Mozda i jeste tako. Ali cemu lazi i izmisljeni izvjestaji? Eto zasto mi je sumnjiva ova ruska igranka. Ako se Sergej napio i napravio zlocin, red bi bio da ga se strpa gdje pripada.AleksoMKD wrote:Pa sigurno nije namerno.Avetinho wrote:
Ma jasta. Igrala se djeca, a kako da znaju sta je BUK i da moze oboriti putnicki avion.
Nisu valjda "ej Sergej, pusti tu votku i rokni ovaj Maleziski putnicki avion jer nas ne mrze dovoljno" majku mu.
Ali posto je 3-4 aviona oboreno u tom regionu u par dana mozda je Sergej zavrsavajuci flasu resio da ispali na jos jednu tocku na ekranu? U stilu "mora da je Ukrajinski".
Ukrajina
-
Avetinho
#25476 Re: Ukrajina
- AleksoMKD
#25477 Re: Ukrajina
Jebiga, stvarno glup potez jer istina ispliva kad tad.Avetinho wrote: Mozda i jeste tako. Ali cemu lazi i izmisljeni izvjestaji? Eto zasto mi je sumnjiva ova ruska igranka. Ako se Sergej napio i napravio zlocin, red bi bio da ga se strpa gdje pripada.
Mozda za unutrasnju upotrebu? Ljudi vole teorije zavere.
- Co0l
#25478 Re: Ukrajina
AleksoMKD wrote:Bas. Mislim da je sa 99% sigurnosti oboren od pro-Rusa, greskom naravno. Ali videcemo sta ce dalja istraga reci.Avetinho wrote: Zanimljiv je ruski salto mortale, od one price kako ga je oborio ukrajinski lovac.
Istraga potvrdila: MH17 srušen raketom BUK s proruske teritorije
- Challenger__
#25479 Re: Ukrajina
To je proizvoljna tvrdnja Klixovog novinara a ne Komiisije. Njen izvještaj ne tvrdi ko je ispalio projektil. To čak ne tvrdi ni AL.
- nosara
#25480 Re: Ukrajina
klix principijelno lize rucerdu koja ga hrani...Challenger__ wrote:To je proizvoljna tvrdnja Klixovog novinara a ne Komiisije. Njen izvještaj ne tvrdi ko je ispalio projektil. To čak ne tvrdi ni AL.
- Challenger__
#25481 Re: Ukrajina
___
Kad bolje razmislim, žalosno.
- KUZNETSOV
#25482 Re: Ukrajina
Ukraina izgubi Rusiju, a ne Rusija Ukrainu...
- Co0l
#25483 Re: Ukrajina
Osim sto su protiv medjunarodne istrage,sta Rusi kazu,ko je kriv?
-
Avetinho
#25484 Re: Ukrajina
Jos uvijek samo celo i nosarica nece da vide ko je odgovoran za ovo masovno ubistvo. Tako naredio gazda iz Kremlja.
- nosara
#25485 Re: Ukrajina
To zna svaki moron... Kriv je onaj ko je naveo avion u ratno podrucje... Ako je to bio Rus, onda je on kriv...Co0l wrote:Osim sto su protiv medjunarodne istrage,sta Rusi kazu,ko je kriv?
- Co0l
#25486 Re: Ukrajina
Dobro je avetinho primjetio,kakav ruski salto mortale sa optuzbama od toga da su ga ukrajinski avioni oborili do ovih slabasnih optuzbi da je kriv onaj ko je,kao,naveo avion u ratno podrucje.nosara wrote:To zna svaki moron... Kriv je onaj ko je naveo avion u ratno podrucje... Ako je to bio Rus, onda je on kriv...Co0l wrote:Osim sto su protiv medjunarodne istrage,sta Rusi kazu,ko je kriv?
- Putnik ali stvarno
#25487 Re: Ukrajina
literatura za vecerasAvetinho wrote:Jos uvijek samo celo i nosarica nece da vide ko je odgovoran za ovo masovno ubistvo. Tako naredio gazda iz Kremlja.
https://www.washingtonpost.com/news/wor ... light-655/
welcome to the fun page

- Danguba
#25488 Re: Ukrajina
tacno.Challenger__ wrote:To je proizvoljna tvrdnja Klixovog novinara a ne Komiisije. Njen izvještaj ne tvrdi ko je ispalio projektil. To čak ne tvrdi ni AL.
ime, prezime, adresa stanovanja, zanimanje,hobi...
sve dok ga ne nadju tamo iza supe, ovaj izvjestaj nista ne znaci.
zna se da je buk, zna se da je sa proruske strane ispaljen...e sada, hoce li reci da je rus ili njihov satelit pritisnuo dugme, neka se oni dogovore izmedju sebe.
-
Avetinho
#25489 Re: Ukrajina
Pobrkao si avione. Ovdje se govorilo o Malezijskom avionu iznad Ukrajine.Putnik ali stvarno wrote:literatura za vecerasAvetinho wrote:Jos uvijek samo celo i nosarica nece da vide ko je odgovoran za ovo masovno ubistvo. Tako naredio gazda iz Kremlja.
welcome to the fun page
- Danguba
#25490 Re: Ukrajina
koja logika...zalosnanosara wrote:
To zna svaki moron... Kriv je onaj ko je naveo avion u ratno podrucje... Ako je to bio Rus, onda je on kriv...
- Putnik ali stvarno
#25491 Re: Ukrajina
samo citaj, pisano je majka, a onda razmisli malo pre no nastavis da klikcesAvetinho wrote:Pobrkao si avione. Ovdje se govorilo o Malezijskom avionu iznad Ukrajine.Putnik ali stvarno wrote:literatura za vecerasAvetinho wrote:Jos uvijek samo celo i nosarica nece da vide ko je odgovoran za ovo masovno ubistvo. Tako naredio gazda iz Kremlja.
welcome to the fun page
http://www.dailykos.com/story/2014/07/1 ... n-290-Dead
-
cbrt
#25492 Re: Ukrajina
Emisija na BBC-u i intervuišu nekakvog Ukrajinskog zvaničnika, pa na pitaje zašto nisu preusmerili vazdušni saobraćaj odgovara kako nisu mogli ni da pretpostave da pro-Rusi imaju takvo oružje...par minuta kasnije nekakav analitičar objašnjava kako su pro-Rusi već oborili jedan Ukrajinski aviona na velikoj visini, par dana ranije, te kako su pokazali baš taj model Buk-a na nekoj paradi...znači, ko je spojio dva sa dva, Ukrajinci lažu. To ne amnestira pro-Ruse koji su ga oborili (jer su i oni znali da tu ide putnički saobraćaj)...
- Danguba
#25493 Re: Ukrajina
slazem secbrt wrote:Emisija na BBC-u i intervuišu nekakvog Ukrajinskog zvaničnika, pa na pitaje zašto nisu preusmerili vazdušni saobraćaj odgovara kako nisu mogli ni da pretpostave da pro-Rusi imaju takvo oružje...par minuta kasnije nekakav analitičar objašnjava kako su pro-Rusi već oborili jedan Ukrajinski aviona na velikoj visini, par dana ranije, te kako su pokazali baš taj model Buk-a na nekoj paradi...znači, ko je spojio dva sa dva, Ukrajinci lažu. To ne amnestira pro-Ruse koji su ga oborili (jer su i oni znali da tu ide putnički saobraćaj)...
-
Avetinho
#25494 Re: Ukrajina
Kad je bila emisija, imas li link.cbrt wrote:Emisija na BBC-u i intervuišu nekakvog Ukrajinskog zvaničnika, pa na pitaje zašto nisu preusmerili vazdušni saobraćaj odgovara kako nisu mogli ni da pretpostave da pro-Rusi imaju takvo oružje...par minuta kasnije nekakav analitičar objašnjava kako su pro-Rusi već oborili jedan Ukrajinski aviona na velikoj visini, par dana ranije, te kako su pokazali baš taj model Buk-a na nekoj paradi...znači, ko je spojio dva sa dva, Ukrajinci lažu. To ne amnestira pro-Ruse koji su ga oborili (jer su i oni znali da tu ide putnički saobraćaj)...
-
sumirprimus
#25495 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:To je proizvoljna tvrdnja Klixovog novinara a ne Komiisije. Njen izvještaj ne tvrdi ko je ispalio projektil. To čak ne tvrdi ni AL.
Last edited by sumirprimus on 14/10/2015 09:46, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#25496 Re: Ukrajina
Da li je greska?vjerovaTno..
-
sumirprimus
#25497 Re: Ukrajina
Otkud zajebancija oko prihvatanja krivice?
Pa istorija ponasanja ruskih/sovjetskih vojno bezbjednosnih krugova govori sama o sebi..
Pa istorija ponasanja ruskih/sovjetskih vojno bezbjednosnih krugova govori sama o sebi..
-
cbrt
#25498 Re: Ukrajina
Bio je program na BBC-ju posvećen tome pa su defilovali gosti i analitičari...ako nađem nešto na netu javiću tiAvetinho wrote:Kad je bila emisija, imas li link.cbrt wrote:Emisija na BBC-u i intervuišu nekakvog Ukrajinskog zvaničnika, pa na pitaje zašto nisu preusmerili vazdušni saobraćaj odgovara kako nisu mogli ni da pretpostave da pro-Rusi imaju takvo oružje...par minuta kasnije nekakav analitičar objašnjava kako su pro-Rusi već oborili jedan Ukrajinski aviona na velikoj visini, par dana ranije, te kako su pokazali baš taj model Buk-a na nekoj paradi...znači, ko je spojio dva sa dva, Ukrajinci lažu. To ne amnestira pro-Ruse koji su ga oborili (jer su i oni znali da tu ide putnički saobraćaj)...
- AliceInChains
#25499 Re: Ukrajina
Nego, kad ce se neko osvetiti Rusiji za ovo sve i zauzvrat pomoci Bosni? Neki su se izjasnjavali za puc iz cistog razloga, jer su smatrali, da to ide u korist nama.
Gdje je ta moc? Ili Rusija ipak nije samo regionalna sila? Ne kontam
Gdje je ta moc? Ili Rusija ipak nije samo regionalna sila? Ne kontam
-
jefferson
#25500 Re: Ukrajina
Evo literature za vecers:Putnik ali stvarno wrote:literatura za vecerasAvetinho wrote:Jos uvijek samo celo i nosarica nece da vide ko je odgovoran za ovo masovno ubistvo. Tako naredio gazda iz Kremlja.
welcome to the fun page
http://www.newsweek.com/newsweek-rewind ... own-259653