Mene nisu dojmila sjedišta kod C4. Da li je drugačije kod C4 Cactus, ne znam.
Kod C4, sjedišta kao da su dimenzionirana za " patuljke " ljude
Odnosno ljude do visine od 1,70 m...kratka sjedišta naprijed. Ko god ima duže noge ili je čak nekog normalnog rasta, imaće problem, odnosno ko god nije patuljast ima da ga *ebu. Bio na jednoj turi od 250 km, i osjetiš nelagodu u nogoma, kako noge trnu i to baš u položaju u kojem jednostavno fali sjedišta. Pored toga, onu potporu za donji dio leđa su napravili bezveze, nju predimienzionirali pokriva pola leđa, i to kod ljudi koji nisu patuljci, i još te više gura naprijed, i pretvrda je. I da su duža sjedišta, ta potpora bi pravila problem. Kod Pežoa 308, nije tako iako nisam sa njim išao na dulje ture. Znam sigurno da kod 307-ce nije, pa nije ni kod 308-ce.
Inače C4 je unutra plastikaner čisti, koji nije na nivou Pežoa 307. Pretpostavljam da je i to jedna od ovdje već dosta nabrojanih " sitnica " na koju se obaziru samo oni koji ne voze auta. Naslon za ruku plastični, tvrd kao kamen. Jako uzak, uz to. Baš odmara ruku

. Na vratima plastična imitacija štofa mekanog dijela, kod potpore za ruku, kad kucneš ono odzvanja plastika, a kad staviš ruku kao da si je stavio na letvu neku. Naprijed plastika, koja na jednom dijelu kokpita, uopošte nije ni obrađena, crna nako ko iz unutrašnjih dijelova pretinca i sl. Za stakla sam već pisao kao kod pvc prozora bez termo zaštite. ustvari, stavili su je fabrički samo za zadnje staklo, još u neku tamnu izvedbu, tako da je kroz zadnje staklo totalno slabo vidljivo
Izolacija mu je takva da imaš osjećaj da zuje ležajevi. Doduše muzika rješi taj problem.
Sve u svemu auto je ništa posebno. Amortizacija na nivou Golfa 5, a auto iz 2015 godine, ako ne i gora. Što se tiče ležanja na cesti sigurno lošija, a kad je udobnost tu negdje malo mekša od Golfa.
Pozitivna strana je motor 1.6 hdi od 84kw, jako je dobar na prvi mah, uglađen i može povuć, ide super i ostavlja dojam sigurnosti na cesti. Malo baš troši i nije previše bučan. Digitalni displej je ljepo urađen, ubjedljivo najljepši dio auta, al koji nema pokazivač temperature rashladne tečnosti niti ima mogućnost da se provjeri bez dijagnostike, što je jako loše rješeno, a multimedija, ona je urađena dobro i nemam na nju zamjerki, radi svoj posao.