Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#25476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tnt-tunja wrote:Pozdrav!

Buduci da je telemach kupio bhb kablovsku. Da li neko moze uputiti koliko traje odprilike dok oni uspostave svoju uslugu u novim gradovima da se moze koristiti?

Ima vas sigurno koji ste prozivjeli isti scenarij.

Unaprijed hvala
Trebalo bi sve biti finalizirano kroz nekih dva mjeseca najdalje, a vrlo moguće da će se to i ranije desiti jer su korisnici BHB-a počeli dobijati promotivne letke prije korisnika HS-a.
dječak sa šibicama

#25477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Maharadza wrote:Image

Pa kad' neko kaže "prebrzo"...NEMA DANAS PREVIŠE, PREBRZO itd. jer ko bi ovo sada čekao da se skine na 5 ili 10mbps?! :P

A govorimo još o DLC-u pišljivom...komplet igra (BF4 Premium Edition) sa svim DLC-ovima (preko 30 mapa) izađe preko 60GB! :skoljka:
Kad si vec stavio, reci meni neukome, koji klijent koristis, ovo je torrent jel?

Pitam jer meni utorrent nikako neda pune brzine, iako ima gomilu seedera, ne ide preko 2 MB a moralo bi vise od 5.

Jos koristim razvikani 2.2.1 utorrent, ali nista. Na Bittorreentu jos slabije.

I da, u opcijama sam namjestio da upload ne ide preko 1 ili 2 kbps, ali svejedno je brzina nikakva. Ocito je problem do klijenta, jer mi na Bittorreentu skida jako lose, na utorrentu puno bolje ali i to je malo, kako rekoh ne ide preko 2 MBps

Nije problem ni do neta, kad skidam neki program direktno sa lokacije ili nesto sa google play store, ide punom brzinom od 5 MB. Dakle, ocito je problem u torrent klijentu.
vicious

#25478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

Nije torrent nego download originalne igre preko Origin klijenta.
AnonymousBIH

#25479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Teško je nekima koji imaju limitiran net objasniti prednosti brzog neta.
Npr. meni PS4 "jede" mjesečno 40-50 GB prometa, a na PS3 dok sam bio na Telecomu čekao sam čitav dan da mi skine obični DLC. O uživanciji gledanja svih videa u full HD, simultanom korištenju zahtjevnih usluga na više uređaja i ostalog da ne pričam.
Po meni, u današnjem vremenu optimalna brzinu koju imalo napredniji korisnik treba da ima je 50 mbps. Ostalima koji pregledaju samo vijesti dovoljan je i mobilni internet.
avaks

#25480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

dječak sa šibicama wrote:
Kad si vec stavio, reci meni neukome, koji klijent koristis, ovo je torrent jel?

Pitam jer meni utorrent nikako neda pune brzine, iako ima gomilu seedera, ne ide preko 2 MB a moralo bi vise od 5.

Jos koristim razvikani 2.2.1 utorrent, ali nista. Na Bittorreentu jos slabije.

I da, u opcijama sam namjestio da upload ne ide preko 1 ili 2 kbps, ali svejedno je brzina nikakva. Ocito je problem do klijenta, jer mi na Bittorreentu skida jako lose, na utorrentu puno bolje ali i to je malo, kako rekoh ne ide preko 2 MBps

Nije problem ni do neta, kad skidam neki program direktno sa lokacije ili nesto sa google play store, ide punom brzinom od 5 MB. Dakle, ocito je problem u torrent klijentu.
2.2.1. koristim već 100g jbt i nikada problema. Nema mu ravnog što se tiče public trackera.

Prva greška koju praviše je to ograničavanje uploada (valjda neki BHT sindrom, ako pustiš malo uploada od one crkavice što daje ne možeš ništa više ni raditi na internetu :lol: ). Stavi na 70% od mogućeg (odradiš 3-4 speedtesta prema različitim Evropskim serverima, uzmeš srednju vrijednost i 70% od toga dopustiš torrentu). Čim ti ograničiš upload nema ništa od downloada.
Druga stvar je port koji koristiš, stavi u opcijama neki preko 50000 (ili pod connection -> čekiraj "Randomize port each start pa će mogućnost ta ti par puta bude zatvoren port biti manja).
Treće i najvažnije je odnos seed/peer/leech. Nauči šta je koje pa će ti biti puno jasnije kako funkcionira p2p.
Džaba 1000 seedera ako su ograničilu upload kao ti pa ne možeš ni skidati od njih a na drugoj strani imaš 10 puta više leechera koji pokušavaju nešto da skinu :run:

p.s.
Možeš pustiti i utorrent da automatski konfiguriše, nije ti ni to loša opcija, CTRL + G i neka je čekirano i Bandwidth i Network pa okini "Run tests" i to je sva nauka...
dječak sa šibicama

#25481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

hvala na savjetima
Astrix

#25482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Astrix »

crnivrag wrote:
tnt-tunja wrote:Pozdrav!

Buduci da je telemach kupio bhb kablovsku. Da li neko moze uputiti koliko traje odprilike dok oni uspostave svoju uslugu u novim gradovima da se moze koristiti?

Ima vas sigurno koji ste prozivjeli isti scenarij.

Unaprijed hvala
Trebalo bi sve biti finalizirano kroz nekih dva mjeseca najdalje, a vrlo moguće da će se to i ranije desiti jer su korisnici BHB-a počeli dobijati promotivne letke prije korisnika HS-a.
Počeli su i u HS-u dijeliti promotivne letke ima mislim desetak dana, neko je postavio letak na HS temi. Potrajat ce ovo sve dok oni finaliziraju, sigurno do februara...
crnivrag

#25483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Astrix wrote:
Počeli su i u HS-u dijeliti promotivne letke ima mislim desetak dana, neko je postavio letak na HS temi. Potrajat ce ovo sve dok oni finaliziraju, sigurno do februara...
Da HS korisnici su tek nedavno počeli dobijati letke, međutim BHB korisnici su promocije i letke počeli dobijati prije više od mjesec dana, pa zato mislim da bi najdalje od polovine januara korisnici ova oba kablovska operatera trebali dobiti Telemach usluge.
NK33

#25484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NK33 »

Iza Horizonta wrote:
Radar71 wrote:
Iza Horizonta wrote:šta je ovo SK počeli prenosit talijansku ligu, danas 2 utakmice roma i fiorentina, al ga zakajlaše bh telekomu i arenama :lol:
Kup a ne liga, a arena prenosi španski kup
isto opet je liga jel tako, mada ne pratim žabare
Jao jao jao :zid: (nadam se da je za*ebancija)
U duhu iste da dodam jesu ga Arene suknule SK-u jer prenose spanski kup (kup je liga, jel tako?!) :D
pepeljara

#25485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Crni, da nemas info da li ce i kad ce ako ce Tmch uletiti u miljacka zgrade.
leon25

#25486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by leon25 »

Telemach
kada cemo dobiti ove hd kanale koje nemamo u paketu jer meni su jos uvijek zakljucani
crnivrag

#25487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pepeljara wrote:Crni, da nemas info da li ce i kad ce ako ce Tmch uletiti u miljacka zgrade.
Vjeruj mi da ne znam, sve ove informacije koje iznosim ovdje su informacije koje se nalaze na zvaničnim stranicama kompanija United Grupe (oficijalnim forumima, youtube kanalima, facebook i twitter stranicama), te na forumima na kojima korisnici komentarišu usluge, i portalima koji objavljuju vijesti o ponudi Telemach usluga.
Last edited by crnivrag on 16/12/2015 13:48, edited 1 time in total.
pepeljara

#25488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

leon25 wrote:Telemach
kada cemo dobiti ove hd kanale koje nemamo u paketu jer meni su jos uvijek zakljucani

I ako moze tacan spisak koji kanali ce biti zakljucani da ih ne gledamo :D
Telemach

#25489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

leon25 wrote:Telemach
Jeste li pokušali s resetom recievera?
Provjerićemo odmah šta možemo učiniti za Vas po ovom pitanju.
crnivrag

#25490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Primjetio sam da su u zadnjih mjesec dana popravili ping, sad mi je 0 ms na svakom mjerenju prema njihovom serveru, a prije je varirao između 5 i 10 ms.

Image
Reglan

#25491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Da li ovo akcija ukljucuje i to da cemo dobiti otkljucanje sve kanale preko CI modula?
crnivrag

#25492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Reglan wrote:Da li ovo akcija ukljucuje i to da cemo dobiti otkljucanje sve kanale preko CI modula?
Trebalo bi se odnositi na sve korisnike, ako ti se nisu otključali kanali iz drugih paketa, probaj izvaditi karticu iz TV-a i ponovo je vratiti da se izvrši nova autorizacija.
Last edited by crnivrag on 16/12/2015 16:01, edited 1 time in total.
Cracked

#25493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

crnivrag wrote:
Reglan wrote:Da li ovo akcija ukljucuje i to da cemo dobiti otkljucanje sve kanale preko CI modula?
Trebalo bi se odnositi na sve korisnike, ako tise nisu otključali kanali iz drugih paketa, probaj izvaditi karticu iz TV-a i ponovo je vratiti da se izvrši nova autorizacija.
jel ukljucuje HBO? ili samo hd i prosireni?
dembele

#25494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

HD i prosireni
Maha23

#25495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maha23 »

lokalni_razdjevicar wrote:
crnivrag wrote:
lokalni_razdjevicar wrote:Meni je istekao ovaj duo net paket. Ako sad popišem novi ugovor hoću li dobiti ovaj popust što se plaća 6 mjeseci jeftinije 17, 9 km ? Ima li više ikakvih poklona osim ovoga?
Piše da se akcija odnosi na nove i postojeće korisnike koji potpišu ugovor na 24 mjeseca.

A pošto je tebi istekao ugovor, vjerujem da možeš potpisati novi ugovor na 24 mjeseca i iskoristiti ove pogodnosti.
Evo zvali su me iz telemacha. Za produženje ugovora mi nude da mi smanje račun 3 mjeseca po 10 km i osnovni paket godinu dana.
Ti si jos dobro prosao :) Ja sam nedavno produzio duo net na 24 mjeseca i dobio sam "samo" osnovni paket godinu dana.To je i vise nego dovoljno, njihova dobra volja ali bas me zanima po kojem kriteriju dodjeljuju ove pogodnosti prilikom produzenja ugovora, i da li uopste postoji neki.
veliki_ah

#25496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Šta je na kraju zakljucak? Jel otvoren HBO?
Telemach

#25497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

veliki_ah wrote:Šta je na kraju zakljucak? Jel otvoren HBO?
Zdravo veliki_ah,
HBO i Cinemax paket nisu otključani.
veliki_ah

#25498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Telemach wrote:
veliki_ah wrote:Šta je na kraju zakljucak? Jel otvoren HBO?
Zdravo veliki_ah,
HBO i Cinemax paket nisu otključani.
Hvala na info :wink:
damirc_sa

#25499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by damirc_sa »

A šta smo to mi dobili koji vec imamo prosirene pakete, mogli ste barem i za nas otključati HBO i slicno?
crnivrag

#25500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

damirc_sa wrote:A šta smo to mi dobili koji vec imamo prosirene pakete, mogli ste barem i za nas otključati HBO i slicno?
HBO Adria ne dozvoljava da se njihovi premium paketi nude besplatno u bilo kom obliku.
Locked