Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

hizo ramidovic

#2551 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by hizo ramidovic »

Martinez_ wrote:
hizo ramidovic wrote:
Martinez_ wrote: Teslino tajno oružje
budi malo konkretniji, jerbo se ovdje ratuje otvorenih karata...
Kako da otkrivam pojedinosti tajnog oružja?
pa svi su otkrili svoje, koji k#&@c ti sutis?
Itakoto

#2552 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Itakoto »

kosava wrote:Pohvalno , pohvalno jos malo i potpuna asimilacija
O kakvoj bola'/bona ti asimilaciji pises? I zasto ga pokusavas isprovocirati?
Ja licno jos uvijek bolje razumijem jednog Hafisa nego vas sjevernije od Jablanice... ma od Zalika (info: najsjevernije predgradje Mostara).
Bodkin

#2553 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

Itakoto wrote:
kosava wrote:Pohvalno , pohvalno jos malo i potpuna asimilacija
O kakvoj bola'/bona ti asimilaciji pises? I zasto ga pokusavas isprovocirati?
Ja licno jos uvijek bolje razumijem jednog Hafisa nego vas sjevernije od Jablanice... ma od Zalika (info: najsjevernije predgradje Mostara).

Pa vidis da jedan drugog zajebavaju. Sta si ti nadao da budes un ovdje :D

Sent from my Lumia
Itakoto

#2554 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Itakoto »

Ma i ja se zahebavam. Kontam stali pa da opet malo pokrenem temu. Dosadno mi, jos 7-8 sati do pocetka festanja a kokice vec pri ruci. 8-)

Edit: Ima li barem kakvih Bosanaca da se "zakacimo" na regionalnoj osnovi? Jos da nam je koji Sandzaklija... :D
kongres

#2555 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kongres »

:-) :? :shock: -koja tema :shock: :? -hajde ako ce vam biti lakse da pucate po forumima-bice rata ubrzo sa maksimalnim zrtvama-naespreman narod napao nespreman narod-sve se razdrodjalo(al kad mi budemo htjeli ako budemo htjeli-da se zna)
Itakoto

#2556 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Itakoto »

kongres wrote::-) :? :shock: -koja tema :shock: :? -hajde ako ce vam biti lakse da pucate po forumima-bice rata ubrzo sa maksimalnim zrtvama-naespreman narod napao nespreman narod-sve se razdrodjalo(al kad mi budemo htjeli ako budemo htjeli-da se zna)
Ne mogu ja toliko cekat'. Nego, ho's se ti potuc' ili sto bi mi rekli "pobit'"? :D
Helikopter

#2557 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Helikopter »

Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote: ovo su uopceni statisticki podaci i mogu imati razlicito znacenje.
npr. u kontekstu onoga sto je gornji forumas naveo, ne znaci da je za rs povoljno ako se u istu doselilo vise stanovnika nego u fbih jer je za njih bitna i nacionalna struktura doseljenika. sta ako im se npr. od 7892 doseljena lica, uvalilo recimo 5678 bosnjaka, 1234 hrvata, 100 roma a ostalo srbi?
Slažem se. Moguće je da se radi o povratničkoj populaciji - fiktivnoj ili stvarnoj, nebitno. Ali ipak pokazuju trend ''curenja'' ljudi.
Tako da su mi dosta preoptimistične prognoze o nekakvoj demografskoj pobjedi nekoga nad nekim. Kako vrijeme bude odmicalo tako će dolaziti do daljnje demografske stagnacije, oličene u niskom natalitetu, povećanoj starosti populacije i odlasku u treće zemlje.
BiH nezaustavljivo slijedi trend svih europskih zemalja u smislu starenja. Negdje sam iskopao podatak da danas, u BiH ima oko 600 000 osoba mlađih od 15 godina, dok ih je recimo po popisu iz1991. bilo oko 1 030 000.
Za tih 20-30 godina koliko je preostalo do te ''demografske pobjede'', a nastavi li se ovakvim političkim i ekonomskim sunovratom, sva preostala BiH populacija će biti nabijena u desetak gradova i pobjeda više neće biti interesantna.
Pa ako se minus % natalitet kod Bosnjaka bude povecavao toliko Bosnjaci mogu poceti uvoziti popunu procenata drugih drzavljana iz drugih drzava svijeta isto kao sto rade i danasnje zapadne drzave Evrope. Uslova je samo nekoliko da ti uvozni stranci uzmu narodno i nacionalno ime Bosnjaci kao i drzavljanstvo BiH i neka ponesu sa sobom malo para za izdrzavanje :mrgreen:
Helikopter

#2558 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Helikopter »

seln wrote:
exliberal-ex wrote:Opa 100 strana....masala...dokle ste dosli sa probojima, odbranama... :)

nego maloprije pricam sa jednim tipom kaze slusao intervju srbijanskog ministra odbrane ...I jedna stvar mu zapara usi...pita novinar kako saradjujete sa susjedima..kaze covjek sa hrvatima saradjujemo bez ikakvih problema, njihove specijalne snage dolaze kod nas na padobransku obuku u nis, mi saljemo svoje kod njih na obuku u ronjenju...ko da nije rat bio...dotle u bosni...... :run:
Jebi ga, da smo vas nogirali kao sto su ucinili Hrvati, i mi bi imali super saradnju.
Tacno :thumbup: :mrgreen:
Hafis

#2559 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Helikopter wrote: Pa ako se minus % natalitet kod Bosnjaka bude povecavao toliko Bosnjaci mogu poceti uvoziti popunu procenata drugih drzavljana iz drugih drzava svijeta isto kao sto rade i danasnje zapadne drzave Evrope. Uslova je samo nekoliko da ti uvozni stranci uzmu narodno i nacionalno ime Bosnjaci kao i drzavljanstvo BiH i neka ponesu sa sobom malo para za izdrzavanje :mrgreen:
Eh, pa da vam se opet obije o glavu. Uvozili ste one slučajeva iz jordana, Maroka i Sirije, pa sad ne znaš što bi s njima i još ljuta muka od pustinjske ideologije.
Jedino ovaj put da probate s protestanima (ako ih mognete namamiti). Mehak su materijal, a za promjenu i poprilično radišni :)
Helikopter

#2560 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Helikopter »

Hafis wrote:
Helikopter wrote: Pa ako se minus % natalitet kod Bosnjaka bude povecavao toliko Bosnjaci mogu poceti uvoziti popunu procenata drugih drzavljana iz drugih drzava svijeta isto kao sto rade i danasnje zapadne drzave Evrope. Uslova je samo nekoliko da ti uvozni stranci uzmu narodno i nacionalno ime Bosnjaci kao i drzavljanstvo BiH i neka ponesu sa sobom malo para za izdrzavanje :mrgreen:
Eh, pa da vam se opet obije o glavu. Uvozili ste one slučajeva iz jordana, Maroka i Sirije, pa sad ne znaš što bi s njima i još ljuta muka od pustinjske ideologije.
Jedino ovaj put da probate s protestanima (ako ih mognete namamiti). Mehak su materijal, a za promjenu i poprilično radišni :)

Nista onda, umjesto njih treba uvoziti za pocetak Crnce i Kazakstance ali sa fakultetskom diplomom :mrgreen:
Hafis

#2561 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Dobra ideja :thumbup:
Samo podijeliti rOtkape od FAP-ova lokalnom pučanstvu :)
Helikopter

#2562 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Helikopter »

Hafis wrote:Dobra ideja :thumbup:
Samo podijeliti rOtkape od FAP-ova lokalnom pučanstvu :)
:mrgreen:
Skijaš

#2563 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Nebitan32 wrote:
madner wrote:Mada bi neupitno prosli sa manje zrtava da smo izabrali tu Crno Gorsku opciju.

Samo mali problem ljage i manjka drzave bi ostao.
No bar bi Hrvati fasovali.
Hrvati su srbima nasli mjeru.

Ti bi, prije nego što si Bošnjak, Srbin ili Hrvat, trebao biti čovjek. A ti to očigledno nisi. Mislim, koliko bolestan trebaš biti da bi nevolju bilo kojeg naroda prihvatio kao nešto na čemu se gradi budućnost ?
155_mm

#2564 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Helikopter wrote:
Hafis wrote:
hizo ramidovic wrote: ovo su uopceni statisticki podaci i mogu imati razlicito znacenje.
npr. u kontekstu onoga sto je gornji forumas naveo, ne znaci da je za rs povoljno ako se u istu doselilo vise stanovnika nego u fbih jer je za njih bitna i nacionalna struktura doseljenika. sta ako im se npr. od 7892 doseljena lica, uvalilo recimo 5678 bosnjaka, 1234 hrvata, 100 roma a ostalo srbi?
Slažem se. Moguće je da se radi o povratničkoj populaciji - fiktivnoj ili stvarnoj, nebitno. Ali ipak pokazuju trend ''curenja'' ljudi.
Tako da su mi dosta preoptimistične prognoze o nekakvoj demografskoj pobjedi nekoga nad nekim. Kako vrijeme bude odmicalo tako će dolaziti do daljnje demografske stagnacije, oličene u niskom natalitetu, povećanoj starosti populacije i odlasku u treće zemlje.
BiH nezaustavljivo slijedi trend svih europskih zemalja u smislu starenja. Negdje sam iskopao podatak da danas, u BiH ima oko 600 000 osoba mlađih od 15 godina, dok ih je recimo po popisu iz1991. bilo oko 1 030 000.
Za tih 20-30 godina koliko je preostalo do te ''demografske pobjede'', a nastavi li se ovakvim političkim i ekonomskim sunovratom, sva preostala BiH populacija će biti nabijena u desetak gradova i pobjeda više neće biti interesantna.
Pa ako se minus % natalitet kod Bosnjaka bude povecavao toliko Bosnjaci mogu poceti uvoziti popunu procenata drugih drzavljana iz drugih drzava svijeta isto kao sto rade i danasnje zapadne drzave Evrope. Uslova je samo nekoliko da ti uvozni stranci uzmu narodno i nacionalno ime Bosnjaci kao i drzavljanstvo BiH i neka ponesu sa sobom malo para za izdrzavanje :mrgreen:
pa zar preCednik svih preCednika drug mica ronhil iz laktasa nije vec najavio dolazak u bosnu 500.000 turaka i arapa iz najnizih slojeva.
svi one vlazne zelje kolege forumasa hafisa (radiklizacija bosnjaka, pomor bosnjaka od kvarnih zuba, iseljenje bosnjaka, pomor bosnjaka od ekoloske katastrofe) :D ne bi mogle neutralisati najazdu ovih 500 'iljada iz najnizih slojeva.
155_mm

#2565 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Skijaš wrote:
Ti bi, prije nego što si Bošnjak, Srbin ili Hrvat, trebao biti čovjek. A ti to očigledno nisi. Mislim, koliko bolestan trebaš biti da bi nevolju bilo kojeg naroda prihvatio kao nešto na čemu se gradi budućnost ?
eh kad bi moglo kako raseliti hrvate, srbe i bosnjake pa i ove ostale a naseliti samo ljude u bosnu gdje bi nam bio kraj. ali nazalost ljudi bjeze iz bosne a ovi drugi ostaju.
155_mm

#2566 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

The 51st State wrote:
Hafis wrote:Neće to baš tako ići jer osim rađanja postoje i još neki veoma bitni pokazatelji.
Migracijska kretanja trenutno baš ne idu u korist FBiH:

Na razini Bosne i Hercegovine broj doseljenih/odseljenih stanovnika u 2012. godini iznosio je 40.305.

Od toga, broj doseljenih u:
- FBiH iznosi 25.082, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 16,8%;
- Republici Srpskoj je 14.615, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 41,1%;
- Brčko Distrikt iznosi 608, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine povećanje za 7,2%.

Za isto razdoblje broj odseljenih iz:
- FBiH je 28.274, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 28,6%;
- RS je 11.175, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 16,0%;
- Brčko Distrikta je 856 stanovnika što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 8,4%.

Ipak najbolji pokazatelj ti je ukupni migracijski saldo
Republike Srpske je +3.440 dok je Federacije Bosne i Hercegovine -3.192, a Brčko Distrikta je -248.

Vrsta migracije Federacija BiH Republika Srpska District Brčko
doseljeni 4450 7892 608
odseljeni 7642 4452 856
saldo migracija -3192 3440 -248

( Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine. Unutrašnje migracije u Bosni i Hercegovini za 2012. godinu)
fula, izbori.
doktorski rad o nestanku bosnjaka njihovim iseljavanjem i rusenje istog sa dvije rijeci, jednim zarezom i jednom tackom.

:lol: :lol: :lol: :lol:

pa mogao si covjece da sastavis barem jednu prosto-prosirenu recenicu iz postovanja prema trudu koji je ulozen u ovaj elaborat o nestanku bosnjaka
huone

#2567 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by huone »

Hafis wrote:Neće to baš tako ići jer osim rađanja postoje i još neki veoma bitni pokazatelji.
Migracijska kretanja trenutno baš ne idu u korist FBiH:

Na razini Bosne i Hercegovine broj doseljenih/odseljenih stanovnika u 2012. godini iznosio je 40.305.

Od toga, broj doseljenih u:
- FBiH iznosi 25.082, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 16,8%;
- Republici Srpskoj je 14.615, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 41,1%;
- Brčko Distrikt iznosi 608, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine povećanje za 7,2%.

Za isto razdoblje broj odseljenih iz:
- FBiH je 28.274, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 28,6%;
- RS je 11.175, što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 16,0%;
- Brčko Distrikta je 856 stanovnika što u odnosu na isto razdoblje 2011. godine pokazuje povećanje za 8,4%.

Ipak najbolji pokazatelj ti je ukupni migracijski saldo
Republike Srpske je +3.440 dok je Federacije Bosne i Hercegovine -3.192, a Brčko Distrikta je -248.

Vrsta migracije Federacija BiH Republika Srpska District Brčko
doseljeni 4450 7892 608
odseljeni 7642 4452 856
saldo migracija -3192 3440 -248

( Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine. Unutrašnje migracije u Bosni i Hercegovini za 2012. godinu)
Koliko od ovih doseljenih u RS su Bosnjaci a koliko odseljenih iz Federacije su Hrvati?

Te podatke nemas?

I daj nam podatke za zadnjih deset godina recimo... jedna godina ne govori nista.
Last edited by huone on 31/12/2013 16:13, edited 1 time in total.
Basvod

#2568 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Skijaš wrote:
Nebitan32 wrote:
madner wrote:Mada bi neupitno prosli sa manje zrtava da smo izabrali tu Crno Gorsku opciju.

Samo mali problem ljage i manjka drzave bi ostao.
No bar bi Hrvati fasovali.
Hrvati su srbima nasli mjeru.

:lol: Pa ti se mjesec dana ubi objasnjavajuci kako ce biti mrtvih Srba i Hrvata ukoliko ugroze ustavni poredak BiH. Ok, postujem upozorenje i ratoborilacki stav.
Al ne kontam cemu sad ovakav spin, ubijanje moze al nepravda ne moze. :-)
Koji je level licemjerstva kad se brines za subinu ljudi koji si spreman ubiti?
Moj ti je savjet da budes dosljedan i nastavis se brinuti za BiH, zbog nje si spreman ubijati.
Last edited by Basvod on 31/12/2013 16:16, edited 1 time in total.
oakville

#2569 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Hafis wrote:
Pa morali su uvoziti, da nadoknade unutarnji deficit izazvan pojačanim uvozom Hrvata i Srba od strane Hrvatske i Srbije.
Martinez_

#2570 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

Basvod wrote:
:lol: Pa ti se mjesec dana ubi objasnjavajuci kako ce biti mrtvih Srba i Hrvata ukoliko ugroze ustavni poredak BiH. Ok, postujem upozorenje i ratoborilacki stav.
Al ne kontam cemu sad ovakav sprin, ubijanje moze al nepravda ne moze. :-)
Moj ti je savjet da budes dosljedan i nastavis se brinuti za BiH, zbog nje si spreman ubijati.

Nije baš tako, Skijaš ama nigde nije se veselio humanim preseljenjima čak mu je i dvoentitetska BiH ok, samo da cepanja ne bude. I u slučaju cepanja nije neko ko baš poziva na radikalizam

Nebitan pak priželjkuje trajno rešavanje srpskog pitanja.
kongres

#2571 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kongres »

MORAMO se pobit-druge nam nema-ako se ne pobijemo kako cu kuci u rodno mjesto avtom ljeti-a hocu i da dam stogod u vjerske ZAJEBNICE da se vidim ja COJK-nema tu hos nes RAT zazivam 8)
oakville

#2572 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Martinez_ wrote:
Basvod wrote:
Al ne kontam cemu sad ovakav sprin, ubijanje moze al nepravda ne moze. :-)

Nije baš tako, Skijaš ama nigde nije se veselio humanim preseljenjima čak mu je i dvoentitetska BiH ok, samo da cepanja ne bude. I u slučaju cepanja nije neko ko baš poziva na radikalizam

Nebitan pak priželjkuje trajno rešavanje srpskog pitanja.
Nebitan u principu podržava srpsku politiku "svi srbi u jednoj državi."
šrilančananin

#2573 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by šrilančananin »

kongres wrote:MORAMO se pobit-druge nam nema-ako se ne pobijemo kako cu kuci u rodno mjesto avtom ljeti-a hocu i da dam stogod u vjerske ZAJEBNICE da se vidim ja COJK-nema tu hos nes RAT zazivam 8)
Vec vecras, da bar i zbirovi u strajk sada krenu, moze li za novu godinu biti kao u areni ili Ateni? Kak' bi sarajevski saneri opustosili, bilo bi to vesela i sa strepnjom kada pusti...Smrt nikome ne bi bila dobitak ili bi vecina radila iste greske.?
Martinez_

#2574 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

oakville wrote:
Nebitan u principu podržava srpsku politiku "svi srbi u jednoj državi."
Ne već NDH politiku da Srbima nije mesto na zapadnoj obali Drine.
kongres

#2575 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kongres »

Postavljam pitanje -koliko ucesnika ove teme zna rastaviti AK 47(nije bilo druge 1992 godine osim M48,nesto PAP-ovki takodje 7,62 te ostalog naoruzanja mahom lovackog i oruzja kratke cijevi)-ali eto.Kako se npr. aktivira tromblon-neki su u neznanju rahmet im dusi pokusali ispaliti tromblon bojevim metkom.Kako se usmjerava vatra MB odjeljenja voda baterije diviziona-kako se upravlja i komanduje vatrom-kako se........hebi ga nema to za naucit u sveckim skolama.Bazicna stvar odjeljenje u napadu i obrani-preporucujem kratak kurs kod HEROJA NASERA ORICA-on ce najbolje objasniti strategiju i taktiku-puska tebi puska njima -pa ko prezivi 8)
Locked