TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- mobsterc
#2551 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I kakve to veze ima sa dse?
- zomri
#2552 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pa u biti je ista stvar. oboje je manifestacija slabe uniformnosti ekrana.mobsterc wrote:I kakve to veze ima sa dse?
- mobsterc
#2553 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod oleda se na manifestuje na isti nacin
Nejse, poenta jeste da nema tva bez problema, ne zelim da ispada da tvrdim drukcije,.. to je bas ono sto pricam, ovdje je jedno vrijeme bila prica kupi samsung i to je to, nemas brige.
Evo kao ovaj sad sa lg...
Ali opet kazem, jebes ti to ako ces traziti musice po televizoru, onda i ne treba, odnosno nemas dovoljno dobar sadrzaj da pratis na njemu...
Nejse, poenta jeste da nema tva bez problema, ne zelim da ispada da tvrdim drukcije,.. to je bas ono sto pricam, ovdje je jedno vrijeme bila prica kupi samsung i to je to, nemas brige.
Evo kao ovaj sad sa lg...
Ali opet kazem, jebes ti to ako ces traziti musice po televizoru, onda i ne treba, odnosno nemas dovoljno dobar sadrzaj da pratis na njemu...
-
walk_M-A-N
#2554 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kupi Samsung, da te svi čuju.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/47 ... roida.html
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/47 ... roida.html
- mobsterc
#2555 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hhahhah dobar 
Najtuznije je sto ima istine u ovome
Najtuznije je sto ima istine u ovome
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2556 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja to na svom Philipsu nikad nisam primjetio.Lukavi Plan wrote:Svi Tv imaju problem sa dirty screen efect ili prljavom slikom, najgori su filps tv, taj problem je na LG Tv skoro nevidljiv sem kada gledaš neku tekmu, izražen je na SD kanalima a manje na HD.nemezis wrote:Možete li mi pojasniti o cemu pricate? Je li hocete da kazete da se ove mrlje koje se vide na snimku, kako vidim nije jedna, se vide i u stvarnosti? Na kojim se to tekevizorima vidi a na kojima ne? Ja to ne bih mogao gledati ako se vidi ovako kao na ovom snimku.
- mobsterc
#2557 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma zavisi od panela sve...i to je lutrija jbg.
Vise se fura na stednju energije, tanji paneli, a neke stvari su vise napredovale od drugih tako da ima nesrazmjer oko toga...i dobijemo da je danas dse izrazeniji nego prije.
Ali opet je najmanje izrazen na visim serijama kada odreda posao kako treba
ali moras masno da platis.
Ako ne vidis ne trazi sebi belaja, uzivaj.
Vise se fura na stednju energije, tanji paneli, a neke stvari su vise napredovale od drugih tako da ima nesrazmjer oko toga...i dobijemo da je danas dse izrazeniji nego prije.
Ali opet je najmanje izrazen na visim serijama kada odreda posao kako treba
Ako ne vidis ne trazi sebi belaja, uzivaj.
-
brazzo19
#2558 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A sto ne bi stalno ambilight koristio ?Pitar sa Kariba wrote:Ja to na svom Philipsu nikad nisam primjetio.Lukavi Plan wrote:Svi Tv imaju problem sa dirty screen efect ili prljavom slikom, najgori su filps tv, taj problem je na LG Tv skoro nevidljiv sem kada gledaš neku tekmu, izražen je na SD kanalima a manje na HD.nemezis wrote:Možete li mi pojasniti o cemu pricate? Je li hocete da kazete da se ove mrlje koje se vide na snimku, kako vidim nije jedna, se vide i u stvarnosti? Na kojim se to tekevizorima vidi a na kojima ne? Ja to ne bih mogao gledati ako se vidi ovako kao na ovom snimku.Mozda sad pocnem kad ste napisali. Javim ako skontam. Ambilight je dobra fora. Samo eto nije to nesto sto je stalno korisno. Nesto kao 3D, ono super da TV ima i tu opciju ali nećeš ga svakodnevno koristiti.
-
nedims
#2559 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Malo sam zbunjen pricom o ambilight fori...
"Ambilight tehnologija pozadinskog osvjetljenja" je puni naziv "fore" koju je uveo Filips. Novina ko novina...da li je korisna ili nije to znaju korisnici filipsovih televizora...s tim da se mora znati da je ta "fora" uvedena 2013 godine i do danas se je stalno poboljsavala. U stvari sta je to:
To je tehnologiji u kojoj su duž pozadine televizora postavljene led diode ... Skuplji TV ima Ambilight diode s tri strane televizora a jeftiniji sa dvije strane...i nema tu koristis li ih ili ne koristis. To je ugradjena tehnologija koja se stalno koristi i kojom je Filips pokusao da napravi odmak od drugih proizvodjaca i ima slagvort za marketinske aktivnosti. Da li je u tome uspio...neka kazu strucnjaci a narocito korisnici tih televizora.
Meni to nije bio razlog da razmisljam o filipsovim televizorima jer sam (kao malo jaci laik) smatrao da su, za mene. Sony-ovi televizori bolje rjesenje i nisam se pokajao ...
"Ambilight tehnologija pozadinskog osvjetljenja" je puni naziv "fore" koju je uveo Filips. Novina ko novina...da li je korisna ili nije to znaju korisnici filipsovih televizora...s tim da se mora znati da je ta "fora" uvedena 2013 godine i do danas se je stalno poboljsavala. U stvari sta je to:
To je tehnologiji u kojoj su duž pozadine televizora postavljene led diode ... Skuplji TV ima Ambilight diode s tri strane televizora a jeftiniji sa dvije strane...i nema tu koristis li ih ili ne koristis. To je ugradjena tehnologija koja se stalno koristi i kojom je Filips pokusao da napravi odmak od drugih proizvodjaca i ima slagvort za marketinske aktivnosti. Da li je u tome uspio...neka kazu strucnjaci a narocito korisnici tih televizora.
Meni to nije bio razlog da razmisljam o filipsovim televizorima jer sam (kao malo jaci laik) smatrao da su, za mene. Sony-ovi televizori bolje rjesenje i nisam se pokajao ...
- zomri
#2560 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ta "fora" je smišljena da prosječnom korisniku smanji vidljivost mana slike njihovih televizora. Radi to veoma dobro, da se razumijemo, ali opet ne daje pravi ugođaj u potpunom mraku poput recimo plazme ili oleda.
- Pitar sa Kariba
#2561 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma pričate bezveze, jbt svako brani svoje spram mrtve glave. U suštini kol'ko para, toliko muzike. Slika kod mene na Philipsu 55" perfektna ofc na HD kanalima. Nema Sonija da mu može prići. Pisao sam vec softver Sony bravie je smeće (ne android), a gledao/probao sam dvije bravije. Smiješno da se svake dvije sekunde na YT prikazuje ona strelica kao učitava video. Pisao sam dok izađeš iz menija pomisliš da su se baterije na daljinskom istrošile pa ne šalje komandu. Doduše slika na je dobra nema šta, ali su obje bile 42". Što se ambilighta tiče, dobra fora za gledati filmove u mraku (može se nadograditi sa hub-om i njihovim sijalicama pa svu rasvjetu povezati.) Ali nema smisla gledati dnevnik ili utakmicu gdje preovladava jedna boja konstatno. I da uključuje/isključuje se daljinskim kao i štima tonalitet i jačina boja koje se prikazuju.
-
brazzo19
#2562 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pitar sa Kariba wrote:Ma pričate bezveze, jbt svako brani svoje spram mrtve glave. U suštini kol'ko para, toliko muzike. Slika kod mene na Philipsu 55" perfektna ofc na HD kanalima. Nema Sonija da mu može prići. Pisao sam vec softver Sony bravie je smeće (ne android), a gledao/probao sam dvije bravije. Smiješno da se svake dvije sekunde na YT prikazuje ona strelica kao učitava video. Pisao sam dok izađeš iz menija pomisliš da su se baterije na daljinskom istrošile pa ne šalje komandu. Doduše slika na je dobra nema šta, ali su obje bile 42". Što se ambilighta tiče, dobra fora za gledati filmove u mraku (može se nadograditi sa hub-om i njihovim sijalicama pa svu rasvjetu povezati.) Ali nema smisla gledati dnevnik ili utakmicu gdje preovladava jedna boja konstatno. I da uključuje/isključuje se daljinskim kao i štima tonalitet i jačina boja koje se prikazuju.
Koji model Philipsa imas drug ?
- Pitar sa Kariba
#2563 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
55PFK7179/12, evo jos malo i treca godina bez i jednog problema hB. Nema ni ovaj DSE.brazzo19 wrote:Koji model Philipsa imas drug ?
-
brazzo19
#2564 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nemas ovih linija i ovaj efekat prljavog ekrana sto se raja zale ?Pitar sa Kariba wrote:55PFK7179/12, evo jos malo i treca godina bez i jednog problema hB. Nema ni ovaj DSE.brazzo19 wrote:Koji model Philipsa imas drug ?
- Pitar sa Kariba
#2565 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znam ima li, nego ja još nisam primjetio. Možda/vjerovatno i ima ali nije to neka smetnja. Neprimjetno je, osim ako si baš frik jbg.
-
brazzo19
#2566 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma to sam i kontao ne bi prodavali ljudi nove televizije na po kojima idu linije ili crne mrljePitar sa Kariba wrote:Ne znam ima li, nego ja još nisam primjetio. Možda/vjerovatno i ima ali nije to neka smetnja. Neprimjetno je, osim ako si baš frik jbg.
- semirsar
#2567 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ama, kupi sebi sto ti srcu i okama milo, uvijek na kraju krajeva mo's hanumicu okrivit ako stogod ne bidne valjalobrazzo19 wrote:Ma to sam i kontao ne bi prodavali ljudi nove televizije na po kojima idu linije ili crne mrljePitar sa Kariba wrote:Ne znam ima li, nego ja još nisam primjetio. Možda/vjerovatno i ima ali nije to neka smetnja. Neprimjetno je, osim ako si baš frik jbg.
Ja sam imao samsung, pa sad u zadnjih par puta sony, i svaki je radio ko urica, tako ce i tebe tvoj fico ako ga pazaris, dobro, nadam se, posluzit'...
- MTV
#2568 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma brate imate opciju nastimavanja ostrine, kontrasta, boja itd. Na mom aparatu Samsung UE 48KU6472 kad sam ga kupio i ukljucio slika isto sranje jer nista nije nastimano podesio parametre po svom ukusu i svaki kanal mi je 4K. Natezete se ciji je veci... Pametan ce skontat ovaj post.
Jedino ako bas tvoj uredjaj ima neki feler al za to postoji garancija pa nekupuje se TV u univerzalnom ha ya
Jedino ako bas tvoj uredjaj ima neki feler al za to postoji garancija pa nekupuje se TV u univerzalnom ha ya
- zomri
#2569 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Varaš se. Pogledaj samo ova dva linkabrazzo19 wrote:Ma to sam i kontao ne bi prodavali ljudi nove televizije na po kojima idu linije ili crne mrljePitar sa Kariba wrote:Ne znam ima li, nego ja još nisam primjetio. Možda/vjerovatno i ima ali nije to neka smetnja. Neprimjetno je, osim ako si baš frik jbg.
http://www.rtings.com/tv/tests/picture- ... shlighting
http://www.rtings.com/tv/tests/picture- ... effect-dse
Obrati pažnju ko ima najlošije ocjene i koja je marka najčešće među njima. E Philips nije testiran, ali je još gori od ovog što je u dnu. Ovi što te odgovaraju od naših savjeta ili rade za Stanića i ostale, ili su neinformirani.
- mobsterc
#2570 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Cuj philips nije testiran ali neki lik na forumu kaze da je gori od toga na dnu...
Nije svejedno koji je model bilo kojeg proizvodjaca u pitanju po hiljdati put...
Hajde raspitaj se ciji je mva panel u philips 7601.
Mislim ne kontam ti pricu, kazes ljudima kupi sony, oni kupe w650 i eto prema linku koji si i sam postavio ima jedan od najgorih dse od svih testiranih.
Nije svejedno koji je model bilo kojeg proizvodjaca u pitanju po hiljdati put...
Hajde raspitaj se ciji je mva panel u philips 7601.
Mislim ne kontam ti pricu, kazes ljudima kupi sony, oni kupe w650 i eto prema linku koji si i sam postavio ima jedan od najgorih dse od svih testiranih.
- zomri
#2571 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kada sam ikome preporučio da kupi taj Sony? Preporučivao sam w7 i w8 seriju.
Hajde zajebi priču o philipsu koja je subjektivna (bio, vidio), ali ovdje dođe lik i hladno nagovara da kupi LG led model jer nema DSE, a vidimo prema linkovima da je to daleko od istine.
Hajde zajebi priču o philipsu koja je subjektivna (bio, vidio), ali ovdje dođe lik i hladno nagovara da kupi LG led model jer nema DSE, a vidimo prema linkovima da je to daleko od istine.
- mobsterc
#2572 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa ista stvar je i sa philipsom, gledaj 7 i 9 seriju i bices poprilicno zadovoljan.
Naravno, nije ni to pravilo, jer zavisi od modela gdje je upravo velika razlika u panelu izmedju 7601 i 7101.
Sva poenta mog pisanja je da ne mozes reci kupi lg, ili kupi samsung i ljudi kupe samo jer pise samsung.
A serije 4, 5 i slicne karine, komotno uzmes teslu i ustedis pare. Ali eto i samsung i lg imaju po par modela u seriji 7 koji su skupi a losi, zadnja sony 7 serija je prosjek, cak ni 8 nije pokupila neku slavu jer je ips inferioran u kontrastu.
Opet se dzaba pise jer malo ko daje 1500+ za 42" kada za te pare kupuje 'povoljnu' 50-55 seriju 6.
Naravno, nije ni to pravilo, jer zavisi od modela gdje je upravo velika razlika u panelu izmedju 7601 i 7101.
Sva poenta mog pisanja je da ne mozes reci kupi lg, ili kupi samsung i ljudi kupe samo jer pise samsung.
A serije 4, 5 i slicne karine, komotno uzmes teslu i ustedis pare. Ali eto i samsung i lg imaju po par modela u seriji 7 koji su skupi a losi, zadnja sony 7 serija je prosjek, cak ni 8 nije pokupila neku slavu jer je ips inferioran u kontrastu.
Opet se dzaba pise jer malo ko daje 1500+ za 42" kada za te pare kupuje 'povoljnu' 50-55 seriju 6.
- zomri
#2573 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To i jeste suština, za manje pare raji da je dobiti sve: i da je velik ekran i rezolucija a i da je dobra slika da nema prljavog i maglovitog ekrana, da je smart dobar, da ima i kodi i svašta nešto...Jednostavno izbor je sužen na nekoliko modela koji daju dobru vrijednost za te novce. Kad bi budžet bio oko 2000 to bi već bilo nešto, ali otkako sam aktivan na temi mislim da je tek jedan forumaš imao takav budžet.mobsterc wrote: Opet se dzaba pise jer malo ko daje 1500+ za 42" kada za te pare kupuje 'povoljnu' 50-55 seriju 6.
-
brazzo19
#2574 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa eto otprilike sa nekih 1100 km se moze uzet philips 43" PUS6501 serija koja ima sve to, mozda je za mrvicu slabija od ovih 7 i 8 serija al mislim da sa tim tv.om moze se zaokruzit sve, i da je android i da je prilicno velik tv 43" i da je smart wi fi kod i ostale zezancije i plus da baca 4k sliku to je po meni ok za te novce ....zomri wrote:To i jeste suština, za manje pare raji da je dobiti sve: i da je velik ekran i rezolucija a i da je dobra slika da nema prljavog i maglovitog ekrana, da je smart dobar, da ima i kodi i svašta nešto...Jednostavno izbor je sužen na nekoliko modela koji daju dobru vrijednost za te novce. Kad bi budžet bio oko 2000 to bi već bilo nešto, ali otkako sam aktivan na temi mislim da je tek jedan forumaš imao takav budžet.mobsterc wrote: Opet se dzaba pise jer malo ko daje 1500+ za 42" kada za te pare kupuje 'povoljnu' 50-55 seriju 6.
- mobsterc
#2575 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Tako nekako.. moze proci, ima 120hz panel sto je rijetkost za 6 serije, ips panel je inferioran u kontrastu, ali dobices ga ako uzems sony 7 i 8 4k.
Samsung 6 serija dobar kontrast ali prilicno izrazen dse, plus sto se kod samsunga nikad ne zna koji ces panel dobiti, ako dobijes samsung to je ok, ali za nase trziste prije ces dobiti neki drugi
Previse se ovdje razglaba oko sitnica a bukvalno ni sa 2000 budzetom ne mozes naci nesto bez greske, nazalost...
Nema savrseno nista, i ako cete traziti mane, naci cete ih, ja i dalje ponavljam da se treba fokusirati na sadrzaj, ili je bitno komsiji reci ovaj tv nema bolji, najamnji input lag, najmanji dse, najbolje boje u tom cjenovnom rangu?
(a ono tebe zapao bas bas los primjerak panela, bukvalno za zamjenu a ti i nemas pojma da je tako) 
Samsung 6 serija dobar kontrast ali prilicno izrazen dse, plus sto se kod samsunga nikad ne zna koji ces panel dobiti, ako dobijes samsung to je ok, ali za nase trziste prije ces dobiti neki drugi
Previse se ovdje razglaba oko sitnica a bukvalno ni sa 2000 budzetom ne mozes naci nesto bez greske, nazalost...
Nema savrseno nista, i ako cete traziti mane, naci cete ih, ja i dalje ponavljam da se treba fokusirati na sadrzaj, ili je bitno komsiji reci ovaj tv nema bolji, najamnji input lag, najmanji dse, najbolje boje u tom cjenovnom rangu?