- gleda ih oci u oci, ni s visoka, ni kao nizi i prolazi. kako nece, jedva docekale.
ZyzzSar

#2574 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by ZyzzSar »

pa nema bas toliko, ali ima dosta, dovoljno da moze birati
za instagram, ako te ne prati nemoj ni pokusavati
a sto se tice taktika, najlakse je na stori odgovorit, ali ne komentarisati izgled(takvih poruka dobije bruku i vise od pola su pacenici, a i odmah zna da te moze imati, tako da veliko ne osim ako nisi siguran da ces imat prolaz pa da odmah predjes na stvar), najbolje je napisati nesto indirektno, ako vidis da je negdje bila a bio si tu, ili neki film/seriju objavila a gledao si, napisati komentar bez pitanja, i onda recimo nakon 10tak razmijenjenih poruka ako odgovara pozitivno mozes davati neki komentar/naznaku da si zainteresovan, i poslije dva/tri dana pisanja maksimalno zoves je na pice/ da se vidite

//takodje, cao, sta ima, sta radis kao prve poruke, wtf?? big no no
pustopoljina

#2575 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Ludzak wrote:
pustopoljina wrote:

zbog cega? zbog slike?
pa nisu zene muskarci.
Ne mogu joj se ni zbog slike svidjeti. Jer moji brojevi lajkova me svrstavaju u niži rang. A instagram se i koriati zbog slika. Glavna stvar instagrama su slike. Prvo što pogledaš kada otvaraš profil su slike.
ok, ja sam 40+, ali ako preko tog instagrama izgledas jos bezveznije, pa nosi to u persun.
zivis u jednom gradu? studiras vanredno u drugom? dva grada imas na raspolaganju. kreci se i drzi se zive price. old school :)
Post Reply