Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#25476 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Fantassin wrote:Danas sam prosao kroz Qamishlo, oko 16 casova posle podne su odjekivale detonacije iz Nusajbina... kako mi neko spomenu moguce je da je par raketa greskom se samo ispalilo sa podrucija Qamisla na formacije Turske vojske.Kazu da su rakete same opalile :mrgreen:
Samo da planinski Turci ne pocnu kmecati kasnije ako kamen na kamenu u Qamishliju ne ostane... sam od sebe naravno.
Nesto ovako?

RUSSIAN CLUSTER BOMBS IN SYRIA

Fantassin

#25477 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Black swan wrote:mirzu ganica smo pitali jel zaklo ziva covjeka...nije negirao ako se dobro sjecam oprostite

sada ne pitamo jesi li pucao zmireci ili neprecizno
nego konkretno jesi li upucao koga i kako se osjecas???
Necemo sada kompromitirajuce odgovore davati :D , mislim da u slucaju da jesam nekoga ili neke upucao da bi se osjecao sasvim dobro jer to je I cilj I namjera tj. poraziti neprijatelja na bojistu... istog neprijatelja koji bi se jednako dobro osjecao da je mene upucao. :wink:
Inace volim humor I nalazim isti u svemu..

Ovdje je na djelu jedna simfonija smrti.. opceprihvacena .. zato je nekako I slatka.Slatka zato sto blize se nalazis pred smrcu... vise se osjecas zivim.Drvo slobode se sa vremena na vrijeme mora zaliti krvlju casnih ratnika (kao sto su to moji saborci) da bi raslo I opstalo... :wink:
Opetja033

#25478 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

A reci nam kako se osjecas kada sa svojim saborcima ucestvujes u etnickom ciscenju arapskih civila?

Zapucas li i ti ponekad po njima kao sto i Kurdi iz YPG-a znaju?

Da li se ljudi bune kada ih tjerate ili sute, zahvalni sto ih niste pobili na licu mjesta?

Sta mogu od stvari ponijeti sa sobom?

Hvala na odgovoru.
Goldenhand

#25479 Re: Sirija vol. 2

Post by Goldenhand »

Opetja033 wrote:
ioannes wrote:
Opetja033 wrote:Ma razumljivo je da se covjek zajebe kada je u pitanju YPG i Daesh.
Teroristicko smece i jedni i drugi.
gnusnu demagogiju i monstruozne provale smo od tebe navikli,ali stavljati ypg i isis u isto kos lici na sicofreniju
:lol: :lol: :lol: :lol:

A kad se stavlja znak jednakosti izmedju FSA i Daesha onda nema "kmeeee, kmeeee, kmeee" kao sada.
Kakva si ti licemjercina.
Razlika između FSA i Daesha je kao razlika između JNA i Četnika.
Fantassin

#25480 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Opetja033 wrote:A reci nam kako se osjecas kada sa svojim saborcima ucestvujes u etnickom ciscenju arapskih civila?

Da li se ljudi bune kada ih tjerate ili sute, zahvalni sto ih niste pobili na licu mjesta?

Hvala na odgovoru.
Ajde de budi ozbiljan,etnicko ciscenje a Rojava puna Arapa,civili su se poceli vracati u Shaddadi 7 dana nakon zavrsetka ofanzive.Da ne spominjem druga mjesta poput Hawl a ili Dirbespija,Tal Abyata .. Jedina mjesta gdje se nisu Arapi vratili su ona iz kojih su zajedno sa Daesovcima se povukli tj. pobjegli jer su imali previse oraha u djepovima.

Do sada iskreno nisam vidio da je neko udario Arapskog ili bilo drugog civila a ne pucao po njima,prva stvar koja se desi u kontaktu sa civilima je uobicajeno da traze cigara... doslovno festu naprave kada im podijelimo cigare... ne prestaju da furnjaju :mrgreen: .

Desava se u operacijama da su civili prisilno izmjesteni... cisto zbog razloga jer se u I oko njihovih sela I gradica vode zestoke borbe,po mom misljenju YPG kaska u odstranjivanju civila iz borbenih zona,jer isti cesto znaju da nastradaju od auto bombi I artiljerija namjenjene nama.

Ukoliko dodje do odstranjivanja civila zbog iznad navedenih razloga generalno se obezbjede kamioni ukoliko je to moguce da ponesu stvari, mada cesto to nije moguce jer kao sto I rekoh civili se odstranjuju iz veoma aktivnih zona... tako da je veoma tesko im pomoci da uzmu stvari tako da u vecini slucajeva zavrse sa onim sto mogu ponijeti.YPG im posle daje hranu svaki dan I pretezno ih se smjesti u susjedna sela kod rodbine ili istog plemena tako da si pomazu.

YPG nije ni Al Nusra, niti kako ti spominjes u saradnji sa Daesovcima pa ni Assadom.Mislim da je velika uvreda za sve pale borce , zene I muskarce koji su dali zivot za slobodu,suzivot I ravnopravnost to sto ti govoris.. ali to ne oslikava njih nego tebe kao covjeka.
Kikibombona

#25481 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Goldenhand wrote: Ti navijaš za takve u Siriji.
Za ove rugobe! :lol:

Image

I za ove ljepotice :lol:

Covjek mora imati averziju prema estetici da bi podrzavao ovakve pojave :lol: :lol:
handžar88

#25482 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Pa dokad cete se vise ubjedjivat sa opetja, cool, cbrt, savom i ostalim.. svima je jasno ko su i kakvi su, pa cak i na drugim forumima komentarisu ih kao simpatizere terorista, znaci nema nijednog razloga da s njima ulazite u bilo kakvu raspravu. Oni rade upravo ono sto bi srpske obavjestajne sluzbe htjele da oni rade i siguran sam da ima i ubacenih elemenata od strane istih koji tu pisu da bi onda Bosnjake predstavili kao simpatizere terorizma, ako ih vec podrzavate bolje za vas i Bosnu da sutite jer njima nista necete pomoc a nama samo odmazete. Al niste vi dovoljno pametni da to shvatite pa samo nastavite po svom a svaka vasa rijec podrske bradonjama ima posebnu tezinu.
Novak20

#25483 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Mali napredak isisa uz sirijsko-tursku granicu. Očito da su se prioriteti brzo promijenili.

Image

Ne mogu da skužim u čemu je fol a inače me podsjeti na nešto.

Image
Novak20

#25484 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Fantassin wrote:
Opetja033 wrote:A reci nam kako se osjecas kada sa svojim saborcima ucestvujes u etnickom ciscenju arapskih civila?

Hvala na odgovoru.
Ajde de budi ozbiljan,etnicko ciscenje a Rojava puna Arapa,civili su se poceli vracati u Shaddadi 7 dana nakon zavrsetka ofanzive.Da ne spominjem druga mjesta poput Hawl a ili Dirbespija,Tal Abyata .. Jedina mjesta gdje se nisu Arapi vratili su ona iz kojih su zajedno sa Daesovcima se povukli tj. pobjegli jer su imali previse oraha u djepovima.

Do sada iskreno nisam vidio da je neko udario Arapskog ili bilo drugog civila a ne pucao po njima,prva stvar koja se desi u kontaktu sa civilima je uobicajeno da traze cigara... doslovno festu naprave kada im podijelimo cigare... ne prestaju da furnjaju :mrgreen: .

Desava se u operacijama da su civili prisilno izmjesteni... cisto zbog razloga jer se u I oko njihovih sela I gradica vode zestoke borbe,po mom misljenju YPG kaska u odstranjivanju civila iz borbenih zona,jer isti cesto znaju da nastradaju od auto bombi I artiljerija namjenjene nama.

Ukoliko dodje do odstranjivanja civila zbog iznad navedenih razloga generalno se obezbjede kamioni ukoliko je to moguce da ponesu stvari, mada cesto to nije moguce jer kao sto I rekoh civili se odstranjuju iz veoma aktivnih zona... tako da je veoma tesko im pomoci da uzmu stvari tako da u vecini slucajeva zavrse sa onim sto mogu ponijeti.YPG im posle daje hranu svaki dan I pretezno ih se smjesti u susjedna sela kod rodbine ili istog plemena tako da si pomazu.

YPG nije ni Al Nusra, niti kako ti spominjes u saradnji sa Daesovcima pa ni Assadom.Mislim da je velika uvreda za sve pale borce , zene I muskarce koji su dali zivot za slobodu,suzivot I ravnopravnost to sto ti govoris.. ali to ne oslikava njih nego tebe kao covjeka.
Fantassin, kao i uvijek :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Opetja033

#25485 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

handžar88 wrote:Pa dokad cete se vise ubjedjivat sa opetja, cool, cbrt, savom i ostalim.. svima je jasno ko su i kakvi su, pa cak i na drugim forumima komentarisu ih kao simpatizere terorista, znaci nema nijednog razloga da s njima ulazite u bilo kakvu raspravu. Oni rade upravo ono sto bi srpske obavjestajne sluzbe htjele da oni rade i siguran sam da ima i ubacenih elemenata od strane istih koji tu pisu da bi onda Bosnjake predstavili kao simpatizere terorizma, ako ih vec podrzavate bolje za vas i Bosnu da sutite jer njima nista necete pomoc a nama samo odmazete. Al niste vi dovoljno pametni da to shvatite pa samo nastavite po svom a svaka vasa rijec podrske bradonjama ima posebnu tezinu.
Hrabra tvrdnja od strane djeteta koje samo maloprije prizna da nije bilo ni rodjeno za vrijeme agresije na BiH.

Nego koje to teroriste mi podrzavamo? Konkretno navedi lazove.

Kolega @Novak, ti neki dan meni rece da ti nadjem jedan komentar u kojem neki delegat mene naziva simpatizerom terorista - kako bi odmah mogao da prijavis takav komentar. Evo ti prilike.
Kikibombona

#25486 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Sije salju pojacanja u Alep. Sve su prilike da ce se Nusra i kompanija gadno provesti.

Davno sam ja govorio da ce selefije posteno najebati kada sije u Iraku zavrse sa ISILom, pa u Siriju posalju desetine hiljada fanaticnih boraca...

A u Iraku se prica blizi kraju. Osvojen je Hit...

Iran i njihovi sateliti gaze selefije!
Opetja033

#25487 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Fantassin wrote:ali to ne oslikava njih nego tebe kao covjeka.
Kakav god da sam, barem nisam pas rata i placenik kojem rat znaci hljeb. Ti nama ovdje prosipas pricu kako si "volonterski" tamo da bi pomogao covjecanstvo a ipak par milja € legne svaki mjesec. Jbg, ako lazu ljudi sa kojima si ti dobar i kojima si se kurcio oko iznosa koji svaki mjesec primas dok si u Siriji - onda lazem i ja.

Predstavljas sebe i stvari kao da si stupio u Vojsku Spasa a ne u jebenu Legiju Stranaca - koja je poznata po tome sto je leglo filantropa i humanista.
Predstavljas stvari kao da si se u LS prijavio kako bi pomogao Kurdima u Siriji a i ti i ja znamo da to nije istina i da kada si otisao u Legiju Sirija i Kurdi ti nisu bili ni na kraj pameti.

Otisao si da bi zivio od rata i ides tamo gdje te bolje placaju. Ti si obicni placenik.
Naravno to je tvoje puno pravo, ali nemoj mi svega ti na erende kora.

Doduse kada malo razmislim, vazda si bio fin momak ali, ruku na srce, nikada nisi bio mozak ekipe u kojoj bi se kretao.
Last edited by Opetja033 on 18/04/2016 23:13, edited 1 time in total.
handžar88

#25488 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Opetja033 wrote:
handžar88 wrote:Pa dokad cete se vise ubjedjivat sa opetja, cool, cbrt, savom i ostalim.. svima je jasno ko su i kakvi su, pa cak i na drugim forumima komentarisu ih kao simpatizere terorista, znaci nema nijednog razloga da s njima ulazite u bilo kakvu raspravu. Oni rade upravo ono sto bi srpske obavjestajne sluzbe htjele da oni rade i siguran sam da ima i ubacenih elemenata od strane istih koji tu pisu da bi onda Bosnjake predstavili kao simpatizere terorizma, ako ih vec podrzavate bolje za vas i Bosnu da sutite jer njima nista necete pomoc a nama samo odmazete. Al niste vi dovoljno pametni da to shvatite pa samo nastavite po svom a svaka vasa rijec podrske bradonjama ima posebnu tezinu.
Hrabra tvrdnja od strane djeteta koje samo maloprije prizna da nije bilo ni rodjeno za vrijeme agresije na BiH.

Kolega @Novak, ti neki dan meni rece da ti nadjem jedan komentar u kojem neki delegat mene naziva simpatizerom terorista - kako bi odmah mogao da prijavis takav komentar. Evo ti prilike.
Kakve godine imaju veze sa bilo cime, zivis u zabludi da si pametniji sto si stariji, ako skrenes sa pravog puta sa godinama mozes biti samo gluplji.
Pa ti tvrdis da podrzavas FSA, medjutim to u obliku u kojem ti zamisljas ne postoji. Podrzavas i Nusra front ali ti ces tvrditi da ne podrzavas, ali samim tim sto podrzavas danasnju FSA podrzavas i nusru. Svako normalan bi volio da postoji ta FSA koja se bori za Sirijski narod, u kojoj nema dzihadista iz cijelog svijeta, koju podrzava narod i koja se bori protiv zlocinca Assada medjutim to ne postoji. Naravno da postoji i ljudi sa oznakama FSA koji brane svoje domove ali to su za ovaj rat mizerni brojevi, gdje god je "FSA" u ofanzivi to su teroristi ubaceni od strane Turske i Nusra front.

Na kraju krajeva nije ni bitno da li podrzavas teroriste ili ne, bitno je kako svijet gleda na te koje ti podrzavas a svijet danas ako nisi znao na sve sto uzvikuje allahu ekber i nosi pusku gleda kao na teroristu, pa skontaj kakav efekat postizes.
Kikibombona

#25489 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ja ne bih ratovao za svoju drzavu, kamoli za nekakvu Siriju i nekakve Kurde... Ja tako frceram, razmisljam... Medjutim, postujem ljude koji se puskom bore protiv sila zla, makar to radili za pare. Bolje raditi za pare nego dzabalesku. Ako volontira, dobro je i to.

Covjek se zrtvuje u borbi protiv najveceg monstruma danasnjice. To zasluzuje postovanje.

Valjda budes u prilici da opletes po orangutaninima iz Al Nusre, Ahrar Shama i slicnih spodoba. :thumbup:
Opetja033

#25490 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

handžar88 wrote:
Opetja033 wrote:

Kakve godine imaju veze sa bilo cime, zivis u zabludi da si pametniji sto si stariji, ako skrenes sa pravog puta sa godinama mozes biti samo gluplji.
Pa ti tvrdis da podrzavas FSA, medjutim to u obliku u kojem ti zamisljas ne postoji. Podrzavas i Nusra front ali ti ces tvrditi da ne podrzavas, ali samim tim sto podrzavas danasnju FSA podrzavas i nusru. Svako normalan bi volio da postoji ta FSA koja se bori za Sirijski narod, u kojoj nema dzihadista iz cijelog svijeta, koju podrzava narod i koja se bori protiv zlocinca Assada medjutim to ne postoji. Naravno da postoji i ljudi sa oznakama FSA koji brane svoje domove ali to su za ovaj rat mizerni brojevi, gdje god je "FSA" u ofanzivi to su teroristi ubaceni od strane Turske i Nusra front.

Na kraju krajeva nije ni bitno da li podrzavas teroriste ili ne, bitno je kako svijet gleda na te koje ti podrzavas a svijet danas ako nisi znao na sve sto uzvikuje allahu ekber i nosi pusku gleda kao na teroristu, pa skontaj kakav efekat postizes.
Argumentacija ti je zaista na nivou nekog balavca, i ocito je da godine ipak imaju neke veze sa inteligencijom. Ili barem sa nelupetanjem nebuloza.
Da pojasnim:
1) Hizb je teroristicka organizacija - barem po stavu vecine zemalja na ovoj planeti.
2) Hizbovci tekbiraju.
3) Hizbovci i ostale siitske paravojne-teroristicke organizacije se bore na strani Assada.

Zakljucak: ti podrzavas teroriste.
To je jedini zakljucak koji se moze izvesti ako se sluzimo tvojom infantilnom, urnebesnom "logikom".

Pokusaj opet, vise srece drugi put.
Novak20

#25491 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Opetja033 wrote:

To od neki dan se odnosilo na paralelu između etiketiranja forumašima nazivima fašista - terorista - kozojeb itd. Važilo je samo u onom momentu. O upotrebi etikete simpatizer fašista - terorista - ovog ili onog nije bilo ni govora. Generalno nisam ni životni ni forumski cinkaroš. Kad nisam prijavio onog što otvoreno a bez pokrića naziva forumaše povratnike vampirima-fašistima puštenim iz kaveza neću ni ovog.

Možda je čovjek u pravu barem za neke pa da ne griješim duše.

Ja znam da se ja ne bavim ljepljenjem etiketa i to mi je dovoljno. Uostalom ima forumski kadija pa se žali njemu.
Fantassin

#25492 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Opetja033 wrote:
Kakav god da sam, barem nisam pas rata i placenik kojem rat znaci hljeb. Ti nama ovdje prosipas pricu kako si "volonterski" tamo da bi pomogao covjecanstvo a ipak par milja € legne svaki mjesec. Jbg, ako lazu ljudi sa kojima si ti dobar i kojima si se kurcio oko iznosa koji svaki mjesec primas dok si u Siriji - onda lazem i ja.

Predstavljas sebe i stvari kao da si stupio u Vojsku Spasa a ne u jebenu Legiju Stranaca - koja je poznata po tome sto je leglo filantropa i humanista.
Predstavljas stvari kao da si se u LS prijavio kako bi pomogao Kurdima u Siriji a i ti i ja znamo da to nije istina i da kada si otisao u Legiju Sirija i Kurdi ti nisu bili ni na kraj pameti.

Otisao si da bi zivio od rata i ides tamo gdje te bolje placaju. Ti si obicni placenik.

Doduse kada malo razmislim, vazda si bio fin momak ali, ruku na srce, nikada nisi bio mozak ekipe u kojoj bi se kretao.
Spominjes neke moje ranije poduhvate u nekim drugim zemljama :wink: dje sam zaradio novac tako da sam sa svojom 21 jednom godinom postao vlasnik stana I pomogao svima kome je pomoc trebala.Moj boravak u legiji I Africke avanture su zavrsene ... nije mi se svidjelo to sto se radilo :wink: , nikom se nisam hvalio da ne upotrijebim tvoju rijec iznosom novca koji sam zaradjivao (mislim svima je sansa pred nogama .. ko god zeli da zaradi novac - na njemu je da to I uradi.. nije meni niko nista djaba dao :wink: ) nego jednostavno nisam htio da lazem na uporna pitanja drugova...

Kao sto rekoh, plata su mi Arden cigare I logistika (koja u operacijama zna biti veoma dobra :mrgreen: lahmacun :mrgreen: )
Nego kao sto sam rece sada ... ja sam jednostavan covjek tako da -mozak ekipe- nije nesto prema cemu stremim a kako ti navede ruku na srce vjerovatno nisam ni dovoljno inteligentan :wink: na moju zalost ovdje zavrsih kao vodja desetine.... bas na suprot onog sto sam zelio (PKM strijelac je za mene.... pokazi dje neprijatelj I donesi municije :mrgreen: ) ali po neredbi tak da sam sam sebi kriv sto ponkad previse brzo ili fino nesto uradi..
Goldenhand

#25493 Re: Sirija vol. 2

Post by Goldenhand »

Fantassin wrote:
Opetja033 wrote:

Spominjes neke moje ranije poduhvate u nekim drugim zemljama :wink: dje sam zaradio novac tako da sam sa svojom 21 jednom godinom postao vlasnik stana I pomogao svima kome je pomoc trebala.Moj boravak u legiji I Africke avanture su zavrsene ... nije mi se svidjelo to sto se radilo :wink: , nikom se nisam hvalio da ne upotrijebim tvoju rijec iznosom novca koji sam zaradjivao (mislim svima je sansa pred nogama .. ko god zeli da zaradi novac - na njemu je da to I uradi.. nije meni niko nista djaba dao :wink: ) nego jednostavno nisam htio da lazem na uporna pitanja drugova...

Kao sto rekoh, plata su mi Arden cigare I logistika (koja u operacijama zna biti veoma dobra :mrgreen: lahmacun :mrgreen: )
Nego kao sto sam rece sada ... ja sam jednostavan covjek tako da -mozak ekipe- nije nesto prema cemu stremim a kako ti navede ruku na srce vjerovatno nisam ni dovoljno inteligentan :wink: na moju zalost ovdje zavrsih kao vodja desetine.... bas na suprot onog sto sam zelio (PKM strijelac je za mene.... pokazi dje neprijatelj I donesi municije :mrgreen: ) ali po neredbi tak da sam sam sebi kriv sto ponkad previse brzo ili fino nesto uradi..
Jel teško upasti u LS? Odgovori u pp da ne smaramo ovdje.

Lahmacun je super. :D
Opetja033

#25494 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:Valjda budes u prilici da opletes po orangutaninima iz Al Nusre, Ahrar Shama i slicnih spodoba. :thumbup:
Od mene neces docekati da osudim na isti nacin bilo kojeg Sirijca, ma na kojoj se strani borio - osim ako nije u pitanju Daesh. O tome sam vec pisao.

Isto kao sto mi nije problem reci da je svako ko odavde ode u Daesh neuporedivo gori od onoga ko ode kod tvojih Kurda. Ne moze se to porediti iz vise razloga, svima nama jasnim.

Govorio sam mnogo puta ranije da su jedini strani borci prema kojima imam sazaljenja i kojih mi je istinski zao - oni jadni Hazari sto ih iranski rezim kupi iz izbjeglickih logora i salje kao topovsko meso Assadu.
Oni jedini nemaju izbora.

Svi ostali imaju i za sve ostale mi puca kurac da li ce se ili nece vratiti kuci. Svi ostali su imali izbora i svi ostali su odlucili da odu tamo svojom voljom, nebitno da li im motiv bio dzihad, novac ili nesto deseto.
Ovo se ne odnosi na @Fantassina, kakav god da je i sta god napisao o njemu ipak ga licno poznajem pa stvari onda imaju neku drugu dimenziju.
handžar88

#25495 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Opetja033 wrote:Argumentacija ti je zaista na nivou nekog balavca, i ocito je da godine ipak imaju neke veze sa inteligencijom. Ili barem sa nelupetanjem nebuloza.
Da pojasnim:
1) Hizb je teroristicka organizacija - barem po stavu vecine zemalja na ovoj planeti.
2) Hizbovci tekbiraju.
3) Hizbovci i ostale siitske paravojne-teroristicke organizacije se bore na strani Assada.

Zakljucak: ti podrzavas teroriste.
To je jedini zakljucak koji se moze izvesti ako se sluzimo tvojom infantilnom, urnebesnom "logikom".

Pokusaj opet, vise srece drugi put.
Image
Image

Ima razlike jel tako?
Nije bitno bolan sta je istina bitno je ono sta kazu mediji i kako to obican covjek shvata, a budi siguran da na hezbollah ne gledaju kao na teroriste pa cak ni ne znaju na cijoj strani ratuju, govorim za mase cije simpatije se svi vi trudite da dobijete.
I ne podrzavam uopste hezbollah ni assada ali ipak biram assada prije ovih bradonja, podrzavam prije svega cjelovitu i suverenu Siriju a vjerujem i borci tzv FSA samo sto oni ako pobijede u ovom ratu to sigurno nece moci ostvariti jer ih kontrolisu oni koji to ne zele i zato je assad manje zlo od njih.
A kad sve ovo zavrsi i kada izaberu novog predsjednika najvise bi volio da assad zavrsi kao gadaffi sigurno da je to vise zasluzio nego moamer.
vivaldi

#25496 Re: Sirija vol. 2

Post by vivaldi »

@fantasiticni

kakva je situacija generalno tamo? ima li taj rat ikakvog kraja na pomolu, kakav je cilj uopste?

imena gradova i gradica mi nista ne znace, ali imam osjecaj da je ubijanje jedina konstanta - mjesta stalno neko zauzima, stalo se gube i cini mi se da se sve vrti ukrug i da tamo nema mira zadugo.

kakvi su tvoji planovi? jesi se totalno srodio s kurdima, hoces se zenit tamo?

seksaju li se kurdkinje sa strancima (ne zajebavam se)?
Opetja033

#25497 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

vivaldi wrote:
seksaju li se kurdkinje sa strancima (ne zajebavam se)?
:lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Kikibombona

#25498 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Kikibombona wrote:Valjda budes u prilici da opletes po orangutaninima iz Al Nusre, Ahrar Shama i slicnih spodoba. :thumbup:
Od mene neces docekati da osudim na isti nacin bilo kojeg Sirijca, ma na kojoj se strani borio - osim ako nije u pitanju Daesh. O tome sam vec pisao.

Isto kao sto mi nije problem reci da je svako ko odavde ode u Daesh neuporedivo gori od onoga ko ode kod tvojih Kurda. Ne moze se to porediti iz vise razloga, svima nama jasnim.

Govorio sam mnogo puta ranije da su jedini strani borci prema kojima imam sazaljenja i kojih mi je istinski zao - oni jadni Hazari sto ih iranski rezim kupi iz izbjeglickih logora i salje kao topovsko meso Assadu.
Oni jedini nemaju izbora.

Svi ostali imaju i za sve ostale mi puca kurac da li ce se ili nece vratiti kuci. Svi ostali su imali izbora i svi ostali su odlucili da odu tamo svojom voljom, nebitno da li im motiv bio dzihad, novac ili nesto deseto.
Ovo se ne odnosi na @Fantassina, kakav god da je i sta god napisao o njemu ipak ga licno poznajem pa stvari onda imaju neku drugu dimenziju.
Ko god ode u stranu zemlju ratovati nije za zaljenja, ali jeste za postovanja, ako se bori na pravoj strani.

Fantassin se trenutno bori protiv ISILa i to moze biti samo pozitivno. Tu ne moze biti nista lose, ako ne radi neke lose stvari... a kako se ovdje predstavio, moze se iskljuciti opcija da cini zlo civilima. Ako svojim prisustvom spasi zivot jednog civila, ako spasi jednu zenu od silovanja... il' sta vec ti kanalizacijski stakori rade... napravio je dobar posao!
Kikibombona

#25499 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

vivaldi wrote: seksaju li se kurdkinje sa strancima (ne zajebavam se)?
Drugi stranci prenose da o tome nema ni govora. To prenose oni koji su se vratili kuci, koji mogu slobodno govoriti. Bilo kakve seksisticke izjave se ostro sankcionisu, a da o seksualnim odnosima ne govorimo.

Ideologija PKK je u dobroj mjeri preslikana na YPG/YPJ, a poznato je da se borkinje PKK udaju za 'kalasnjikov i planine'. Tek kada zavrsi 'sluzbu' moze razmisljati o udaji.

E sad, vjerovatno ima poneka iznimka. Vidjet cemo sta ce Fantassin reci.

Ovaj Amer je ozenio Kurdkinju, ALI ONA NIJE VOJNO LICE, TJ. CLANICA YPJ. :mrgreen:

Jordan Matson

Image

Solidna Kurdkinja, mogao je bolju uloviti posto su za njim poludile :D

Image
insomnia78

#25500 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Zna kiki kralj
Locked