Aktiviran zatezac?malwarebyte wrote: ↑31/01/2020 19:31 C4 2012, srednji pojas na zadnjem sjedištu je jako stegnut i ne može se izvući ili uvući ? Da li je neko imao problem sa tim ?
I isto tako kako skinuti/izvaditi zadnja sjedišta iz C4 mkII, gje sam god potražio ugl. samo izbaci za picasso
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#25476 Re: Pitamo Mehanicare ?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#25477 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne nidje veze, motor radi ko doxa.....da ima problema sa diznom, imao bi svaki dan problem.Haris.ba wrote: ↑01/02/2020 11:29Pa mozda mu i jeste otisla dizna po dijagnostici.konektovan wrote: ↑31/01/2020 15:25 E ovako, drugu je prije nekih 20 dana seat altea xl 1.9 tdi pocela tesko paliti i to 2 dana prije odlaska na godisnji. Covjek je kupio 2010 nov auto na Alipašinu, tadasnja asa auto, a sadasnji porsche. Covjek planirao vozariti malo po zapadnoj evropi, i sta ce auto pravac u porsche Alipasino, dijagnostike, mačke piterine, predracun oko 1600 KM. Uglavnom, cini mi se dizna i još nesto da su po dihagnostici otisle i sa zamjenom to je ta cifra.....a covjek rezervisao smjestaj, sve isplanirao vec ranije, a auto ne moze biti zavrseno na vrijeme. Elem ubjede ga da to treba raditi, da ne moze ici nigdje dalje i upravitelj servisa mu još sredi njihov povoljni *renta car" za 8 dana....
E sad, sreca u nesreci pa nije ostavio auto da se radi do njegovog povratka sa godisnjeg, vec ga ostavio kuci. Kad se vratio, auto opet tesko palilo, i nagovor njegovog kuma ode do vesproma, i gle cuda, svo sranje je pravio akumulator. Kupio novi aku i sejo opet pali ko mina![]()
Naravno, otisao i u porsche i fino im se zahvalio jalijaški.![]()
Eto, jedno frisko iskustvo kako ovlasteni rade, tj. ne rade, hem su lopovi,hem ne znaju...![]()
Nek ode jos jednom na aparate. Bas me zanima sta ce pokazati.
- malwarebyte
#25478 Re: Pitamo Mehanicare ?
---
Last edited by malwarebyte on 25/10/2021 00:56, edited 1 time in total.
- konektovan
#25479 Re: Pitamo Mehanicare ?
@malwarebyte
Donji dio, tj. sjedalni dio povuci prema naprijed, tako sto ces prstima zakaciti ispod sjedista, trebalo bi da je isto ko i na c4 mk1.

Donji dio, tj. sjedalni dio povuci prema naprijed, tako sto ces prstima zakaciti ispod sjedista, trebalo bi da je isto ko i na c4 mk1.

- Haris.ba
#25480 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moguce. Ali, onda su ascare lagali ili dijagnostika izbacuje iste sifre ko problem sa naponom.konektovan wrote: ↑01/02/2020 14:09 Ne nidje veze, motor radi ko doxa.....da ima problema sa diznom, imao bi svaki dan problem.
Nema mi logike prica da su isti simptomi akumulator i dizne.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25481 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma u tim ovlastenim rade 99% glupani koji znaju samo nasumicno mijenjati dijelove dok ne nadju sta je .
situacija od prosle godine ,fabia automatik,1.4,izbaci u voznji neki trokut i abs se upali i prebaci u safe mod.ocitam gresku kumunikacija sa mjenjacem nije dobra,pobrisem gresku,vozi normalno 20 dana opet se ponovi,nakon pola sata same se ugase lampice i auto normalno ide.pregledam instalaciju oko motora i kompjutera,ne nadjem nista i ne zajebava mi se s tim u zivotu .motor normalno radi.posaljem ga u ovlasteni,tamo odmah : bobine ,svjecice ,filter goriva,senzor radilice ,maćke piterine,apdejt koNpIjutera,ulje u mjenjaĆu...kad su sve to izmijenjali i naplatili 400 maraka na autu i dalje isti problem...pola tih stvari veze nema s tim kvarom...sta rec debilima
situacija od prosle godine ,fabia automatik,1.4,izbaci u voznji neki trokut i abs se upali i prebaci u safe mod.ocitam gresku kumunikacija sa mjenjacem nije dobra,pobrisem gresku,vozi normalno 20 dana opet se ponovi,nakon pola sata same se ugase lampice i auto normalno ide.pregledam instalaciju oko motora i kompjutera,ne nadjem nista i ne zajebava mi se s tim u zivotu .motor normalno radi.posaljem ga u ovlasteni,tamo odmah : bobine ,svjecice ,filter goriva,senzor radilice ,maćke piterine,apdejt koNpIjutera,ulje u mjenjaĆu...kad su sve to izmijenjali i naplatili 400 maraka na autu i dalje isti problem...pola tih stvari veze nema s tim kvarom...sta rec debilima
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#25482 Re: Pitamo Mehanicare ?
Odavno tu vise ne rade mehanicari, vec samo mjenjaci nasumicnih dijelovabitanga_sa_otesa wrote: ↑01/02/2020 16:18 ma u tim ovlastenim rade 99% glupani koji znaju samo nasumicno mijenjati dijelove dok ne nadju sta je .
situacija od prosle godine ,fabia automatik,1.4,izbaci u voznji neki trokut i abs se upali i prebaci u safe mod.ocitam gresku kumunikacija sa mjenjacem nije dobra,pobrisem gresku,vozi normalno 20 dana opet se ponovi,nakon pola sata same se ugase lampice i auto normalno ide.pregledam instalaciju oko motora i kompjutera,ne nadjem nista i ne zajebava mi se s tim u zivotu .motor normalno radi.posaljem ga u ovlasteni,tamo odmah : bobine ,svjecice ,filter goriva,senzor radilice ,maćke piterine,apdejt koNpIjutera,ulje u mjenjaĆu...kad su sve to izmijenjali i naplatili 400 maraka na autu i dalje isti problem...pola tih stvari veze nema s tim kvarom...sta rec debilima![]()
-
Naslovnica
#25483 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote: ↑01/02/2020 16:18 ma u tim ovlastenim rade 99% glupani koji znaju samo nasumicno mijenjati dijelove dok ne nadju sta je .
situacija od prosle godine ,fabia automatik,1.4,izbaci u voznji neki trokut i abs se upali i prebaci u safe mod.ocitam gresku kumunikacija sa mjenjacem nije dobra,pobrisem gresku,vozi normalno 20 dana opet se ponovi,nakon pola sata same se ugase lampice i auto normalno ide.pregledam instalaciju oko motora i kompjutera,ne nadjem nista i ne zajebava mi se s tim u zivotu .motor normalno radi.posaljem ga u ovlasteni,tamo odmah : bobine ,svjecice ,filter goriva,senzor radilice ,maćke piterine,apdejt koNpIjutera,ulje u mjenjaĆu...kad su sve to izmijenjali i naplatili 400 maraka na autu i dalje isti problem...pola tih stvari veze nema s tim kvarom...sta rec debilima![]()
-
Zlaja9
#25484 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav svima,
Danas mi se u voznji, odnosno doslovno nakon sto sam presao 20ak metara, kazaljka goriva zakuca na empty i upali lampica rezerve iako goriva ima vise od pola rezervoara.
Auto je Megane 2, uradio sam test mode, i tu se kazaljka pomjerala dok je odradjivalo dijagnostiku. Da li je neko imao slican problem? Da li je do plovka, osiguraca ili mozda nekog ostecenog kabla. To se nekako desilo u isto vrijeme dok sam cackao oko svjetala, gasio kratka palio pozicije.
Hvala svima
Danas mi se u voznji, odnosno doslovno nakon sto sam presao 20ak metara, kazaljka goriva zakuca na empty i upali lampica rezerve iako goriva ima vise od pola rezervoara.
Auto je Megane 2, uradio sam test mode, i tu se kazaljka pomjerala dok je odradjivalo dijagnostiku. Da li je neko imao slican problem? Da li je do plovka, osiguraca ili mozda nekog ostecenog kabla. To se nekako desilo u isto vrijeme dok sam cackao oko svjetala, gasio kratka palio pozicije.
Hvala svima
-
negredo
#25485 Re: Pitamo Mehanicare ?
MehaniĆari moji dobri priposteni, nedavno sam piso za crni dim pri opterecenu. Otad promijenio crijevo IC, ocistio turbinu od uljnih naslaga bilo malo i curilo iz nje, i neko vrijeme se smirilo bilo, danas se penjem na Bjelasnicu opet ista situacija.Nikakvih greski na tabli ne izbacuje, nisam primijetio da gubi snagu, samo je potrosnja malo veca, na bc pokazuje 5.8,a u stvarnosti 7.5. Zapalicu ga Mubere mi
Last edited by negredo on 01/02/2020 23:36, edited 1 time in total.
- Maraschino
#25486 Re: Pitamo Mehanicare ?
opet prekontrolisi crijeva, kao da ti negdje vuce zraknegredo wrote: ↑01/02/2020 22:51 MehaniĆari moji dobri priposteni, nedavno sam piso za crni dim pri opterecenu. Otad promijenio crijevo IC, ocistio turbinu od uljnih naslaga bilo malo i curilo iz nje, i neko vrijeme se smirilo bilo, danas se penjem na Bjelasnicu opet ista situacija.Nikakvih greski na tabli ne izbacuje, nisam primijetio da gubi snagu, samo je potrosnja malo veca, ba bc pokazuje 5.8,a u stvarnosti 7.5. Zapalicu ga Mubere mi
...a nisam mehanicar nego iz iskustva
- bilic
#25487 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam da iz turbine smije curiti ulje.negredo wrote: ↑01/02/2020 22:51 MehaniĆari moji dobri priposteni, nedavno sam piso za crni dim pri opterecenu. Otad promijenio crijevo IC, ocistio turbinu od uljnih naslaga bilo malo i curilo iz nje, i neko vrijeme se smirilo bilo, danas se penjem na Bjelasnicu opet ista situacija.Nikakvih greski na tabli ne izbacuje, nisam primijetio da gubi snagu, samo je potrosnja malo veca, na bc pokazuje 5.8,a u stvarnosti 7.5. Zapalicu ga Mubere mi
Ako je tako onda joj je kraj .
-
negredo
#25488 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pred zimu kad sam pisao o ovome, culo se bilo sistanje kad dodam gas, i zamijenjeno crijevo IC, i vise nije sistalo, ali i dalje cadilo, odem ponovo na pregled podignu auto i vidi se na deklu friske mrlje od ulja sto je kapalo, i kazu ljudi iz turbine je. Ja se vec tad bio pomirio i pripremio i moralno i materijalno za novu turbinu, kad covjek zove imam kae lijepu vijest ne treba reparacija turbine vec samo bilo zacepljeno i zaprljano od ulja, ocistili i bice sve ok. Joj meni bila puna saka brade, reko evo trosak manje , kad ono sad ista stvar, cadi uzbrdo ko iz sulenara, cim gas preko pola. Otici cu na reklamaciju, vàljda mw sjeti majstor, recu s vrata evo mene opetbilic wrote: ↑02/02/2020 10:27Ne znam da iz turbine smije curiti ulje.negredo wrote: ↑01/02/2020 22:51 MehaniĆari moji dobri priposteni, nedavno sam piso za crni dim pri opterecenu. Otad promijenio crijevo IC, ocistio turbinu od uljnih naslaga bilo malo i curilo iz nje, i neko vrijeme se smirilo bilo, danas se penjem na Bjelasnicu opet ista situacija.Nikakvih greski na tabli ne izbacuje, nisam primijetio da gubi snagu, samo je potrosnja malo veca, na bc pokazuje 5.8,a u stvarnosti 7.5. Zapalicu ga Mubere mi
Ako je tako onda joj je kraj .
![]()
- kabal1337
#25489 Re: Pitamo Mehanicare ?
nemoj sipati ulje preko max, cesto zna izbiti na turbini
-
Throttle
#25490 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa odakle onda frisko ulje na tom deklu? Ako je uzrok sto je nesto zaprljano i zacepljeno, sto mi isto nema logike 
- vjeshalica
#25491 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imaju u FISu Bosovi nekalvi brisaci kedan oko 12 i nesto snizen paaa sta mislite valjal to sta uzet
- konektovan
#25492 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma valjaju za tu lovu. Ja kupio u fisu jos one jeftinije (Autopractic ili tako neato) za 15 KM oba, i evo godinu dana brisu, i nisu se još umorili.vjeshalica wrote: ↑02/02/2020 18:41 Imaju u FISu Bosovi nekalvi brisaci kedan oko 12 i nesto snizen paaa sta mislite valjal to sta uzet
-
shandrprcSA
#25493 Re: Pitamo Mehanicare ?
ti Boschovi poslije mjesec skripe ko ludikonektovan wrote: ↑02/02/2020 18:46Ma valjaju za tu lovu. Ja kupio u fisu jos one jeftinije (Autopractic ili tako neato) za 15 KM oba, i evo godinu dana brisu, i nisu se još umorili.vjeshalica wrote: ↑02/02/2020 18:41 Imaju u FISu Bosovi nekalvi brisaci kedan oko 12 i nesto snizen paaa sta mislite valjal to sta uzet![]()
-
530i
#25494 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni su se Bosch pokazali OK. Bili su nekad i u OBI-ju isti Bosch brisači kao i u FIS-u, ali jeftiniji. Solidno traju i ne škripe.vjeshalica wrote: ↑02/02/2020 18:41 Imaju u FISu Bosovi nekalvi brisaci kedan oko 12 i nesto snizen paaa sta mislite valjal to sta uzet
- drug_profi
#25495 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma škripali su mi Champion nakon nepune godine, a platio ih petobu.
Sad uzimam najjeftinije i bacam cim pocnu skripat, a to je vrlo cesto i duze od Championa
Sad uzimam najjeftinije i bacam cim pocnu skripat, a to je vrlo cesto i duze od Championa
-
LikeLike
#25496 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam te iste Bosch brisace kupio prije nekih 2 mjeseca i brisu odlicno. Ne skripe uopste i ne preskacu. Meni za te pare savrseni.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25497 Re: Pitamo Mehanicare ?
bosch aerotwin vec 2.5 god brisu bez problema i ne skripe.56 maraka placeni.
-
cccccc
#25498 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zdravo mehanicari,
Ovako.. Imam problem s turbinom. Golf 4 1.9 TDI 96kw 2003. Pocela se gasiti kada predje 120 km/h. Odem kod simanica (lopova), pregleda sve, kaze reparacija. Nije problem. Uradi mi reparaciju. Nije nigdje slao turbinu, nego su oni ocistili. Auto je vuklo par dna super, vratila se ona snaga al mi je zvizdala turbina. Vracao se par puta kod simanica kaze sve udure. Neki dan na autoput opet se gasi turbina. I zvizdi nenormalno. Cak kad stojim u leru, nakon cca 1 minute pocne da zvizdi, znaci auto stoji ne krece se, a turbina se upali. Ne znam kome da odem. Mislio sam da simanic radi posteno, al on izgleda samo svojima odradi kako treba. Neki savjet ?
Ovako.. Imam problem s turbinom. Golf 4 1.9 TDI 96kw 2003. Pocela se gasiti kada predje 120 km/h. Odem kod simanica (lopova), pregleda sve, kaze reparacija. Nije problem. Uradi mi reparaciju. Nije nigdje slao turbinu, nego su oni ocistili. Auto je vuklo par dna super, vratila se ona snaga al mi je zvizdala turbina. Vracao se par puta kod simanica kaze sve udure. Neki dan na autoput opet se gasi turbina. I zvizdi nenormalno. Cak kad stojim u leru, nakon cca 1 minute pocne da zvizdi, znaci auto stoji ne krece se, a turbina se upali. Ne znam kome da odem. Mislio sam da simanic radi posteno, al on izgleda samo svojima odradi kako treba. Neki savjet ?
-
lavic
#25499 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako ne vjerujes Simanicu, odes kod drugog koji ce ti skinuti turbinu i ti je nosi gdje zelis na reparaciju, Uzice, Gabeljic,....cccccc wrote: ↑03/02/2020 11:09 Zdravo mehanicari,
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#25500 Re: Pitamo Mehanicare ?
Je l' ti Neno rekao da je potrebna reparacija, ili ti je to rekao neko od njegovih radnika, djece bukvalno ?cccccc wrote: ↑03/02/2020 11:09 Zdravo mehanicari,