Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#25426 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Ova vlast nista nije ni nacrtala a ne izvela po tom pitanju

Evo live gubim 45min na vogoscanskoj petlji jer nekog boli k*rac

Sve to treba jovo na novo na izborima 😎😎

Samo sto ocigledno da takvi ljudi kod nas ne postoje, koji brinu o višem cilju.
izbjeglica_iz_besmisla

#25427 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Haris.ba wrote: 11/11/2025 07:17 U sustini ne mora tunel.

Izgleda da moze bez tunela. Neka naprave planiranu trasu od Otoke prema Vogosci. To bi rasteretilo i promjenilo skroz saobracaj u Sarajevu.
Kuda bi ta trasa isla? Safeta zajke-rajlovac-vogosca ili?
mk ultra

#25428 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Počet ću i ja ko faćo lajat po ministrima. :lol:

Image

Jel realno da su svi toliki bolikurci
Haris.ba

#25429 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 11/11/2025 07:35

Izgleda da moze bez tunela. Neka naprave planiranu trasu od Otoke prema Vogosci. To bi rasteretilo i promjenilo skroz saobracaj u Sarajevu.
Buca siti pa gdje je kompleks Zraka skretanje, pa izlazi u Hotonju.
Better Man

#25430 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Better Man »

Gradski autoput bi riješio sve probleme s gužvama u saobraćaju.
mk ultra

#25431 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

Haris.ba wrote: 11/11/2025 07:51

Buca siti pa gdje je kompleks Zraka skretanje, pa izlazi u Hotonju.
Vlast se bavi vlastitim pitanjima :bih:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#25432 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by F&N »

mk ultra wrote: 11/11/2025 07:34 Ova vlast nista nije ni nacrtala a ne izvela po tom pitanju

OK ne kazem da je trojka idealna. Imaju svojih propusta na svim poljima, kadrovskim rekao bih najvise, ali mi je fascinantno kako se svaki problem koji nije rjesavan od rata sada pripisuje trojci.
Evo konkretno ta petalja u Vogosci, koja vlast je napravila ovako nakaradnu?
Koja vlast je imala toliko godina mandata i nista nije uradila?

30 godina od rata, u saobracajnoj infrastrukturi nista nije radjeno, 30 faking godina. I sada se ocekuje da za 6 godina mandata trojka rijesi sve probleme uz sva moguca podmetanja SDAovaca na svim poljima. Pa sve da imaju sve pare i da nemaju nikakve opstrukcije toliko je problema i toliko je zapostavljenih i gorucih stvari da nema sanse da se sve sanira u ovih 6 godina.

Sta je to trojka kriva za petlju u Vogosci? Zato sto nisu napravili vogoscansku zaobilaznicu za ovih 6 godina, nisu napravili novi most sa po 2 trake...?

SDA je bukvalno harala kantonom do sestorke, uvijek bila vlast, gdje su te saobracajnice nove koje su oni napravili, gdje je taj razvoj grada, nigdje! Nisu bili u stanju ni da odrzavaju ceste koje su imali od lopovluka, i sada onda dodje onaj mis mekinjas Kapidzic pravi se kao da je s marsa pao i prica o nekim planovima i kako niko nista novo ne radi kako se ne razvija saobracaj, saobracajnice itd... Pa majstore sto ga ne razviste za sve ove godine vase vladavine?!

I ovako je na svim poljima ove drzave. haman 30 godina se sistemski sve unistava na svim nivoima, i sada se sve to hefta trojci.
Ono amnezija level 1000, ili bezobrazluk level 1000 ili stranacko botovanje level 1000.

Od sporta, kulture, ekonomije, stanja u rudnicima, stanja u drzavnim firmama, bolnicama itd... sve je to odjednom trojka kriva, a ne ovi koji su akumulirali nesposobni kadar, namjestali tendere, izvlacili pare iz firmi, obogatili sebe i svoje najmilije za narednih 1000 godina, oni nisu krivi ali je zato trojka kriva za trenutno stanje u drzavi.

:bih:
neki

#25433 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

Haris.ba wrote: 10/11/2025 14:39
neki wrote: 10/11/2025 10:39
Prije dva mjeseca desila se saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom na cesti lukavica-vrace rano ujutro radnog dana. Zatvorili cestu.
Kao posljedica desio se totalni kolaps saobraćaja na dobrinji, Vojničkom, Alipašinom, sve do Otoke. Moj komšija krenuo s dobrinje u 7:15, na skenderiju došao u 10:30.
Samo neko glup može ignorisati to.
Ne kontam. Kakve veze imaju tuneli prema Lukavici sa tim da juzne nema u punom profilu? Jer, ti si opisao bukvalno guzvu koja nastaje jer nema juzne long.
Teško da će jedna dodatna traka na južnoj, s kružnim ili semaforom na svakih par stotina metara, riješiti problem naselja s preko 50.000 stanovnika.
Posebno što genijalci još planiraju da ukinu po jednu traku u oba smjera na 10. transferzali.
neki

#25434 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by neki »

mk ultra wrote: 10/11/2025 22:31 Jel ko isao tamo iza toplika

Skladiste ja nisam vece u bosni vidio (mozda fkt ima) ali ja nisam vidio....

Ko obje bosanke sastavljene pa i vece od toga...

Ako misliš na ono Milšpedovo prekoputa ETF-a završeno početkom godine, pa postoje u Rajlovcu bar 2-3 veća.
Zapravo bosankina skladišta i nisu neki rekorderi u veličini
bonersa

#25435 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by bonersa »

neki wrote: 11/11/2025 08:56
mk ultra wrote: 10/11/2025 22:31 Jel ko isao tamo iza toplika

Skladiste ja nisam vece u bosni vidio (mozda fkt ima) ali ja nisam vidio....

Ko obje bosanke sastavljene pa i vece od toga...

Ako misliš na ono Milšpedovo prekoputa ETF-a završeno početkom godine, pa postoje u Rajlovcu bar 2-3 veća.
Zapravo bosankina skladišta i nisu neki rekorderi u veličini
Mislim da je Lidlov distributivni centar u Lepenici najveći (60.309 m²).
drug_profi

#25436 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

bonersa wrote: 11/11/2025 10:50 Mislim da je Lidlov distributivni centar u Lepenici najveći (60.309 m²).
Na gmapsu 390 x 170 metara tlocrta... bogtemolovo kilometar prehodaš dok ga jednom obiđeš.
mk ultra

#25437 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

F&N wrote: 11/11/2025 08:36
mk ultra wrote: 11/11/2025 07:34 Ova vlast nista nije ni nacrtala a ne izvela po tom pitanju

OK ne kazem da je trojka idealna. Imaju svojih propusta na svim poljima, kadrovskim rekao bih najvise, ali mi je fascinantno kako se svaki problem koji nije rjesavan od rata sada pripisuje trojci.

30 godina od rata, u saobracajnoj infrastrukturi nista nije radjeno, 30 faking godina. I sada se ocekuje da za 6 godina mandata trojka rijesi sve probleme uz sva moguca podmetanja SDAovaca na svim poljima. Pa sve da imaju sve pare i da nemaju nikakve opstrukcije toliko je problema i toliko je zapostavljenih i gorucih stvari da nema sanse da se sve sanira u ovih 6 godina.

Sta je to trojka kriva za petlju u Vogosci? Zato sto nisu napravili vogoscansku zaobilaznicu za ovih 6 godina, nisu napravili novi most sa po 2 trake...?

SDA je bukvalno harala kantonom do sestorke, uvijek bila vlast, gdje su te saobracajnice nove koje su oni napravili, gdje je taj razvoj grada, nigdje! Nisu bili u stanju ni da odrzavaju ceste koje su imali od lopovluka, i sada onda dodje onaj mis mekinjas Kapidzic pravi se kao da je s marsa pao i prica o nekim planovima i kako niko nista novo ne radi kako se ne razvija saobracaj, saobracajnice itd... Pa majstore sto ga ne razviste za sve ove godine vase vladavine?!

I ovako je na svim poljima ove drzave. haman 30 godina se sistemski sve unistava na svim nivoima, i sada se sve to hefta trojci.
Ono amnezija level 1000, ili bezobrazluk level 1000 ili stranacko botovanje level 1000.

Od sporta, kulture, ekonomije, stanja u rudnicima, stanja u drzavnim firmama, bolnicama itd... sve je to odjednom trojka kriva, a ne ovi koji su akumulirali nesposobni kadar, namjestali tendere, izvlacili pare iz firmi, obogatili sebe i svoje najmilije za narednih 1000 godina, oni nisu krivi ali je zato trojka kriva za trenutno stanje u drzavi.

Pa evo vratiš se na tamvaje i trolejbuse i tu je kraj razvoju cestovne infrastrukture i na papiru.
Lalaju se priče o transferzalama o x stvari i gdje? Šta? Mi i dalje vozimo cestom izgrađenom 1980te sa eventualno novim asfaltom.

Jesu krivi, jer kad se baviš nečim onda se to i vidi. Neka ljubazno dođe neko naredni, pa ako ni on ne bude radio i taj se mijenja. Jer nam je to demokratija obezbijedila.

Navedi mi evo jednu cestovnu olakšicu koja je projektovana, ne mora biti izvedena u zadnjih 6-7 godina. Nijedna. A saobracaj se uduplao.

A i za šta ima RP ne gradi se

Tako da jesu krivi. Svi bjeze od odgovornosti i prebacaju je na nekog drugog.
izbjeglica_iz_besmisla

#25438 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Eto kruzni u boljakovom i most preko pruge. I ona nova cesta na ilidzi iza Hillsa.

Trojka je svemirski brod za SDA, a imaju itekako fula.

Mislim da su sad igrali na kartu tramvaja. Ako dobiju opet izbore mislim da im upravo ceste i transferzale mogu biti sljedeci cilj. Nulta barem, i da urade nesto oko prve je dobar pocetak.

Treba od njih traziti da budu bolji, i kazniti ako se uzohole. Al nemojte ih svega vam ni u istu recenicu za SDA. Za 30 godina sklepali Balzujski drum (bez ozbiljnije podloge) i ona ulica prema aerodromu sto je napravljena. Ne znam nista vise od tog da je bilo. Za 30 godina.
El_comadante

#25439 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by El_comadante »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 11/11/2025 11:27 Eto kruzni u boljakovom i most preko pruge. I ona nova cesta na ilidzi iza Hillsa.

Trojka je svemirski brod za SDA, a imaju itekako fula.

Mislim da su sad igrali na kartu tramvaja. Ako dobiju opet izbore mislim da im upravo ceste i transferzale mogu biti sljedeci cilj. Nulta barem, i da urade nesto oko prve je dobar pocetak.

Treba od njih traziti da budu bolji, i kazniti ako se uzohole. Al nemojte ih svega vam ni u istu recenicu za SDA. Za 30 godina sklepali Balzujski drum (bez ozbiljnije podloge) i ona ulica prema aerodromu sto je napravljena. Ne znam nista vise od tog da je bilo. Za 30 godina.
U KS trojka je na vlasti od 2018. Tek sad nešto rade na južnoj koja je prioritet. Hvalili se kako su počeli I transferzalu pa nidokle. Kažu kočila federacija i Fadil, sad su oni vlast evo 3 godine na Federaciji pa ništa recimo ova cesta pored aerodroma stoji a kočila SDA i Fadil, navodno.
izbjeglica_iz_besmisla

#25440 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

To je tacno.

Al i dalje neuporedivo bolje od SDA.

Al ako smanje i ovo sta rade il krenu fuseriti, i njih treba na smetljiste historije. Pa cemo ispocetka.

Al sad kako je, smijesno je umanjivati znacaj uradjenog i porediti to sa onim od prije
jasko_ba

#25441 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by jasko_ba »

F&N wrote: 11/11/2025 08:36 OK ne kazem da je trojka idealna. Imaju svojih propusta na svim poljima, kadrovskim rekao bih najvise, ali mi je fascinantno kako se svaki problem koji nije rjesavan od rata sada pripisuje trojci.

:thumbup:
mk ultra

#25442 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 11/11/2025 13:00 To je tacno.

Al ako smanje i ovo sta rade il krenu fuseriti, i njih treba na smetljiste historije. Pa cemo ispocetka.

Al sad kako je, smijesno je umanjivati znacaj uradjenog i porediti to sa onim od prije
Nije isto ali je 80% isto

U suštini, ako radiš u privatnoj firmi i ako dobijes rok za nesto 20 dana, 30ti dan tebi kupac skida glavu ako nije zavrseno

A nekoga ja treba da razumijem da 8 godina NIJE NISTA uradio?
Neću Isusami.

4 a bogami i 7/8g je sila vremena a evo ti imas ovdje među forumašima ljudi raznih struka građevinskih pa neka ti isto napišu

Zamisli da cekas keramicara kojeg plaćaš 4 godine. Jel bi mu rekao svaka cast bolji si od ovog drugog ili bi doveo drugog?
izbjeglica_iz_besmisla

#25443 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Mislim da je 6 godina da je trojka na vlasti u kontinuitetu.

I mislim da su ti komentari tendenciozni poprilicno.
tokio25

#25444 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

mk ultra wrote: 11/11/2025 13:28

U suštini, ako radiš u privatnoj firmi i ako dobijes rok za nesto 20 dana, 30ti dan tebi kupac skida glavu ako nije zavrseno

Neću Isusami.

4 a bogami i 7/8g je sila vremena a evo ti imas ovdje među forumašima ljudi raznih struka građevinskih pa neka ti isto napišu

Zamisli da cekas keramicara kojeg plaćaš 4 godine. Jel bi mu rekao svaka cast bolji si od ovog drugog ili bi doveo drugog?
to sa rokom od 20 dana i kupcem se uopste ne moze porediti
a ni to sa keramicarom se ne moze porediti jer oba slucaja su privatni biznisi i drzavna gradska koja god uprava skroz razliciti svjetovi
elk

#25445 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by elk »

Pa nije ni 6-7 godina malo. Moglo se svasta, a i kod njih uglavnom jedno veliko nista vezano konkretno za ceste u ks.

Kako objasniti ovaj visegodisnji zastoj u izgradnji :? Treba ti apaurin ako hoces u vogoscu. Od stupske petlje do aerodroma, ne znam kako ono na cesti i okolo vise i nazvati...
I onda fanfare, slikanje, objave....slavodobitnih 380 jebenih metara :thumbup: . od sdfa nije naravno tesko biti bolji. Ali ovo nije dovoljno, dzaba ih branite.
drug_profi

#25446 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

Uz budzet je sve vezano. Ili mislite da je dovoljno poželjeti nešto napraviti.
tokio25

#25447 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

budzet malverzacije onda stanje kakvo je nadjeno
ne mozes ti ocekivati za dan sredjen objekat ako je godinama zapustan i nije cisceno

da li je moglo bolje nego sada sigurno jeste al mi ne znao sta su oni sve zatekli i kakvih jos ima prepreka da se nesto radi
mk ultra

#25448 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

tokio25 wrote: 11/11/2025 13:43

Neću Isusami.

a ni to sa keramicarom se ne moze porediti jer oba slucaja su privatni biznisi i drzavna gradska koja god uprava skroz razliciti svjetovi
Sve je isto samo su pare narodne pa ti dovoljno govori koliko njih ustvari zaboli ćuna
tokio25

#25449 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by tokio25 »

mk ultra wrote: 11/11/2025 14:31
tokio25 wrote: 11/11/2025 13:43

Neću Isusami.

Sve je isto samo su pare narodne pa ti dovoljno govori koliko njih ustvari zaboli ćuna
nije isto
nemojmo se lagati
kazem da je moglo bolje moglo je al ne mozemo ocekivati cuda za 6 godina a prije toga 25 zanemarivanja
drug_profi

#25450 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by drug_profi »

Jednostavno nije moglo sve odjednom. Para nema za to.
Moralo se odlučiti šta su prioriteti, a odlučili su da je to unapređenje JGP.
I na tome se zaista radi.
To vide i cijene svi koji taj prevoz koriste.

Doći će na red i ceste.
Vratite SDFA i gledaćete samo kuknjavu kako je Trojka zadužila kanton i nema se para.
Post Reply