Demokratska fronta Željko Komšić

fosna2014

#25451 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

obelix1 wrote:Željko Komšić je jedan jad koji evo godinama drži cjelu Federaciju svojim taocem, prvo kao član predsjedništva a sad kao lider neznam koje već opozicione ili vladajuće stranke.
Tačno kao djete ako nećete da igrate kako on kaže pokupi svoje igračke i ode, tako je bilo i dok je bio u SDPu tako i sad.Razjebo je SDP većinu u KS prije tri ipo godine, i onda bio u vlasti sa SDA (sjetite se Damira Marjanovića DF ministra koji nije sam znao da sam sebi da otkaz) u kampanji prosipa šuplju kako treba pokrenuti reforme, poštenju, patriotizmu i dobio.(mislim da je on jedini čovjek u DF koje je bio razočaran)
Ušao je u vlast sa svojim partnerima iz SDA i HDZom znao je ušta se upušta (ali mu nije bilo pravo) i od samog početka je to želio da eskivira ali mu članstovo i stvarno repektabilan broj glasova (ljudi koji su opravdano razočarani SDP i koji su popušili njegovu patriotsku priču).
Od kad su ušli u vlat taj Željko gleda kako da iz nje izađe i ode u opoziconu sjenu gdje se baš netreba puno zamarati (ono baš kao u predsjedništvu) pa putem onog Lagumdžijinog recezenta Bajrovića traži načina kako to da ostvari.
I eto san se ostvari DF u opoziciji on pošten i moralan a niko drugi nevelja.
Nikad ujedinjenja ljevice u BiH neće biti ne jer kad bi se ona ujedinila i pobjedila Željko bi morao da radi a to je ono što on najviše mrzi i čega ga je naviše strah.

SDA i HDZ su onakvi kakvi jesu i to svi znaju ali mislim da nam je Željko onu slamku spasa više prelomio nego Lagumdžija kad je 2010 godine došao na vlast obećavajući "državu za čovjeka"

Jesam li se zajebo što sam 2010 glaso za SDP - jesam, ali što sam se 2014 zajebo neću sebi nikad oprostiti.
Onda glasaj za SDA i rijesio si sve dileme. Bar znas na cemu si. Na nicemu.
dustaban

#25452 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

NESPOSOBNI SU SPOSOBNI DA ONESPOSOBE SPOSOBNE
Hafis

#25453 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

madner wrote:Ma to je sve ukalkulisano, mister Incko HDZ ne stuje demokratske tekovine, hocete li nesto uraditi po tom pitanju.
Of course, hocemo jos na jednu ljutu prije ili idemo kod tebe na vikendicu.
Ma nije zurba, probat cemo prvo da se dogovoimo nego cisto da znamo sta je crvena linija.

I onda ide smijanje Covicu kada padne na nos.
Dosad bi i majmun skontao dokle moze. :D
Onda super. Znači sve je riješeno, a raja se samo bezze sekira.
Odu Bake, Refko, Nikša-zlatna trenerka i Želja u vikendicu u Inzka (koji ih inače mlogo gotivi) i uz par ljutih i sitnu mezu riješe problemk. Genijalno :thumbup:

Inače, kao što rekoh, endemski sindrom: kako ćemo - lako ćemo.
madner

#25454 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne, ja ti kazem da je to vec unaprijed rjeseno. Samo Covic moze vjerovati da ce mu neko pustiti da stranka koja jedva predje cenzus blokira drzavu.

Meza i pice su tu radi ozbiljnijih tema, tipa zasto je Dzeko u losijoj formi i ima li kakve sanse da Bec donira stagod ove godine. :D
The BEN10

#25455 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Hafis wrote:
madner wrote:Dio SBBu, dio SDPu.
Hau jes no.
Uglavnom, veliš preskočio bi se HDZ, i onda par ekonomsko-propagandnih poteza, malo helpanja i kuknjave i Zapadna Njemačka za par godina.
A dobro, madner i njegova stara ljubav SDP. Madnerove prognoze izbornih rezultata su poput metereološke prognoze iz FHMZBiH. :razz:
Hafis

#25456 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

madner wrote:Ne, ja ti kazem da je to vec unaprijed rjeseno. Samo Covic moze vjerovati da ce mu neko pustiti da stranka koja jedva predje cenzus blokira drzavu.

Meza i pice su tu radi ozbiljnijih tema, tipa zasto je Dzeko u losijoj formi i ima li kakve sanse da Bec donira stagod ove godine. :D
Nadam se da se sudžuk dobro osušio :)
madner

#25457 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Incko je vise ljubitelj suhog mesa, ali zato ima sada odlicnog travnickog sira.

Uglavnom, ta repriza mi nije previse zanimljiva, mene vise zanima kada bi Covic prestao padati na isti fol? :D
Hafis

#25458 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

The BEN10 wrote:
Hafis wrote:
madner wrote:Dio SBBu, dio SDPu.
Hau jes no.
Uglavnom, veliš preskočio bi se HDZ, i onda par ekonomsko-propagandnih poteza, malo helpanja i kuknjave i Zapadna Njemačka za par godina.
A dobro, madner i njegova stara ljubav SDP. Madnerove prognoze izbornih rezultata su poput metereološke prognoze iz FHMZBiH. :razz:
U njega se savršenstvo domaće politike svodi na ''kako prejebati HDZ, to jest većinu Hrvata''. A sve ostalo je ono čuveno ''kako ćemo - lako ćemo'', pa na kraju zadnja zemlja u Europi.
Hafis

#25459 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

madner wrote:Incko je vise ljubitelj suhog mesa, ali zato ima sada odlicnog travnickog sira.

Uglavnom, ta repriza mi nije previse zanimljiva, mene vise zanima kada bi Covic prestao padati na isti fol? :D
Sir kao neku erkstra deliciju je izmislila i jedino hvali balkanska sirotinja.
Jebo te sir...jedino u šopskoj salati :lol:
sumirprimus

#25460 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

ako je hdz=hrvati u bosni i ercegovini,ondaK nema potrebe dalje raspravljat.
madner

#25461 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Hafis wrote:
madner wrote:Incko je vise ljubitelj suhog mesa, ali zato ima sada odlicnog travnickog sira.

Ja ti odajem ove male tajne velikih sjela a ti tako. :D
sumirprimus

#25462 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Hafis wrote:

ja mislijo hercegovci meze uz tresnje...
dustaban

#25463 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Kad pogledate strukturu DF-ovih glasaca, koja otprilike izgleda ovako:

- vole Komsica - 5%
- mrze Lagumdziju - 75%
- mrze SDA - 2%
- mrze HDZ - 0%
- mrze ovo stanje, zele bilo kakvu promjenu - 18%

... bice vam jasno koje su posljedice ovog DF-ovog piskiobi-kakiobi ponasanja i kakve su im sanse u ponovljenim izborima
lerdi

#25464 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

dustaban wrote:Kad pogledate strukturu DF-ovih glasaca, koja otprilike izgleda ovako:

- vole Komsica - 5%
- mrze Lagumdziju - 75%
- mrze SDA - 2%
- mrze HDZ - 0%
- mrze ovo stanje, zele bilo kakvu promjenu - 18%

... bice vam jasno koje su posljedice ovog DF-ovog piskiobi-kakiobi ponasanja i kakve su im sanse u ponovljenim izborima
:lol: :lol: :lol:

Kako dođe do ovih procenata molim te? :lol:
pemanapemani

#25465 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Ljudi taman skontali da su se vratili na staro, da su reaktivirani svi kanali za talove i raspodjelu dobara po stranačkom ključu, a DF počeo kočiti "reforme". :)

Očito je propala i stara taktika SDA - svali krivicu na bližnjega svoga svim sredstvima svojim.

Treba zasukati rukave i skontati kako 2018., ljude uvjeriti da su za sve krivi SzBiH, BPS i ASDA sa 5 poslanika. :D
Hafis

#25466 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

sumirprimus wrote:ako je hdz=hrvati u bosni i ercegovini,ondaK nema potrebe dalje raspravljat.
Rekao sam HDZ i ''većina Hrvata''...pod tim sam mislio na izborno tijelo. Jer kako god zbrojiš, 70% Hrvata u BiH koji izađu na izbore glas daju HDZ-u....a onih ostalih 30% valjda Komšiću...jer ja vjerujem da on kotira odlično u svom narodu...ako ništa jebavao ih je 8 godina u zdrav mozak :zoka:
madner

#25467 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Potpuno nebitno, ako su zahtjevi nerealni.
xenforo

#25468 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by xenforo »

DF je pred gašenjem, završit će gore od lepog hareta, malo nešto prde po sarajevu ostalo sve teški odron i raspad svih gradskih odbora u svim kantonima je u stalnom porastu.
sumirprimus

#25469 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sumirprimus »

Hafis wrote:
sumirprimus wrote:ako je hdz=hrvati u bosni i ercegovini,ondaK nema potrebe dalje raspravljat.
Rekao sam HDZ i ''većina Hrvata''...pod tim sam mislio na izborno tijelo. Jer kako god zbrojiš, 70% Hrvata u BiH koji izađu na izbore glas daju HDZ-u....a onih ostalih 30% valjda Komšiću...jer ja vjerujem da on kotira odlično u svom narodu...ako ništa jebavao ih je 8 godina u zdrav mozak :zoka:
jesi nema govora.a ko ih ebe covic il komsic?il objica?
Hafis

#25470 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

sumirprimus wrote:
Hafis wrote:
jesi nema govora.a ko ih ebe covic il komsic?il objica?
Eh. Ja sam ti samo iznio činjenično stanje što se tiče podrške HDZ-u na izborima.
A da...i usput se malo našalio s Komšićevim dvomandatnim ''hrvatstvom''...tako da ga je suvišno ubacivati u bilo kakvu daljnju priču te vrste.
IMT25

#25471 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27742 ... -BPS-.html

Šta je sad pa ovo? :? Je li to krenula akcija stvaranja nove parlamentarne većine u režiji DF-a? Malo mi je rano za predizborno koaliranje za lokalne izbore, dakle uleti li SBB, a morao bi i Čović.. a sjećam me Bakira odmah nakon izbora 2014:" vlast se može formirati i bez SDA, ALI to bi značilo negiranje volje bošnjačkih birača i vrlo opasnu avanturu", Kako god držim im palčeve.., mislim DF-u.
Banksy

#25472 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

IMT25 wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27742 ... -BPS-.html

Šta je sad pa ovo? :? Je li to krenula akcija stvaranja nove parlamentarne većine u režiji DF-a? Malo mi je rano za predizborno koaliranje za lokalne izbore, dakle uleti li SBB, a morao bi i Čović.. a sjećam me Bakira odmah nakon izbora 2014:" vlast se može formirati i bez SDA, ALI to bi značilo negiranje volje bošnjačkih birača i vrlo opasnu avanturu",
Našla krpa zakrpu. Da nije SBiH moglo bi se reći, u ovom momentu, dvije najveće političke ljige.
IMT25

#25473 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

Banksy wrote:

Šta je sad pa ovo? :? Je li to krenula akcija stvaranja nove parlamentarne većine u režiji DF-a? Malo mi je rano za predizborno koaliranje za lokalne izbore, dakle uleti li SBB, a morao bi i Čović.. a sjećam me Bakira odmah nakon izbora 2014:" vlast se može formirati i bez SDA, ALI to bi značilo negiranje volje bošnjačkih birača i vrlo opasnu avanturu",
Našla krpa zakrpu. Da nije SBiH moglo bi se reći, u ovom momentu, dvije najveće političke ljige.
Ah, ko ti nije ljiga :) , uovom našem političkom folkloru? Ovo je više retoričko pitanje. Možda bi takva kombinacija i mogla provesti te reforme itd itd, SBB-DF mora i HDZ, šta ja znam neko još od manjih..
gospodja profiterka

#25474 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by gospodja profiterka »

IMT25 wrote:
Banksy wrote:

Ah, ko ti nije ljiga :) , uovom našem političkom folkloru? Ovo je više retoričko pitanje. Možda bi takva kombinacija i mogla provesti te reforme itd itd, SBB-DF mora i HDZ, šta ja znam neko još od manjih..
:lol: :lol: :lol:
E bože...
Nos

#25475 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Nos »

Pa cek malo, kako ce df sa hdz? Zar nisu zbog njih isasli is vlade? Cinjenica je da df nema sansu da napravi ikakvu vladu. Njihov jedidni cilj je da blokiraju vladu. Sto njima dodze kao blokiranje sad I hdz. A ustvari je na stetu gradzana.
Post Reply