SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#2551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Romeo 80 »

O'zone wrote:
drugi_profil wrote:Dajte ljudi kad god koga napadne ker, prijavite policiji, uradite ljekarski pregled i tuzite opstinu. Ima advokata sto jedva cekaju jer znaju da ne mogu izgubiti. Uzmite par milja maraka odstete a opstina nek vidi sta ce sa npr. 1000 tuzbi u godini, jer sigurno ima toliko i napada.
Ovaj savjet treba isprintati i podjeliti svim biciklistima a onda i ostalim građanima KS i pod obaveno da svi napadnuti prate proceduru: prijava policiji-ljekarski pregled, nalazi i fotodokumentacija-advokat-tužba.
Potpuno se slažem! Čini mi se da je to jedini ispravan način natjerati ove naše izrode od političara da nešto konkretno preduzmu. A biciklisti su posebno ugrožena kategorija kad su psi lutalice u pitanju. Mene su jutros napali odmah ispred moje zgrade, maltene čim sam sjeo na bic stvoriše se trojica džukela i trk za mnom. Sreća pa sam bio pribran i odmah sam se zaustavio, a onda sam ja njih zaganjao. :mrgreen:

Šalu na stranu, ali mogu ove situacije biti pravo guste, pogotovo kad su hebeni čopori u pitanju! :roll:
cappy_tempo

#2552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cappy_tempo »

O'zone wrote:
cappy_tempo wrote:de ba ljudi kakav crni sud. ja dok prijavim pa dok dodjem na red pa zaboravit cu sta je tacno i bilo.
Ne znam za tebe ja bih ih vala tužio pa makar išlo do kraja mog života.
mene komsija kad je napao i udario poziv da dodjem na sud mi dosao tek za 2-3 godine. sudija mrtav hladan trazi od mene da ja fino u detalje ispricam sta se desilo taj dan :? . zato kazem kakav crni sud. posto mi je preko glave pujda i jos kad dodam da sam zbog pujde dobio diskus herniju zbog koje sam 3 mjeseca morao lezati pa se sreca "povuklo" onda sam spreman da krv padne,a prvi koji mi pridje sa recenicom "nemoj cuku,ti si vaki,naki" da onda i njega ili nju isto zadavim.

sram me bilo,mrzim jadne pujde koji se samo igraju
O'zone
Globalni moderator

#2553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

cappy_tempo wrote: mene komsija kad je napao i udario poziv da dodjem na sud mi dosao tek za 2-3 godine. sudija mrtav hladan trazi od mene da ja fino u detalje ispricam sta se desilo taj dan :? . zato kazem kakav crni sud. posto mi je preko glave pujda i jos kad dodam da sam zbog pujde dobio diskus herniju zbog koje sam 3 mjeseca morao lezati pa se sreca "povuklo" onda sam spreman da krv padne,a prvi koji mi pridje sa recenicom "nemoj cuku,ti si vaki,naki" da onda i njega ili nju isto zadavim.

Žena što je u Zenici dobila tužbu čekala je godinu dana
Ljekari utvrdili i da Zeničanka već mjesecima nakon napada ne smije sama izaći iz stana
Općinski sud u Zenici: Paši Jaganjac nakon ugriza psa lutalice odšteta od 4.200 KM

Općina Zenica propustila je, prema važećem zakonu, prikupljati pse lutalice u azil i spriječiti mogućnost da napadnu njene građane te se obavezuje da plati na ime pretrpljenog straha Zeničanki Paši Jaganjac 4.200 KM, sažetak je presude koju je po tužbi oštećene donio sudija Općinskog suda u Zenici Adnan Baručija.

Iz više izvora potvrđeno nam je da je ovo prva sudska presuda kojom je vlast kažnjena zbog nerada u oblasti reguliranja kretanja i ponašanja pasa lutalica u državi.

Općinu je sudija Baručija presudom obavezao da plati i sudske troškove (1.134,52 KM) te kamate koje teku sve do pravosnažnosti presude. U ime Općine, pravobranilac je ekspresno uputio žalbu Kantonalnom sudu Zenica.

Napad na Pašu Jaganjac dogodio se 27. aprila prošle godine u Zenici. Pas je, prema žrtvi, imao "žutu markicu na uhu", što znači da je prethodno steriliziran i vakcinisan u okviru akcije koju provode udruženje "Šapa" i Općina Zenica.

Veliki strah

Sud je angažirao više ljekara specijalista pa je, osim fizičkih povreda, utvrđeno da Zeničanka Jaganjac već mjesecima nakon napada ne smije sama izaći iz stana te da ima veliki strah, čak i kada ima pratnju.

Više od 600 ugriza

Očekuje se da će, nakon žalbe Pravobranilaštva, Kantonalni sud Zenica u narednim sedmicama, a prije godišnjih odmora, donijeti konačnu i pravosnažnu presudu.

Prema podacima novoformiranog udruženja "Stop ugrizu", koje pokušava u Zenici zaštititi ljude od pasa, zabilježeno je više od 600 ugriza, ali znatan dio nije medicinski zadokumentiran u Zavodu za javno zdravstvo, nakon pružanja pomoći u ambulanti.
U sarajevu bi se sigurno čekalo više zbog više predmeta koji dolaze na sud ali bi se u slučaju da većina žrtava pasa lutalica podnese tužbu vrlo brzo počelo riješavati taj problem na ulici.
drugi_profil

#2554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Šta ba imaš pričati:
"išo ja, izleti ker i ugrize me..."

A ker nek dokaze da tako nije bilo, ili u ovom slucaju Opstina.....
Creasy

#2555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:
O'zone wrote:
cappy_tempo wrote:de ba ljudi kakav crni sud. ja dok prijavim pa dok dodjem na red pa zaboravit cu sta je tacno i bilo.
Ne znam za tebe ja bih ih vala tužio pa makar išlo do kraja mog života.
mene komsija kad je napao i udario poziv da dodjem na sud mi dosao tek za 2-3 godine. sudija mrtav hladan trazi od mene da ja fino u detalje ispricam sta se desilo taj dan :? . zato kazem kakav crni sud. posto mi je preko glave pujda i jos kad dodam da sam zbog pujde dobio diskus herniju zbog koje sam 3 mjeseca morao lezati pa se sreca "povuklo" onda sam spreman da krv padne,a prvi koji mi pridje sa recenicom "nemoj cuku,ti si vaki,naki" da onda i njega ili nju isto zadavim.

Komsija te razbio?

I ti si mi u HZ... :D
photomag

#2556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by photomag »

danas izmedju 15 i 16, nekih 500 metara od interexa prema aerodromu, vozile neke zastitarske firme (ne znam koja je ali nije sekuritas) preprijecilo put nekom audiju ividim skupilo se 10 ljudi. vode nekog momka za ruku iza nekih kuca, valjda da ga mlate sta li, njih 5-6 tipova. momak u crnoj jakni, mislimda je bio koznjak, sav izgubljen. audi stoji i sva 4 upaljena. neko pored auta zastitarske firme zove policiju.

steta sto nisam snimio.

zna li ko vise detalja?
cappy_tempo1

#2557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by cappy_tempo1 »

Creasy wrote:
Komsija te razbio?

de ba mojne me ofirati :mrgreen: , tad sam ba bio mali ali sve to dodje na svoje. taj isti komsija kad me sretne pogotovo u granapu ne zna na koju bi stranu prije,a matere mi ni A mu ne kazem :mrgreen:
BadBoy

#2558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BadBoy »

drugi_profil wrote:Šta ba imaš pričati:
"išo ja, izleti ker i ugrize me..."

A ker nek dokaze da tako nije bilo, ili u ovom slucaju Opstina.....
Hahahha prejako :thumbup:
Creasy

#2559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Creasy »

cappy_tempo1 wrote:
Creasy wrote:
Komsija te razbio?

de ba mojne me ofirati :mrgreen: , tad sam ba bio mali ali sve to dodje na svoje. taj isti komsija kad me sretne pogotovo u granapu ne zna na koju bi stranu prije,a matere mi ni A mu ne kazem :mrgreen:

Pa boji se da te opet ne namlati... :D
crnoplavo

#2560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by crnoplavo »

fatality wrote:najruzniji pas kojeg je ova priroda stvorila

http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... LwBEPwdMAo

ljudi se igraju ukrstaju itd
Qler

#2561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Qler »

Vala bull terijer i nije najruzniji, meni je ruzniji pekinezer... ali o ukusima se ne raspravlja...
tf2_spy

#2562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by tf2_spy »

Qler wrote:Vala bull terijer i nije najruzniji, meni je ruzniji pekinezer... ali o ukusima se ne raspravlja...
pored pudle ošišane kao metalac iz 80-ih, bull terrier je maneken, tita mi :D
jazzer

#2563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jazzer »

U posljednja tri dana čopori pasa izgrizli 14 sugrađana

Zbog visokih temperatura, psi lutalice postali su u posljednje vrijeme izrazito agresivni pa napadnu i do sedmero prolaznika dnevno. Samo u posljednja tri dana na sarajevskim ulicama nervozni čopori pasa izgrizli su čak 14 naših sugrađana.

Analiza koju je sa svojim timom uradila direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Sena Softić-Taljanović, pokazuje da se broj napada iz dana u dan povećava.

- Životinje su zbog vrućina veoma nervozne i sve im smeta. Naše ekipe su u petak i tokom vikenda imale pune ruke posle. Zbog takvih napada, imali smo 14 intervencija. To su alarmantni podaci i nadležni trebaju hitno nešto poduzeti s obzirom na to da nam dolaze još veće vrućine i situacija može postati još gora - kazala je Softić-Taljanović...
14 x cca 4000 KM...

I kad' bi svako tuzio, brzo bi Opstine nasle rijesenje ovog problema.
Hemera

#2564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

ja mislim da je 14 sugradjana izgrizlo pascad na ulici...dosta je vise terora nad cukama!
seoBIH

#2565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

:run:
Hemera

#2566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/psi ... -u-razvoju

Roditelji djece koja pohađaju J.U. "Mjedenica" već nekoliko sedmica se suočavaju s problemom kako da dovedu svoju djecu u školu a da pri tome zaobiđu grupu pasa lutalica koja se naselila u ruševnoj kući u ulici Mjedenica, odmah pored Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica".

-Djeca, naročito ona s autizmom, često burno reaguju na glasan lavež i bliski susret s psima koji u ruševinama životare te tako instiktivno agresivno brane svoju "teritoriju" - saopćeno je iz Udruženja EDUS.

Navodi se da je nadležna Veterinarska služba koju je kontaktirao direktor Zavoda Mjedenica Mirsad Asimović saopćila da se trebaju priložiti slike eventualnih povreda da bi služba mogla reagirati.

Udruženje EDUS, koje u Mjedenici ima program za djecu s poteškoćama u razvoju, također je kontaktiralo Veterinarsku službu, ali dosad ovaj problem nije riješen.

-U međuvremenu, roditelji djece za koju bi podrška trebala biti veća od uobičajene, osim što se svakodnevno muče s lošim pristupom i nedostatkom prostora za parkiranje, sada se izlažu i strahu za svoju i sigurnost svog djeteta. Nadamo se da će nadležni servisi u najskorije vrijeme iznaći humano rješenje za pse, ali i dati prioritet sigurnosti djece - navodi se u saopćenju.

i tako djeca koja imaju poteskoce uznemiravaju dusevni mir pascadije u sarajevu............
Tvrtko II Kotromanić

#2567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ma jok, djeca su kriva sto uznemiravaju cuke :-)
seoBIH

#2568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Inace, sta bi sa onim slucajem djeteta koje je upalo u Zeljeznicu na Dobrinji !? :S Nekako nisam nasao neku vijest koja kaze ishod...
respo

#2569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

zdrav prav ako mislis na ono dijete koje su spasili ucenici iz gimanzije cini mi se
inace to mi je od sestre sin pa zato znam
seoBIH

#2570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by seoBIH »

Drago mi je radi tog djeteta :) No nije to dijete, vec ono koje je upalo i za kojim se potraga obustavljala navece, pa nastavljala ujutro. Nisu ga bili nasli par dana, kao tezak teren...sada ne znam sta se desilo dalje jer vijesti nisam procitao nigdje.
respo

#2571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

aha pa nije upalo na dobrinji onda nego dole negdje na uscu zeljeznice u bosnu koliko sam ja shvatio
Zox

#2572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Zox »

jazzer wrote:
U posljednja tri dana čopori pasa izgrizli 14 sugrađana

Zbog visokih temperatura, psi lutalice postali su u posljednje vrijeme izrazito agresivni pa napadnu i do sedmero prolaznika dnevno. Samo u posljednja tri dana na sarajevskim ulicama nervozni čopori pasa izgrizli su čak 14 naših sugrađana.

Analiza koju je sa svojim timom uradila direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Sena Softić-Taljanović, pokazuje da se broj napada iz dana u dan povećava.

- Životinje su zbog vrućina veoma nervozne i sve im smeta. Naše ekipe su u petak i tokom vikenda imale pune ruke posle. Zbog takvih napada, imali smo 14 intervencija. To su alarmantni podaci i nadležni trebaju hitno nešto poduzeti s obzirom na to da nam dolaze još veće vrućine i situacija može postati još gora - kazala je Softić-Taljanović...
14 x cca 4000 KM...

I kad' bi svako tuzio, brzo bi Opstine nasle rijesenje ovog problema.
E jbg više, smeta im kad je zima, smeta im kad je toplo, stvarno su postali muhanati.
O'zone
Globalni moderator

#2573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

123456789 wrote:Drago mi je radi tog djeteta :) No nije to dijete, vec ono koje je upalo i za kojim se potraga obustavljala navece, pa nastavljala ujutro. Nisu ga bili nasli par dana, kao tezak teren...sada ne znam sta se desilo dalje jer vijesti nisam procitao nigdje.
Nisu ga još pronašli :(
Logovan

#2574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Logovan »

O'zone wrote:
123456789 wrote:Drago mi je radi tog djeteta :) No nije to dijete, vec ono koje je upalo i za kojim se potraga obustavljala navece, pa nastavljala ujutro. Nisu ga bili nasli par dana, kao tezak teren...sada ne znam sta se desilo dalje jer vijesti nisam procitao nigdje.
Nisu ga još pronašli :(
Nisu još??? :shock: :-) Ojj jebo te... :(
insomnia78

#2575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Pa nije bas tako lako pronaci utopljenika:cry:

s' moje sokoćalo
Locked