hrvatska-more

Post Reply
šrilančananin

#2551 Re: hrvatska-more

Post by šrilančananin »

Alfons Kauders wrote:
šrilančananin wrote:Možda je čak i najgore da su najglasniji oni koji to nisu platili, a kaže stara plati pa se klati...Smiješnih likova ovdje, kriva slika, definitivno. Zvire. Inače Hrvatska i ide u smjeru da 200 € bude za 4 čovjeka provod u restoranu 50€ po osobi, to je čisto normalno, ako nemaš 100 km da izađeš na dobru riblju platu, koji ćeš kur.ac i ici, spavaj kući.
ne ide, niti ce ici, ne budi smijesan

takve cijene mozda mogu proci u nekim lokalima, za probranu klijentelu, na jebeno atraktivnim lukacijama... ali to je kap u moru - na jedan takav lokal ce doci stotinjak onih s "normalnim" cijenama

ove godine cijene jednostavno nisu mogli dizati, a nisu ni prosle... cak su neki i skresali cijene, idu na veci obim i manju marzu - jer im se vise isplati

jednostavno vise nema prostora, ne dolaze u hrvatsku milijarderi, vec srednja klasa iz srednje evrope... vecera u prosjecnom restoranu u hrvatskoj nikad nece biti ni blizu 50 eura... osim ako ne racunas par decenija inflacije, kad ceh, madjar i bosnjo budu zaradjivali hiljade eura mjesecno

trenutno u hrvatskoj mozes sasvim pristojno jesti za 10 eura, cak i manje - naravno bez vina, deserta i slicnih zajebancija... to se nece promijeniti jos barem nekoliko godina... nije jeftino za bosanski standard, a vala ni za hrvatski, ali nije ni pljacka
Kako nije kada je već sada, nećeš jesti odreske na moru, a cijene ribljih plata za 2 os. su od 250 -350 kn, a cuga te u većini izađe isto kao i hrana, koja butelja vina, desert i to ti je 200 € sto kuna više manje. Govorim da se provedes u restoranu, a to podrazumijeva dobro vino.
uglavnomja

#2552 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

Zviz wrote:Haj hale nefe vam :D Koja ono budala dade na one dresove Visit Malaysia kao da ce CNN pernositi utakmice FK Sarajeva :D Dokle stigla tema? Ja bio malo na pivi sa jednom iz Australije i jednom iz USA :gunjastajl: D
:janpi:

:D

poslo te danas
sandokann

#2553 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

šrilančananin wrote:
Čuj, pozicija je da se proba, radi se na letovima za USA i Canadu to i je cilj jer sa 1260 otoka je konkurentost, uvjek se možeš vratiti masovnom turizmu, a tu puno radiš za malo para ili kako bi se reklo velki promet mala zarada.
Čuj,
Malo za usporedbu cijena noćenja u Hiltonu na Havajima je 249 USD ili 1386 KN,

noćenje u hotelu s dvije zvijezdice Riviera u Crikvenici 222 USD ili 1236KN.

Jeftinije je u Crikvenici 150 kuna :thumbup:

Sad kad navale Amerikanci i Kanadjani u dvije zvijezde.
jefferson

#2554 Re: hrvatska-more

Post by jefferson »

sandokann wrote:
šrilančananin wrote:
Čuj, pozicija je da se proba, radi se na letovima za USA i Canadu to i je cilj jer sa 1260 otoka je konkurentost, uvjek se možeš vratiti masovnom turizmu, a tu puno radiš za malo para ili kako bi se reklo velki promet mala zarada.
Čuj,
Malo za usporedbu cijena noćenja u Hiltonu na Havajima je 249 USD ili 1386 KN,

noćenje u hotelu s dvije zvijezdice Riviera u Crikvenici 222 USD ili 1236KN.

Jeftinije je u Crikvenici 150 kuna :thumbup:

Sad kad navale Amerikanci i Kanadjani u dvije zvijezde.
Eno za Dan Zahvalnosti u Las Vegasu Trump Hotel, 5 zvjezdica (bio vec jednom) 90 dolara za noc!
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2555 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:
Zviz wrote:Haj hale nefe vam :D Koja ono budala dade na one dresove Visit Malaysia kao da ce CNN pernositi utakmice FK Sarajeva :D Dokle stigla tema? Ja bio malo na pivi sa jednom iz Australije i jednom iz USA :gunjastajl: D
:janpi:

:D

poslo te danas
Danas sam posteno se relaksirao ... jos smo i pekli kolac - meni do kolaca bilo ko do lanjskog snjega al' gdje's da ne okusis cokoladni kolac od tikve :D
Bodkin

#2556 Re: hrvatska-more

Post by Bodkin »

Havatar wrote:
uglavnomja wrote:

bolan, pisalo u havazu :lol: :lol: :lol:

havaz-hairlija havatar :D
Svi mediji su objavljivali da su se desavali takvi slucajevi a i na forumu su se javljali ljudi kojima su se desavale neprijatnosti ali bi odmah bili napadani kako nije istina bili vrijedjani i na forumu.
Pa onda ti nece biti problem da opalis link iz tih medija gdje psuju bosansku majku ;) da vidimo
dede merdzane

#2557 Re: hrvatska-more

Post by dede merdzane »

lamudan wrote:evo i moje iskustvo iz hrvatske prije 10ak dana,bili smo u puli,privatni smjestaj,nas je bilo 3+1,dvije spavace sobe plus dnevni boravak sa kuhinjom,pecnicom,friziderom,kupatilo sa perilicom,klima uredjaj na dnevnoj koji pokriva cijeli apartman,kostalo 40 eura po danu,bez ikakvih dodataka za klimu perilicu ovo ili ono(kao sto mi je bilo u makarskoj rivijeri),niko me nije dirao niti mi sta ruzno govorio nego je gospodja koja se inace bavi proizvodnjom voca,povrca,vina itd svako jutro ostavljala ispred nasih vrata krompir,luk,paradajz i slicno,iako mi to nije bas trebalo,ali eto,i opet kad smo posli kuci napakovala nam vino iz njihove domace proizvodnju,tegle masline i plus neke poklone tamo vamo,a pula i inace istra mi je neuporedivo ljepsa nego makarska ili bilo sta dole,tako da sledece godine opet akobogda idem u pulu i bilo bi mi neugodno otic nekom drugom pored ovakvih domacina,a na granicama nas niko nista nije pitao,nit pare trazio,cak je jedan bio maloljetan s nama i imali smo punomoc za njeg ali ni punomoc nisu trazili,cak su bili ljubazni na granici i pozelili nam lijep provod
Jeli smjestaj bio blizu plaze ili u gradu?
manekenka u penziji

#2558 Re: hrvatska-more

Post by manekenka u penziji »

Ambrozija wrote:Koliko se krecu cijene privatnog smjestaja u Makarskoj i Tucepima tj. u Tucepi kako mjestani kazu :D (i ostalim mjestima, ali me ova dva najvise zanimaju), niko o tome nista ne prica...
Ja imam informacije od prošle sedmice
Apartmani su između 40-50 eura u Tucepima i okolini.
Da li se šta promjenilo-ne znam.
eeeeeee

#2559 Re: hrvatska-more

Post by eeeeeee »

Kakvo je sada stanje s prelaskom granice da li rove ili ne???
sandokann

#2560 Re: hrvatska-more

Post by sandokann »

manekenka u penziji wrote:
Ambrozija wrote:Koliko se krecu cijene privatnog smjestaja u Makarskoj i Tucepima tj. u Tucepi kako mjestani kazu :D (i ostalim mjestima, ali me ova dva najvise zanimaju), niko o tome nista ne prica...
Kazu da nema nista ispod 70 €.
Ambrozija

#2561 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

sandokann wrote:
Hvala vam. I prosle godine sam u Tucepima placala 45 eura apartman za dvoje. A bilo je naravno i onih skupljih. Znaci nije se nista promijenilo osim ako nije istina za ovih 70 eura, ali nesto ne vjerujem.
manekenka u penziji

#2562 Re: hrvatska-more

sandokann wrote:
Mah te informacije, rekla kazala su najgore.
Malo je to pretjerano, osim ako je upitanju hotel ili zakup cijelog sprata jedne kuće.
A i ne vjerujem da su se cijene povećale za 20-30eura za sedam dana, mada može biti i da jesu :shock: .
Baš maloprije pričam s kolegicom koja se vratila prije 10 dana iz Tučepa, kaže da je platila apartman 32eura nakon cjenkanja.
Apartman je bio rustikalan, ali je imao zasebno kupatilo, minimalnih dimenzija kao i kuhinju.
oglo

#2563 Re: hrvatska-more

Post by oglo »

Ambrozija

#2564 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

Evo sad sam zvala tetu kod koje sam bila prosle godine. Pitala me koliko sam placala prosle godine (?) :shock: I rekoh joj 45 eura, kaze ona eh onda je i ove toliko :shock: Dvokrevetna soba im je 20 eura po osobi. Imaju slobodno polovinom augusta, kada bih ja isla.... Inace kuca je odmah uz more, nedaleko od bivseg hotela Jadran, odmah uz hotel Neptun...
Last edited by Ambrozija on 01/08/2013 13:01, edited 1 time in total.
Havatar

#2565 Re: hrvatska-more

Post by Havatar »

eeeeeee wrote:Kakvo je sada stanje s prelaskom granice da li rove ili ne???
Rove
manekenka u penziji

#2566 Re: hrvatska-more

Ambrozija wrote:Evo sad sam zvala tetu kod koje sam bila prosle godine. Pitala me koliko sam placala prosle godine (?) :shock: I rekoh joj 45 eura, kaze ona eh onda je i ove toliko :shock: Dvokrevetna soba im je 20 eura po osobi. Imaju slobodno polovinom augusta, kada bih ja isla.... Inace kuca je odmah uz more, nedaleko od bivseg hotela Jadran, odmah uz hotel Neptun...
trebala si reci 40 :D
oglo

#2567 Re: hrvatska-more

Post by oglo »

i ova prica oko zaustaavljanja na cestama i pretresa vozila, dakel u 99% slucaja to ne radi policija nego carina,bila je emisija na novoj vezano za to,kako su usli u Eu nema vise carine na granicama ,i sad je patroliraju kao policija i imaju pravo da pregledaju svakoga na ulici.Tako da je prikazivano kako domace stanovnistvo pregledaju u slucaju uvoza kojekakvih stavri i slicno.
a ovo da rove na granici nije bas istina,dakle od 10 ljudi na granici 2,3 prerove ostli prodju.Sve je stvar slucaja
neki

#2568 Re: hrvatska-more

Post by neki »

Stanje je kao i prethodnih godina...uglavnom ne rove
Ambrozija

#2569 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

Ambrozija wrote:Evo sad sam zvala tetu kod koje sam bila prosle godine. Pitala me koliko sam placala prosle godine (?) :shock: I rekoh joj 45 eura, kaze ona eh onda je i ove toliko :shock: Dvokrevetna soba im je 20 eura po osobi. Imaju slobodno polovinom augusta, kada bih ja isla.... Inace kuca je odmah uz more, nedaleko od bivseg hotela Jadran, odmah uz hotel Neptun...
trebala si reci 40 :D
Znam, ali uhvatila me nespremnu :D Nisam se snasla, nisam ocekivala to pitanje...
manekenka u penziji

#2570 Re: hrvatska-more

sad kad odeš, i kad ti bude naplatila ti reci, zar nije po 40 kao i prošle godine :D :D :D
eroslav

#2571 Re: hrvatska-more

Post by eroslav »

Zviz wrote:
Danas sam posteno se relaksirao ... jos smo i pekli kolac - meni do kolaca bilo ko do lanjskog snjega al' gdje's da ne okusis cokoladni kolac od tikve :D
tražiš jeftinije laksative u slobodno vrijeme? :D
Ambrozija

#2572 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

manekenka u penziji wrote:sad kad odeš, i kad ti bude naplatila ti reci, zar nije po 40 kao i prošle godine :D :D :D
:lol: Sumnjam da cu moci, dalmatinka je to...bosanka vs dalmatinka - ukratko, nemam sanse :D
eroslav

#2573 Re: hrvatska-more

Post by eroslav »

nije ni to bezobrazno..al je činjenica da si mogla jeftinije proći..
više sreće 2x, kreni od cenera pa kud stigneš :D
Ambrozija

#2574 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

eroslav wrote:
nije ni to bezobrazno..al je činjenica da si mogla jeftinije proći..
više sreće 2x, kreni od cenera pa kud stigneš :D
:lol: a da sam rekla bar 40, sigurno bi mi isto rekla....ali, to je zadnje pitanje koje sam ocekivala..ccc
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#2575 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

70€ u Tucepima noc? Jel se neko sali ili sta? Pa daj ljudi molim vas. Za taj novac na pojedinim mjestima francuske rivijere mozes dobiti smjestaj sa teniskim igralistem, bazenom i da je 50m od "private plaze" plus parking sa elekricnom ogradom. Isto tako na Sardiniji. A da nepricam o Grckim zapadnim otocima - mozes dobiti smjestaj za 35€ na super lokaciji.
Post Reply