Ma glupo mi je malo da se sluzis inf. sa wikipedie jbtJa Sam Odavle wrote:Sta?Herr Flick wrote:Sluzi se Wikipediom.Pa i ja mogu napisat clanak na wikipedii![]()
![]()
Jao
![]()
![]()
Advance, Ruskaja Pravdaja, PressTV i SANA imaju drugacije vidjenje?
Genije, napisao sam "za pocetak". Valjda se Salih zna sluziti Googletom da nadje sta ga zanima.
Koje ti imas informacije o dogadjajima iz marta i aprila 2011? Kako su tri petnaestogodisnjaka, uz pomoc baba u redu ispred pekare goloruki izmasakrirali pola sirijske armije?
Sirija
- Herr Flick
#2551 Re: Sirija
-
Avetinho
#2552 Re: Sirija
Ma jah, sjecam se kako je cijela Armija RBIH presla na Karadzicevu stranu kad je NATO mlatio pr RS.SalihI wrote:Ako ne vjeruje zapadu sigurno ce napustiti FSA, koju podrzava zapad, cim prva zapadna mina padne na Sirijsko tlo.sarajevoxxxx wrote:Pukovnik FSA Abdulhamid Omer:'' Zapadu ne vjerujemo, i intervencija ako se desi to je zbog njihovih interesa a ne znog sirijskog naroda'':
Sta li sve ovdje neces procitati, nevjerovatno.
-
Avetinho
#2553 Re: Sirija
Zelis li da postavim link na Human Rights Watch ili Amnesty International?Herr Flick wrote:Ma glupo mi je malo da se sluzis inf. sa wikipedie jbtJa Sam Odavle wrote:Sta?Herr Flick wrote:Sluzi se Wikipediom.Pa i ja mogu napisat clanak na wikipedii![]()
![]()
Jao
![]()
![]()
Advance, Ruskaja Pravdaja, PressTV i SANA imaju drugacije vidjenje?
Genije, napisao sam "za pocetak". Valjda se Salih zna sluziti Googletom da nadje sta ga zanima.
Koje ti imas informacije o dogadjajima iz marta i aprila 2011? Kako su tri petnaestogodisnjaka, uz pomoc baba u redu ispred pekare goloruki izmasakrirali pola sirijske armije?![]()
Samo da me opet neki internet policajac kao Grizli Klon ne optuzi da 10,000,000. put postavljam istu informaciju o ravnanju sirijskih gradova skudovima i poginulim civilima u redovima ispred pekare.
Last edited by Avetinho on 28/08/2013 17:10, edited 1 time in total.
- nosara
#2554 Re: Sirija
amerikenjci trose sve vise resursa da bi ubijedili ljude u svoje konstrukcije, a broj onih koji im vjeruju je sve manji... Potpuno su u kurcu... Mislim da bi imali daleko vise poklonika (barem medju alfonsima) kad bi samo mlatili lijevo-desno po onima koji su im na putu... Ovako, s ovim pricama u koje vise niko ne vjeruje, samo se provaljuju... 
-
Avetinho
#2555 Re: Sirija
Zanimljiva i potresna reportaza iz prve ruke iz izbjeglickog kampa u Jordanu.
Nazalost na engleskom.
http://www.newyorker.com/reporting/2013 ... ct_remnick
Nazalost na engleskom.
http://www.newyorker.com/reporting/2013 ... ct_remnick
- Alfons Kauders
#2556 Re: Sirija
evo od ovog zadnjeg napada sam poceo pratiti temu... i kad god postavim neko konkretno pitanje na kojim se baziraju vase bajke... muknosara wrote:amerikenjci trose sve vise resursa da bi ubijedili ljude u svoje konstrukcije, a broj onih koji im vjeruju je sve manji... Potpuno su u kurcu... Mislim da bi imali daleko vise poklonika (barem medju alfonsima) kad bi samo mlatili lijevo-desno po onima koji su im na putu... Ovako, s ovim pricama u koje vise niko ne vjeruje, samo se provaljuju...
pricali smo o slavnoj ruskoj mornarici u mediteranu, pa je onaj admiral fasovo ban nakon sto je ispo glup ko krdo kuraca... sve sto sam tada rekao stoji, bez ikakvog odgovora, jer cinjenice su jedno a zelje nesto sasvim drugo... onda se malo pricalo o odmazdi na tel aviv i uvodjenju izraela u rat, sto bi nekim cudom pomoglo asadu - ja pomenem da je sadam pokusao isto... muk... onda lik ostavi link o ruskoj odmazdi na saudiju, pitam cime raspolazu... opet muk... onda malo o svoj sili sirijaca i ruskog oruzja u zraku... i tu se isprovaljujete, navedem fino ratove u kojim su ruski piloti u ruskim avionima pusili amerima i izraelcima... onda tisina... pa sad prica o tome kako ce izrael iron domeom gadjati balisticke rakete, sto je isto kao da kazes da ce neko sacmaricom krenuti u lov na kitove... pa izrael bombarduje protubrodske rakete kako ne bi mogli potopiti americke brodove... kad se kaze da nijedna od tih raketa nema dovoljan domet da prismrdi brodu koji lansira tomahawk 500km od obale...
mogu ovako do sutra - samo brabonjate o stvarima o kojim ocito nemate blage veze, jer cim se dodje do bilo kakvog konkretnog podatka koji pobija vase infantilne teorije odgovora jednostavno nemate
vi morate shvatiti da svi ne zive u vasem virtuelnom univerzumu zasnovanom na sranjima koje ste pokupili po djetinjastim stranicama internetu, vec da ima ljudi koji su sto iz hobija sto iz struke citali o ovim pizdarijama godinama prije nego sto je ikog od vas bolio kurac za sirijom... a po svemu sudeci i godinama prije no sto su mnogi od vas bili rodjeni...
-
acopero
#2557 Re: Sirija
U medjuvremenu , dok svi čekamo "intervenciju demokratije" , koja ce nagrditi i Asada i pobunjenike, unistena 2 Asadova tenka. http://www.youtube.com/watch?v=w6gHh6iki6g ; http://www.youtube.com/watch?v=Q7Y4A7mWYVg
Al ste rekose neki forumasi , ovom brzinom Asada nece nikada skinuti . Ne zaboravimo da je i Hrvatskoj trebalo dugo , a i nama da dodjemo do B.L. tako da za dobre stvari treba vremena.
Al ste rekose neki forumasi , ovom brzinom Asada nece nikada skinuti . Ne zaboravimo da je i Hrvatskoj trebalo dugo , a i nama da dodjemo do B.L. tako da za dobre stvari treba vremena.
- Herr Flick
#2558 Re: Sirija
Ako neko misli da ce samo Assad i SAA fasovat od raketnih napada grdno se vara

- dječak sa šibicama
- nosara
#2560 Re: Sirija
Jel' to ti meni nesto...?Alfons Kauders wrote:evo od ovog zadnjeg napada sam poceo pratiti temu... i kad god postavim neko konkretno pitanje na kojim se baziraju vase bajke... muknosara wrote:amerikenjci trose sve vise resursa da bi ubijedili ljude u svoje konstrukcije, a broj onih koji im vjeruju je sve manji... Potpuno su u kurcu... Mislim da bi imali daleko vise poklonika (barem medju alfonsima) kad bi samo mlatili lijevo-desno po onima koji su im na putu... Ovako, s ovim pricama u koje vise niko ne vjeruje, samo se provaljuju...![]()
pricali smo o slavnoj ruskoj mornarici u mediteranu, pa je onaj admiral fasovo ban nakon sto je ispo glup ko krdo kuraca... sve sto sam tada rekao stoji, bez ikakvog odgovora, jer cinjenice su jedno a zelje nesto sasvim drugo... onda se malo pricalo o odmazdi na tel aviv i uvodjenju izraela u rat, sto bi nekim cudom pomoglo asadu - ja pomenem da je sadam pokusao isto... muk... onda lik ostavi link o ruskoj odmazdi na saudiju, pitam cime raspolazu... opet muk... onda malo o svoj sili sirijaca i ruskog oruzja u zraku... i tu se isprovaljujete, navedem fino ratove u kojim su ruski piloti u ruskim avionima pusili amerima i izraelcima... onda tisina... pa sad prica o tome kako ce izrael iron domeom gadjati balisticke rakete, sto je isto kao da kazes da ce neko sacmaricom krenuti u lov na kitove... pa izrael bombarduje protubrodske rakete kako ne bi mogli potopiti americke brodove... kad se kaze da nijedna od tih raketa nema dovoljan domet da prismrdi brodu koji lansira tomahawk 500km od obale...
mogu ovako do sutra - samo brabonjate o stvarima o kojim ocito nemate blage veze, jer cim se dodje do bilo kakvog konkretnog podatka koji pobija vase infantilne teorije odgovora jednostavno nemate
vi morate shvatiti da svi ne zive u vasem virtuelnom univerzumu zasnovanom na sranjima koje ste pokupili po djetinjastim stranicama internetu, vec da ima ljudi koji su sto iz hobija sto iz struke citali o ovim pizdarijama godinama prije nego sto je ikog od vas bolio kurac za sirijom... a po svemu sudeci i godinama prije no sto su mnogi od vas bili rodjeni...
- Herr Flick
#2561 Re: Sirija
Ma staro je to,davno sam to gledao na annanews kanalu
- Alfons Kauders
#2562 Re: Sirija
nije problem sto ti ne citas kilometarske postove,nosara wrote:
Jel' to ti meni nesto...?Ja ti ne citam kilomerarske postove... Siguran sam da je nesto pametno...
- nosara
#2563 Re: Sirija
Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?Alfons Kauders wrote:nije problem sto ti ne citas kilometarske postove,nosara wrote:
Jel' to ti meni nesto...?Ja ti ne citam kilomerarske postove... Siguran sam da je nesto pametno...
vec sto ne citas nista sto ti ne ogovara slici koju vec imas u glavi...
-
Avetinho
#2564 Re: Sirija
Kakva opservacija?nosara wrote:Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?Alfons Kauders wrote:nije problem sto ti ne citas kilometarske postove,nosara wrote:
vec sto ne citas nista sto ti ne ogovara slici koju vec imas u glavi...
- Alfons Kauders
#2565 Re: Sirija
ignorisanje cinjenica koje ti ne idu u prilog... za razliku od mnogih antiglobalista ti nisi balavac, a nisi ni glup... vec samo pravis dalabu kad ti nesto ne odgovaranosara wrote: Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?
jel predugo?
- nosara
#2566 Re: Sirija
Ne mogu opcit obojcu... Jedan po jedan...Ja Sam Odavle wrote:Kakva opservacija?nosara wrote:Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?Alfons Kauders wrote: nije problem sto ti ne citas kilometarske postove,vec sto ne citas nista sto ti ne ogovara slici koju vec imas u glavi...
- Alfons Kauders
#2567 Re: Sirija
os viagru?nosara wrote:Ne mogu opcit obojcu... Jedan po jedan...
-
Avetinho
#2568 Re: Sirija
Komplikovano, a?nosara wrote:Ne mogu opcit obojcu... Jedan po jedan...Ja Sam Odavle wrote:Kakva opservacija?nosara wrote:
Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?
A kad ti jos pocnu po dvije-tri recenice sastavljati u jednom postu, e to je vec previse.
- Alfons Kauders
#2569 Re: Sirija
i jedna cinjenica po postu je previse za ljude koji ne vole cinjeniceJa Sam Odavle wrote: Komplikovano, a?
A kad ti jos pocnu po dvije-tri recenice sastavljati u jednom postu, e to je vec previse.
- nosara
#2570 Re: Sirija
Taman... Dakle ova intervencija jeste dio plana globalizacije...? Ili si antiglobalizam spomenuo onako...?Alfons Kauders wrote:ignorisanje cinjenica koje ti ne idu u prilog... za razliku od mnogih antiglobalista ti nisi balavac, a nisi ni glup... vec samo pravis dalabu kad ti nesto ne odgovaranosara wrote: Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?
jel predugo?
Mislim da je obratno, pristalice americke politike ignorisu cinjenice i prave se budale, iz nekog meni nerazumljivog razloga, ako iskljucimo posao, egzistenciju i slicno...
-
Avetinho
#2571 Re: Sirija
Pobrkao si temu. Ovo je "Sirija". Gdje si nasao "americku politiku"?nosara wrote:Taman... Dakle ova intervencija jeste dio plana globalizacije...? Ili si antiglobalizam spomenuo onako...?Alfons Kauders wrote:ignorisanje cinjenica koje ti ne idu u prilog... za razliku od mnogih antiglobalista ti nisi balavac, a nisi ni glup... vec samo pravis dalabu kad ti nesto ne odgovaranosara wrote: Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?
jel predugo?
Mislim da je obratno, pristalice americke politike ignorisu cinjenice i prave se budale, iz nekog meni nerazumljivog razloga, ako iskljucimo posao, egzistenciju i slicno...
Ako mislis na anti-asadiste, jedino o cemu sam ja primijetio da govore su zlocini krvoloka Asada i njegovih sluga, te izvjestaji sa ratista i slicno.
Na ovoj temi jedini koji mantraju o "americkoj politici" svo vrijeme su upravo "teoreticari".
- Alfons Kauders
#2572 Re: Sirija
aha... ignorisemo cinjenice... kao npr?nosara wrote:Taman... Dakle ova intervencija jeste dio plana globalizacije...? Ili si antiglobalizam spomenuo onako...?Alfons Kauders wrote:ignorisanje cinjenica koje ti ne idu u prilog... za razliku od mnogih antiglobalista ti nisi balavac, a nisi ni glup... vec samo pravis dalabu kad ti nesto ne odgovaranosara wrote: Ovo je vec bolje... A na sta se, konkretno, odnosi opservacija...?
jel predugo?
evo ostavio sam ti dio spiska od samo zadnja dva dana... malo ti predugo bilo
a ti bacaj parole do sutra... i nemoj niposto procitati nista sto ti se ne svidja... tako svijet funkcionise, sve mora biti po tvom... dok ne napunis petu
- Alfons Kauders
#2573 Re: Sirija
i usput prizivaju vojnu intervencijuJa Sam Odavle wrote: Pobrkao si temu. Ovo je "Sirija". Gdje si nasao "americku politiku"?
Ako mislis na anti-asadiste, jedino o cemu sam ja primijetio da govore su zlocini krvoloka Asada i njegovih sluga, te izvjestaji sa ratista i slicno.
Na ovoj temi jedini koji mantraju o "americkoj politici" svo vrijeme su upravo "teoreticari".
-
Avetinho
#2574 Re: Sirija
Sta? Jos nije poceo tuci po "svojim" demonstrantima? Zanimljivo.SalihI wrote:Narod sirije najbolje zna, dzaba ti prica JSO.Ja Sam Odavle wrote: Salih, na ovo je odgovoreno stotinu puta, pa i tebi licno, i siguran sam da to i sam znas jer si klon.
Ali evo da ti ponovim: za svaku, SVAKU, smrt (i sve ostale nesrece koje s ratom idu, kao stotine hiljada obogaljenih i milioni raseljenih) u Siriji odgovoran je iskljucivo krvolok Asad, kad je okrenuo snajpere i tenkove na goloruke Sirijce koji su trazili demokratske promjene u Siriji. Narocito je odgovoran za monstruma u kojeg se rat u Siriji pretvorio, jer je njegov sadizam doveo do vakuma koji su popunili raznorazni borci za raznorazne ciljeve.
Nije nikako logicno, niti moguce, kriviti Sirijcie s kojima se Asad krvolocno obracunavao, za dogadjaje u ratu koje su Asadovi krvolocni obracuni prouzrokovali.
Assad tuce snajperima po mirnim demonstrantima a u Siriji se skoro pa svakodnevno odrzavaju milionske pro-Assad demonstracije?!
Ma daj molim te uozbilji se ....
Dakle, stvarno ne znas sta se desavalo u Siriji u proljece 2011.
- Alfons Kauders
#2575 Re: Sirija
naravno da zna, ali cinjenice koje mu ne odgovaraju se jednostavno ne uzimaju u obzirJa Sam Odavle wrote: Sta? Jos nije poceo tuci po "svojim" demonstrantima? Zanimljivo.
Dakle, stvarno ne znas sta se desavalo u Siriji u proljece 2011.