Citroen All About

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Haris.ba

#2551 Re: Citroen All About

Post by Haris.ba »

cove41 wrote:Pitanje za poznavaoce Citroena i još bolje za one koji voze ili su vozili C4 Cactus. Dakle, kupovina novog Cactusa, isključivo benzin sa jačim paketom opreme. Da li je auto ispunilo vaša očekivanja, da li je to samo ljubav na prvi pogled i brzo dosadi, i da li je motor od 82 KS uporediv sa motorom od 110 KS?

Dakle, vaša iskustva i mišljenja do sada, poželjno bez onih stavki koji svaki review na netu uključuje (leptir prozori, brojač okretaja, nedjeljiva klupa, itd). Pozdrav :)
Zanima i mene. Bio je jedan od odabira pri kupovini auta, ali me odbio slab motor i nepostojanje 4x4.
amar1994 wrote:Image

:izet:
Da si stavio mercedesov znak umjesto citroenovog ogromna većina nas ne bi znala da je to citroen. I siguran sam da bi pričali kako su hrabri što su promjenili dizajn.
Me_again

#2552 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

cove41 wrote:Pitanje za poznavaoce Citroena i još bolje za one koji voze ili su vozili C4 Cactus. Dakle, kupovina novog Cactusa, isključivo benzin sa jačim paketom opreme. Da li je auto ispunilo vaša očekivanja, da li je to samo ljubav na prvi pogled i brzo dosadi, i da li je motor od 82 KS uporediv sa motorom od 110 KS?

Dakle, vaša iskustva i mišljenja do sada, poželjno bez onih stavki koji svaki review na netu uključuje (leptir prozori, brojač okretaja, nedjeljiva klupa, itd). Pozdrav :)
Minimalno iskustvo ali je ipak neko iskustvo:
Vozio sam ga nekih 20-tak km, upravo sa tim motorom od 82 KS. Meni je vrlo simpatičan jer je u nekom specifičnom tehno fazonu. Sjedišta su prva liga, barem prednja, i neobično se udobno sjedi u njima.
Koncipiran je za udobnu i praktičnu vožnju, i tu je tako reči "Spaček - like". Ovjes je vrlo mekan i nije za neke brze vožnje, definitivno.
Kada sve to zbrojiš i ako ti to odgovara, onda je i motor od 82 KS sasvim dovoljan, Prednost tog motora je jednostavnost, mala potrošnja i jeftino održavanje. Ne puca od snage ali je dovoljan za normalnu upotrebu.
Automatski mjenjač definitivno treba zaobiči.
Meni je taj auto totalno cool i različit od drugih konfekcijskih. Jedino me cijena nije nešto oduševila.
condy

#2553 Re: Citroen All About

Post by condy »

Mene nisu dojmila sjedišta kod C4. Da li je drugačije kod C4 Cactus, ne znam.

Kod C4, sjedišta kao da su dimenzionirana za " patuljke " ljude :D
Odnosno ljude do visine od 1,70 m...kratka sjedišta naprijed. Ko god ima duže noge ili je čak nekog normalnog rasta, imaće problem, odnosno ko god nije patuljast ima da ga *ebu. Bio na jednoj turi od 250 km, i osjetiš nelagodu u nogoma, kako noge trnu i to baš u položaju u kojem jednostavno fali sjedišta. Pored toga, onu potporu za donji dio leđa su napravili bezveze, nju predimienzionirali pokriva pola leđa, i to kod ljudi koji nisu patuljci, i još te više gura naprijed, i pretvrda je. I da su duža sjedišta, ta potpora bi pravila problem. Kod Pežoa 308, nije tako iako nisam sa njim išao na dulje ture. Znam sigurno da kod 307-ce nije, pa nije ni kod 308-ce.

Inače C4 je unutra plastikaner čisti, koji nije na nivou Pežoa 307. Pretpostavljam da je i to jedna od ovdje već dosta nabrojanih " sitnica " na koju se obaziru samo oni koji ne voze auta. Naslon za ruku plastični, tvrd kao kamen. Jako uzak, uz to. Baš odmara ruku :D . Na vratima plastična imitacija štofa mekanog dijela, kod potpore za ruku, kad kucneš ono odzvanja plastika, a kad staviš ruku kao da si je stavio na letvu neku. Naprijed plastika, koja na jednom dijelu kokpita, uopošte nije ni obrađena, crna nako ko iz unutrašnjih dijelova pretinca i sl. Za stakla sam već pisao kao kod pvc prozora bez termo zaštite. ustvari, stavili su je fabrički samo za zadnje staklo, još u neku tamnu izvedbu, tako da je kroz zadnje staklo totalno slabo vidljivo :-)

Izolacija mu je takva da imaš osjećaj da zuje ležajevi. Doduše muzika rješi taj problem.

Sve u svemu auto je ništa posebno. Amortizacija na nivou Golfa 5, a auto iz 2015 godine, ako ne i gora. Što se tiče ležanja na cesti sigurno lošija, a kad je udobnost tu negdje malo mekša od Golfa.

Pozitivna strana je motor 1.6 hdi od 84kw, jako je dobar na prvi mah, uglađen i može povuć, ide super i ostavlja dojam sigurnosti na cesti. Malo baš troši i nije previše bučan. Digitalni displej je ljepo urađen, ubjedljivo najljepši dio auta, al koji nema pokazivač temperature rashladne tečnosti niti ima mogućnost da se provjeri bez dijagnostike, što je jako loše rješeno, a multimedija, ona je urađena dobro i nemam na nju zamjerki, radi svoj posao. :)
Haris.ba

#2554 Re: Citroen All About

Post by Haris.ba »

condy wrote:Mene nisu dojmila sjedišta kod C4. Da li je drugačije kod C4 Cactus, ne znam.
C4 i c4 Cactus se nisu sreli u putu. Dovoljno je reći da im ni platforme nisu iste. Cactus je na bazi 207, 208, c3 i dijeli je sa dongfengom kineskim.

Teško je uporediti ta dva auta.
Me_again

#2555 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

condy wrote:Mene nisu dojmila sjedišta kod C4. Da li je drugačije kod C4 Cactus, ne znam.

Odnosno ljude do visine od 1,70 m...kratka sjedišta naprijed. Ko god ima duže noge ili je čak nekog normalnog rasta, imaće problem, odnosno ko god nije patuljast ima da ga *ebu. Bio na jednoj turi od 250 km, i osjetiš nelagodu u nogoma, kako noge trnu i to baš u položaju u kojem jednostavno fali sjedišta. Pored toga, onu potporu za donji dio leđa su napravili bezveze, nju predimienzionirali pokriva pola leđa, i to kod ljudi koji nisu patuljci, i još te više gura naprijed, i pretvrda je. I da su duža sjedišta, ta potpora bi pravila problem. Kod Pežoa 308, nije tako iako nisam sa njim išao na dulje ture. Znam sigurno da kod 307-ce nije, pa nije ni kod 308-ce.

Inače C4 je unutra plastikaner čisti, koji nije na nivou Pežoa 307. Pretpostavljam da je i to jedna od ovdje već dosta nabrojanih " sitnica " na koju se obaziru samo oni koji ne voze auta. Naslon za ruku plastični, tvrd kao kamen. Jako uzak, uz to. Baš odmara ruku :D . Na vratima plastična imitacija štofa mekanog dijela, kod potpore za ruku, kad kucneš ono odzvanja plastika, a kad staviš ruku kao da si je stavio na letvu neku. Naprijed plastika, koja na jednom dijelu kokpita, uopošte nije ni obrađena, crna nako ko iz unutrašnjih dijelova pretinca i sl. Za stakla sam već pisao kao kod pvc prozora bez termo zaštite. ustvari, stavili su je fabrički samo za zadnje staklo, još u neku tamnu izvedbu, tako da je kroz zadnje staklo totalno slabo vidljivo :-)

Izolacija mu je takva da imaš osjećaj da zuje ležajevi. Doduše muzika rješi taj problem.

Sve u svemu auto je ništa posebno. Amortizacija na nivou Golfa 5, a auto iz 2015 godine, ako ne i gora. Što se tiče ležanja na cesti sigurno lošija, a kad je udobnost tu negdje malo mekša od Golfa.

Pozitivna strana je motor 1.6 hdi od 84kw, jako je dobar na prvi mah, uglađen i može povuć, ide super i ostavlja dojam sigurnosti na cesti. Malo baš troši i nije previše bučan. Digitalni displej je ljepo urađen, ubjedljivo najljepši dio auta, al koji nema pokazivač temperature rashladne tečnosti niti ima mogućnost da se provjeri bez dijagnostike, što je jako loše rješeno, a multimedija, ona je urađena dobro i nemam na nju zamjerki, radi svoj posao. :)
Puno stvari koje si nabrojao zavise od nivoa opreme. Npr naslon za ruku je u visim paketima od alkantare. Kompletna instrument tabla je mekana.
Itd.
Suma sumarum, ne fali tom autu nista za lovu za koju se dobija. Nemoj gledati cijene na web stranici, one nemaju veze sa realnoscu. Zasto je to tako nemam pojma, samo zbunjuju i odbijaju kupce.
lavic

#2556 Re: Citroen All About

Post by lavic »

Maystor wrote:
lavic wrote:
amar1994 wrote:Ma sve je to u redu i svi imaju svoju matematiku, ali ja ne mogu dati 40 000 KM za Citro, Pezo, Seat, Alfa novo kad mogu uzeti dobrog Benga ili Mecku.

Sorry, vozio i vidio, ne mogu gledati bijedu unutra, vrata koja zvuce kao na liftu, buku iz podvozja, lose mjenjace,,,, u principu cijena novog sve govori.
:thumbup: :run:

ja posto nemam 80 hiljada ne kupujem ta auta , a ovo za vrata, buku i mjenjace , nemojte smijesni bit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Amare probaj negdje uporedit debljinu lima na svojoj Mazdi i nekom Mercu ili Bengu, da li stvarno mislis da je nivo buke isti u oba auta...

o motoru necu govoriti,vozis Pezoa.....sa znakom Mazde
Ako nam sugerišeš da je debljina lima povezana s bukom, onda ti moram reći da jeste, ali progresivno: deblji lim prenosi više buke. Nemaš ti blage veze o čemu pričaš.[/quote]

Nista ja ne sugerisem, samo iznosim cinjenice da materijali nisu isti.....
xamp

#2557 Re: Citroen All About

Post by xamp »

Me_again wrote:

Puno stvari koje si nabrojao zavise od nivoa opreme. Npr naslon za ruku je u visim paketima od alkantare. Kompletna instrument tabla je mekana.
Itd.
Suma sumarum, ne fali tom autu nista za lovu za koju se dobija. Nemoj gledati cijene na web stranici, one nemaju veze sa realnoscu. Zasto je to tako nemam pojma, samo zbunjuju i odbijaju kupce.
Upravo tako. Sve zavisi od nivoa opreme.
condy

#2558 Re: Citroen All About

Post by condy »

Paket opreme je business. To je jaci paket opreme
ado-šampion

#2559 Re: Citroen All About

Post by ado-šampion »

Ispade po tome da je P 308 puno bolje auto od C4.

308 nema taj problem sa sjedalima, ne trnu noge ni posle 1000 km (ja sam 188 cm i dosta krakat :D ), samo umaraju sjedala prilicno, jer su premekana, posebno se to osjeti u donjem dijelu ledja, gdje je podrska naslona sjedala za kicmu najkriticnija. Naslon za ruku na vratima ima malo postavke, mada ne bas dovoljno, ali makar nije ko kamen. Naslon izmedju sjedala je dobar, ima mesa unutra i nije bas malen. Moze mu se podesavati i nagib sto je dodatni plus jer u tom autu kad sjedis normalno da imas dobar pregled desavanja (a to je visoko) bez toga bi bilo nemoguce drzati ruku na naslonu i u isto vrijeme drzati volan bez da zaklonis instrumente volanom.

Isto tako, kod njega nema te buke od tockova. Ok u tome nije na nivou premium modela, ali u svom segmentu je dobar, komplet izolacija je dobra, posebno buke vjetra je izuzetno dobra, jedino je malo manjkava oko motora, koji je sreca sam od sebe tih pa se to ne manifestuje toliko. Mada u usporedbi s Focusom 3 ili Golfom 6 osjetno je da je izolacija motornog prostora losija.

Generalno, ja na tom autu nisam uspio osjetiti tu cuvenu udobnost ali bas nikako. I kod njega ovjes isto nije narocito udoban, ima mekane opruge pa se fino pomalo gega kad je cesta dobra, ali ima i jako tvrde amortizere tako da ponekad kad zaredaju neravnine recimo na autoputu imas osjecaj da se prednji kraj trese ko da ima parkinsona. Sto je najgore ja imam osjecaj da to auto bolje lezi i ima bolji grip (iako se naginje), nego sto pegla neravnine. Ko ne izgubi hrabrost zbog naginjana moze s njim biti vrlo brz na krivudavoj cesti. :D
ElRe

#2560 Re: Citroen All About

Post by ElRe »

Ja sam vozio C4 2012 god i bolji mi je od mog P 308 2012 god. C4 je imao neki jaci paket opreme (navigacija, hromirani retrovizori, senzori za kisu...). P 308 je srednji nivo opreme. Izolacija, sjedista, zatvaranje vrata, materijali na stranicama vrata, sve je bolje u C4.
Instrument tabla C4 kojeg sam vozio je na nivou A3, bez ikakve dileme.

Moguce da se siromasnije verzije razlikuju.
Me_again

#2561 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

condy wrote:Paket opreme je business. To je jaci paket opreme
Business paket opreme na našim prostorima nije poznat, barem se kao nov nikada nije prodavao pod tim imenom pa neznam šta je to. To što je kod prodavaca tipa Kramar sve što ima malo veči display automatski business paket to je druga stvar. Tamo ima gomila C5 sa motorom 1.6 i bez hidraulike proglašenih za neki "business". Nigdje veze !
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2562 Re: Citroen All About

Post by mali_milojica »

Me_again wrote:
Business paket opreme na našim prostorima nije poznat, barem se kao nov nikada nije prodavao pod tim imenom pa neznam šta je to. To što je kod prodavaca tipa Kramar sve što ima malo veči display automatski business paket to je druga stvar. Tamo ima gomila C5 sa motorom 1.6 i bez hidraulike proglašenih za neki "business". Nigdje veze !
Obicno Business pakete dobiju firme na leasing,uopste se ne nudi privatnim licima.
condy

#2563 Re: Citroen All About

Post by condy »

Me_again wrote:
Evo kolega @milojica je objasnio. Ima taj paket ali za pravna lica. Izmiksan je, malo drugačije, uglavnom neki srednji nivo opreme. Ima i kod drugih proizvođača, tipa Audi, ali za pravna lica.

Uglavnom, auto ima dosta jači paket opreme od recimo ovih ovdje što se prodaju novi za nekih 27-30 kKM, znaš sigurno o kojima se radi. Dvozonska klima, profilisana sjedišta, navigacija, digitalni displej, ono ambijentalno osvjetljenje, automatska svjetla, dnevna svjetla, svjetla na retrovizorima, svjetle ukrasne lajsne unutra/vani, elektronska parking kočnica,...imaš na oglasima ih koliko hoćeš, što se uveze, i ne samo kod Kramara, jer ovaj nije kupljen kod njega.
Me_again

#2564 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

condy wrote:
Me_again wrote:
Evo kolega @milojica je objasnio. Ima taj paket ali za pravna lica. Izmiksan je, malo drugačije, uglavnom neki srednji nivo opreme. Ima i kod drugih proizvođača, tipa Audi, ali za pravna lica.

Uglavnom, auto ima dosta jači paket opreme od recimo ovih ovdje što se prodaju novi za nekih 27-30 kKM, znaš sigurno o kojima se radi. Dvozonska klima, profilisana sjedišta, navigacija, digitalni displej, ono ambijentalno osvjetljenje, automatska svjetla, dnevna svjetla, svjetla na retrovizorima, svjetle ukrasne lajsne unutra/vani, elektronska parking kočnica,...imaš na oglasima ih koliko hoćeš, što se uveze, i ne samo kod Kramara, jer ovaj nije kupljen kod njega.
30 kKM je otprilike Exclusive paket, ili kako se danas to već zove. I to je najjači paket sa polukožnim sjedištima, masažom za leđa itd itd jedino nisam siguran za display koliko se još nadoplačuje. Da ti pošteno kažem, neznam šta će mi display i tvornička navigacija kada ove na telefonima tipa Here i Google Maps satraše. Nema boljih.
condy

#2565 Re: Citroen All About

Post by condy »

Me_again wrote:
30 kKM je otprilike Exclusive paket, ili kako se danas to već zove. I to je najjači paket sa polukožnim sjedištima, masažom za leđa itd itd jedino nisam siguran za display koliko se još nadoplačuje. Da ti pošteno kažem, neznam šta će mi display i tvornička navigacija kada ove na telefonima tipa Here i Google Maps satraše. Nema boljih.
Ova navigacija i njen displej, je ljepo urađen kod Citroena, pregledan je i većih dimenzija je. Multimedija uz njega dođe, usb, cd, bluetooth, podloga je tamnija kod medije, i nije to loša opcija imati. Pogotovo jer update usb originalni buzašto nađeš na internetu.

Nemam puno iskustva sa ovim mobilnim navigacijama. Meni je najbolje što kod fabričkih ima automatsko zumiranje mape uz glasnovnu pomoć, automatsko uvećanje mape, kod raskrsnica, ili ulica u gradu, pogotovo kad se bliži skretanje. Ne znam da li to može kod mobitela. Jako korisno na onim velikim račvanjima, kad ti kaže skreni desno, pa momentalno ljevo, pa pravo pa opet polukružno desno :D ...imao sam takvih situacija, ili ti kaže skreni u desnu traku a ima četri trake od toga jednu punu između dvije odnosno dvije desne trake :D

Inače kad je u pitanju navigacija, taj centralni displej sam po sebi nije neka sreća. Kod Citroena on se zumira na raskrsnici u jednom dijelu, ali to nije najpraktičnije rješenje jer ti traži malo više vremena da ga ukapiraš. Kod mene u Audija, zumirani dio dolazi na malom centralnom displeju tj. na instrument ploči iza volana, a ovaj veći prikaz desno na displeju od multimedije, tako da obično pratim samo ovaj manji, jer je puno praktičniji i precizniji. Na ovom drugom rijetko kad da i imam prikazane mape, isključim ih.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2566 Re: Citroen All About

Post by konektovan »

condy wrote:
Me_again wrote:
Ova navigacija i njen displej, je ljepo urađen kod Citroena, pregledan je i većih dimenzija je. Multimedija uz njega dođe, usb, cd, bluetooth, podloga je tamnija kod medije, i nije to loša opcija imati. Pogotovo jer update usb originalni buzašto nađeš na internetu.

Nemam puno iskustva sa ovim mobilnim navigacijama. Meni je najbolje što kod fabričkih ima automatsko zumiranje mape uz glasnovnu pomoć, automatsko uvećanje mape, kod raskrsnica, ili ulica u gradu, pogotovo kad se bliži skretanje. Ne znam da li to može kod mobitela. Jako korisno na onim velikim račvanjima, kad ti kaže skreni desno, pa momentalno ljevo, pa pravo pa opet polukružno desno :D ...imao sam takvih situacija, ili ti kaže skreni u desnu traku a ima četri trake od toga jednu punu između dvije odnosno dvije desne trake :D

Inače kad je u pitanju navigacija, taj centralni displej sam po sebi nije neka sreća. Kod Citroena on se zumira na raskrsnici u jednom dijelu, ali to nije najpraktičnije rješenje jer ti traži malo više vremena da ga ukapiraš. Kod mene u Audija, zumirani dio dolazi na malom centralnom displeju tj. na instrument ploči iza volana, a ovaj veći prikaz desno na displeju od multimedije, tako da obično pratim samo ovaj manji, jer je puno praktičniji i precizniji. Na ovom drugom rijetko kad da i imam prikazane mape, isključim ih.

De ti to testiranje ponovi, ned'o Bog da radis k'o kakav novinar, zgadio bi mi citroena. :D
condy

#2567 Re: Citroen All About

Post by condy »

Propale bi te novine :mrgreen:
Me_again

#2568 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

condy wrote:
Me_again wrote:

Pa probaj npr Here navigaciju, skini sa Google Play. Imaš sve moguče mape svijeta, dakle ne samo Evrope (koliko to god bezveze sada zvučalo ali ipak je važno), potpuno besplatne i potpuno up-to-date. Nema tu nikakve potrage za USB-ovima i sličnim njasra update-ima.
Naravno da sama zumira, ima i glasova raznih, ipak je ovo 2017-ta godina :-D I da, radi offline, naravno :-D
I ima 3D prikaze bitnijih objekata. Šta češ više ?
A u BiH je Google Maps takoder super, radi online pa imaš upozorenja i nova rutiranja u slučaju zastoja u saobračaju.

Kakvih sam se govana od fabričkih navigacija u autima nagledao, bože sačuvaj. Pa onda muka nači update, pa ovo pa ono ....
Hvala, 5.7 inch display na mobitelu i piči. Dođeš u strani grad i treba ti navigacija kao pješaku ili biciklisti, nemožeš naravno onu iz auta ponijet :zzzz:
Nasa Stvar

#2569 Re: Citroen All About

Post by Nasa Stvar »

LP,imam problem sa torzijom,citroen xsara,mkII,2001.god., 2.0 hdi,
tockovi mi sa zada izgledaju ovako "/ I" i kada iza mene neko sjedi skoro na svaku uvalu na cesti se cuje skripanje gume od unutrasnjost blatobrana,takodjer se cesto cuje lupkanje kao da dolazi iz gepeka sto sve govori da je u pitanju torzija/zadnji most.

Eh ja sam se ovih dana dosta raspitivao i po internetu i medju rajom i svi preporucuju mladju (to je valjda onaj 206 servis) kada mi ga je nazvao ovaj "moj majstor" kaze mladjo 550 KM i godina garancije,a nasao sam na piku ovog nekog mulica sa Ilidze,nazvao ga pitao kaze covjek komplet sve s rukama 350 KM. Dakle idu novi djelovi i sve sa garancijom godinu dana.

https://www.olx.ba/artikal/8855958/torz ... -sarajevo/

Pisem ovo da pitam da li je neko to vec radio kod jednog ili kod drugog i kakva su iskustva,a realno razlika u cijeni nije mala za ovih 200 KM moze se svasta nesta jos uradit.
citroen xm

#2570 Re: Citroen All About

Post by citroen xm »

Na žalost nemaju više Francuzi ni dio nekadašnje udobnosti, ali još uvijek su osjetno udobniji od direktne konkurencije.

Što se tiče biznis paketa, nije on uopšte jak. Ispod srednjeg. Kod tog paketa je sav fazon u tome što je nuđen firmama i što se na najosnovniji paket dodaju neke stavke opreme bitne radnicima firme. Sve ostalo manje bitno je ostatak od osnovnog paketa.
Maystor

#2571 Re: Citroen All About

Post by Maystor »

Recimo da se slažem sa napisanim (najvećim dijelom). Zaboravio si reći da je mjenjač šlampav i da zapinje, kao i to da ovjes klokoće prilikom rada.
I slažem se da za današnje standarde, C4 nije ništa posebno u compact klasi. Zastarjela platforma, a high-tech stvari poput adaptivnog tempomata ne možeš dobiti ni za sva blaga ovog svijeta.
Međutim, za 28 hiljada mogao se (ne pratim, vjerujem da može još uvijek) kupiti model 1.6 hdi sa 115 KS i mjenjačem sa 6 brzina, sa paketom opreme koji uključuje automatsku klimu, parking senzore, zatamnjena stakla, elektropreklopive retrovizore, itd.
Za te pare ne možeš dobiti ni jednako opremljen polo, a ekvivalentni golf je bar 10 hiljada skuplji. Zato tvrdim da je C4 best buy u BiH u svojoj klasi.
Ja sam krupnije građe i odgovara mi visina koju C4 ima (149 cm), dok me recimo BMW serije 3 polomi čak i na relaciji do Mostara.
Automobili su prijevozna sredstva, a ne aparati za liječenje kompleksa.
Me_again

#2572 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

Maystor wrote:
Recimo da se slažem sa napisanim (najvećim dijelom). Zaboravio si reći da je mjenjač šlampav i da zapinje, kao i to da ovjes klokoće prilikom rada.
I slažem se da za današnje standarde, C4 nije ništa posebno u compact klasi. Zastarjela platforma, a high-tech stvari poput adaptivnog tempomata ne možeš dobiti ni za sva blaga ovog svijeta.
Međutim, za 28 hiljada mogao se (ne pratim, vjerujem da može još uvijek) kupiti model 1.6 hdi sa 115 KS i mjenjačem sa 6 brzina, sa paketom opreme koji uključuje automatsku klimu, parking senzore, zatamnjena stakla, elektropreklopive retrovizore, itd.
Za te pare ne možeš dobiti ni jednako opremljen polo, a ekvivalentni golf je bar 10 hiljada skuplji. Zato tvrdim da je C4 best buy u BiH u svojoj klasi.
Ja sam krupnije građe i odgovara mi visina koju C4 ima (149 cm), dok me recimo BMW serije 3 polomi čak i na relaciji do Mostara.
Svaka čast, rijedak glas razuma :thumbup:
Samo, sa ovom tvojom posljednjom rečenicom mnogi se nesvjesno ne bi složili :(
corsa

#2573 Re: Citroen All About

Post by corsa »

Me_again wrote:
Maystor wrote:
Nisu aparati za lijecenje kompleksa, ali za veliku vecinu na ovom podforumu, ukljucujuci i mene, nisu ni samo prevozna sredstva. :wink:
Me_again

#2574 Re: Citroen All About

Post by Me_again »

corsa wrote:
Me_again wrote:
Maystor wrote:
Nisu aparati za lijecenje kompleksa, ali za veliku vecinu na ovom podforumu, ukljucujuci i mene, nisu ni samo prevozna sredstva. :wink:
:thumbup:
madner

#2575 Re: Citroen All About

Post by madner »

Isto tako treba biti realan. Ko bi kupio C5 naspram C ili E klase da pare nisu bitne?
Post Reply