Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#25451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

p.k.
Hvala na iscrpnom odgovoru, ali ponoviću pitanje, bar onaj najvažniji dio, na koje očekujem malo konkretniji odgovor:
Banksy wrote:
Istovremeno, nisam primjetila nikakvu aktivnost vrha stranke u sarajevskoj općini Centar gdje ste dosad bilježili najbolje rezultate i gdje imate najjaču bazu, a na ovim izborima ponudili... kandidata kojeg vrlo slabo promovirate,

Zašto maćehinski odnos prema Centru,
lakilaka

#25452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lakilaka »

Pedja Kojovic wrote:lakilaka

Kao sto sam i rekao, nu proteklih par dana nisam bio u prilici opsirno odgovarati na pitanja.
(Zaista ne mogu pisati na telefonu).
Upravo sam dosao s puta pa vam mogu odgovoriti.
Vase pitanje je bilo da je posteno placati osiguranje koje niste koristili.
Iz ovoga sto ste napisali ja mislim da u vasem konkretnom slucaju to nije posteno - ali inace, normalno je i posteno placati osiguranje iako ga ne koristite.
(Zbog ove delikatne razlike vam nisam mogao odgovoriti s jednostavnim da ili ne).

p.k.
hvala na odgovoru.
da preciziram, placa se zdravstveno osiguranje iako ga ne koristite, ali vam je omoguceno da ga koristite, jer vam ovjeravaju knjizicu, pa ako treba vi ga koristite. to je posteno.
u mome slucaju, ne mozemo ovjeriti knjizice ( zbog neimanja plate i time ne placanja zdravstvenog ) i samim time ne mozemo koristiti usluge zdravstvenog. kada smo u mogucnosti da isplatimo te plate ( sa zakasnjenjem ) moramo platiti i zdravstveno osiguranje, iako nismo bili u mogucnosti koristiti usluge zdravstva za taj period. to je neposteno.
zato vi politicari bi to trebali promijeniti. samo da li vam je to u interesu, to je pitanje.
Pedja Kojovic

#25453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Puno vremena smo(i Dennis i Sabina i svi) proveli na ulicama u Sarajevu.
Najvise, sasvim sigurno, iz raznih razloga, nekad politickih, a nekad logistickih, na podrucju opstine Centar djeleci letke Admira i liste.
Vjerovatno bi analiza promocije na internetu cak pokazala da smo znacajan dio svih resursa (pr, intervjui, pripreme za nastupe) usredocili bas u Centru.
Bukvino ponasanje u toku kampanje, njegovo ulaganje vremena i energije, odnos prema ljudima sa kojima radi, karakter i spremnost da interese i zelje svog odbora stavi iznad svojih nas sve impresioniraju i sve cinimo da mu pomognemo.
Nezasluzeno, najvise zbog udaljenosti ili loseg puta, najmanje paznje smo do sada posvetili Krajini i Gorazdu i to cemo probati korigovati naredne sedmice.
(U GOrazdu sam bio samo jednom u dosadasnjem dijelu kampanje, a zaista imamo sjajnog kandidata i listu).

p.k.
Pedja Kojovic

#25454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

lakilaka

Zato sam i rekao da mi se cini da je u vasem konkretnom slucaju to nepravedno.
Sa predtstavnicima vaseg sindikata trebate vidjeti koji su vam pravni lijekovi na raspolaganju.

Mi smo nekoliko puta do sada predlagali izmjene i dopune zakona koji suzili (u idealnoj varijanti ukinuli) prostor za poslodavca da ne uplacuje zakonske doprinose. Ali s obzirom da upravo drzava to radi svojim uposlenicima tesko je ocekivati od politickih partija koje imaju vlast da rade u korist svoje stete.
Zato stalno i ponavljamo da su promjene(borba protiv korupcije, efikasnija uprava, itd.) moguce samo sa novim ljudima na vlasti, onima koji nisu investirani u sadasnji sistem

p.k.
ps.
Sva osiguranja pocivaju na istoj opkladi; osiguranje se kladi da vam se to "nesto" nece desiti, a vi se kladite da hoce.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#25455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

odlično peđa, samo što ste u centru zakazali skroz.

za vijeće glasam za našu stranku, ali za načelnika ne mogu i nikada mi neće biti jasno zašto baš bukva da bude kandidat. lista je ok, puno gradske raje, zadovoljan sam i tu imate bezrezervnu podršu, a za načelnika ću samera (jer smatram, a i znam da jedini on može pobijediti ajnadžića).
Saka

#25456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

homar wrote:
artime wrote:Pedja je li ok pitanje... ko finansira predizbornu kampanju ns, odakle? Hvala
Škakljivo itanje,neznam da li će ti odgovoriti, sigurno je jedno da se finansira sa budžeta. Jedina stranka koja na ovim izborima nastupa, a ne finansira se iz budžeta, je Građanski savez. GS je pokrenuo peticiju da se "stranke skinu sa budžeta", ja sam potpisao tu peticiju.
Ne, oni iz budžeta kupuju iPhone.
artime

#25457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

Afera Iphone. Da...
zippoo87

#25458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

El_comadante wrote:prvo da pohvaolim da na listama ima dosta omladine sto je za mene pohvlano.

pitanje:
da li trenuto NS ima odbornika u svih 9 općina u KS?
i po što vas prozivaju da ste sarajevska stranka u kojim opštinama van KS imate kandita za koja OV? ( nemoraju se sve opštine navoditi samo par)
sve informacije si mogao dobiti u tri klika :D
http://www.nasastranka.ba/nas-izbor-3/
ovdje su sve liste za ove izbore a ima jos nekih odbora koji nisu bili spremni za ove izbore ali ce biti za slijedece
Banksy

#25459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

p.k.

Iz odgovora slijedi da je u pitanju nemar medija prema vašim aktivnostima u Centru, a kojih je bilo jednako koliko i u Gračanici ili bilo gdje drugo.
Hvala na odgovoru, ali ne vjerujem u njega.
Hvala, svakako.
Pedja Kojovic

#25460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Sugerisete da vas lazem ili da ne znam odgovor?
Pa kampanja samo jednog od protivkandidata ( a ni drugi nisu daleko) Ajnadzicu kosta skoro 300 ooo km - sto je duplo nas ukupni budzet.
U svakom slucaju, vi imate pravo da mi ne vjerujete, ali bi bilo fer iznijeti cinjenicne razloge.

p.k.
Banksy

#25461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

p.k.
Mislim da bi svaki dalji razgovor bio samo ponavljanje onoga što smo rekli u postovima iznad,
Moje je mišljenje da ste namjerno dali slabog kandidata u Centru, sve da se ne ugrozi Ajnadžićeva kandidatura, a onda ste još tom slabom kandidatu uskratili i kvalitetniju stranačku podršku kakvu ste, recimo, dali svom ogranku u Gračanici,
i to sve u općini u kojoj ste najjači i u kojoj ste imali najveće šanse za pobjedu.
To me je jako razočaralo jer sam mislila glasati za vas, šteta,
Hvala ti svakako za trud i odgovore.
Pedja Kojovic

#25462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

banksy

Mi se uopste i nikada ne bavimo takvim konspiracijskim manipulacijama.
Naravno, svako ima pravo da bez ili sa selektivno izabranim cinjenicama konstrurise objasnjenja.
Mogucnosti su bezgranicne...
Moze se izvesti teorija po kojoj bi Ajnadziceva eventualna pobjeda mogla biti pripisana bilo kojem drugom kandidatu i za to optuzene partije koje su u nekim opstinama ponudile zajednickog kandidata a bas u Centru dva skoro podjednako jaka. Na kraju krajeva, i jedna i druga stranka su bile u koalicije sa SDA i jos uvijek u mnogim kantonima i opstinama taj sporazum vazi.
(Ja recimo ne vjerujem u takvu zavjeru).
Znam da su i oni, kao i mi, prosli kroz izborni proces u opstinskim odborima, uspjeli pronaci nekoga ko pristaje, okolnosti mu dozvoljavaju (posao, licna situacija i druge stvare), i nagovoriti ga da prihvati. Potpuno sam siguran, da su kandidovali najbolje sto su imali mogucnosti.
U nasem slucaju kandidovan je covjek kojeg je OO( dvaput, na dva sastanka su glasali) izabrao.
To je mozda dosadna, nemastovita, verzija, ali je istina.

Nadam se da cete glasati.
Naravno, vase je pravo da odaberete za koga.

p.k.
VjecitiStudent

#25463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Zanimljivo je kako je od načelničkih kandidata NS-a iz 2012. preživjela samo Sabina.
VjecitiStudent

#25464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote: --
Moze se izvesti teorija po kojoj bi Ajnadziceva eventualna pobjeda mogla biti pripisana bilo kojem drugom kandidatu i za to optuzene partije koje su u nekim opstinama ponudile zajednickog kandidata a bas u Centru dva skoro podjednako jaka.
--
Pitam se u kom su paralelnom svemiru višestruko kompromitovani Kamočaj i Rešidat "jaki" kandidati ...
Gdje im se onda pridružite i vi, sa Bukvom, da ništa ne bude prepušteno slučaju.
putokaz1

#25465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Jedino NS pruža nadu lijevo centar glasačima
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Pitanje za @pk. Da li se slazes sa mnom da bi kandidati i svi politicari trebali imati istu formu pisanja cv—a, sto bi onemogucilo «skrivanje» podataka gdje i kad su tacno radili, mjesto i vrijeme diplomiranja, kao i mogucnost opisa znanja stranih jezika kad imamo jasan europski okvir poznavanja jezika od A1doC2? Smatram da su pojedine biografije sramno napisane , potpuno potcjenjujuci inteligenciju gradjana. Medju takvima je i cv vase kandidatkinje Lejke Bacic. Mada nije jedina. Residat, Reuf Bajrovic i mnogi drugi
Pedja Kojovic

#25467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

katarinakosaca

Podrzao bih da se prilikom prijave za izbore predaje i objavljuje uniformisan, detaljan, CV.
Ili da glasaci putem medija, uz novinare koji ce spremljeni za emisiju i podjednako ostri prema svim kandidatima imaju priliku da upoznaju kandidate
Najbolje, ali i daleko najteze je kada je kandidat svaki dan kampanje dostupan biracima na ulici.

p.k.
zippoo87

#25468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

mene fascinira samo to kako pojedini "ugledni" forumasi iznose pausalne tvrnje i pisu o nekim njihovim sumnjama,snovima,konstrukcijama i cemu sve ne ,kao da to i u realnosti stoji a ne samo u vasem paralelnom univerzumu a da u biti nemaju niti jednog jedinog valjanog osnova za to i jos onda nakon svih ovih nebuloza,napisu kao da su upravo one razlog za neglasanje za NS :-) :-)

uvezivanje SDA i NSa,(ne)koristenje medija,zanemarivanje kandidata,favoriziranje kanidata,trosenje i upravljanje novcem u kampanji,...samo su neke od spekulacija a realnost je skroz na suprotnom kraju

a Pedja pokusava fino sa ovakvim :roll:
TheProfessional

#25469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by TheProfessional »

VjecitiStudent wrote:Zanimljivo je kako je od načelničkih kandidata NS-a iz 2012. preživjela samo Sabina.
I mene zanima koliko je kandidata za nacelnicke pozicije i dalje u stranci kao i oni sa lista iz 2014 godine. Ukoliko to nije povjerljiv podatak :)
putokaz1

#25470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Pedja je dobar,Raja,Kulturan,Obrazovan,sve najbolje mislim..
Koliko će moći da se snađe između pritisaka drugih stranaka lijevih,desnih...
Da li će i s kim će NS, kao bitan faktor, biti u koaliciji,to ćemo znati
Da li je bilo ''grešaka'' s nekim kadrovima pokazat će rezultat
SRETNO
mario001

#25471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Jucer sam dobio materijale Nase Stranke, jedini koji su dosli i pokucali na vrata, sam materijal je vrhunski napravljen, sve pohvale :thumbup:
Novak20

#25472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

zippoo87 wrote:mene fascinira samo to kako pojedini "ugledni" forumasi iznose pausalne tvrnje i pisu o nekim njihovim sumnjama,snovima,konstrukcijama i cemu sve ne ,kao da to i u realnosti stoji a ne samo u vasem paralelnom univerzumu a da u biti nemaju niti jednog jedinog valjanog osnova za to i jos onda nakon svih ovih nebuloza,napisu kao da su upravo one razlog za neglasanje za NS :-) :-)

uvezivanje SDA i NSa,(ne)koristenje medija,zanemarivanje kandidata,favoriziranje kanidata,trosenje i upravljanje novcem u kampanji,...samo su neke od spekulacija a realnost je skroz na suprotnom kraju

a Pedja pokusava fino sa ovakvim :roll:
Nekome jednostavno ne možeš ugoditi jer je uvijek bilo i biće ljudi koji traže dlaku u jajetu. Ne treba se puno osvrtati na takve ljude i njihove motive.

NS je stranka koja ima perspektivu u građanski orjentiranom biračkom tijelu samim tim što nije ukaljana učešćem u izvršnoj vlasti ovakvoj kakva je bila i kakva sada jeste.
Jedna od najčešćih zamjerki NS do sada je bila njihova teritorijalna ograničenost na KS, lokalizam, elitizam. Kampanja za lokalne izbore 2016 pokazuje da rukovodstvo stranke daje podršku širenju uticaja NS na "provinciju". Može tu biti kadrovskih promašaja ali je bitno gledati šumu a ne jedno drvo. U slučaju uspjeha NS (pod uspjehom ne podrazumijevam izbor načelnika nego vijećnika u duplo većem broju nego ih je bilo do sada) predviđam i osnivanje novih i/ili obnavljanje rada petnaestak općinskih organizacija NS do općih izbora.
starisalko

#25473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

:thumbup: :thumbup: Denisu i ekipi iz NS koja je jucerasnji dan provela u Srebrenici.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

starisalko wrote::thumbup: :thumbup: Denisu i ekipi iz NS koja je jucerasnji dan provela u Srebrenici.
Tacno :thumbup:
Bancho

#25475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

mario001 wrote:Jucer sam dobio materijale Nase Stranke, jedini koji su dosli i pokucali na vrata, sam materijal je vrhunski napravljen, sve pohvale :thumbup:
:shock: :shock: :shock:

Moderatori, neko je preuzeo profil od Maria...on bi prije prosetao kroz minsko polje nego nesto ovako napisao...vratite nam pravog Mariaaaa 007
Locked