Xavier1 wrote:Ludzak wrote:gidra wrote:
joj šuplje priče, kakva spontanost?
...
Na kakve riječi padaju?
I ja ih startam najčešće preko storija... ili mi odgovore kurtoazno, ili me ignorišu. Pola grada sam startao, više nemam ni koju više.
Ma lik vjerovatno izgleda kao maneken. Dok sam kaze za sebe da je iznadprosjecnog izgleda. I ovih 150 lajkova po slikama uopste nije malo. Prosjecni muskarci nemaju ni 50 po onome sto sam ja vidio. Jos kaze i da je sa misicom bio. Sve ti je jasno.
Ako hoces preko neta izgled je ubjedljivo najbitnij. Nikako nacin javljanja i prica. Znaci napucaj slike. Koristi fotosop ako treba. Kad mogu cure mozes i ti.

Znamo da muskarcima izgled otprilike 80% kriterija, ostatak je karakter(zanimljivost,inteligencija...) i druge stvari(posao/skola, sa kime se druzi, sa kime je bila itd.)
I na osnovu toga pravimo neki utisak, i recimo da ga izrazavamo sveukupnom ocjenom (1-10).
Eh sto se zena tice ja msm da dosta(vecina zena) ima neki ovakav sistem kad posmatra da li ce izaci sa likom i hoce li biti nesto izmedju njih:
Recimo nek je cura izgledom 7/10, znaci nesto iznad prosjeka, ona zna da uvijek moze imati na desetine likova koji su 7 ili ispod, eh sta ona trazi je neki lik 7.5-8.5, da je malo iznad nje, ali da ga moze zadrzat(a da je ne vara i sl.);
A kod njih se taj utisak (ocjena) formira mozda nesto ovako-> izgled 50%, karakter(samopuzdanje,zanimljivost,ambicionznost, a sto slijedi iz price...) 30%, i 20%(posao, drustvo, novac i sl.).
Naravno uvijek ima izuzetaka i cura sa sjebanim vrijednostima koje kazu necu bit ni sa kime ako nije kešali, il ako nije top zgodan...
Što se ovog it-ovca tice, kaze da izgleda iznadprosjecno, znaci sa prosjecnom spikom, a vidi se da je ima jer zna sta prica, ima i para, moze hladno pokupiti dosta cura koje su 7 ili nize, i tu i tamo neku 8+.
Ali definitivno, dovoljno je imati prosjecan izgled, i iznadprosjecnu spiku(rijetkost danas) i bez problema ces biti solidan sa zenama.