Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
-
elSaik
#2551 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Taj Bourne imam poodavno namjeru pogledati, ali nikako da to i učinim. Možda budem u toku dana. Imam ga i nastavke na laptopu. Iako se dvoumim između njega i Se7en.
-
zulfo83
#2552 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
The Shawshank RedemptionIga123 wrote:Papillon (obavezna lektira)_spirit wrote:Pozdrav raja, pošto baš teško nađem film da mi se sviđa pokušaću od vas da dobijem neku dobru preporuku. Dali ima netko za preporučiti neki film kao "Bjegunac" ili "U.S. Maršal" znaci neki dobar akcijski triler, ili neki zatvorenički film, ali sumljam da mi moze neko naci dobar zatvorenički film, a da ga nisam već pogledao.
The Great Escape (WWII flick)
Birdman of Alcatraz (Zašto da ne?)
La Grande Illusion (obavezna lektira)
In the Name of the Father (ovde glumi Daniel Day Lewis, sjajan film)
Stalag 17 (Wilder)
Cool Hand Luke(??? ovo moram odgledati ponovo)
Lager Niš (prvi proboj jednog nacističkog logora u Evropi)
Brute Force (Burt Lancaster starring)
Undisputed II (nešto novije, meni boje od Walter Hillove kečine)
Lock Up (Stallone, ko voli nek izvoli)
Das Experiment (horor-thriller)
Escape from Sobibor (opet WWII)
Ostali filmovi su već spomenuti. Ovo su uglavnom zatvorski filmovi, klasici vrijedni gledanja.
tim robbins i morgan freeman
Vjerovatno najbolji film iz te klase
- Triple_XXX
#2553 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Nažalost, Un prophète / A Prophet me je teško razočarao. Čašćen kao djelo koje najavljuje renesansu francuske kinematografije, na kraju je za mene ispao jedan prazan, potpuno neuvjerljiv, sasvim nepotreban film.
Pogledati ili ne? Obavezno pogledati, jer vas niko živi neće moći uvjeriti da ne biste propustili ko zna šta.
Pogledati ili ne? Obavezno pogledati, jer vas niko živi neće moći uvjeriti da ne biste propustili ko zna šta.
-
elSaik
#2554 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Pogledao oba. I slažem se. Filmčina. I meni je bilo čudno što nisam pogledao. Ispostavilo se da ipak jesam. Makar kraj. Negdje i nekad. Pojma nemam gdje ni kad. Međutim, nije mi to pokvarilo doživljaj.bandit wrote:elSaik wrote:Taj Bourne imam poodavno namjeru pogledati, ali nikako da to i učinim. Možda budem u toku dana. Imam ga i nastavke na laptopu. Iako se dvoumim između njega i Se7en.
Nema tu dvojbe ... Se7en je filmcina za Bourne-a .... samo da ga jos nisi pogled'o a film star ihihiii ....
Bourne - 7. Jbg, nisam ljubitelj filmova gdje je jedan lik bog i batina i sve sam sređuje, bez obzira koliko tajne službe najveće svjetske sile uložile milione u njega. Doduše, film je, uprkos činjenici da je iz kategorije "kategorija filmova koje ne volim", vrlodobar i vrijedan gledanja.
Se7en - 9. Šta da kažem. Jednostavno volim Freemana. A volim i Pitta (doduše, mnogo manje nego prvog, ali dobro). Tako da sam subjektivan pri ocijeni ovog filma (iako mi je teško povjerovati da je iko ikad zapravo objektivan, ali eto...). Film je predobar! Zanimljiv do samog kraja. Neizvjesnost, potraga za ubicom, mnogo krvi i unakaženih tijela, morbidan i jeziv, malo filozofije, malo aludiranja na svjetska poznata književna djela, citati vrijedni pamćenja, i blagi šok na kraju.
I da, nije 10 za film, jer samo Gospodar Prstenova nosi tu ocjenu.
- johnnykola
#2555 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
iza sedmice odavno nije izasao nekakv na onaj zonfa.
medjutim, bourne je pristojan nadomjestak.
ona scena kad naganja lika u onom malom gradicu (s balkona na balkon
, iz stana u stan) u ultimatumu. nevejerovatno, zar ne!
- karanana
#2556 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
sedmica je meni u mojih top 5 filmova.
spejsijeva uloga je mala ali je oskarovska.
spejsijeva uloga je mala ali je oskarovska.
-
elSaik
#2557 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Tek sam Ajdentiti pregledao. Prokomentarišem nakon gledanja i nastavaka.johnnykola wrote:iza sedmice odavno nije izasao nekakv na onaj zonfa.
- johnnykola
#2558 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
ja nisam gledao nadmoc,
ali je ultimatum fakat tito.
onako, europski stih filmica, naganjanja s malim automobilom,
sve ono sto odradi, vjerojatno bi pravi znalac takodjer mogao.
ima i beton scena na stanici. ma vidjet ces. bas mi legao.
kasnije sam gledao na imdb-u je li isti reziser
radio druge akcijske. nije. samo epizode nekakve serije.
sto me zbilja cudi. talentiran je djecko.
onako, europski stih filmica, naganjanja s malim automobilom,
sve ono sto odradi, vjerojatno bi pravi znalac takodjer mogao.
ima i beton scena na stanici. ma vidjet ces. bas mi legao.
kasnije sam gledao na imdb-u je li isti reziser
radio druge akcijske. nije. samo epizode nekakve serije.
sto me zbilja cudi. talentiran je djecko.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
elSaik
#2560 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Aragorn u ulozi samohranog (ili bolje reći, na osnovu oskudice hrane - slabohranog) oca - ne prepopustiti!

Priča o ocu i sinu koji u postapokaliptičnom svijetu nastoje preživjeti. Kao samo dvojica od malobrojnih preostalih živih ljudi na svijetu pokušavaju doći do juga, nailazeći na tom svom putu (odatle i naziv filma, odnosno, da budem precizniji, knjige jer se radi o filmu rađenom po istoimenoj knjizi - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Road ) na mnogobrojne prepreke u vidu nedostatka hrane, loše obuće, hladnoće, kiše, i drugih preživjelih, vrlo često naoružanih i u skupinama udruženih koji love i jedu sve što mogu (a to uključuje i ljude). I pored svih tih dešavanja, kojima film, doduše, ne obiluje ali kojih ima i koji su upečatljivi, naglasak priče jeste na odnosu oca i sina, koji na svijetu nemaju ništa osim jedan drugog. - 8/10.

Priča o ocu i sinu koji u postapokaliptičnom svijetu nastoje preživjeti. Kao samo dvojica od malobrojnih preostalih živih ljudi na svijetu pokušavaju doći do juga, nailazeći na tom svom putu (odatle i naziv filma, odnosno, da budem precizniji, knjige jer se radi o filmu rađenom po istoimenoj knjizi - http://en.wikipedia.org/wiki/The_Road ) na mnogobrojne prepreke u vidu nedostatka hrane, loše obuće, hladnoće, kiše, i drugih preživjelih, vrlo često naoružanih i u skupinama udruženih koji love i jedu sve što mogu (a to uključuje i ljude). I pored svih tih dešavanja, kojima film, doduše, ne obiluje ali kojih ima i koji su upečatljivi, naglasak priče jeste na odnosu oca i sina, koji na svijetu nemaju ništa osim jedan drugog. - 8/10.
- vee-jay
#2561 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
zar dantes inferno nije dugo ocekivana igrica? sta, ima i crtic?pici wrote:
- vee-jay
#2562 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
vidi, u "the road" igra, kako gore pise, i guy pearce
jake uloge za 30 sekundi

-
elSaik
#2563 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Vidi fakat. I to centralno mjesto dobio. 
- vee-jay
#2564 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
a nisam ni znao da se mali zove Robert DuvallelSaik wrote:Vidi fakat. I to centralno mjesto dobio.
-
jagoda8
#2565 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Notebook
plakala sam kad sam gledala 
Avatar definitivno vrijedi pogledati, ja sam odusevljena .
Prohujalo s vihorom obaveznoo!!
(frankly my dear I don't give a damn)
Avatar definitivno vrijedi pogledati, ja sam odusevljena .
Prohujalo s vihorom obaveznoo!!
-
elSaik
#2566 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ako zanemarimo animaciju (i da se radi o nečemu baziranom, koliko-toliko, na jednom od meni najomiljenijih djela), film je 'nako. Previše zbrzano, suviše mijenjanje crteža, što se posebno odnosi na promjene izgleda likova, slaba sinhronizacija, prelako ubijanje protivnika [oh yessss, every circle has some bas-ass madafucka bosses] i očitost da je film urađen samo da bi išao uz igricu i da bi se uzela koja kinta više, bez mnogo prostora za razmišljanje i širenje ideja djela, već samo igrica pretočena u animirani film. No dobro, gledat ću ga opet. Ipak je to Danteov pakao.vee-jay wrote:zar dantes inferno nije dugo ocekivana igrica? sta, ima i crtic?pici wrote:
-
wolfinthebreast
-
elSaik
#2568 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Znači, odličan!

- vee-jay
#2569 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
"the men who stare at goats" ... mogao biti dobar film, scenario je sasvim ok. ipak, citavo vrijeme sam razmisljao kakav bi to bio film da ga je napravio npr. kusturica, pa ono kad vide kozu u pustinji, koja btw. moze i letjeti, a u backgroundu brega sa ederlezi: sa o roma babo babo... 
- bingov buraz
#2570 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Ima par dobrih scena ali cjelokupni utisak mi i nije nesto,uopste ne znam u koji zanr da strpam ovaj film...komedija u pokusaju...sci-fi...antiratna drama... propaganda PETA-evee-jay wrote:"the men who stare at goats" ... mogao biti dobar film, scenario je sasvim ok. ipak, citavo vrijeme sam razmisljao kakav bi to bio film da ga je napravio npr. kusturica, pa ono kad vide kozu u pustinji, koja btw. moze i letjeti, a u backgroundu brega sa ederlezi: sa o roma babo babo...
- Triple_XXX
#2571 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Nisam tražio da gledam ovaj film, ali je on ipak nekako, našao put do mene. Nakon što sam se u zadnje vrijeme nagledao filmova koji su na mene ostavili slab, nikakav ili vrlo negativan dojam, unatoč složnom i oduševljenom blejanju filmske kritike (No Country for Old Men, Ex Drummer, Antichrist, A Serious Man, El secreto de sus ojos, Das weisse Band, Un prophète) došao je ovaj film kao melem na ranu. Da li ga preporučujem svima? Naravno da ne. Ali, ako i vi niste pretjerano oduševljeni filmovima navedenim u zagradi, onda je možda ovo film za vas. Ako se odlučite da ga pogledate, želim vam da odete dalje od njegove jednostavne površine, dalje od brada i mantija. Sretno.
Ostrvo / Ostrov / The Island (2006)

-
Iga123
#2572 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Mene su neki filmovi iz zagrade zaista oduševili, ne pretjerano ali ipak oduševili.Triple_XXX wrote:Nisam tražio da gledam ovaj film, ali je on ipak nekako, našao put do mene. Nakon što sam se u zadnje vrijeme nagledao filmova koji su na mene ostavili slab, nikakav ili vrlo negativan dojam, unatoč složnom i oduševljenom blejanju filmske kritike (No Country for Old Men, Ex Drummer, Antichrist, A Serious Man, El secreto de sus ojos, Das weisse Band, Un prophète) došao je ovaj film kao melem na ranu. Da li ga preporučujem svima? Naravno da ne. Ali, ako i vi niste pretjerano oduševljeni filmovima navedenim u zagradi, onda je možda ovo film za vas. Ako se odlučite da ga pogledate, želim vam da odete dalje od njegove jednostavne površine, dalje od brada i mantija. Sretno.![]()
Apsolutna preporuka.
-
elSaik
#2573 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
Stavih ga da se skida, pa ćemo vidjeti o čemu je riječ. 
- mrtva kokoš
#2574 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010
i ja isto, samo se nadam da nece biti engleski audio. kako se desilo sa filmom dead snowelSaik wrote:Stavih ga da se skida, pa ćemo vidjeti o čemu je riječ.
- johnnykola
#2575 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

odlican mi fakat bijase onomad.
vec jesam ovaj, ali jos jednom preporucam:

nadam se da i do mene jednom ostrvo dodje.
p.s. kad smo kod, uslovno napisano, istoka, evo jos jednog odlicnog:

nadjete ga.
te jos jednog sa sff-a:

dabogda ga nasli, a zbilja zivotan i optimistican.