Co0l wrote:Dio zemlje je okupiran proruskim separatistima i svaki pokusaj reintegracije istog u ustavno-pravni sistem drzave je sve samo ne glupost.Challenger__ wrote:Donjeck su i predgrađa. Vidi, nije meni video "dokaz" za tezu da "Kijev ruši Minsk 2". Ja to znam, jer niti jedan aspekt političkog dijela Sporazuma nije ispoštovan od strane Kijeva. A što se tiče napada, oni ustanicima/pobunjenicma/pro-Rusima/rusofonima/Rusima (a po najmanje Rusiji) ne trebaju jer u miru imaju svu Ukrajinu. Već danima izbacuju izvještaje o divljačkom udaranju Gorlovke (unutar pobunjeničke teritorije), po obodima Donjecka, a sama misije OSCE je najavila da će zbog dejstava napustiti Donjeck, ako to već nisu uradili.Co0l wrote:Gledaj,ne kazem da rokaju jedni ili drugi,ali iz prilozenog se svakako ne mogu tako na prvu,kao sto ti radis,donositi zaključci.Osim ako si pristrasan.Sto se,opet iz prilozenog,da zakljuciti.
Vide se bljesci i cuje se granatiranje i to je sve.Kao i to da se ne granatira gradsko jezgro,kao sto se implicira.
Video mi je samo zanimljiva ilustracija i zlosutni nagovještaj vrlo moguće eskalacije sukoba.
Ukratko, znam ko ne sprovodi Sporazum i krši primirje i ne mogu da se načudim toj gluposti.
Baš to htjedoh napisati...
Challenger__ wrote:Što se mene tiče, vala ne navijam. Već par dana sa žaljenjem konstatujem da se krši primirje i da postoje naznake da sve može eskalirati. Nema većeg zla od rata. Bilo gdje.
S*anje.
Apsolutno. Rat je stanje u kojem na vidjelo izlaze sve slabosti i mane ljudskog ponašanja, ono je dno ljudske rase. I ne treba biti huškač pa ni navijač..
Ali razumijem ukrajince ako oni krše primirje, njima ovakav status quo manje odgovara, normalna je potreba da oslobode svoju zemlju. Više bi me čudilo da ukrajinci ništa ne poduzimaju..
______
Btw...nije me dugo bilo ali vidim da nisam ništa propustio.