Samo za 30+ forumase

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
topcam
Vozim: uzbrdo

#2551 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

Lajavikrelac wrote:
diason wrote:Image

A sjećate li se ovoga ? Ulice su znale boje promijeniti :-D
Ovdje kod mene u BL smo to oružje zvali puhaljke ili puhe, mi smo mažnjavali aluminijumske cijevi iz kruga fabrike obuće "Bosna" koje su bile duge po tri četiri metra, pa bonsekom isječemo na određenu dužinu (oko metra bile najbolje :mrgreen: ) aaaa jest to jurnjava oko zgrada bila :lol: blok protiv bloka :) Mi smo imali oko zgrada dosta zelenila pa je bilo i tih žbunja sa bobicama, municije ko šodera :mrgreen: Bile su i neke plave krupne bobe zvali su ih "zmijsko mlijeko" kad te pogodi ostane plava fleka ko od tinte :-) S tim smo znali fino prošarati fasadu zgrade koja je bila inače bijela :mrgreen:
Danas ovi novi klinci ne znaju šta su puhe, praćke, čepuške, ta-ta... :(

Kod mene nirosta cijev bila, citav komsiluk snadbio.. :mrgreen:
amaretto

#2552 Re: Samo za 30+ forumase

Post by amaretto »

topcam wrote:
Lajavikrelac wrote:

Ovdje kod mene u BL smo to oružje zvali puhaljke ili puhe, mi smo mažnjavali aluminijumske cijevi iz kruga fabrike obuće "Bosna" koje su bile duge po tri četiri metra, pa bonsekom isječemo na određenu dužinu (oko metra bile najbolje :mrgreen: ) aaaa jest to jurnjava oko zgrada bila :lol: blok protiv bloka :) Mi smo imali oko zgrada dosta zelenila pa je bilo i tih žbunja sa bobicama, municije ko šodera :mrgreen: Bile su i neke plave krupne bobe zvali su ih "zmijsko mlijeko" kad te pogodi ostane plava fleka ko od tinte :-) S tim smo znali fino prošarati fasadu zgrade koja je bila inače bijela :mrgreen:

Kod nas u naselju nije bilo tih bobica al se uredno na sred časa pravile zalihe fišeka :D
topcam

#2553 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

Sjecate li se cepova, pa ih kamenom tucali da budu ravni.. :lol:

Autica i pravljenja garaza... puteva..
Big Ang

#2554 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Big Ang »

topcam wrote:Sjecate li se cepova, pa ih kamenom tucali da budu ravni.. :lol:

Crpove stavljali na tramvajske shine :hihihi: pa predjenttamvaj preko onog cepa i sravni ga sa zemljom :lol: :D
Mali_Vuk

#2555 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Mali_Vuk »

Jeste li igrali oraha? Pravile se kule od oraha, a onaj najkrupniji orah s kojim se gađaju te kule se zvao kupac/šakavac. I bio oblijepljen izolir trakom. To nije bila baš ni bezazlena igra, kasnije se igrala u kovanice, dinare :D
topcam

#2556 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

Big Ang wrote:

Crpove stavljali na tramvajske shine :hihihi: pa predjenttamvaj preko onog cepa i sravni ga sa zemljom :lol: :D
Ih, nije to to.. :mrgreen:
topcam

#2557 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

Troka. Kod nas se pravila tako da upravljas nogama, i kocnica sa strane koja nikad nije
ispunila ocekivano.

Kod rodjaka drugi model bio, rukama upravljas i kocis i kocnica radi ko doksa (drugi grad).
Ta troka je za mene bila ferari naspram onih iz moje mahale...

Kao da se sjecam da mi je i poklonio tu troku, nakon sto sam se niz jako strmo
brdo kod njega spustio na njegovom biciklu koje je "preskakalo".
Ne sjecam se da sam duze i dalje letio nego tada kad sam stao na kocnicu, laktovi
podlaktnica zivo meso bili.. docek´o se klizeci par metara.. :mrgreen:
Big Ang

#2558 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Big Ang »

Kako nije to to? :zoka:
topcam

#2559 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

Big Ang wrote:Kako nije to to? :zoka:
Tu ispadne sta traNvajn napravi, a ovamo ti odlucis kakvu formu ce dobiti..
topcam

#2560 Re: Samo za 30+ forumase

Post by topcam »

quarterback wrote:pratim, jer nema teme "samo za 40+ forumaše" :D
Sad ima inkognito

http://www.klix.ba/forum/za-one-koji-su ... 2.html-f=1
quarterback

#2561 Re: Samo za 30+ forumase

Post by quarterback »

topcam wrote:
quarterback wrote:pratim, jer nema teme "samo za 40+ forumaše" :D
Sad ima inkognito

http://www.klix.ba/forum/za-one-koji-su ... 2.html-f=1

:lol: :lol: :thumbup:
odlicna, hvala :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2562 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Domaci izdajnik »

Majorette i Matchbox modeli :-D i danas ih ima ali su blijeda kopija nekadašnjih otkad se parave u Kini :sad: u naše vrijeme su bili Made in France i England :wink:
GaRGa

#2563 Re: Samo za 30+ forumase

Post by GaRGa »

Lajavikrelac wrote:

Majorette i Matchbox modeli :-D i danas ih ima ali su blijeda kopija nekadašnjih otkad se parave u Kini :sad: u naše vrijeme su bili Made in France i England :wink:

a hotwheels sto mjenjaju boju ? ;)
stakasa

#2564 Re: Samo za 30+ forumase

Post by stakasa »

topcam wrote:
Lajavikrelac wrote:

Najbolje od antene. Mnoge zgrade su stavile katance na otvorima za krovove :D
dječak sa šibicama

#2565 Re: Samo za 30+ forumase

Post by dječak sa šibicama »

Mi smo te cijevi koristili za ispaljivanje fiseka, bilo par konobara u komsiluku pa uzmemo od njih one njihove notese, dimenzije papira savrsene za fisek... puna mahala fiseka i papira, komsije se bunile, ali hajd ti djeci dokazi.

Pravili smo i "puskarice", na dasku duzine cirka metar na vrhu zakucas dva eksera i svezes komad gume koji ukrades od mame, ona guma za mijenjati na gacama sto se nekad kupovalo i koristilo.. a na drugom kraju daske prikucas ekserom stipaljicu, mora biti dobra i imati jak stisak, i onda razvuces gumu do stipaljice, stavis kamencic i stisnes stipaljkom, i pucas.

A limuna i narandje? ono kad se podijelimo u dvije grupe, pa prva grupa crta plan skrivanja kredom na cesti i odu, a onda druga grupa gleda plan i pokusava skontati gdje su ovi pobjegli i sakrili se, a poenta je da plan izgleda sto nerazumniji ali opet ne smije biti totalno nerazumljiv. Mi jednom otisli zicarom na Vidikovac, nacrtali samo korpu onu od zicare, ovi se satrali trazeci nas.
SmokingMan

#2566 Re: Samo za 30+ forumase

Post by SmokingMan »

dale cooper wrote:
amaretto wrote:E sjećate li se ovog soka, morao si probušiti na dva ćoška da ne prosipaš kad nagneš da piješ.

Image
Ovaj sok je bio sjajan. Kao da pravo cijeđeno voće piješ. :-D Današnji Fruktalovi sokovi nisu ni blizu ovoga. :-?
Najbolji sokovi ikada napravljeni na ovim prostorima. :thumbup:
dječak sa šibicama

#2567 Re: Samo za 30+ forumase

Pitanje za poznavatelje, jel Beverli Hils spin off Melroce Placea, ili je obrnuto?

S obzirom da je Keli u prvim epizodama Melrocea bila djevojka onom frajeru, pretpostavljam da je prvo snimana Melroce Place.

Donin tata (u pravom zivotu, naravno) Aaron je na ovim i ovakvim serijama stekao status najjaceg producenta na planeti ikada. Ko se jos ne sjeca Dinastije ili Sunset Beacha.
sinuhe

#2568 Re: Samo za 30+ forumase

Post by sinuhe »

Snimani su samo u isto vrijeme, nisu spin-off.
A oni fliperi sa dvije stipaljke i od eksera do eksera gumice :D
kapučino

#2569 Re: Samo za 30+ forumase

Post by kapučino »

sjecate li se starih macijih ociju na tablicama, ja imala zbirku :hihihi:
dječak sa šibicama

#2570 Re: Samo za 30+ forumase

Kako nisu spin off, u jednoj epizodi Melroce Place se pojavljuju i onaj cickavi derpe plavusan, pa Dona, skupa sa Keli, i svi su isti likovi kao i u Beverli Hilsu, ne samo glumci vec identicni likovi.

Kasnije se pojavljuju brat i seka iz Minesote, i pocinje prica o znate vec cemu. Ko je gledao, zna.

Prilazem dokaz :D

Image
GaRGa

#2571 Re: Samo za 30+ forumase

Post by GaRGa »

pa ljudi sjedite za racunarima sa internet prostupom a google je samo jedan tab udaljen....
beverly hills First episode: October 4, 1990
melrose place First episode: July 8, 1992

It is the second series in the Beverly Hills, 90210 franchise. Season one and season two were broadcast on Wednesday at 9pm, after Beverly Hills, 90210. In 1994, for its third season premiere, the show moved to Monday at 8pm.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2572 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Domaci izdajnik »

GaRGa wrote:a hotwheels sto mjenjaju boju ?
Oni su bili skupi pa se nisu toliko kupovali i mijenjali :) ali bilo je i njih....mada broj 1 jedan su bili i ostali Majorette :kiss:
Burago je imao odlične modele doduše daleko veće :thumbup: imao dvije njihove Corvette model iz 1955 i model iz 1964 :-D
amaretto

#2573 Re: Samo za 30+ forumase

Post by amaretto »

Lajavikrelac wrote:
GaRGa wrote:a hotwheels sto mjenjaju boju ?
Oni su bili skupi pa se nisu toliko kupovali i mijenjali :) ali bilo je i njih....mada broj 1 jedan su bili i ostali Majorette :kiss:
Burago je imao odlične modele doduše daleko veće :thumbup: imao dvije njihove Corvette model iz 1955 i model iz 1964 :-D
Imao matchbox Opel Kadeta, nudili mi po 5 autića za njega. Imao dobre amortizere, ono kad odigneš zadnji kraj i pustiš odskače fino :D
Big Ang

#2574 Re: Samo za 30+ forumase

Post by Big Ang »

:lol: :D
berenice

#2575 Re: Samo za 30+ forumase

Post by berenice »

krvava wrote:
Image
Step by step.... uuuuu, baby.... gonna get you giiiiiirl hahahahahaha

NEW KIDS ON THE BLOCK!!! '92 donijela ja u školu nekoj drugoj curici da posluša i to ugledala jedna što nam je bila strah i trepet u šestom razredu (bila 2 godine starija, Fatima sa brojem 13 oko vrata), a mene voljela nešto, valjda što joj nisam šutila, šta li... dođe do nas, uze onu kasetu i slomi je, a meni dade kasetu Gansa sa riječima: "Ovo ima da slušaš od sad". Jbga, tako ja dođoh do prve kasete Guns 'n Roses :lol:
Last edited by berenice on 16/04/2014 20:23, edited 1 time in total.
Post Reply