Ukrajina

Post Reply
Russki

#2551 Re: Ukrajina

Post by Russki »

Martinez_ wrote:
desni wrote:Nevjerovatno kako neki potcjenjuju Ukrajinu,zemlju sa 40 miliona stanovnika,koja sa juga i istoka graniči sa NATO-paktom,e moji rusofili mogo bi vam baćuška dobit po nosu,da se malo spusti na zemlju red bi bio dosta je i njihovog určenja.Omjer je 4 prema 1,a ne 400 prema 1 kako vam se čini.Neki su napisali da bi Ukrajina mogla biti pregažena za dva dana,i da je pitanje gdje bi se Rusi zaustavili.Iza leđa Ukrajini su Poljaci i Nijemci stari ruski poznanici i dužnici .
    Ljudi pišu ko da nemaju iskustvo rata,a možemo zamisliti samo koliko bi bilo mrtvih u slučaju pravog rata,zato ne glumite Boška Buhu s komentarima,znate zašto je on zijanio ;-)

Ruske snage su na terenu, ko im se sme suprotstaviti pitanje je sad? Što bi rekao neko: ''gde ste miševi?''
    OOOJ, kad SPETSNAZ krene u akciju :D
    cyprus

#2552 Re: Ukrajina

Post by cyprus »

Mene brine kako će se ovo odraziti na karijeru Tonija Šunjića :|
    desni

#2553 Re: Ukrajina

Post by desni »

Martinez_ wrote:
    desni wrote:Nevjerovatno kako neki potcjenjuju Ukrajinu,zemlju sa 40 miliona stanovnika,koja sa juga i istoka graniči sa NATO-paktom,e moji rusofili mogo bi vam baćuška dobit po nosu,da se malo spusti na zemlju red bi bio dosta je i njihovog určenja.Omjer je 4 prema 1,a ne 400 prema 1 kako vam se čini.Neki su napisali da bi Ukrajina mogla biti pregažena za dva dana,i da je pitanje gdje bi se Rusi zaustavili.Iza leđa Ukrajini su Poljaci i Nijemci stari ruski poznanici i dužnici .
      Ljudi pišu ko da nemaju iskustvo rata,a možemo zamisliti samo koliko bi bilo mrtvih u slučaju pravog rata,zato ne glumite Boška Buhu s komentarima,znate zašto je on zijanio ;-)

Ruske snage su na terenu, ko im se sme suprotstaviti pitanje je sad? Što bi rekao neko: ''gde ste miševi?''
      Ne sikiraj se puno,nađe se jači uvijek staro je pravilo ;-)
      Lakat Jebić

#2554 Re: Ukrajina

Post by Lakat Jebić »

cyprus wrote:Mene brine kako će se ovo odraziti na karijeru Tonija Šunjića :|
      lugansk duboko na istoku, nece tamo biti problema :D
      Martinez_

#2555 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

desni wrote:
      Martinez_ wrote:

Ne sikiraj se puno,nađe se jači uvijek staro je pravilo ;-)
        Da nisam ateista, složio bih se sa tobom, ali ovako - ja jačeg od Vladimira ne vidim.
        baxul

#2556 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Martinez_ wrote:
        Eskalacije nema niti će je biti. Jer Vladimiru nema ko da izađe na crtu u Ukrajini. Pojasnio sam gore, lako mnogi zaboravljaju:

1. rušenje legitimne vlasti u Kijevu
        2. sporazum EU i terorisa u Kijevu koji čak ni kao takav nije ispoštovan.
        pa ako je tako kao što pišeš onda rusija nije kadra riješiti ni situaciju na svojoj granici. toliko o zoni uticaja. čitaj malo šta pišeš.

ili su moćni da iskontrolišu situaciju u svojoj zoni interesa ili nisu?
        je li im samo krim zona interesa?
        kamen spoticanja

#2557 Re: Ukrajina

Post by kamen spoticanja »

Jack Be Nimble wrote:
        kamen spoticanja wrote:
        Jack Be Nimble wrote:Prica se da su Rusi doplovili u Kubu sa prtivavionskim raketama.
        Kao da sta? Rasture s kube americku avijaciju? :-)
        Ma nista, usunjali se da ni u Kubi nisu znali da dolaze. Mediji u Americi sretni jer napokon dobili nazad starog neprijatelja koji ima zastavu i granicu, dojadili im teroristicke grupe kojima se nezna ni pocetak ni kraj.
        Ma jasno...ali cirkus mi ova proruska extaza ko da su bachushke ponovo u bratislavi i budimpešti
        U najboljem slučaju da rusima ostane i čitav krim ,3 metra pored živjet će najproamerckiji ljudi na dunjaluku...šta misliš koliko će im trebat da tatarima na krimu donesu toliko željenu demokratiju?
        Russki

#2558 Re: Ukrajina

Post by Russki »

@martinez: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
        Martinez_

#2559 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

baxul wrote:
        Martinez_ wrote:
        Eskalacije nema niti će je biti. Jer Vladimiru nema ko da izađe na crtu u Ukrajini. Pojasnio sam gore, lako mnogi zaboravljaju:

1. rušenje legitimne vlasti u Kijevu
        2. sporazum EU i terorisa u Kijevu koji čak ni kao takav nije ispoštovan.
        pa ako je tako kao što pišeš onda rusija nije kadra riješiti ni situaciju na svojoj granici. toliko o zoni uticaja. čitaj malo šta pišeš.

ili su moćni da iskontrolišu situaciju u svojoj zoni interesa ili nisu?
        je li im samo krim zona interesa?
        Polako. Gore si mi poručio da nisam dobar. To implicira da te brine moralna strana ovog problema a ne ko je jači. Pa sam ti predočio da su kvazidemokratske snage dobile što su tražile oglušenjem o potpisano i nepoštovanjem ustava i osnovnih demokratskih načela.
        Martinez_

#2560 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Russki wrote:@martinez: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
        :thumbup:
        japin_mutapi
        Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2561 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

брејкинг њуз; руси ушли у берлин
        пардон било је то ... некад давно четерес пете

a ameri se iskrcali 44god u normandiji da oslobode evropu i vidi koliko im je trebalo do ruske granice
        do nove godine u moskvi :thumbup:
        Martinez_

#2562 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

kamen spoticanja wrote:Ma jasno...ali cirkus mi ova proruska extaza ko da su bachushke ponovo u bratislavi i budimpešti
        U najboljem slučaju da rusima ostane i čitav krim ,3 metra pored živjet će najproamerckiji ljudi na dunjaluku...šta misliš koliko će im trebat da tatarima na krimu donesu toliko željenu demokratiju?
        Krim je sredstvo a ne cilj.

Putin nije islamofob to je već dosta puta dokazao. Upravo je on garant pravoslavno-islamskog suživota i saradnje u Ruskoj Federaciji danas.
        kamen spoticanja

#2563 Re: Ukrajina

Martinez_ wrote:
        Russki wrote:@martinez: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
        Nema potrebe da se kurazite...malo se razmjenjuju mišljenja...martinezova priča apsolutno je utemeljena no valjda je kristalno jasno da to uopšte nije važno...siluje ko je jachi
        I teško da nama bilo šta znači ko je pobjednik jer dodik,zlatko i fahro imaju dovoljni znanja da nas rasture bez imalo pomioći globalnih šerifa
        baxul

#2564 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Martinez_ wrote: Polako. Gore si mi poručio da nisam dobar. To implicira da te brine moralna strana ovog problema a ne ko je jači. Pa sam ti predočio da su kvazidemokratske snage dobile što su tražile oglušenjem o potpisano i nepoštovanjem ustava i osnovnih demokratskih načela.
        Martinez_ wrote: Ruske snage su na terenu, ko im se sme suprotstaviti pitanje je sad? Što bi rekao neko: ''gde ste miševi?''
        šta je ovo ako nije ushićenjem eventualnom eskalacijom i demonstracijom sile (koja je btw čisto za kamere kao i u članku iz 99 od kojeg si pobjegao a zapravo rusija radi istu stvar ko i tad: zaleće se prva da pokrije prostor i odradi fotošuting. a onda dođu pregovori i na sto se izbaci i južni tok i bosfor i štošta.)

btw
        zašto skrećeš sa teme? i zašto ne odgovoriš na pitanja?

je li rusija kao "sila" u mogućnosti iskontrolisati situaciju na svojoj granici i zadržati uticaj ili ne?
        do neki dan su imali kompletnu ukrajinu pod svojim čovjekom, danas se razbacuju po krimu za kamere.
        Last edited by baxul on 01/03/2014 00:56, edited 1 time in total.
        kamen spoticanja

#2565 Re: Ukrajina

Martinez_ wrote:
        kamen spoticanja wrote:Ma jasno...ali cirkus mi ova proruska extaza ko da su bachushke ponovo u bratislavi i budimpešti
        Krim je sredstvo a ne cilj.

Putin nije islamofob to je već dosta puta dokazao. Upravo je on garant pravoslavno-islamskog suživota i saradnje u Ruskoj Federaciji danas.
        Krim je trenutna rata zona na šahovskoj ploči...i amidza Sam ima znatno bolje i močnije figure
        S drugim dijelom se slažem...zato nisam siguran za koga navijam
        cyprus

#2566 Re: Ukrajina

Post by cyprus »

Lakat Jebić wrote:
        cyprus wrote:Mene brine kako će se ovo odraziti na karijeru Tonija Šunjića :|
        lugansk duboko na istoku, nece tamo biti problema :D
        Znam, al šta ako ne bude proljetnog dijela sezone? Hoće li Šunjić bit spreman za Brazil? :cry: Niko o tom ne razmišlja...
        Michio Kaku

#2567 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

evo na cnn-u obama drzi konferenciju za stampu. zaprijetio je rusiji teskim konsekvencama za agresiju. prva kazna stize vec u junu - obama se nece pojaviti na samitu g8 u sociju!

putin ce se sigurno naljutiti. ocekivali smo ostru reakciju vasingtona ali ovako ostru niko na svijetu nije ocekivao. vlado je ulozio 51 milijardu u soci i ovaj sad nece da dođe na samit zbog neke sitnice kao sto je ukrajina. kakav sah - mat obame!
        Challenger__

#2568 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

kamen spoticanja wrote:Krim je trenutna rata zona na šahovskoj ploči...i amidza Sam ima znatno bolje i močnije figure
        Koje figure? Da unište Siriju i Iran?

To?
        Martinez_

#2569 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

baxul wrote:
        Martinez_ wrote: Polako. Gore si mi poručio da nisam dobar. To implicira da te brine moralna strana ovog problema a ne ko je jači. Pa sam ti predočio da su kvazidemokratske snage dobile što su tražile oglušenjem o potpisano i nepoštovanjem ustava i osnovnih demokratskih načela.
        Martinez_ wrote: Ruske snage su na terenu, ko im se sme suprotstaviti pitanje je sad? Što bi rekao neko: ''gde ste miševi?''
        šta je ovo ako nije ushićenjem eventualnom eskalacijom i demonstracijom sile (koja je btw čisto za kamere kao i u članku iz 99 od kojeg si pobjegao a zapravo rusija radi istu stvar ko i tad: zaleće se prva da pokrije prostor i odradi fotošuting. a onda dođu pregovori i na sto se izbaci i južni tok i bosfor i štošta.)

btw
        zašto skrećeš sa teme? i zašto ne odgovoriš na pitanja?

je li rusija kao "sila" u mogućnosti iskontrolisati situaciju na svojoj granici i zadržati uticaj ili ne?
        do neki dan su imali kompletnu ukrajinu pod svojim čovjekom, danas se razbacuju po krimu za kamere.
        Rusija je zemlja sa polovinom svetskih rezervi zemnog gasa, još uvek do kraja neistraženim naftnim izvorima, polovinom Arktika u svom vlasništvu, vladavinom u domenu nuklearne tehnologije (civilne i vojne). Moraš poći od te pretpostavke ako želiš upoređivati ko je gde na šahovskoj tabli. Rusija je sama sebi dovoljno, Amerika nije ako želi održati dominaciju. Rusija ne mora posedovati ništa van svojih granica da bi bila glavna, Amerika mora. Stoga je irelevantno gde je ko.

Bitna je poruka koja se šalje svetu. I moral i moć je na ruskoj strani.
        kamen spoticanja

#2570 Re: Ukrajina

Challenger__ wrote:
        kamen spoticanja wrote:Krim je trenutna rata zona na šahovskoj ploči...i amidza Sam ima znatno bolje i močnije figure
        Koje figure? Da unište Siriju i Iran?

To?
        Izmedju ostalog,da
        Challenger__

#2571 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

kamen spoticanja wrote:Izmedju ostalog,da
        Hoće, ali u ku*cu. Idemo dalje: koje to "jače figure imaju". Pobroj ih. Eto, tri, a ja ću ti dati tri ruske figure.

Izvoli.
        baxul

#2572 Re: Ukrajina

Post by baxul »

Martinez_ wrote:
        Rusija je zemlja sa polovinom svetskih rezervi zemnog gasa, još uvek do kraja neistraženim naftnim izvorima, polovinom Arktika u svom vlasništvu, vladavinom u domenu nuklearne tehnologije (civilne i vojne). Moraš poći od te pretpostavke ako želiš upoređivati ko je gde na šahovskoj tabli. Rusija je sama sebi dovoljno, Amerika nije ako želi održati dominaciju. Rusija ne mora posedovati ništa van svojih granica da bi bila glavna, Amerika mora. Stoga je irelevantno gde je ko.

fino si revidiro stav od "jbt ćemo im milosnu maiku" do "ukrajina i nije toliko bitna" malo ubačiš moralne pobjede i super. :D

sretno sa pogađanjem sljedećih poteza.

za sad mi je drago što nema krvoprolića. ukrajini želim što bržu stabilizaciju i hvatanja voza za ekonmski odbjeglom poljskom i ostatka EU-a gdje realno i trebaju biti. rusima daleko kuća bila.
        Michio Kaku

#2573 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

baxul wrote:
        Martinez_ wrote:

fino si revidiro stav od "jbt ćemo im milosnu maiku" do "ukrajina i nije toliko bitna" malo ubačiš moralne pobjede i super. :D

za sad mi je drago što nema krvoprolića. ukrajini želim što bržu stabilizaciju i hvatanja voza za ekonmski odbjeglom poljskom i ostatka EU-a gdje realno i trebaju biti. rusima daleko kuća bila.

pa ne radi se to tako. vojskom ides samo na najvaznije. ostatak kupis kreditima.
        glupo bi bilo zauzeti zemlju od 45 miliona ljudi. americi nije poslo za rukom nigdje poslje honduasa da to urada, zasto bi rusija pšokusavala?

zapadna ukrajina ce se sama vratiti u okrilje rusije kad se razocara u zapad. jos uvijek zive u iluziji da ce ovi nesto da urade za njih.

to vazi ne samo za njih vec i za poljsku i druge zemlje u buducnosti.
        Russki

#2574 Re: Ukrajina

Post by Russki »

Michio Kaku wrote:
        baxul wrote:
        Martinez_ wrote:

pa ne radi se to tako. vojskom ides samo na najvaznije. ostatak kupis kreditima.
        glupo bi bilo zauzeti zemlju od 45 miliona ljudi. americi nije poslo za rukom nigdje poslje honduasa da to urada, zasto bi rusija pšokusavala?

zapadna ukrajina ce se sama vratiti u okrilje rusije kad se razocara u zapad. jos uvijek zive u iluziji da ce ovi nesto da urade za njih.

to vazi ne samo za njih vec i za poljsku i druge zemlje u buducnosti.
        Martinez_

#2575 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

baxul wrote:
        Martinez_ wrote:

Gde sam i šta revidira? Rusi izašli na teren, nema im se ko suproststaviti samim tim krvoprolića nema. Šta nije jasno?

Da, sad bi odjednom svi da budu Poljska. Što ne Grčka, Bugarska, Rumunija, Hrvatska? Vremena se menjaju. EU se od 2004. do 2014. drastično izmenila.

To je faktor koji potcenjujete. Na zapadu je vera u zajedništvo i prosperitet sve slabija. Ko se više loži na evropske vrednosti? Niko. I kao takav je u potencijalnom sukobu sa ruskim vojnikom koji živi iz dana u dan sve bolje - inferioran.
        Mi ovde na Balkanu smo deo tog dekadentnog zapada - zato i propadamo.
        Post Reply