Prevaranti na PIK-u
-
Schlauf2
#2551 Re: Prevaranti na PIK-u
Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja. 
- mrtva kokoš
#2552 Re: Prevaranti na PIK-u
ma nekakav bilde , sad pita za ipad jebo ga on, bloko sam ga da me ne smara svako malo..Schlauf2 wrote:Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja.
- djeco rucak je gotov
#2553 Re: Prevaranti na PIK-u
meni je par puta nudio ne znajuci da me vec pitao ili sta,lik il nije normalan ili je provokator.jednom sam pristao i poslje ni traga ni glasa od njega.Schlauf2 wrote:Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja.
- holowey
#2554 Re: Prevaranti na PIK-u
prodajem auto, slabo pali... kad ono tamo nema motora uopstek1988 wrote:...hmm...najlakše je tako...kupiti nešto što misliš da možeš popravit pa kad ti ne uspije onda pljuješ po prodavcu,on je kriv,on je sve povadio i pojeo....ccc
legenda, moram ovog k1988 pritefteit, da se slucajno ne prevarim za neku transakciju s njim...
- fortaleza
#2555 Re: Prevaranti na PIK-u
A ništa, ovom @k1988 preostaje samo da napravi novi profil.
Bilo bi dobro kad bi moderator uredio prvi post na temi i dodao sve nickove ovakvih "prodavača" koji bi služio kao orjentir.
Bilo bi dobro kad bi moderator uredio prvi post na temi i dodao sve nickove ovakvih "prodavača" koji bi služio kao orjentir.
- chockad
#2556 Re: Prevaranti na PIK-u
sa tim likom sam bio dogovorio kupovinu njegovog telefona. u prici sve je bilo ok, poslao je telefon kompanijom, ja placam prilikom preuzimanja... medjutim, proslo je 15 dana, od telefona ni traga, a na mom pik profilu osvanuo je negativan dojam sa komentarom kako sam neposten kupac, jer nisam ispotovao dogovor. ne bude mi mrsko, nazovem kompaniju za koju je rekao da poslao telefon preko nje, i pitam da li je u zadnjih 15 dana bilo posiljki na moje ime, a koje su eventualno vracene psiljaocu, i dispecer mi odgovori da nije bilo posiljki na moje ime. to jeste, stafa uopste nije ni poslao telefon.Schlauf2 wrote:Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja.
obracao sam se cak i administratorima pik-a, sa molbom da uklone taj dojam jer je jedini negativan, a oni su odgovorili kako su folo nemocni, jer ne mogu ulaziti u razloge zbog cega neko nekome daje negativan dojam.
nakon toga sam i prijavio zloupotrebu administraciji pik-a od strane spomenutog lika, ali vidim da nema fajde, jer lik i dalje operise na pik-u sa istim stosom.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#2557 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma neki bolesnik koji nema pametnijeg posla,treba mu ponuditi odlicnu cijenu,naci se licno pa ga malo izmagarisat.chockad wrote:sa tim likom sam bio dogovorio kupovinu njegovog telefona. u prici sve je bilo ok, poslao je telefon kompanijom, ja placam prilikom preuzimanja... medjutim, proslo je 15 dana, od telefona ni traga, a na mom pik profilu osvanuo je negativan dojam sa komentarom kako sam neposten kupac, jer nisam ispotovao dogovor. ne bude mi mrsko, nazovem kompaniju za koju je rekao da poslao telefon preko nje, i pitam da li je u zadnjih 15 dana bilo posiljki na moje ime, a koje su eventualno vracene psiljaocu, i dispecer mi odgovori da nije bilo posiljki na moje ime. to jeste, stafa uopste nije ni poslao telefon.Schlauf2 wrote:Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja.
obracao sam se cak i administratorima pik-a, sa molbom da uklone taj dojam jer je jedini negativan, a oni su odgovorili kako su folo nemocni, jer ne mogu ulaziti u razloge zbog cega neko nekome daje negativan dojam.
nakon toga sam i prijavio zloupotrebu administraciji pik-a od strane spomenutog lika, ali vidim da nema fajde, jer lik i dalje operise na pik-u sa istim stosom.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2558 Re: Prevaranti na PIK-u
Posalji dokaze dopisa brze poste u kojoj kazu da tebi nista nije dolazilo od navedenog lika, a ako on tvrdi drugacije biti ce banovan 100% provjeereno.chockad wrote:sa tim likom sam bio dogovorio kupovinu njegovog telefona. u prici sve je bilo ok, poslao je telefon kompanijom, ja placam prilikom preuzimanja... medjutim, proslo je 15 dana, od telefona ni traga, a na mom pik profilu osvanuo je negativan dojam sa komentarom kako sam neposten kupac, jer nisam ispotovao dogovor. ne bude mi mrsko, nazovem kompaniju za koju je rekao da poslao telefon preko nje, i pitam da li je u zadnjih 15 dana bilo posiljki na moje ime, a koje su eventualno vracene psiljaocu, i dispecer mi odgovori da nije bilo posiljki na moje ime. to jeste, stafa uopste nije ni poslao telefon.Schlauf2 wrote:Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja.
-
direstraits0078
#2559 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovaj nije bio zadovoljan kupcem...
-
bosh
#2560 Re: Prevaranti na PIK-u
Interesuje me da li je neko naručivao tablete preko ovog lika, jesu orginalni ili neke dobre kopije ?
http://www.pik.ba/profil/bhmobile/
-
Lopov-eliminator
#2561 Re: Prevaranti na PIK-u
Biće uskoro lista sa svim na ovoj temi spomenutim korisnicima u kontekstu prevare ili pokušaja iste...
-
Lopov-eliminator
#2562 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisam siguran ali meni se kako god pogledam cini da su ovo kopije.bosh wrote:Interesuje me da li je neko naručivao tablete preko ovog lika, jesu orginalni ili neke dobre kopije ?
Link od recenzije Galaxy Tab 2 http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-781.php
Link od oglasa u kojem on prodaje navodno Tab 2 http://www.pik.ba/artikal/9833403/samsung-galaxy-tab-2/
Ima razlika, primijetio sam sljedeće:
1. Ovaj njegov tablet ima fabrički vanilla Android 4.0. ili 4.1, koji god, a inače Samsung Galaxy Tab 2 ima Samsungov interfejs Touchwiz UX što se može vidjeti u recenziji.
2. Nigdje nema natpisa Samsung koji inače treba biti ispod ekrana
3. Sve na ekranu mu je nekako veće nego što bi trebalo da bude, što može značiti da je rezolucija niža nego što bi trebala biti po specifikacijama, a to je inače baš slučaj sa kopijama.
- xamp
#2563 Re: Prevaranti na PIK-u
U pravu si...Lopov-eliminator wrote:Nisam siguran ali meni se kako god pogledam cini da su ovo kopije.bosh wrote:Interesuje me da li je neko naručivao tablete preko ovog lika, jesu orginalni ili neke dobre kopije ?
Link od recenzije Galaxy Tab 2 http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ ... ew-781.php
Link od oglasa u kojem on prodaje navodno Tab 2 http://www.pik.ba/artikal/9833403/samsung-galaxy-tab-2/
1. Ovaj njegov tablet ima fabrički vanilla Android 4.0. ili 4.1, koji god, a inače Samsung Galaxy Tab 2 ima Samsungov interfejs Touchwiz UX što se može vidjeti u recenziji.
3. Sve na ekranu mu je nekako veće nego što bi trebalo da bude, što može značiti da je rezolucija niža nego što bi trebala biti po specifikacijama, a to je inače baš slučaj sa kopijama.
1. - ne razumijem se u verzije
2. Mora pisati i to povecim slovima naprijed Samsung - a ne pise nigdje
3. Rezolucija je fuj i siguran sam da je kopija
-
Lopov-eliminator
#2564 Re: Prevaranti na PIK-u
Nekako izgleda ko da ne ide na prevaru, nije rekao nigdje da je original, samo bi trebao staviti da su u pitanju klonovi / kopije.xamp wrote:U pravu si...Lopov-eliminator wrote:Nisam siguran ali meni se kako god pogledam cini da su ovo kopije.bosh wrote:Interesuje me da li je neko naručivao tablete preko ovog lika, jesu orginalni ili neke dobre kopije ?
1. - ne razumijem se u verzije
2. Mora pisati i to povecim slovima naprijed Samsung - a ne pise nigdje
3. Rezolucija je fuj i siguran sam da je kopija
-
Lopov-eliminator
#2565 Re: Prevaranti na PIK-u
Mozda se pravi nevjest, kad bi neko kupio i dobio kopiju pa reklamirao on bi mozda rekao da nigdje nije rekao da je original. Mislio sam na to da jedino za sta se ovaj moze prijaviti Piku jest to sto nije stavio da je kopija.KvaziExpert wrote:Malo se pravi nevjest. Na kutiji i uredjaju nigdje ne pise samsung, a on je napisao u nazivu artikla
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
-
direstraits0078
#2566 Re: Prevaranti na PIK-u
Eno ga promijenio opis: http://www.pik.ba/artikal/9761585/table ... je-kamere/
-
Lopov-eliminator
#2567 Re: Prevaranti na PIK-u
Mozda prati ovu temu ili mu se javio neko u porukama da mu kaze koju.direstraits0078 wrote:Eno ga promijenio opis: http://www.pik.ba/artikal/9761585/table ... je-kamere/
-
direstraits0078
#2568 Re: Prevaranti na PIK-u
Hajd makar nešto pozitivno. 
- Tiger 033
#2569 Re: Prevaranti na PIK-u
BH. GRAĐANI ŽRTVE PREVARE:
Preko interneta našli dobre aute po povoljnoj cijeni, a onda...
Aida Starčević, PR i brend menadžer portala pik.ba, naglašava da je slučajeva prevara putem interneta bilo mnogo, a kako ističe, tada policijske agencije od njih traže da im ustupe podatke o korisniku
Brojni lakovjerni bh. građani koji su kupovali auto putem interneta bili su žrtva prevaranata, a neki od njih su u pokušaju da pazare vozilo iz inostranstva prevareni su i za više hiljada eura.
Federalna uprava policije (FUP) je u prethodnom periodu zaprimila više takvih prijava, a najčešći primjeri su lažni oglasi za prodaju vozila, kao i prevare putem Facebooka.
“Što se tiče kupovine vozila, sve počinje tako što na web stranici koja se bavi prodajom izvršilac krivičnog djela objavljuje oglas o prodaji automobila primamljivih karakteristika i cijene, koja je niža od stvarne cijene četvorotočkaša na tržištu”, pojašnjavaju iz FUP-a.
Nakon što lakovjerni kupac i prevarant razmijene mejlove i ostale kontakte, nastavlja se onlajn komunikacija. Kradljivac, često iz inostranstva, uvjerava žrtvu u validnost oglasa, šaljući mu mejlove sa logotipom “ozbiljne” firme.
To kupcu ulije povjerenje, a prodavac mu na kraju i navede da, primjera radi, audi TT prodaje za 5.000 eura jer se seli u Veliku Britaniju, gdje se vozi lijevom stranom, pa mu treba i vozilo sa volanom na desnoj strani.
“Tokom komunikacije izvršilac krivičnog djela postepeno navodi žrtvu na uplatu dijela novca ili punog novčanog iznosa cijene automobila. Nakon dogovora žrtva uplaćuje novčani iznos. Po uplati, na žrtvin mejl pristiže potvrda o uplati, te podaci o kompaniji za transport, kojima je teško potvrditi vjerodostojnost”, kažu u FUP-u.
Tu, međutim, nastupa prava drama za kupca, pošto, u zavisnosti od slučaja do slučaja, prevarant uklanja svoje tragove na internetu, obavještavajući žrtvu da postoje problemi u transportu. Štaviše, kradljivac nerijetko uvjeri žrtvu i da uplati određene manje sume novca za troškove transporta, što u većem dijelu slučajeva kupci i urade, te ostanu i bez te sume.
I u MUP-u RS pozivaju građane da ne nasjedaju na ovakve prevare.
“Upoznati smo s time da su građani varani kupovinom putem interneta, zbog čega smo niz puta preventivno djelovali”, kažu u MUP-u RS.
Aida Starčević, PR i brend menadžer portala pik.ba, naglašava da je slučajeva prevara putem interneta bilo mnogo, a kako ističe, tada policijske agencije od njih traže da im ustupe podatke o korisniku.
“Građani treba pravilno da raspolažu svojim novcem, jer niko im ne daje garanciju da će im biti isporučeno vozilo. Ne kažem da se ne treba trgovati putem interneta, ali postoje sigurni načini”, rekla je Starčevićeva.
Oprez sa “Facebook lutrijom”
Iz FUP-a upozoravaju građane i na prevare putem Facebooka, gdje se izdvaja takozvana Facebook lutrija.
“Sve počinje kada žrtva dobije poruku posredstvom Facebooka da je dobitnik određene sume novca na ovoj društvenoj mreži, kao, na primjer, milioniti korisnik. Žrtvu potom uvjeravaju da za prijem novca mora da uplati, na primjer, 4.000 maraka. Po uplati sredstava počinioci uklanjaju tragove”, kažu iz policije.
Preko interneta našli dobre aute po povoljnoj cijeni, a onda...
Aida Starčević, PR i brend menadžer portala pik.ba, naglašava da je slučajeva prevara putem interneta bilo mnogo, a kako ističe, tada policijske agencije od njih traže da im ustupe podatke o korisniku
Brojni lakovjerni bh. građani koji su kupovali auto putem interneta bili su žrtva prevaranata, a neki od njih su u pokušaju da pazare vozilo iz inostranstva prevareni su i za više hiljada eura.
Federalna uprava policije (FUP) je u prethodnom periodu zaprimila više takvih prijava, a najčešći primjeri su lažni oglasi za prodaju vozila, kao i prevare putem Facebooka.
“Što se tiče kupovine vozila, sve počinje tako što na web stranici koja se bavi prodajom izvršilac krivičnog djela objavljuje oglas o prodaji automobila primamljivih karakteristika i cijene, koja je niža od stvarne cijene četvorotočkaša na tržištu”, pojašnjavaju iz FUP-a.
Nakon što lakovjerni kupac i prevarant razmijene mejlove i ostale kontakte, nastavlja se onlajn komunikacija. Kradljivac, često iz inostranstva, uvjerava žrtvu u validnost oglasa, šaljući mu mejlove sa logotipom “ozbiljne” firme.
To kupcu ulije povjerenje, a prodavac mu na kraju i navede da, primjera radi, audi TT prodaje za 5.000 eura jer se seli u Veliku Britaniju, gdje se vozi lijevom stranom, pa mu treba i vozilo sa volanom na desnoj strani.
“Tokom komunikacije izvršilac krivičnog djela postepeno navodi žrtvu na uplatu dijela novca ili punog novčanog iznosa cijene automobila. Nakon dogovora žrtva uplaćuje novčani iznos. Po uplati, na žrtvin mejl pristiže potvrda o uplati, te podaci o kompaniji za transport, kojima je teško potvrditi vjerodostojnost”, kažu u FUP-u.
Tu, međutim, nastupa prava drama za kupca, pošto, u zavisnosti od slučaja do slučaja, prevarant uklanja svoje tragove na internetu, obavještavajući žrtvu da postoje problemi u transportu. Štaviše, kradljivac nerijetko uvjeri žrtvu i da uplati određene manje sume novca za troškove transporta, što u većem dijelu slučajeva kupci i urade, te ostanu i bez te sume.
I u MUP-u RS pozivaju građane da ne nasjedaju na ovakve prevare.
“Upoznati smo s time da su građani varani kupovinom putem interneta, zbog čega smo niz puta preventivno djelovali”, kažu u MUP-u RS.
Aida Starčević, PR i brend menadžer portala pik.ba, naglašava da je slučajeva prevara putem interneta bilo mnogo, a kako ističe, tada policijske agencije od njih traže da im ustupe podatke o korisniku.
“Građani treba pravilno da raspolažu svojim novcem, jer niko im ne daje garanciju da će im biti isporučeno vozilo. Ne kažem da se ne treba trgovati putem interneta, ali postoje sigurni načini”, rekla je Starčevićeva.
Oprez sa “Facebook lutrijom”
Iz FUP-a upozoravaju građane i na prevare putem Facebooka, gdje se izdvaja takozvana Facebook lutrija.
“Sve počinje kada žrtva dobije poruku posredstvom Facebooka da je dobitnik određene sume novca na ovoj društvenoj mreži, kao, na primjer, milioniti korisnik. Žrtvu potom uvjeravaju da za prijem novca mora da uplati, na primjer, 4.000 maraka. Po uplati sredstava počinioci uklanjaju tragove”, kažu iz policije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2570 Re: Prevaranti na PIK-u
jadni mi s policijom našom 
-
preludezalude
#2571 Re: Prevaranti na PIK-u
Jadni smo mi sami koje je lako prevariti. Ko je vidio da mozes dobiti na lutriji a nisi ni uplatio igru. Gdje to ima!!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2572 Re: Prevaranti na PIK-u
htio sam reć da kasne 10 godina 
možeš dobiti nagradu u radnji a da je nisi igrao
isto kao i na internetu
samo što je 99% toga sranje ili prevara po nekom osnovu
možeš dobiti nagradu u radnji a da je nisi igrao
isto kao i na internetu
samo što je 99% toga sranje ili prevara po nekom osnovu
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2573 Re: Prevaranti na PIK-u
Sve razumijem, ali da neko nasjedne da mora uplatiti pare da bi dobio pare koje je osvojio na nagradnoj igri, e to ne mogu da shvatim, nek samo odbije od osvojenih para i gotovo
hahahahaha
- zagorkara
#2574 Re: Prevaranti na PIK-u
i meni je nudio xperiu, jedanput za sat, drugi put za štampač, a treći put za moju potražnju za monitorSchlauf2 wrote:Molim vas, nije prevarant, nego interesuje me kome se sve javio lik na piku Stafa mu je nick http://www.pik.ba/profil/Stafa , koji god oglas pogledam skoro uvijek u javnim pitanjima bude i njegovo ''može li zamjena za Xperiu 10 mini pro...''. Pitam jer je stvarno uporan i šalje redom poruke ni ne gleda oglase, nerijetko šalje ponude za zamjenu i na oglase koji su Potražnja.
-
bosh
#2575 Re: Prevaranti na PIK-u
Hvala puno druze !Lopov-eliminator wrote:Nisam siguran ali meni se kako god pogledam cini da su ovo kopije.bosh wrote:Interesuje me da li je neko naručivao tablete preko ovog lika, jesu orginalni ili neke dobre kopije ?