Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Amazonka27 wrote:Može li mi neko reći (od ovih što redovno prate ovu temu) da li Naša stranka ima prijateljsku stranku sa kojom bi se mogla koalirati? Neću nikakvih iznenađenja pa ću oprezno da zaokružim listić. Od mene će imati glas ako obećaju da se neće pariti sa drugima (ili ako bi postojala ta opcija hoću da znam koji su to).
Par dana sam na terenu i...postoji zivot poslije laptopa, i zato nisam u prilici da budem aktivniji na ovoj temi.
Sutra ujutro se vracam pa cu pregledati stranice i odgovoriti na pitanja.
- radim u firmi gdje nemam plate 24 mjeseca. za to vrijeme se ne mogu lijeciti, jer mi nije ovjerena knjizica. sada moguce da dodjemo do nekih para, ali moramo platiti 24 mjeseca zdravstveno iako nismo koristili njihove usluge - nisu nam dali. ima li tu pravde. molim komentar pedja i u zavisnosti od odgovora, mozda nasa stranka dobije nove glasace.
Pedja Kojovic wrote:lakilaka
Naravno da nije pravedno da radite, a ne primate platu.
Trazite bilo koji drugo posao.
p.k.
Odgovor po mjeri SDA-ove Reformske agende.
Ne bi ni Zlatko Hurtić gore.
Amazonka27 wrote:Može li mi neko reći (od ovih što redovno prate ovu temu) da li Naša stranka ima prijateljsku stranku sa kojom bi se mogla koalirati? Neću nikakvih iznenađenja pa ću oprezno da zaokružim listić. Od mene će imati glas ako obećaju da se neće pariti sa drugima (ili ako bi postojala ta opcija hoću da znam koji su to).
Ima prijateljsku stranku, to je SDA, sa kojom je u zagrljaju godinama, zbog mrvica vlasti.
artime wrote:Pedja je li ok pitanje... ko finansira predizbornu kampanju ns, odakle? Hvala
Škakljivo itanje,neznam da li će ti odgovoriti, sigurno je jedno da se finansira sa budžeta. Jedina stranka koja na ovim izborima nastupa, a ne finansira se iz budžeta, je Građanski savez. GS je pokrenuo peticiju da se "stranke skinu sa budžeta", ja sam potpisao tu peticiju.
artime wrote:Pedja je li ok pitanje... ko finansira predizbornu kampanju ns, odakle? Hvala
Škakljivo itanje,neznam da li će ti odgovoriti, sigurno je jedno da se finansira sa budžeta. Jedina stranka koja na ovim izborima nastupa, a ne finansira se iz budžeta, je Građanski savez. GS je pokrenuo peticiju da se "stranke skinu sa budžeta", ja sam potpisao tu peticiju.
Pa naravno da se ne finansira iz budzeta kad je nastala prije par mjeseci i nije imala priliku za to. Ali uredno se osnivaci te stranke finansiraju iz budzeta uzimajuci bijeli hljeb
- radim u firmi gdje nemam plate 24 mjeseca. za to vrijeme se ne mogu lijeciti, jer mi nije ovjerena knjizica. sada moguce da dodjemo do nekih para, ali moramo platiti 24 mjeseca zdravstveno iako nismo koristili njihove usluge - nisu nam dali. ima li tu pravde. molim komentar pedja i u zavisnosti od odgovora, mozda nasa stranka dobije nove glasace.
p.k.
SDA bi radnicima podijelila jednokratnu pomoc, sto bi opet naislo na tvoju osudu. Uostalom, sta i odgovoriti nekome ko dvije godine radi besplatno i ne placa doprinose, ako je to uopce ekonomski moguca situacija. Slicne situacije su u praksi uvijek da se dijeli stalno nesto na ruke sto znaci da su radnici saucesnici u utaji poreza.
p.k.
SDA bi radnicima podijelila jednokratnu pomoc, sto bi opet naislo na tvoju osudu. Uostalom, sta i odgovoriti nekome ko dvije godine radi besplatno i ne placa doprinose, ako je to uopce ekonomski moguca situacija. Slicne situacije su u praksi uvijek da se dijeli stalno nesto na ruke sto znaci da su radnici saucesnici u utaji poreza.
Mozes traziti posao ili tuziti poslodavca.
zar je tesko procitati i shvatiti pitanje. pitao sam:
moramo platiti 24 mjeseca zdravstveno iako nismo koristili njihove usluge - nisu nam dali. ima li tu pravde. molim komentar pedja
"Prpa.ba" - trazio sam konkretan odgovor na konkretno pitanje a ne spominjanje neceg drugog. nismo dobili niti dobijamo nista na ruku i na crno.
pedja, odgovori na ovo - a ne da trazim drugog poslodavca. koliko znam ti si i u ks a i na federalnom nivou. da li je ovo posteno a i da li je odrzivo - platiti nesto sto nisi koristio.
prvo da pohvaolim da na listama ima dosta omladine sto je za mene pohvlano.
pitanje:
da li trenuto NS ima odbornika u svih 9 općina u KS?
i po što vas prozivaju da ste sarajevska stranka u kojim opštinama van KS imate kandita za koja OV? ( nemoraju se sve opštine navoditi samo par)
VjecitiStudent wrote:
Mozes traziti posao ili tuziti poslodavca.
Umjesto hurtićevskog napusti posao i onda budi sexy na tržištu rada, ako uopće bude novog posla, zar ne bi odgovor trebao biti u skladu sa sloganom NS-a sa prošlih izbora ("mi nudimo rješenja" itd.) i njihovog vatrenog glasa za Zakon o radu?
Kao sto sam i rekao, nu proteklih par dana nisam bio u prilici opsirno odgovarati na pitanja.
(Zaista ne mogu pisati na telefonu).
Upravo sam dosao s puta pa vam mogu odgovoriti.
Vase pitanje je bilo da je posteno placati osiguranje koje niste koristili.
Iz ovoga sto ste napisali ja mislim da u vasem konkretnom slucaju to nije posteno - ali inace, normalno je i posteno placati osiguranje iako ga ne koristite.
(Zbog ove delikatne razlike vam nisam mogao odgovoriti s jednostavnim da ili ne).
U Gračanicu su zadnjih dana kolektivno preselili, a ovog nesretnika u Centru niko ni da obiđe...
U potpunosti se slažem. Sve mi se više čini opravdanom tvrdnja da je NS u dogovoru sa SDA. Nikakve ozbiljne kampanje niti kandidata NS nema u mjestima gdje SDA ima svoje gradonačelnike i načelnike.
Pitanje za Pedju,
Primjećujem da ste u zadnje vrijeme vrlo aktivni u Gračanici (vrh stranke je tamo bio koliko puta u zadnjih mjesec dana?) vjerovatno jer procjenjujete da NS tamo može postići dobar rezulatat, napomena da Gračanicu od rata naovamo drži SDP,
Istovremeno, nisam primjetila nikakvu aktivnost vrha stranke u sarajevskoj općini Centar gdje ste dosad bilježili najbolje rezultate i gdje imate najjaču bazu, a na ovim izborima ponudili skoro anonimnog kandidata kojeg vrlo slabo i promovirate,
Zašto maćehinski odnos prema Centru, a tako jak angažman prema (recimo) Gračanici?
Kao sto sam i rekao, nu proteklih par dana nisam bio u prilici opsirno odgovarati na pitanja.
(Zaista ne mogu pisati na telefonu).
Upravo sam dosao s puta pa vam mogu odgovoriti.
Vase pitanje je bilo da je posteno placati osiguranje koje niste koristili.
Iz ovoga sto ste napisali ja mislim da u vasem konkretnom slucaju to nije posteno - ali inace, normalno je i posteno placati osiguranje iako ga ne koristite.
(Zbog ove delikatne razlike vam nisam mogao odgovoriti s jednostavnim da ili ne).
p.k.
Nema uopšte dileme da je akcija sa školskim klupama u Gračanici dobra i pozitvna stvar.
Da li je predsjednik NS-a (obzirom da puno putuje) upoznat sa činjenicom da njihov kandidat za načelnika u Općini Centar Sarajevo, izvjesni Bukva, ne poznaje elementarne stvari u vezi nadležnosti općina/gradova, a da je još gore izvali i glupost kako se Gajev trg nalazi na prostoru Ciglana?!?
Vase je pravo da ocjenite koji su kandidati dobri a koji losi.
Opstinski odbori su birali kandidate, ljude koji su prihvatili nositi tu odgovornost.
Poznajem, dosta dobro, sve kandidate licno i mislim da se radi o veoma kvalitetnim ljudima.
Mislim, recimo, da je Admir Bukva u ocima javnosti bio vise poznat nego Amir Hasicevic, ali Amir se u ovih mjesec dana svojom kampanjom uspio nametnuti kao jedan od nasih najboljih kandidata i moguci pobjednik.
Nasa finansijska sredstva za kampanju (koja su odvojena od nasih prihoda = budzet+donacije+clanarine) je skroman
( po mojoj porocjeni iznosi 10-!5% od budzeta koji trose SDP-DF, a o SDA i SBB da ne pricamo) i tamo gdje smo imali manje novca za bilboarde kompenziramo drugim oblicima aktivnosti kao sto su posjete poznatijih ljudi iz stranke, pa i javnim tribinama.
S obzirom da izlazimo u vise jedinica nego ranije i da imamo jace organizacije nego ranije Bihac, Sanski, Gorazde, Tuzla Zenica, Vares, itd. a iznos novca je manje vise isti kao i prije novac )znacaajn dio) smo iz Sarajeva preusmjerili njima.
Obisli smo (Dennis, Sabina, Forto, Pozder, Durakovici drugi) skoro sva mjesta.U nekima bili po nekoliko puta. Neke posjete dobiju medijski prostor, neke ne. Nase posjete izmedju ostalog zavise od kvaliteta rada nekog opstinskog odbora - da li organizuju dogadjaje i pozivaju. Uglavnom. Energije, vrijeme i sredstva koji su ulozili nasi u Gracanici je takav da ni meni ni bilo kome drugome nije tesko uloziti dodatni napor i pomoci im ako oni misle da im posjeta pomaze. Juce smo bili u Lukavcu, danas u Tuzli, sljedece sedmice Bosanski Petrovac, Bihac, Sanski Most, pa onda opet Gracanica, Lukavac i potom Tuzla.
Svi smo na kraju snage, ali razgovor s ljudima na ulici, barem mene, napuni optimizmom.
p.k.
p.s.
SInoc smo u Gracanici imali party na glavnoj ulici u pjesackoj zoni. Odlican bend, djevojka i momak s gitarom. Bilo prelijepo, par stotina ljudi, porodice s djecom, ugodno vece. Ne sjecam se kad sam se tako opustio. Kakvog samog divnog, pametnog i interesantnog svijeta zivi po tim malim carsijama.
I onda iza ponoci na jedno pice, u jedini otvoreni kafic, u kome se rijec nije mogla progovoriti od preglasne Cece, Severine i slicnih.
Ne stizem, nazalost, da vidim sve nastupe i intervjue nasih kandidata tako da ne znam na sta se referisete.
p.k.
Pogledajte učešće kandidata Bukve u debati TVSA i shvatit ćete kako je imao katastrofalan i neznalački nastup.
Vaš kandidat govori o Gajevom trgu na Ciglanama (?!?), o nadležnostima koje ne pripadaju lokalnim samoupravama, o nepoznavanju Statuta i drugih općinskih propisa da ne govorim.
U ostatku predizborne kampanje potrudite se da bolje pripremite kandidata Bukvu, da ne bruka ni Vas, a pogotovo sebe.