Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Allen__

#2551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

arshavin wrote:I meni se isto desava.Sada sam morao formatirati USB preko programa u control panelu da bi mu se vratila prijasnja memorija.
kako si to uradio.?
meni ne pomaze nijedan od ovih programa.
Reglan

#2552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Allen__ wrote:
arshavin wrote:I meni se isto desava.Sada sam morao formatirati USB preko programa u control panelu da bi mu se vratila prijasnja memorija.
kako si to uradio.?
meni ne pomaze nijedan od ovih programa.
http://download.cnet.com/HP-USB-Disk-St ... 74082.html

skini ovo,instaliraj i preko njega formatiraj,
Allen__

#2553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

telemach mi upropasti usb. dabogda propali
StrelacZE

#2554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Vidim da imate problema sa usb pokusavajuci snimati na resiveru,zato i nisam htio odmah da to pokusavam-jeste li rijesili problem,zasto resiver smanji memoriju i kako to podesiti da sve bude kako treba?Pozzzz.

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
Reglan

#2555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Allen__ wrote:telemach mi upropasti usb. dabogda propali
Nisu ti upropastili nego ti ne znas da formatiras.
Allen__

#2556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

arshavin wrote:
Evo pokusavam da formatiram.
Ja vise ne snimam na Usb. nek idu dovraga.
Reglan

#2557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Koliko sam ja skontao,to sto snimimo mozemo samo gledati na TV prijemniku.
Dakle tu laptop,kompijuter mozemo otpisati.
Poslije gledanja na TV-u sadrzaja koji smo snimili potrebno je da se formatira USB da bi imao svoju memoriju(formatira se preko programa).
Allen__

#2558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

arshavin wrote:Koliko sam ja skontao,to sto snimimo mozemo samo gledati na TV prijemniku.
Poslije gledanja na TV-u sadrzaja koji smo snimili potrebno je da se formatira USB da bi imao svoju memoriju(formatira se preko programa).
Meni je to sve bezzze.
StrelacZE

#2559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Naravno da je totalno bezveze ako ne mogu to gledati i prebaciti na pc,tada uzalud ta opcija,nista od toga.

Frtalj_Duše

#2560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Allen__ wrote:
arshavin wrote:
Evo pokusavam da formatiram.
Ja vise ne snimam na Usb. nek idu dovraga.
Ama shvati da od formatiranja nema ništa dok prethodno ne ukineš PARTICIJU (koja je izgleda ext4 formata a koju pc ne prepoznaje) koju je resiver napravio na stick-u a pomoću jednog od gore navedenih programa PA TEK ONDA formatiraš isti. Zašto su to napravili? Pa pretpostavljam radi zaštite aut. prava tj. da ti to snimljeno ne možeš distribuirati po netu i sl.

PS. Ne brinite, nekako ćemo i ovaj ext4 provaliti za čitanje i kopiranje, kada to mogu na svome android fontelu srediti mogu vala i na kompu, samo lagano i sabura. ;-)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Allen__

#2561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Allen__ »

Nabijem njih i njihova autorska prava. ne vide da je sve oslo u 3 pm
Frtalj_Duše

#2562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Allen__ wrote:Nabijem njih i njihova autorska prava. ne vide da je sve oslo u 3 pm
Ma dobro, to su oni morali još davno omogućiti, ali eto, bolje ikad nego nikad. Meni samo šuhva da neće ovo shvatiti kao njihov odg. BHT-u i novim paketima, pa nam ne povećaju brzine net-a, a što bi stvarno bilo za svaku osudu.

harell

#2563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by harell »

Fakat na ovoj temi uvjek neki ispod 50 postova dodju i jedu g*vna, ovome sjebali usb pa hoce da odjavi :lol: i kao sad je to moj problem i ja bi trebao da pustim suzu jel :mrgreen:

nego ozb. telemaše nemoj da ovo bude odgovor telecomu :D
semir1988

#2564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

ma nije ovo..ovo je dio odgovora..sad ce povecanje brzina aBd...:D
motorola01

#2565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Nermin_BH wrote:
motorola01 wrote:
Frtalj_Duše wrote:Imam problem :D
Dosao neki mladi gospodin jutros da mi prikljuci DUO paket ( tv+ net )

E sada, jel on meni trebao donijeti NOVI modem ili nije ? :)
Dakle, samo sam dobio ruter.

Drugo, wi-fi mi ne moze na laptopu u drugoj sobi...kao, kljuc mi ne prihvata...nadje mreze, ovo ono, ali kljuc ne prihvata :-)
Trece, isto se nisam mogao konektovati ni na svoj racunar u sobi, dok nisam ruter resetovao, mislim iskljucio-ukljucio u uticnicu :-D
Sada radi net u mojoj sobi, ali jos na laptopu ne znam sta cu-kako cu.
Da mi nije do laptopa ili tako nesto ?

Hvala
I ja sam dobio samo ruter. Modem mi je motorola sb5101e i vjerovatno moze raditi mnogo brze od ove trenutne ponude i paketa koji koristim(10mbps). Sto se tice rutera, samo ga resetuj cackalicom ili iglom(vec je "frtaljduse" objasnio) i trebao bi ti proraditi net i u drugim sobama :). Doduse sad mi je otvorena mreza i moze se kaciti ko hoce, ali i to cu zabraniti dok skontam kako to ide :)
Pa i to sam objasnio brate, samo nađi onaj moj post - meni mrsko pošto se javljam sa fontela. :mrgreen:

Naci cu. I meni mrsko :) traziti i to raditi, ali uradicu kad mi se bude dalo. Jedino sto me zanima je to gdje da udjem odmah na pocetku, odnosno gdje da nadjem u kompjuteru router?

Kucaj u browser 192.168.0.1 ili ako nece 192.168.1.1 onda wireless pa security settings zastitu odaberes wpa2 i ukucaj sifru spremi i restartuj router.[/quote]

Hvala na objasnjenju i tebi i @frtalj_duse :thumbup: . Sve je odradjeno i sve radi :)
fortaleza

#2566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Allen__ wrote:
arshavin wrote:Koliko sam ja skontao,to sto snimimo mozemo samo gledati na TV prijemniku.
Meni je to sve bezzze.
Bilo što pozitivno i uvođenje novih džidža je poželjno, kome ne treba neka i ne koristi, njemu svakako ostaje isto. :D

Nek netko provjeri vcrs hoće li biti zatamnjen rukomet u sarajevu na htv-u, idućih par dana provodim u sarajevu pa da vidim hoću li moći pratiti? :) Logično bi bilo da ništa ne diraju jer nijedna tv kuća na prostoru BiH nije otkupila svjetsko prvenstvo pa ne bi trebalo biti nikakvih dopisa i zatamnjenja. Je su li dosadašnje rukometne utakmice bile zatamnjivane?
StrelacZE

#2567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

I ja sam to odmah skuzio-autorska prava.

Mustang1

#2568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Nije bio zatamnjen rukomet ..
Evo snimao sam nesto i radi .. Sada ocekujemo VOD i da neki linux majstor nam kaze kako cemo ovo gledati na kompu :D
shape of despair

#2569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

kako telemach na sebe skrenu paznju, telecom pade u drugi plan. Sad jos net da povecaju i gotovo
Frtalj_Duše

#2570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

Bubalo1 wrote:Nije bio zatamnjen rukomet ..
Evo snimao sam nesto i radi .. Sada ocekujemo VOD i da neki linux majstor nam kaze kako cemo ovo gledati na kompu :D
Ček, jesi skontao kako prekinuti snimanje? Ja pokrenem uredno i sve, ali neće da ga prekine ni za lijeka! Hem' kada probam isto reprodukovati sve zatrokira i resiver samo zamrzne! :x

A za to drugo, here you go:

http://www.howtogeek.com/112888/3-ways- ... m-windows/

(Odavde preporučujem "DiskInternals Linux Reader" pošto je najlakši za rad: skinete, instalirate, pokrenete kao admin i imate pristup ext4 particiji na stick-u)

Uživajte! 8-)
Last edited by Frtalj_Duše on 17/01/2013 18:38, edited 1 time in total.
Mustang1

#2571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ja prebacivao kanale dok sam snimao i zaglavilo sve i kad se pokrenulo pritisnem da zaustavi i samo stoji onako i resetujem resiver sta cu drugo :D Kad vidim tamo ima ono sto sam snimio .. I to podjeljeno na dva dijela .. Valjda razlicita dva programa .. Samo sam jedno pusto sto sam snimao .. Ono HD i to par sekundi vidio sam da ide i iskljucio sam ...Nisam gledao ni 10.ak sekundi samo vidio da ide i gasio :D
semir1988

#2572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

Frtalj_Duše wrote:
Ček, jesi skontao kako prekinuti snimanje? Ja pokrenem uredno i sve, ali neće da ga prekine ni za lijeka! Hem' kada probam isto reprodukovati sve zatrokira i resiver samo zamrzne! :x

(Odavde preporučujem "DiskInternals Linux Reader" pošto je najlakši za rad: skinete, instalirate, pokrenete kao admin i imate pristup ext4 particiji na stick-u)

Uživajte! 8-)
listajuci sma vidio da mozes da nastimas tamo kada da ti pocne snimanje..prije na 5 min pocetka emisije..a kada da ga zavrsi
pokusaj malo po resiveru procackati...
DON_eARL

#2573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Frtalj_Duše wrote:

Uživajte! 8-)
Pritisneš na daljinskom opet crveno dugme, i izabereš zaustavi snimanje. I ja sam se trznuo na prvu da su mi USB zeznuli, ali sredih za 5 minuta sve.

Preporučujem da za snimanje koristite uređaje koje ne koristite svakodnevno, da izbjegnete ova peglanja oko formatiranja. :D
Mustang1

#2574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Evo i to rijeseno .. Usao sam na ovako formatiran usb i vidim fajlove .. Ali ni jedan player ne moze da cita .dvr (cini mi se da je to taj fajl) Ni konvertor ne prepoznaja kada ubacim u njega :D
DON_eARL

#2575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Bubalo1 wrote:Evo i to rijeseno .. Usao sam na ovako formatiran usb i vidim fajlove .. Ali ni jedan player ne moze da cita .dvr (cini mi se da je to taj fajl) Ni konvertor ne prepoznaja kada ubacim u njega :D
Ostavi se ćorava posla. :D Većinu sadržaja koja se emituje na ovim kanalima možeš naći na netu, bolje kvalitete i mnogo lakše od ovog "finalnog proizvoda".
Locked