Ne mogu da vjerujem da je Pape izjavio ovako nesto za svog necaka za kojeg fudbalski svijet nikad nije cuo do unazad 2-3 sedmice. Ukoliko je istina i ukoliko Pape ne demantuje ovu izjavu, to ce biti samo dokaz da su sumnje opravdane i da je Pape neodgovoran, bahat i da u sebi ima veliku dozu seljakluka. Sto se mene tice neka ga jos ove kvalifikacije, jer boljeg ne mozemo naci, i onda zdravo Safete. DaBogda ti (nama) preuzeo neki jaci evropski klub pa tamo dovodio neke anonimuse poput Rin Tin Tina, Sunjica i Svrsajevica.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Itakoto
#25451 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne volim kritikovati ukoliko nema opravdanog razloga za kritiku ali je ovo
.
Ne mogu da vjerujem da je Pape izjavio ovako nesto za svog necaka za kojeg fudbalski svijet nikad nije cuo do unazad 2-3 sedmice. Ukoliko je istina i ukoliko Pape ne demantuje ovu izjavu, to ce biti samo dokaz da su sumnje opravdane i da je Pape neodgovoran, bahat i da u sebi ima veliku dozu seljakluka. Sto se mene tice neka ga jos ove kvalifikacije, jer boljeg ne mozemo naci, i onda zdravo Safete. DaBogda ti (nama) preuzeo neki jaci evropski klub pa tamo dovodio neke anonimuse poput Rin Tin Tina, Sunjica i Svrsajevica.
Last edited by Itakoto on 24/09/2013 15:08, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#25452 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma kakvo krilo, lik je ofanzivni veznjak 1/1... to što nekad starta na krilu ne znači ništa. Nema šanse da će on odigrati ono što se traži od Lulića, Višće, Stevanovića... on je sličniji igrač Pjaniću i Misketu, i zato mu je put do reprezentacije najteži mogući.mistek wrote:
Husejinović je po vokaciji lijevo krilo. Sve pozicije od sredine ka naprijed može odigrati solidno. U Dinamu ga guše na toj poziciji u najmanju ruku.
I budi realan, Husejinović bi mogao donijeti 3 puta prije preokret u igri ulaskom s klupe nego li Višća, Sušić nekakav ili čak Stevanović.
- Havatar
#25453 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mistek wrote:Husejinović je po vokaciji lijevo krilo. Sve pozicije od sredine ka naprijed može odigrati solidno. U Dinamu ga guše na toj poziciji u najmanju ruku.hopcup wrote:realno, said je daleko od reprezentacije jer na njegovoj poziciji imamo 3 puno bolja igrača (pjanić, medunjanin i misimović čak i kad nije u formi). koliko sam ja upratio, said igra ovog ofanzivnog veznog u dinamu, ovim nabrojanim može samo kopačke čistit. ovi ostali su su zaslužili poziv pa za barem 2 prijateljske.mistek wrote:Ima boljih igrača u našoj ligi od tog momka, a eto pozvati će ga. Smiješno.
Said, Cocalić, Mahmutović, Fajić.. Što njih ne proba ubleha?
I budi realan, Husejinović bi mogao donijeti 3 puta prije preokret u igri ulaskom s klupe nego li Višća, Sušić nekakav ili čak Stevanović.
- hopcup
#25454 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mislim da nisi u pravu za poziciju, mislim da mu je glavna pozicija ovaj centralni vezni što igra iza napadača, ali nema veze, nije ni bitno. od svih igrača koje si nabrojao, mislim da je stevanović igrač koji je jako podcijenjen i koji zaslužuje više prilike za igru. klasično desno krilo koje mi odavno nemamo u reprezentaciji. doduše, hajrović bi to mogao nadoknadit, stevanović solidna zamjena s klupe.mistek wrote: Husejinović je po vokaciji lijevo krilo. Sve pozicije od sredine ka naprijed može odigrati solidno. U Dinamu ga guše na toj poziciji u najmanju ruku.
huesjinovića sam gledao nekoliko puta u sarajevu i isto toliko u dinamu. jedina dobra partija mu je bila na derbiju na koševu 2-2. ovo ostalo mrtvi prosjek, il što bi se reklo, puno prometa, a mala zarada.
-
mistek
#25455 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moja neka logika kaže 2 igrača na svakoj poziciji, plus 3 golmana koji su obaveza. Jednostavan sistem za selekciju ekipe. Odnosno, svaki igrač treba imati zamjenu. Čak i ako je tako ko što kažeš (a ja opet kažem i garantujem da je Said po prirodi lijevo krilo i da to voli najviše da igra), ko mijenja Pjanića i Misimovića? Jasno je da Miske ne može, da čak treba tražiti zamjenu za prvu ekipu.
- hopcup
#25456 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
pa tin sušić jebogatimistek wrote:ko mijenja Pjanića i Misimovića? Jasno je da Miske ne može, da čak treba tražiti zamjenu za prvu ekipu.
sad ozbiljno; po mom nekom shvatanju fudbala, misimović treba da je zamjena pjaniću. na lijevom krilu lulić/salihović, na desnom hajrović/stevanović. zadnji vezni rahimić (za pola sata igre) i zahirović kao i neko treći ko bi se trebao probat i koji nam treba ko hljeb.
Last edited by hopcup on 24/09/2013 15:09, edited 1 time in total.
-
mistek
#25457 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Levski je loša partija? Pogledaj druge tekme Sarajevahopcup wrote:huesjinovića sam gledao nekoliko puta u sarajevu i isto toliko u dinamu. jedina dobra partija mu je bila na derbiju na koševu 2-2. ovo ostalo mrtvi prosjek, il što bi se reklo, puno prometa, a mala zarada.
Koliko si utakmica gledao u Dinamu? Tamo ga užasno guše nekakvim sistemom, pa se u gotovo svakoj utakmici vidi da je igrač Dinama sa najvećom željom da se ide naprijed. To će i svi navijači Dinama, Hrvati uopćeno, potvrditi. Lopta se pegla minutu, a onda je uzme Said i pokuša nešto da uradi s njom.
- Bosanski_kralj
#25458 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koga su zmije ujedale i u jogurt puše.jeza u ledja wrote:@ Bosanski kralju, ti i Leclerc ste mi se na glavu popeli pred Slovacku sa vasim crnjacenjem. Sta vam je ba, de malo veselja.
Uglavnom, kad god sam nešto očekivao, veselio, nadao se...uvijek bi na kraju ispušili i bio bih sjeban totalno. Zato sad spustim očekivanja na minimum i u slučaju eventualnog kiksa, bol nije tako velika.
- ultima_palabra
#25459 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dobro, ali ovo bi bila majka svih razočarenja
Sreća pa su šanse za takvo nešto male.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#25460 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
znate što je najtužnije u čitavoj priči?
Što sada likovi ovu glupost s Rin Tin Tinom koriste da o propalim talentima tipa Husejinovića, Cocalića itd. konstruišu bajke
Iako je istina je da je i onaj propalitet Husejinović igračina za Rin Tin Tina, a opet realno ni mentalno ni fizički nije ni blizu reprezentacije.
Ja sam za to da se u prijateljskim maksimalno eksperimentiše....pa neka za Argentinu pozove 11 potpuno novih igrača da igraju i da vidimo jel iko ima kuveta za taj nivo.......a ovako zvati samo rođaka iz propalog kluba ispred npr prvog strijelca Češke lige je presmiješno, glupo i neopravdano.
Što sada likovi ovu glupost s Rin Tin Tinom koriste da o propalim talentima tipa Husejinovića, Cocalića itd. konstruišu bajke
Iako je istina je da je i onaj propalitet Husejinović igračina za Rin Tin Tina, a opet realno ni mentalno ni fizički nije ni blizu reprezentacije.
Ja sam za to da se u prijateljskim maksimalno eksperimentiše....pa neka za Argentinu pozove 11 potpuno novih igrača da igraju i da vidimo jel iko ima kuveta za taj nivo.......a ovako zvati samo rođaka iz propalog kluba ispred npr prvog strijelca Češke lige je presmiješno, glupo i neopravdano.
Last edited by JoseMujica on 24/09/2013 15:55, edited 1 time in total.
-
gidra
#25461 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Višćaultima_palabra wrote:Ma kakvo krilo, lik je ofanzivni veznjak 1/1... to što nekad starta na krilu ne znači ništa. Nema šanse da će on odigrati ono što se traži od Lulića, Višće, Stevanovića... on je sličniji igrač Pjaniću i Misketu, i zato mu je put do reprezentacije najteži mogući.mistek wrote:
Husejinović je po vokaciji lijevo krilo. Sve pozicije od sredine ka naprijed može odigrati solidno. U Dinamu ga guše na toj poziciji u najmanju ruku.
Ovaj ublehaš da je imao valjao prešao bi u neku ekipu iz Turske 1. lige makar, a frajer igra za osrednji klub u Turskoj drugoj ligi, halo 2 liga? To samo kod Safeta može.
Said je za njega doktor fudbala.
- ultima_palabra
#25462 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pročitaj šta pišem... Višća je i meni loš igrač, ali nisu isti tip igrača. Said da napravi tri sprinta koje napravi Višća (da ne govorim o Luliću), morala bi hitna po njega dolaziti.gidra wrote:Višćaultima_palabra wrote:Ma kakvo krilo, lik je ofanzivni veznjak 1/1... to što nekad starta na krilu ne znači ništa. Nema šanse da će on odigrati ono što se traži od Lulića, Višće, Stevanovića... on je sličniji igrač Pjaniću i Misketu, i zato mu je put do reprezentacije najteži mogući.mistek wrote:
I budi realan, Husejinović bi mogao donijeti 3 puta prije preokret u igri ulaskom s klupe nego li Višća, Sušić nekakav ili čak Stevanović., jel to što je Željin mali?
Ovaj ublehaš da je imao valjao prešao bi u neku ekipu iz Turske 1. lige makar, a frajer igra za osrednji klub u Turskoj drugoj ligi, halo 2 liga? To samo kod Safeta može.
Said je za njega doktor fudbala.
-
RtrnOfSalisbury
#25463 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
kakva bi to famelija bila da se ne podrzaju medjusobno ?? sajo hoce ko klinsman onomad da iznenadi pozivanjem nekih igraca iz ofa. klinsman je zovno onomad anakondora a sajo sad tinu. ako se posreci proglasice ga genijem. doduse anakondor je nesto sa mape ali tino valjda nece. mescini da je vrijeme da saju zovne neki bogat klub. imal ko pravilnik o premijama
da mi dobijemo ove dvije tekme pa cemo o premijama, pozivanjem i nepozivanjem igraca, trgovini ...
poslije sp. saju bi moralo pozvat nedje dje se ima vise para i on bi to trebo prihvatit. valjda ce i ovi igraci na prodaju naci neke klubove ... samo sto ce opet doc neki novi i nikad kraja. jebga
poslije sp. saju bi moralo pozvat nedje dje se ima vise para i on bi to trebo prihvatit. valjda ce i ovi igraci na prodaju naci neke klubove ... samo sto ce opet doc neki novi i nikad kraja. jebga
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#25464 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma ljudi, Svena i Tina Pape zove samo da se ne naruši balans nebošnjaka u reprezentaciji 
- luckylaka
#25465 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koliko god vi ovdje trubili izbor je na selektoru i on je odgovoran za ono sto radi a za sada to radi vrlo dobro.Za one koji su prvi put culi za malog Susica a vidim ima ih jos jednom mali je odigrao desetak utakmica za mladu reprezentaciju Belgije.U vremenu kada ne google mozes sve saznati ovdje se ljudi pitaju,,a ko je taj mali Susic,,
Puna podrska selektoru pa makar da pozove i mog malog kome eto nije agent Sead.PAPE
/Idemo dalje .Lihtenstajn
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#25466 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safet ovaj put samo cini tezim, nelogicnijim i upropastava buduce nade.
PAPE
PAPE
-
PeppermintSA
#25467 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zar nije Pape prije jednu godinu izjavio, kad su ga pitali o nećaku, da je mali još daleko od reprezentacije i da se mora ustaliti u ekipi i pružati dobre partije da bi, ako išta, došao u opticaj za reprezentaciju. Dakle, da ga je htio gurati kroz reprezentaciju iz nepotističkih razloga, valjda bi ga zvao kad nismo ovako dobro plasirani i kad javnost ne analizira svaki njegov potez.
S druge strane, Cico Kranjčar je zvao Niku kad je još bio niko i ništa i cijela hrvatska javnost ga je pljuvala zbog toga, a nakon što je Cico napustio klupu, Niko je bio nezamjenjiva karika kod svih ostalih selektora. Ilija Petković je isto pozvao svog sina u reprezentaciju za SP i to je izazvalo veliko sranje iako je momak, kao dosta perspektivan igrač, pozvan čisto da popuni mjesto nakon niza povreda. Svi ovdje velicaju Weissa iz Slovačke, ali ne pamte da je i on pozvan u reprezentaciju kad mu je babo bio selektor i da se pola Slovačke diglo zbog toga, a pogledajte gdje je momak sad. Ista stvar i sa Bradleyem u Americi.
Poenta jeste, Pape radi odlićan posao, doveo je mnogo igrača koji su nam itekako pomogli - izvukao određene igrače iz naftalina koji su se ispostavili kao puni pogoci. Naravno, ima nekih igrača koje ja prvi ne bih zvao, ali zato je on selektor a ne ja. Prijateljske utakmice služe za isprobavanje novih igrača, budite siguran da Pape nije toliki kreten da pred očima javnosti zovne nekog antitalenta iz porodičnih razloga - sigurno vidi veliki potencijal u momku i ponavljam, on je selektor i njegova, a ne naša, se pika.
Kad nije zvao nove igrače protiv Amerike i kad je probavao one već poznate koji su pokazali po stoti put da su klasične rupe, svi su ga napadali uključujući i mene. Sad želi probati nekog momka i svi ga opet pljuju.
S druge strane, Cico Kranjčar je zvao Niku kad je još bio niko i ništa i cijela hrvatska javnost ga je pljuvala zbog toga, a nakon što je Cico napustio klupu, Niko je bio nezamjenjiva karika kod svih ostalih selektora. Ilija Petković je isto pozvao svog sina u reprezentaciju za SP i to je izazvalo veliko sranje iako je momak, kao dosta perspektivan igrač, pozvan čisto da popuni mjesto nakon niza povreda. Svi ovdje velicaju Weissa iz Slovačke, ali ne pamte da je i on pozvan u reprezentaciju kad mu je babo bio selektor i da se pola Slovačke diglo zbog toga, a pogledajte gdje je momak sad. Ista stvar i sa Bradleyem u Americi.
Poenta jeste, Pape radi odlićan posao, doveo je mnogo igrača koji su nam itekako pomogli - izvukao određene igrače iz naftalina koji su se ispostavili kao puni pogoci. Naravno, ima nekih igrača koje ja prvi ne bih zvao, ali zato je on selektor a ne ja. Prijateljske utakmice služe za isprobavanje novih igrača, budite siguran da Pape nije toliki kreten da pred očima javnosti zovne nekog antitalenta iz porodičnih razloga - sigurno vidi veliki potencijal u momku i ponavljam, on je selektor i njegova, a ne naša, se pika.
Kad nije zvao nove igrače protiv Amerike i kad je probavao one već poznate koji su pokazali po stoti put da su klasične rupe, svi su ga napadali uključujući i mene. Sad želi probati nekog momka i svi ga opet pljuju.
- limeni
#25468 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma to se pape uvlaci u pakas susjedima, te hajduk dobar te zovnut ce malog..vidite kako komsije neprijateljski pricaju cim nesto kod njih kritikujes (mihajlovic vs. osim).ne vjerujem da ce mali u brazil ako se ne dokaze..mahmutovic se zaista ponudio kao treci napadac, pogotovo ako ovako nastavi.
jos 17 dana
jos 17 dana
- hopcup
#25469 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
offtopic totalni, al mihajlović treba pojest šleper pure da se osimu obrati, a ne da mu "odgovori". smiješni seljober..limeni wrote:ma to se pape uvlaci u pakas susjedima, te hajduk dobar te zovnut ce malog..vidite kako komsije neprijateljski pricaju cim nesto kod njih kritikujes (mihajlovic vs. osim).ne vjerujem da ce mali u brazil ako se ne dokaze..mahmutovic se zaista ponudio kao treci napadac, pogotovo ako ovako nastavi.
jos 17 dana
-
KemoM
#25470 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa sta ako je igro za mlade ekipe Belgije? I Kucukovic je bio kapiten Njemacke U19 reprezentacije. I neznam sto lazes o desetak utakmica kad ima samo 4 nastupa za U19 i to prije 3 godina. Cinjenica je da nije mogo nac angazman u Belgijskoj ligi pa ga caca morao uvaliti Germanskom Klubu Hajduku. Da je toliki talenat nebi iso iz Belgije dzabe, potpiso bi za Anderlecht ili makar Gent.luckylaka wrote:Koliko god vi ovdje trubili izbor je na selektoru i on je odgovoran za ono sto radi a za sada to radi vrlo dobro.Za one koji su prvi put culi za malog Susica a vidim ima ih jos jednom mali je odigrao desetak utakmica za mladu reprezentaciju Belgije.U vremenu kada ne google mozes sve saznati ovdje se ljudi pitaju,,a ko je taj mali Susic,,Puna podrska selektoru pa makar da pozove i mog malog kome eto nije agent Sead.PAPE
/Idemo dalje .Lihtenstajn
Dino Arslanagic ima 48 nastupa za mlade reprezentaciije Belgije (i jos je clan Belgijske U21) pa ga niko ne spominje. Valjda sto nije clan velike agencije Germannia.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/dino- ... 10660.html
- veljaca
#25471 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
JoseMujica wrote:znate što je najtužnije u čitavoj priči?
Što sada likovi ovu glupost s Rin Tin Tinom koriste da o propalim talentima tipa Husejinovića, Cocalića itd. konstruišu bajke![]()
Ali amidza je u pitanju .....
Sjetih se Amidze Idriza ....
-
memsurmemso
#25472 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
http://kudisamokudi.blogspot.com/2013/0 ... a-tim.html
Fin tekst...Sušić je dao jedan gol u karijeri, mislim ovaj Tin Rin...
-
KemoM
#25473 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kranjcar bio niko i nista? Sa 16 godina je zabio u HNL-u i sa 17 je nosio kapitensku traku Dinama. Znaci i sa 17 godina je bio uspjesni nego TS.PeppermintSA wrote:
Vladimir Weiss je debitirao u Slovackoj kao clan Mancester Citija. Fakat su ti glupe usporedbe. Weiss je bio ono sto je nama Pjanic. Nije igro u nekakvom Sturmu ili Hajduku.
- luckylaka
#25474 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vrlo bezobrazan tekst a pisac je ocito polupismen.Cuj ,,prvak zemlje gdje igra Mahmutovic igra u ligi prvaka.I kakve to ima veze sa Mahmutum,Drugo usporediti Vedu i Mahmuta je krajnje idiotski,momka koji igra u jednoj od najacih liga na svijetu i momka koji igra za ligu malo jacu od Premijer lige BiH.Dalje mali Susic ima 21 i desetak nastupa za mlade belgijance ,Mahmut ima 27 i koliko nastupa za reprezentaciju.Pretpostavljam da je ovaj tekst pisao amidza od Mahmutamemsurmemso wrote:http://kudisamokudi.blogspot.com/2013/0 ... a-tim.html
-
palermo
#25475 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo neko od forumaša pisaomemsurmemso wrote:http://kudisamokudi.blogspot.com/2013/0 ... a-tim.html