Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Tomahawk11
Globalni moderator

#25451 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

Ovo hoopkino je blaža varijanta, razvodi unutar mjesec dana su hit :mrgreen: :skoljka:
Hakiz

#25452 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Hakiz wrote:
cendlerbing wrote:
Upravo zato što se ovom kratkom rečenicom opisivao, otkad je svijeta i vijeka, sav ženski doprinos u porodici - žene su odlučile da rasterete napaćene glave kuće i počnu i same doprinositi porodici kako valja i kako se broji: platom.
I kada je dobila platu i osjetila okus novca, traži da i mladoženja snosi troškove svadbe.

Najveća greška za čovječanstvo je napravljena kada su ženama data prava.
Ma trebalo je biti --kao onaj vic---nahrani cuke i ne diraj nista... :oops: :lol:
:evil:
zlo zlo

#25453 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by zlo zlo »

moja svadba je bila divna, samo mi i kumovi :mrgreen: večera fina u restoranu, kasnije još koje piće u hotelu, bez ikakvog presinga, bez ikakvih dugova u vidu darova (ono što sam ja nekad nekom darovala, to sam smatrala kao dar i tako i ostalo, bez da mi itko išta). Sad nikome nisam dužna ići na svadbu, niti idem niti volim ići :mrgreen:

Umjesto da nemilice trošimo na ono što ne želimo, da zbog drugih itd.. sebe radije počastili uživanjem u prvim danima braka.
shmizlica

#25454 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by shmizlica »

zlo zlo wrote:moja svadba je bila divna, samo mi i kumovi :mrgreen: večera fina u restoranu, kasnije još koje piće u hotelu, bez ikakvog presinga, bez ikakvih dugova u vidu darova (ono što sam ja nekad nekom darovala, to sam smatrala kao dar i tako i ostalo, bez da mi itko išta). Sad nikome nisam dužna ići na svadbu, niti idem niti volim ići :mrgreen:

Umjesto da nemilice trošimo na ono što ne želimo, da zbog drugih itd.. sebe radije počastili uživanjem u prvim danima braka.
:thumbup:
MarlboroGold

#25455 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by MarlboroGold »

ho oponopono wrote:...šta mladoj zinulo dupe za velikom svadbom da svima pokaže raskoš krede koju sebi može priuštit...:pusi2:...

... nek crkne famElija od muke...jagnjetina, prasići se okreću...učila je svadbeni ples uzimala časove...glođe se mesina, muhe na istu slijeću...trljaju noge na kolačima...znoj cijedi sunce upeklo...mladi malter cijedi niz lice...kume očijukaju sa svima...hvata se buket grčevito jer valja se i njoj nekome utrpati...amin Bože da i one čorluče verom svojim drugaricama...jer onda vrijedi...nema više statusa solo sa mačkama i suhe pičetine...:pusi2:

...koluta se očima..nije slano, preslatko je...a nije bilo jabuke...joj što ste slatki...jao fuj gledaj haljinu morala je baš čipku uzeti, a ja nanijetila sebi jednu takvu...sijevaju selfiji...fb- insta gori ...šta se jelo pilo s kim se bilo...

...prva rata krede...jebem ja mater samoj sebi Alah se uvalih...samo sebe provalih...jesam ti reko...ali ti zapela...ne pričam sa tobom...idem kod mame spavati svojoj kući jesi čuo, nema me kući noći devet..:pusi2:

....na fuka...jaooo jest divno u braku...ne možete ni zamisliti tu ljepotu...one se grče i boraju jer smijati se njoj sada nazor moraju...a u sebi sve po spisku...što je baš ona "uspjela"...a vidi njih vuku se okolo po kafama uprazno, a princa ni konjine ni na mapi da ih u suton odvede...koje bijede...:pusi2:
:pisnuo: gigante!
MarlboroGold

#25456 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by MarlboroGold »

cendlerbing wrote:ay pobresitos los hombres :(
Ne sikiraj se. Ti samo vako dođi ako budeš htjela veliku svadbu :trep1:
Hakiz

#25457 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

Svadba ti zavisi od roditelja.

Kada ti mama kaže "Jesi normalna, da ne pozovem dajdžu od tetićevog amidže, ako mi familija zamjeri nećemo progovoriti do kraja života" .

A tata doda "Hoćeš da mi upropastiš projekat i posao, moram zvati poslovne saradnike"

Ili ti tata kaže o familiji a mama o poslu, zavisi ko u porodici nosi hlače.

Onda ti nema ništa od tvojih želja i male svdbe.

Svadbe se, kao i sahrane, prave zbog i za druge, ne za sam "subjekt" svadbe ili sahrane.

Izuzeci su samo imali sreće

P. S. Svadba, u stvari, i jeste jedan oblik sahrane...
MarlboroGold

#25458 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by MarlboroGold »

To je uglavnom istina. Kao što rekoh, ako dopuste roditeljima da se miješaju onda to ode u tačku... kod starijih generacija je najviše izraženo ono šta će mahala reći i slično, pa se nabere makar 100 ljudi samo sa jedne strane :mrgreen:
moonca

#25459 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by moonca »

Jako je tesko to izbjeci- da se ne poslusha neka roditeljska zelja- od tog momenta -nista nije kao prije.. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#25460 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Tomahawk11 »

Hakiz wrote:Svadba ti zavisi od roditelja.

Kada ti mama kaže "Jesi normalna, da ne pozovem dajdžu od tetićevog amidže, ako mi familija zamjeri nećemo progovoriti do kraja života" .

A tata doda "Hoćeš da mi upropastiš projekat i posao, moram zvati poslovne saradnike"

Ili ti tata kaže o familiji a mama o poslu, zavisi ko u porodici nosi hlače.

Onda ti nema ništa od tvojih želja i male svdbe.

Svadbe se, kao i sahrane, prave zbog i za druge, ne za sam "subjekt" svadbe ili sahrane.

Izuzeci su samo imali sreće

P. S. Svadba, u stvari, i jeste jedan oblik sahrane...

Ih, a zaboravio si tetka iz Njemačke koji hoće da plati svadbu, ali i da sve bude po njegovom.
shmizlica

#25461 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by shmizlica »

ukradeš se i izbjegneš :lol:

bjež ba, kakve svadburine i bakraći....ako već hoćeš za bliži krug ljudi, 50-tak i gotovo....kakve stotine i derneci, samo se sjebeš
edo_79

#25462 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:Ih, a zaboravio si tetka iz Njemačke koji hoće da plati svadbu, ali i da sve bude po njegovom.
Deder tetak naruči jednu pjesmu .... ''SAMO ZA MLADENCE OD TETKA IŽNJEMAČKE - ZAPISANO JE U VREMENU'' ... Ma ti cen ojro .... dosta ti je :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#25463 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by MarlboroGold »

moonca wrote:Jako je tesko to izbjeci- da se ne poslusha neka roditeljska zelja- od tog momenta -nista nije kao prije.. :-)
Teško jeste, ali oni moraju shvatiti da se tu ne bi trebali išta pitati. Ako već pitaju i to onda ok.
almir90

#25464 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir90 »

moonca wrote: ..I ta situacija.... npr.... sve ostalo ti je po mjeri- divna,slatka, njezna, pazljiva, a htjela bi vjencanje princeze Diane--- sta ako ti se to desi??
Ti si meni Moonco upravo opisala djevojku koja je materijalista (išao bih i u kvalifikaciju sponzoruše,) ona koja zna da većina muškaraca pada na to dječije ponašanje, tj. naivno ponašanje malog djeteta jer jer većina naučila da udovoljava svakom zahtjevu malog djeteta. Kao takva za dugoročnu vezu i brak je jedan veliki teg koji bi me samo vukao unazad a nikako unaprijed; financijski prvo, pa poslije psihički, emotivni tegovi i loš zajednički život. Gotivna svadba, znači bilo kakvo iskazivanje statusa drugima jasno daje do znanja kakav je to karakter i šta očekivati u budućnosti. Mene takvo nešto ne privlači, ja sam osoba koja ne boluje od toga da se ističe među narodom. Dvije vrste ih imaš, one koje su odrasle u neimaštini i one koje su razmažene od imućnih roditelja, materijalisti i sami, tako je i odgojena - nijedna opcija nije dobra, ova prva čak gora.
Optimus09

#25465 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Optimus09 »

Almire,sigurno rasturas na zabavama :lol:
Nisam ni ja puno bolji,samo da se zna :D
almir90

#25466 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir90 »

Optimus09 wrote:Almire,sigurno rasturas na zabavama :lol:
Nisam ni ja puno bolji,samo da se zna :D
Ne govorim previše šta sve znam, više se pravim lud. :D Ovo na forumu mi dođe ko zezancija :lol:
moonca

#25467 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by moonca »

almir90 wrote:
moonca wrote: ..I ta situacija.... npr.... sve ostalo ti je po mjeri- divna,slatka, njezna, pazljiva, a htjela bi vjencanje princeze Diane--- sta ako ti se to desi??
Ti si meni Moonco upravo opisala djevojku koja je materijalista (išao bih i u kvalifikaciju sponzoruše,) ona koja zna da većina muškaraca pada na to dječije ponašanje, tj. naivno ponašanje malog djeteta jer jer većina naučila da udovoljava svakom zahtjevu malog djeteta. Kao takva za dugoročnu vezu i brak je jedan veliki teg koji bi me samo vukao unazad a nikako unaprijed; financijski prvo, pa poslije psihički, emotivni tegovi i loš zajednički život. Gotivna svadba, znači bilo kakvo iskazivanje statusa drugima jasno daje do znanja kakav je to karakter i šta očekivati u budućnosti. Mene takvo nešto ne privlači, ja sam osoba koja ne boluje od toga da se ističe među narodom. Dvije vrste ih imaš, one koje su odrasle u neimaštini i one koje su razmažene od imućnih roditelja, materijalisti i sami, tako je i odgojena - nijedna opcija nije dobra, ova prva čak gora.
Po cemu si ti zakljucio da je navedeni opis djevojke - materijalista jos gore sponzorusa--mada nisam sigurna ni kakava je ta--
Svadbe su kod 90% osoba oba pola -normalno krunisanje veze. U danasnje vrijeme jeste to sve skuplje ali dio ulozenog novca se i vrati.
Htjeli mi to priznati ili ne - svaka zvanica donosi i poklon.
Da se ne bi duplali pokloni- vani, vjerujem i kod nas - otvori se racuni u nekoj prodavnici ili vise njih i pozvani uplacuju novac na te racune- gdje mladenci kasnije u tim prodavnicama od tog nova kupe sta im treba.

Razumijem te da ne volis te vrste slavlja, ali samim tim i sebi limitiras uzbor buduce. Malo koja ce to shvatiti normalnim - tako da ce joj to biti mali pokazatelj na tvoje osim izgleda i druge ' vrline'. :-)
almir90

#25468 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir90 »

moonca wrote: Po cemu si ti zakljucio da je navedeni opis djevojke - materijalista jos gore sponzorusa--mada nisam sigurna ni kakava je ta--
Svadbe su kod 90% osoba oba pola -normalno krunisanje veze. U danasnje vrijeme jeste to sve skuplje ali dio ulozenog novca se i vrati.
Htjeli mi to priznati ili ne - svaka zvanica donosi i poklon.
Da se ne bi duplali pokloni- vani, vjerujem i kod nas - otvori se racuni u nekoj prodavnici ili vise njih i pozvani uplacuju novac na te racune- gdje mladenci kasnije u tim prodavnicama od tog nova kupe sta im treba.

Razumijem te da ne volis te vrste slavlja, ali samim tim i sebi limitiras uzbor buduce. Malo koja ce to shvatiti normalnim - tako da ce joj to biti mali pokazatelj na tvoje osim izgleda i druge ' vrline'. :-)
Kako sam zaključio? Pa hoće veliku svadbu i hoće da se uda kao princeza - odmah mi se crvena lampica upali u glavi.

Kakvi pokloni, kakvi bakrači, ljudi kod nas dođu na svadbu i nakrkaju se i bace 10-20 KM na tacnu, a posjedu i popiju 50-100 KM. U zadnje vrijeme čujem po svadbama se dijele i prazne koverte, eto kakve stoke ima. Pravljenje bilo kakve svadbe ne dolazi u obzir, te pare ću radije uložiti u dobro putovanje za nas dvoje.

Ne znam zašto se limitiram? Ako je njoj u životu tako važna raskošna svadba, onda svakako mi nemamo iste interese koji će nas dugročno zadržati/održati zajedno.
moonca

#25469 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by moonca »

almir90 wrote:
Kako sam zaključio? Pa hoće veliku svadbu i hoće da se uda kao princeza - odmah mi se crvena lampica upali u glavi.

Kakvi pokloni, kakvi bakrači, ljudi kod nas dođu na svadbu i nakrkaju se i bace 10-20 KM na tacnu, a posjedu i popiju 50-100 KM. U zadnje vrijeme čujem po svadbama se dijele i prazne koverte, eto kakve stoke ima. Pravljenje bilo kakve svadbe ne dolazi u obzir, te pare ću radije uložiti u dobro putovanje za nas dvoje.

Ne znam zašto se limitiram? Ako je njoj u životu tako važna raskošna svadba, onda svakako mi nemamo iste interese koji će nas dugročno zadržati/održati zajedno.
Na neki nacim im moras docarati da su priceze, da su posebne, da bi zivot dao za nju ..itd... :lol:

Vec sam navela, da i mene ta slavlja ne privlace- i vjerujem da ces naci neku koja dijeli tvoje misljenje i afinitete- bar donekle.
almir90

#25470 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir90 »

moonca wrote: Na neki nacim im moras docarati da su priceze, da su posebne, da bi zivot dao za nju ..itd... :lol:
:roll: :roll: :oops:
sadie_forever

#25471 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by sadie_forever »

ali cuj prazna koverta
tuzlak1212

#25472 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by tuzlak1212 »

Urbano je urbano a ruralno je ruralno i ova diskusija je cisti pokazatelj toga, cura ako hoce svadbu sa 150 zvanica treba odma na lomacu da ide pizda joj materina materijalisticka kako se usudjuje da pomisli uopste na takvo nesto.
Sto se ovoliko okolisa, kaze se fino nemam para za svadbe i necu je organizovat a ne brojati zube i oci imaginarnim poklonima i racunat ?isplatil se?. Svadba se i ne pravi da bi neko kroz poklone vratio utrosen kapital nego da se sto vise ljudi proveseli i provede u ime ljubavi mladenaca koji su stali stavili kamencic na prstic. Ako se nema para kaze se nema svadbe, imam tek za medeni mjesec u Neumu i to je to, nije to sramota uospte. Ali nazivati curu koja sanja o svadbi i da jedan jebeni dan u zivotu se osjeca kao princezica, sponzom il tako nesto je cisti primjer ruralca...
almir90

#25473 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by almir90 »

Znači ko neće svadbe zapravo nema para za istu? :run:

Edit:

Samo da još dodam, dakle tvoj stereotip i moj su različiti - ali ipak samo stereotipovi i predrasude. Al' eto, ti si bolji čovjek od mene. :wink:

I pisalo je se o raskošnim svadbama, pročitaj malo bolje.
Hakiz

#25474 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

tuzlak1212 wrote:... Svadba se i ne pravi da bi neko kroz poklone vratio utrosen kapital...
Svadba se tradicionalno pravi, i zato se i pokloni donose, da bi osim proslave vjenčanja, pomoglo se mladima koji ulaze u brak. Pa zato, kao u komedijama, na poklon dobiješ 10 tostera, 5 setova za ručavanje i slične poklone. Jer gosti kao poklone donose praktične predmete koji mladima olakšavaju kućenje. Bogati pooklanjaju automobile, same kuće, imućniji kompletne kuhinje, spavaće sobe itd, srednje imućni poklanjaju fružidere, TV i HiFi uređaje, šporete itd, siromašniji tostere i slično.
Hakiz

#25475 Re: Muškarci pitaju žene(pročitajte prvi post) vol.2

Post by Hakiz »

tuzlak1212 wrote:Ali nazivati curu koja sanja o svadbi i da jedan jebeni dan u zivotu se osjeca kao princezica, sponzom il tako nesto je cisti primjer ruralca...
Upravo tako.
Post Reply