Šta je označeno žutim, a šta crvenim zastavicama?insomnia78 wrote:Francuske ekipe rade stvarno vrhunski posao gore![]()
Avionske nesrece
- agent_zero
#2551 Re: Avionske nesrece
- insomnia78
#2552 Re: Avionske nesrece
Blokir'o je otvaranje vrata prekidacem iz kabine, bio je svjestan
- ovo_malo_duse
#2553 Re: Avionske nesrece
Mene interesuje zasto ove crne kutije registruju samo zvuk?
Zasto nema neka digitalna kamerica koja snima sta se desava u kabini?
I da mozda da se moze aktivirati da salje signal direktno kontroli ukoliko se nemoze uspostavit kontrola sa Avionom?
Neznam fakat...Tolika tehnoligija kontole i video nadzora da nista slicno, ali ko bi normalan mogao pretpostaviti ovako nesto...
Zasto nema neka digitalna kamerica koja snima sta se desava u kabini?
I da mozda da se moze aktivirati da salje signal direktno kontroli ukoliko se nemoze uspostavit kontrola sa Avionom?
Neznam fakat...Tolika tehnoligija kontole i video nadzora da nista slicno, ali ko bi normalan mogao pretpostaviti ovako nesto...
- agent_zero
#2554 Re: Avionske nesrece
seoBIH wrote:Ne mogu da vjerujem koji se teoreticari javljaju hahaha debilno majke mi.
Jasno navedeno da se niko nije javljao 10 minuta, da nije poslan SOS poziv, da se culo normalno disanje i on kaze teorija zavjere, avion neispravan. Jebeno je u tvom mozgu.
- Ljakan
#2555 Re: Avionske nesrece
ne postoji mogucnost da mu je bilo lose i da je pao u nesvjest te pritisno taj prekidac?ako si uzbuđen a on je moro bit sa obzirom da je namjerno to imao u cilju uradit promjena u disanju je trebala doci do izrazaja.mene i dalje zanima a vidim niko ne napisa jel se mogu iz aviona slat poruke sa mobitela?
-
ZenaZbrkovima
#2556 Re: Avionske nesrece
jos ako se svemu tome doda da je bio u depresiji.. mozda je bio na terapiji, pa popio koji antidepresiv vise, mozda se slucajno desilo da ga je "smlatilo" bas u tom nesretnom trenutku kada je pilot izasao, da je zaspao, izgubio svijest. Mozda je uzbudjenje zbog preuzimanja komandi izazvalo neki sok koji mu je prouzrokovao momentalni kurslus u organizmu 
-
VjecitiStudent
#2557 Re: Avionske nesrece
Ljakan wrote:ne postoji mogucnost da mu je bilo lose i da je pao u nesvjest te pritisno taj prekidac?ako si uzbuđen a on je moro bit sa obzirom da je namjerno to imao u cilju uradit promjena u disanju je trebala doci do izrazaja.mene i dalje zanima a vidim niko ne napisa jel se mogu iz aviona slat poruke sa mobitela?
Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
A 2002 Airbus promotional video showed the reinforced flight deck could be entered after 30 seconds provided the right code was used in the event of no response from pilots, but there is a manual override on the feature during that period.
http://www.smh.com.au/business/aviation ... m82vb.html
-
golman
#2558 Re: Avionske nesrece
Andreas je proveo godinu i po na psihijatrijskom liječenju.Inače,dotični je stanovao sa djevojkom i trebao je da se ženi,ali ga je ona ostavila.
Znači,definitivno je u pitanju SAMOUBISTVO.
Znači,definitivno je u pitanju SAMOUBISTVO.
- graue_maus
#2559 Re: Avionske nesrece
juce su rekli da su neke poruke prosle ...Ljakan wrote:ne postoji mogucnost da mu je bilo lose i da je pao u nesvjest te pritisno taj prekidac?ako si uzbuđen a on je moro bit sa obzirom da je namjerno to imao u cilju uradit promjena u disanju je trebala doci do izrazaja.mene i dalje zanima a vidim niko ne napisa jel se mogu iz aviona slat poruke sa mobitela?
ali se vise ne govori o tome , svi su se oborili na kopiota , on je za sve kriv .........
bivsi minister za promet je u jednoj diskusiji , rekao da bi se trebalo cekat na dalju istragu .......i ne unapred osudjivati ......
negdje sam vidjela komentar da se teorijom samoubistva , pomjera fokus od pravi razloga tragedije , da avion nije bio ok ..........i sa tim bi airbus pao u krizu, a vecinski vlasnik airbusa je francuska .........po meni nekako su prebrzo nasli razlodg zasto se sve desilo , tipicno zatskavanje necega .........
-
VjecitiStudent
#2560 Re: Avionske nesrece
Jah ...graue_maus wrote:juce su rekli da su neke poruke prosle ...Ljakan wrote:ne postoji mogucnost da mu je bilo lose i da je pao u nesvjest te pritisno taj prekidac?ako si uzbuđen a on je moro bit sa obzirom da je namjerno to imao u cilju uradit promjena u disanju je trebala doci do izrazaja.mene i dalje zanima a vidim niko ne napisa jel se mogu iz aviona slat poruke sa mobitela?
ali se vise ne govori o tome , svi su se oborili na kopiota , on je za sve kriv .........
bivsi minister za promet je u jednoj diskusiji , rekao da bi se trebalo cekat na dalju istragu .......i ne unapred osudjivati ......
negdje sam vidjela komentar da se teorijom samoubistva , pomjera fokus od pravi razloga tragedije , da avion nije bio ok ..........i sa tim bi airbus pao u krizu, a vecinski vlasnik airbusa je francuska .........po meni nekako su prebrzo nasli razlodg zasto se sve desilo , tipicno zatskavanje necega .........
Boeing statistics for its rival's best-selling model show that up to the end of 2013, there were 0.14 fatal A320 accidents per million departures where the plane was destroyed or written off.
The comparable versions of Boeing 737 had a rate of 0.11 per million departures, making them both among the industry's safest models compared with the industry average of 0.76, or more than 4.6 for the earliest days of the jet age.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/travel/trave ... z3VZnTIbnv
- Ljakan
#2561 Re: Avionske nesrece
Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
De malo gledajte ljevo desno nemojte samo pravo kako vama odgovara.
- agent_zero
#2562 Re: Avionske nesrece
Kakve ti gluposti valjaš već par stranica, pa to je za nepovjerovati.Ljakan wrote:Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
Ne znam samo što se ostali uključuju u raspravu s tobom...
- insomnia78
#2563 Re: Avionske nesrece
Ne mozeLjakan wrote:Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
De ti malo gledaj polozaj dugmeta za otklj/zaklj vrata u odnosu na njegovu poziciju
- Ljakan
#2564 Re: Avionske nesrece
sram me bilo.agent_zero wrote:Kakve ti gluposti valjaš već par stranica, pa to je za nepovjerovati.Ljakan wrote:Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
Ne znam samo što se ostali uključuju u raspravu s tobom...
- Ljakan
#2565 Re: Avionske nesrece
gdje slika da pogledam?insomnia78 wrote:Ne mozeLjakan wrote:Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
De ti malo gledaj polozaj dugmeta za otklj/zaklj vrata u odnosu na njegovu poziciju
-
VjecitiStudent
#2566 Re: Avionske nesrece
Ne možeLjakan wrote:Ne moze bit da je pao u nesvjest i samim tim ruka ili on citav da je pao na tu plocu gdje se nalazi prekidac?VjecitiStudent wrote: Blokada vrijedi 30 sekundi. Biće da se 16 puta budio pa opet padao u nesvijest i pri tome "slučajno" pritiskao prekidač.
- neMir
#2567 Re: Avionske nesrece
To je zavEra. Sami ste se ubijali, sami ste se granatirali.graue_maus wrote: juce su rekli da su neke poruke prosle ...
Vatikan, Obama i gušteri su krivi.
- insomnia78
#2568 Re: Avionske nesrece
neMir wrote:To je zavEra. Sami ste se ubijali, sami ste se granatirali.graue_maus wrote: juce su rekli da su neke poruke prosle ...
- Ljakan
#2569 Re: Avionske nesrece
Vidis kako znate bit fini kad hocete.Treba nekad i pustit druge da misle drugacije a ne odma ko coban reagovat.To se odnosi na ove mudrace sto misle da svi moraju gledat pravo ko oni.
Vidjecemo sta ce istraga pokazat dalje.
-
VjecitiStudent
#2570 Re: Avionske nesrece
Jer ti je svo blago interneta na dohvat ruke, kao i nama.Ljakan wrote:Vidis kako znate bit fini kad hocete.Treba nekad i pustit druge da misle drugacije a ne odma ko coban reagovat.To se odnosi na ove mudrace sto misle da svi moraju gledat pravo ko oni.
Prvo guglaj, čitaj, razmišljaj, pa ako ima osnova, tek onda opleti o zavjerama.
- Ljakan
#2571 Re: Avionske nesrece
Ja i dalje kontam da ovaj nije kriv a ovo sto pitam pitam da vidim "da nije slucajno"....VjecitiStudent wrote:Jer ti je svo blago interneta na dohvat ruke, kao i nama.Ljakan wrote:Vidis kako znate bit fini kad hocete.Treba nekad i pustit druge da misle drugacije a ne odma ko coban reagovat.To se odnosi na ove mudrace sto misle da svi moraju gledat pravo ko oni.
Prvo guglaj, čitaj, razmišljaj, pa ako ima osnova, tek onda opleti o zavjerama.
sto bi guglo kad imam ovde vas sto znate sve bolje od gugla?
-
VjecitiStudent
#2572 Re: Avionske nesrece
Nema problema, i Zemlja je ravna ploča, davno su slični tebi skontali ...
- uglavnomja
#2573 Re: Avionske nesrece
par naslova
Kad Andrew Lubitz (27) je student na Lufthansinih pilot škole u Sjedinjenim Državama trebao je primio psihijatrijsko liječenje u osamnaest mjeseci, a u rok je naveden kao "nije pogodan za letenje."
Kapetan pokušao ući u pilotsku kabinu sa sjekirom
Kad Andrew Lubitz (27) je student na Lufthansinih pilot škole u Sjedinjenim Državama trebao je primio psihijatrijsko liječenje u osamnaest mjeseci, a u rok je naveden kao "nije pogodan za letenje."
Kapetan pokušao ući u pilotsku kabinu sa sjekirom
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2574 Re: Avionske nesrece
Dakle, doslo se do teorija zavjere. Sto je tesko prihvatiti da je u pitanju samoubistvo?
Lik je imao ranije psihickih problema, eto pravio je pauzu, sad i ta djevojka sto ga je ostavila.
Da li postoje neke kontrole s vremena na vrijeme pilota? Cisto da se vidi je li ok sve s njim.
Sve i da je bio kvar na avionu, ovaj je ostavio previse tragova iza sebe koji upucuju da je zakucao avion u planinu.
Meni je cudno da mu poslodavci tvrde da je sve ok s njim, a eto haman nije bio psihicki podoban.
Lik je imao ranije psihickih problema, eto pravio je pauzu, sad i ta djevojka sto ga je ostavila.
Da li postoje neke kontrole s vremena na vrijeme pilota? Cisto da se vidi je li ok sve s njim.
Sve i da je bio kvar na avionu, ovaj je ostavio previse tragova iza sebe koji upucuju da je zakucao avion u planinu.
Meni je cudno da mu poslodavci tvrde da je sve ok s njim, a eto haman nije bio psihicki podoban.
- Ljakan
#2575 Re: Avionske nesrece
Sve je moguce samo treba prihvatit i drugo misljenje a ne glumit odma pametnjakovica i gledat kako ces kome suknut kako bi dokazo svoju (ne) inteligenciju.Najlkakse danas bit papak izgleda.Tomahawk11 wrote:Dakle, doslo se do teorija zavjere. Sto je tesko prihvatiti da je u pitanju samoubistvo?