Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
agent_zero

#2551 Re: Avionske nesrece

Post by agent_zero »

insomnia78 wrote:Francuske ekipe rade stvarno vrhunski posao gore :thumbup:
Image
Image
Šta je označeno žutim, a šta crvenim zastavicama? :(
insomnia78

#2552 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Blokir'o je otvaranje vrata prekidacem iz kabine, bio je svjestan
ovo_malo_duse

#2553 Re: Avionske nesrece

Post by ovo_malo_duse »

Mene interesuje zasto ove crne kutije registruju samo zvuk?
Zasto nema neka digitalna kamerica koja snima sta se desava u kabini?
I da mozda da se moze aktivirati da salje signal direktno kontroli ukoliko se nemoze uspostavit kontrola sa Avionom?
Neznam fakat...Tolika tehnoligija kontole i video nadzora da nista slicno, ali ko bi normalan mogao pretpostaviti ovako nesto...
agent_zero

#2554 Re: Avionske nesrece

Post by agent_zero »

seoBIH wrote:Ne mogu da vjerujem koji se teoreticari javljaju hahaha debilno majke mi.

Jasno navedeno da se niko nije javljao 10 minuta, da nije poslan SOS poziv, da se culo normalno disanje i on kaze teorija zavjere, avion neispravan. Jebeno je u tvom mozgu.
:thumbup:
Ljakan

#2555 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

ne postoji mogucnost da mu je bilo lose i da je pao u nesvjest te pritisno taj prekidac?ako si uzbuđen a on je moro bit sa obzirom da je namjerno to imao u cilju uradit promjena u disanju je trebala doci do izrazaja.mene i dalje zanima a vidim niko ne napisa jel se mogu iz aviona slat poruke sa mobitela?
ZenaZbrkovima

#2556 Re: Avionske nesrece

Post by ZenaZbrkovima »

jos ako se svemu tome doda da je bio u depresiji.. mozda je bio na terapiji, pa popio koji antidepresiv vise, mozda se slucajno desilo da ga je "smlatilo" bas u tom nesretnom trenutku kada je pilot izasao, da je zaspao, izgubio svijest. Mozda je uzbudjenje zbog preuzimanja komandi izazvalo neki sok koji mu je prouzrokovao momentalni kurslus u organizmu :?
VjecitiStudent

#2557 Re: Avionske nesrece

Post by VjecitiStudent »

Ljakan wrote:ne postoji mogucnost da mu je bilo lose i da je pao u nesvjest te pritisno taj prekidac?ako si uzbuđen a on je moro bit sa obzirom da je namjerno to imao u cilju uradit promjena u disanju je trebala doci do izrazaja.mene i dalje zanima a vidim niko ne napisa jel se mogu iz aviona slat poruke sa mobitela?
:-)
Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
A 2002 Airbus promotional video showed the reinforced flight deck could be entered after 30 seconds provided the right code was used in the event of no response from pilots, but there is a manual override on the feature during that period.
http://www.smh.com.au/business/aviation ... m82vb.html
golman

#2558 Re: Avionske nesrece

Post by golman »

Andreas je proveo godinu i po na psihijatrijskom liječenju.Inače,dotični je stanovao sa djevojkom i trebao je da se ženi,ali ga je ona ostavila.
Znači,definitivno je u pitanju SAMOUBISTVO.
graue_maus

#2559 Re: Avionske nesrece

Post by graue_maus »

Ljakan wrote:ne postoji mogucnost da mu je bilo lose i da je pao u nesvjest te pritisno taj prekidac?ako si uzbuđen a on je moro bit sa obzirom da je namjerno to imao u cilju uradit promjena u disanju je trebala doci do izrazaja.mene i dalje zanima a vidim niko ne napisa jel se mogu iz aviona slat poruke sa mobitela?
juce su rekli da su neke poruke prosle ...
ali se vise ne govori o tome , svi su se oborili na kopiota , on je za sve kriv .........
bivsi minister za promet je u jednoj diskusiji , rekao da bi se trebalo cekat na dalju istragu .......i ne unapred osudjivati ......
negdje sam vidjela komentar da se teorijom samoubistva , pomjera fokus od pravi razloga tragedije , da avion nije bio ok ..........i sa tim bi airbus pao u krizu, a vecinski vlasnik airbusa je francuska .........po meni nekako su prebrzo nasli razlodg zasto se sve desilo , tipicno zatskavanje necega .........
VjecitiStudent

#2560 Re: Avionske nesrece

Post by VjecitiStudent »

graue_maus wrote:
juce su rekli da su neke poruke prosle ...
ali se vise ne govori o tome , svi su se oborili na kopiota , on je za sve kriv .........
bivsi minister za promet je u jednoj diskusiji , rekao da bi se trebalo cekat na dalju istragu .......i ne unapred osudjivati ......
negdje sam vidjela komentar da se teorijom samoubistva , pomjera fokus od pravi razloga tragedije , da avion nije bio ok ..........i sa tim bi airbus pao u krizu, a vecinski vlasnik airbusa je francuska .........po meni nekako su prebrzo nasli razlodg zasto se sve desilo , tipicno zatskavanje necega .........
Jah ...
Boeing statistics for its rival's best-selling model show that up to the end of 2013, there were 0.14 fatal A320 accidents per million departures where the plane was destroyed or written off.

The comparable versions of Boeing 737 had a rate of 0.11 per million departures, making them both among the industry's safest models compared with the industry average of 0.76, or more than 4.6 for the earliest days of the jet age.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/travel/trave ... z3VZnTIbnv

Ljakan

#2561 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?
De malo gledajte ljevo desno nemojte samo pravo kako vama odgovara.
agent_zero

#2562 Re: Avionske nesrece

Post by agent_zero »

Ljakan wrote:
VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?
Kakve ti gluposti valjaš već par stranica, pa to je za nepovjerovati.

Ne znam samo što se ostali uključuju u raspravu s tobom...
insomnia78

#2563 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Ljakan wrote:
Ne moze
De ti malo gledaj polozaj dugmeta za otklj/zaklj vrata u odnosu na njegovu poziciju
Ljakan

#2564 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

agent_zero wrote:
Ljakan wrote:
Kakve ti gluposti valjaš već par stranica, pa to je za nepovjerovati.

Ne znam samo što se ostali uključuju u raspravu s tobom...
sram me bilo.
Ljakan

#2565 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote:
Ljakan wrote:
Ne moze
De ti malo gledaj polozaj dugmeta za otklj/zaklj vrata u odnosu na njegovu poziciju
gdje slika da pogledam?
VjecitiStudent

#2566 Re: Avionske nesrece

Post by VjecitiStudent »

Ljakan wrote:
Ne može
neMir

#2567 Re: Avionske nesrece

Post by neMir »

graue_maus wrote: juce su rekli da su neke poruke prosle ...
To je zavEra. Sami ste se ubijali, sami ste se granatirali.
Vatikan, Obama i gušteri su krivi.
insomnia78

#2568 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

neMir wrote:
graue_maus wrote: juce su rekli da su neke poruke prosle ...
To je zavEra. Sami ste se ubijali, sami ste se granatirali.
:thumbup:
Ljakan

#2569 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

Vidis kako znate bit fini kad hocete.Treba nekad i pustit druge da misle drugacije a ne odma ko coban reagovat.To se odnosi na ove mudrace sto misle da svi moraju gledat pravo ko oni.
Vidjecemo sta ce istraga pokazat dalje.
VjecitiStudent

#2570 Re: Avionske nesrece

Post by VjecitiStudent »

Ljakan wrote:Vidis kako znate bit fini kad hocete.Treba nekad i pustit druge da misle drugacije a ne odma ko coban reagovat.To se odnosi na ove mudrace sto misle da svi moraju gledat pravo ko oni.
Jer ti je svo blago interneta na dohvat ruke, kao i nama.
Prvo guglaj, čitaj, razmišljaj, pa ako ima osnova, tek onda opleti o zavjerama.
Ljakan

#2571 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

VjecitiStudent wrote:
Ljakan wrote:Vidis kako znate bit fini kad hocete.Treba nekad i pustit druge da misle drugacije a ne odma ko coban reagovat.To se odnosi na ove mudrace sto misle da svi moraju gledat pravo ko oni.
Jer ti je svo blago interneta na dohvat ruke, kao i nama.
Prvo guglaj, čitaj, razmišljaj, pa ako ima osnova, tek onda opleti o zavjerama.
Ja i dalje kontam da ovaj nije kriv a ovo sto pitam pitam da vidim "da nije slucajno"....
sto bi guglo kad imam ovde vas sto znate sve bolje od gugla?
VjecitiStudent

#2572 Re: Avionske nesrece

Post by VjecitiStudent »

Nema problema, i Zemlja je ravna ploča, davno su slični tebi skontali ...
uglavnomja

#2573 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

par naslova

Kad Andrew Lubitz (27) je student na Lufthansinih pilot škole u Sjedinjenim Državama trebao je primio psihijatrijsko liječenje u osamnaest mjeseci, a u rok je naveden kao "nije pogodan za letenje."

Kapetan pokušao ući u pilotsku kabinu sa sjekirom
Tomahawk11
Globalni moderator

#2574 Re: Avionske nesrece

Post by Tomahawk11 »

Dakle, doslo se do teorija zavjere. Sto je tesko prihvatiti da je u pitanju samoubistvo?
Lik je imao ranije psihickih problema, eto pravio je pauzu, sad i ta djevojka sto ga je ostavila.
Da li postoje neke kontrole s vremena na vrijeme pilota? Cisto da se vidi je li ok sve s njim.
Sve i da je bio kvar na avionu, ovaj je ostavio previse tragova iza sebe koji upucuju da je zakucao avion u planinu.
Meni je cudno da mu poslodavci tvrde da je sve ok s njim, a eto haman nije bio psihicki podoban.
Ljakan

#2575 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

Tomahawk11 wrote:Dakle, doslo se do teorija zavjere. Sto je tesko prihvatiti da je u pitanju samoubistvo?
Lik je imao ranije psihickih problema, eto pravio je pauzu, sad i ta djevojka sto ga je ostavila.
Da li postoje neke kontrole s vremena na vrijeme pilota? Cisto da se vidi je li ok sve s njim.
Sve i da je bio kvar na avionu, ovaj je ostavio previse tragova iza sebe koji upucuju da je zakucao avion u planinu.
Sve je moguce samo treba prihvatit i drugo misljenje a ne glumit odma pametnjakovica i gledat kako ces kome suknut kako bi dokazo svoju (ne) inteligenciju.Najlkakse danas bit papak izgleda.
Post Reply