Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Vidim da imate problema sa usb pokusavajuci snimati na resiveru,zato i nisam htio odmah da to pokusavam-jeste li rijesili problem,zasto resiver smanji memoriju i kako to podesiti da sve bude kako treba?Pozzzz.
Koliko sam ja skontao,to sto snimimo mozemo samo gledati na TV prijemniku.
Dakle tu laptop,kompijuter mozemo otpisati.
Poslije gledanja na TV-u sadrzaja koji smo snimili potrebno je da se formatira USB da bi imao svoju memoriju(formatira se preko programa).
arshavin wrote:Koliko sam ja skontao,to sto snimimo mozemo samo gledati na TV prijemniku.
Poslije gledanja na TV-u sadrzaja koji smo snimili potrebno je da se formatira USB da bi imao svoju memoriju(formatira se preko programa).
Allen__ wrote:telemach mi upropasti usb. dabogda propali
Nisu ti upropastili nego ti ne znas da formatiras.
Evo pokusavam da formatiram.
Ja vise ne snimam na Usb. nek idu dovraga.
Ama shvati da od formatiranja nema ništa dok prethodno ne ukineš PARTICIJU (koja je izgleda ext4 formata a koju pc ne prepoznaje) koju je resiver napravio na stick-u a pomoću jednog od gore navedenih programa PA TEK ONDA formatiraš isti. Zašto su to napravili? Pa pretpostavljam radi zaštite aut. prava tj. da ti to snimljeno ne možeš distribuirati po netu i sl.
PS. Ne brinite, nekako ćemo i ovaj ext4 provaliti za čitanje i kopiranje, kada to mogu na svome android fontelu srediti mogu vala i na kompu, samo lagano i sabura.
Allen__ wrote:Nabijem njih i njihova autorska prava. ne vide da je sve oslo u 3 pm
Ma dobro, to su oni morali još davno omogućiti, ali eto, bolje ikad nego nikad. Meni samo šuhva da neće ovo shvatiti kao njihov odg. BHT-u i novim paketima, pa nam ne povećaju brzine net-a, a što bi stvarno bilo za svaku osudu.
Fakat na ovoj temi uvjek neki ispod 50 postova dodju i jedu g*vna, ovome sjebali usb pa hoce da odjavi i kao sad je to moj problem i ja bi trebao da pustim suzu jel
nego ozb. telemaše nemoj da ovo bude odgovor telecomu
Frtalj_Duše wrote:Imam problem
Dosao neki mladi gospodin jutros da mi prikljuci DUO paket ( tv+ net )
E sada, jel on meni trebao donijeti NOVI modem ili nije ?
Dakle, samo sam dobio ruter.
Drugo, wi-fi mi ne moze na laptopu u drugoj sobi...kao, kljuc mi ne prihvata...nadje mreze, ovo ono, ali kljuc ne prihvata
Trece, isto se nisam mogao konektovati ni na svoj racunar u sobi, dok nisam ruter resetovao, mislim iskljucio-ukljucio u uticnicu
Sada radi net u mojoj sobi, ali jos na laptopu ne znam sta cu-kako cu.
Da mi nije do laptopa ili tako nesto ?
Hvala
I ja sam dobio samo ruter. Modem mi je motorola sb5101e i vjerovatno moze raditi mnogo brze od ove trenutne ponude i paketa koji koristim(10mbps). Sto se tice rutera, samo ga resetuj cackalicom ili iglom(vec je "frtaljduse" objasnio) i trebao bi ti proraditi net i u drugim sobama . Doduse sad mi je otvorena mreza i moze se kaciti ko hoce, ali i to cu zabraniti dok skontam kako to ide
Pa i to sam objasnio brate, samo nađi onaj moj post - meni mrsko pošto se javljam sa fontela.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Naci cu. I meni mrsko traziti i to raditi, ali uradicu kad mi se bude dalo. Jedino sto me zanima je to gdje da udjem odmah na pocetku, odnosno gdje da nadjem u kompjuteru router?
Kucaj u browser 192.168.0.1 ili ako nece 192.168.1.1 onda wireless pa security settings zastitu odaberes wpa2 i ukucaj sifru spremi i restartuj router.[/quote]
Hvala na objasnjenju i tebi i @frtalj_duse . Sve je odradjeno i sve radi
arshavin wrote:Koliko sam ja skontao,to sto snimimo mozemo samo gledati na TV prijemniku.
Meni je to sve bezzze.
Bilo što pozitivno i uvođenje novih džidža je poželjno, kome ne treba neka i ne koristi, njemu svakako ostaje isto.
Nek netko provjeri vcrs hoće li biti zatamnjen rukomet u sarajevu na htv-u, idućih par dana provodim u sarajevu pa da vidim hoću li moći pratiti? Logično bi bilo da ništa ne diraju jer nijedna tv kuća na prostoru BiH nije otkupila svjetsko prvenstvo pa ne bi trebalo biti nikakvih dopisa i zatamnjenja. Je su li dosadašnje rukometne utakmice bile zatamnjivane?
Bubalo1 wrote:Nije bio zatamnjen rukomet ..
Evo snimao sam nesto i radi .. Sada ocekujemo VOD i da neki linux majstor nam kaze kako cemo ovo gledati na kompu
Ček, jesi skontao kako prekinuti snimanje? Ja pokrenem uredno i sve, ali neće da ga prekine ni za lijeka! Hem' kada probam isto reprodukovati sve zatrokira i resiver samo zamrzne!
(Odavde preporučujem "DiskInternals Linux Reader" pošto je najlakši za rad: skinete, instalirate, pokrenete kao admin i imate pristup ext4 particiji na stick-u)
Uživajte!
Last edited by Frtalj_Duše on 17/01/2013 18:38, edited 1 time in total.
Ja prebacivao kanale dok sam snimao i zaglavilo sve i kad se pokrenulo pritisnem da zaustavi i samo stoji onako i resetujem resiver sta cu drugo Kad vidim tamo ima ono sto sam snimio .. I to podjeljeno na dva dijela .. Valjda razlicita dva programa .. Samo sam jedno pusto sto sam snimao .. Ono HD i to par sekundi vidio sam da ide i iskljucio sam ...Nisam gledao ni 10.ak sekundi samo vidio da ide i gasio
Evo snimao sam nesto i radi .. Sada ocekujemo VOD i da neki linux majstor nam kaze kako cemo ovo gledati na kompu
Ček, jesi skontao kako prekinuti snimanje? Ja pokrenem uredno i sve, ali neće da ga prekine ni za lijeka! Hem' kada probam isto reprodukovati sve zatrokira i resiver samo zamrzne!
(Odavde preporučujem "DiskInternals Linux Reader" pošto je najlakši za rad: skinete, instalirate, pokrenete kao admin i imate pristup ext4 particiji na stick-u)
Uživajte!
listajuci sma vidio da mozes da nastimas tamo kada da ti pocne snimanje..prije na 5 min pocetka emisije..a kada da ga zavrsi
pokusaj malo po resiveru procackati...
Uživajte!
Pritisneš na daljinskom opet crveno dugme, i izabereš zaustavi snimanje. I ja sam se trznuo na prvu da su mi USB zeznuli, ali sredih za 5 minuta sve.
Preporučujem da za snimanje koristite uređaje koje ne koristite svakodnevno, da izbjegnete ova peglanja oko formatiranja.
Evo i to rijeseno .. Usao sam na ovako formatiran usb i vidim fajlove .. Ali ni jedan player ne moze da cita .dvr (cini mi se da je to taj fajl) Ni konvertor ne prepoznaja kada ubacim u njega
Bubalo1 wrote:Evo i to rijeseno .. Usao sam na ovako formatiran usb i vidim fajlove .. Ali ni jedan player ne moze da cita .dvr (cini mi se da je to taj fajl) Ni konvertor ne prepoznaja kada ubacim u njega
Ostavi se ćorava posla. Većinu sadržaja koja se emituje na ovim kanalima možeš naći na netu, bolje kvalitete i mnogo lakše od ovog "finalnog proizvoda".