Demokratska fronta Željko Komšić

dustaban

#25426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Banksy wrote:
Prema saznanjima do kojih smo došli Remetić je usmeno inicirao sjednicu ...
... koju je prihvatio premijer Fadil Novalić i to sa jednom tačkom dnevnog reda. Na sjednici se govorilo o početku rješavanja nagomilanih problema u kompaniji Feroelektro koja se nalazi u okviru Remetićevog resora.
Zaključci na sjednici su usvojeni jednoglasno, a pored Remetića na sjednici su sudjelovala i glasala i druga dva DF-ova ministra Milan Mandilović i Snježana Soldat, koji su predali svoje ostavke predsjedniku FBiH Marinku Čavari a koje nisu prihvaćene.
:lol:
meni ovo nije smjesno vec zalosno, ocito su ovo troje DF-ovaca zrtve Reufovih egzibicija, ljudi su bili spremni uhvatiti se u kostac sa pravim problemima, pogotovo ovaj Remetic, covjek je o sebi pri sebi...
VjecitiStudent

#25427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

DF-ovski principijelno upravo podržaše SDA-ov budžet u KS.
Prije no što su digli ručice ZA, reda radi su lanuli koju protiv budžeta, ko svaka poštena kokoš.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#25428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:DF-ovski principijelno upravo podržaše SDA-ov budžet u KS.
Prije no što su digli ručice ZA, reda radi su lanuli koju protiv budžeta, ko svaka poštena kokoš.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dotur je konaćno dobijo pravog nasljednika u Niskoplafoniranom
muzicar_iz_parka

#25429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by muzicar_iz_parka »

Žalićete vi za Essom efendijom.
DrugaGimnazija

#25430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by DrugaGimnazija »

mirzadelibasic wrote:
DrugaGimnazija wrote: Pa nije ministrovanje samo postavljanja po preduzecima. Mogli su se baviti regulacijom, predlaganjem boljih zakona iz svojih ovlasti, usaglasavanjem regulativa i zakona sa EU, priblizavanju EU, potrebnim reformama... Toliko je posla u ovoj zemlji, a oni se nadovezali na imenovanja u javna preduzeca.
znači ti bi nastavio/la raditi ako te ja prethodno izlevatim, da izvineš na izrazu i sutra kažem da si ti kriv/a za propast nekog preduzeća koje ti kontrolišeš, ali ne kontrolišeš ?? A što se predlaganja zakona i amandmana tiče, ja mislim da se to može i iz opozicije raditi...
Svako ministarstvo u vladi vodi politiku u tom resoru, sto ukljucuje i usvajanje EU regulative i predlaganje zakonskih rjesenja. Opozicija moze djelovati iz Parlamenta, ali se u vladi vodi politika. Takodje, kad si opozicija u Parlamentu, tvoji prijedlozi obicno ne prodju po inerciji.

A, da odgovorim na tvoje prvo pitanje: da, moje ocekivanje je bilo da nastave raditi. Kao sto rekoh, ja nemam viska 4 godine da opet cekam neku drugu sansu poslije nekih drugih izbora, samo zato da Reuf ne bi bio optuzen da je kriv, a on u stvarnosti nije kriv. Tu se pokazuje drzavnost, pa cak i po cijenu da te neko optuzi za nesto za sto nisi kriv. Ostani i bori se muski.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

mirzadelibasic wrote:
tvsabina wrote:
Od toga nema ništa iako će to tebi prouzrokovati još veće žaljenje.
Neće, glasao sam za njih na kantonalnom nivou, al ne uvjerih se u njihovo rješenje umjesto slogana...
Odlično , tvoje tobožnje razočarenje govori da oni rade - dobro.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#25432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

JoseMujica wrote:

Dostojnog , dostojnog.......

I SamERj e vjeRovatnobi o za Budžetgur ajdaLJEsAMERE :thumbup: :thumbup:
palermo

#25433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Vidim opet ekipa koja se u predizborno vrijeme zdušno zalagala za Komšo-Fahro kombinaciju opet jaše na istim talasima.

Nadam se da to stvarno pišu iz ubjeđenja...
VjecitiStudent

#25434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:

DIF-ovska Fronta
kamen spoticanja

#25435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Ja ne skonta ovu sjednicu danas...jel df unutra ili je vani?
dustaban

#25436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

kamen spoticanja wrote:Ja ne skonta ovu sjednicu danas...jel df unutra ili je vani?
Imas li koje lakse pitanje?
JThomas

#25437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

pitanje k'o u onom vicu, direktore jeste l' ga stavili... :roll: :lol:
emmir1

#25438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by emmir1 »

Ovo se očekivalo od Željka

Ne znam gdje ovo staviti, ali vrlo zanimljivo ponašanje Čovića, puna mu usta Bosne i djeluje kao lider.

Takođe zanimljivo i zbog njegovog odnosa sa Dodikom.

Lider HDZ-a istaknuo je da će se pregovori sa SBiH nastaviti, a naredni susret s predstavnicima te stranke imat će Izetbegović. Čović je, također, novinarima izjavio da su on i Izetbegović danas imali sastanak s pravnim zastupnicima Nasera Orića, predvođenim advokaticom Vasvijom Vidović, s kojima je razgovarano o načinima kako da se učini sve sa nivoa državnih institucija da se, kako je rekao, jedan državljanin BiH vrati u svoju zemlj6
VjecitiStudent

#25439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:Ja ne skonta ovu sjednicu danas...jel df unutra ili je vani?
Ko fol vani, ko i svaka poštena kokoš.
dustaban

#25440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Evo ljudi su ilustrovali ovu situaciju da lakse skontate

Image

:-)
lerdi

#25441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

:lol:

Vazda isti likovi skaču po ovoj temi. Valjda se nadaju da će jednom ubosti nešto. Vijest koja je prenijeta nije uopšte istinita a to je i Remetić danas potvrdio. Pratite malo. ;)
The BEN10

#25442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

DrugaGimnazija wrote:Svako ministarstvo u vladi vodi politiku u tom resoru, sto ukljucuje i usvajanje EU regulative i predlaganje zakonskih rjesenja. Opozicija moze djelovati iz Parlamenta, ali se u vladi vodi politika. Takodje, kad si opozicija u Parlamentu, tvoji prijedlozi obicno ne prodju po inerciji.

A, da odgovorim na tvoje prvo pitanje: da, moje ocekivanje je bilo da nastave raditi. Kao sto rekoh, ja nemam viska 4 godine da opet cekam neku drugu sansu poslije nekih drugih izbora, samo zato da Reuf ne bi bio optuzen da je kriv, a on u stvarnosti nije kriv. Tu se pokazuje drzavnost, pa cak i po cijenu da te neko optuzi za nesto za sto nisi kriv. Ostani i bori se muski.
Upravo. Plus, izbora neće biti sasvim sigurno naredne 4 godine - priče o vanrednim izborima su čista šuplja i populizam, od koga god da dolazi.
A kolaps opet na vidiku...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/neizvjes ... /150617107

Još nažalost ne dobih odgovor na pitanje: nije li veća mogućnost da budeš opozicija dok si na vlasti, nego dok nisi. Jer, kada si na vlasti, osim što si opozicija u vladi, opozicija si i u parlamentu, a u drugom slučaju samo u parlamentu. :roll:
Plus, što preko ministara možeš formirati komisije, čak i neovisne, i slati ih u kontrolu kojeg god hoćeš preduzeća, slati javna saopštenja, prijetiti kao ministar...
Drinski

#25443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drinski »

Da se ja pitam...trazio bih vanredne izbore i sve blokirao...
Hafis

#25444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Što bi riješili novi izbori?
Vjerojatno neko relativno manje prestrojavanje unutar bošnjačkog glasačkog korpusa.

Pretpostavljam da bi rezultati tih željenih izbora izgledali otprilike ovako:

- Defenitivni parlamentarni nestanak SBiH.
- SDP blagi porast glasačke podrške
- DF blagi pad na dole.
- SDA ne bi imala nekih drastičnih pomaka...možda čak i blagi rast
- SBB - (vidi pod SDA)
- HDZ - (vidi pod SDA i SBB).

Znači, vodu vari, vodu hladi.
Last edited by Hafis on 18/06/2015 11:07, edited 1 time in total.
madner

#25445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

SDA bi znatno pala.
HDZ bi se mogao opet lagano preskociti.

To bi dovelo do normalnijih pozicija pri pregovorima.

Covic bi opet imao megalomanske zahtjeve.
HDZ bi bio opozicija. :D
Hafis

#25446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

madner wrote:SDA bi znatno pala.
HDZ bi se mogao opet lagano preskociti.

To bi dovelo do normalnijih pozicija pri pregovorima.

Covic bi opet imao megalomanske zahtjeve.
HDZ bi bio opozicija. :D
U čiju korist? to jest kome bi se okrenuli glasači SDA?
obelix1

#25447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by obelix1 »

Željko Komšić je jedan jad koji evo godinama drži cjelu Federaciju svojim taocem, prvo kao član predsjedništva a sad kao lider neznam koje već opozicione ili vladajuće stranke.
Tačno kao djete ako nećete da igrate kako on kaže pokupi svoje igračke i ode, tako je bilo i dok je bio u SDPu tako i sad.Razjebo je SDP većinu u KS prije tri ipo godine, i onda bio u vlasti sa SDA (sjetite se Damira Marjanovića DF ministra koji nije sam znao da sam sebi da otkaz) u kampanji prosipa šuplju kako treba pokrenuti reforme, poštenju, patriotizmu i dobio.(mislim da je on jedini čovjek u DF koje je bio razočaran)
Ušao je u vlast sa svojim partnerima iz SDA i HDZom znao je ušta se upušta (ali mu nije bilo pravo) i od samog početka je to želio da eskivira ali mu članstovo i stvarno repektabilan broj glasova (ljudi koji su opravdano razočarani SDP i koji su popušili njegovu patriotsku priču).
Od kad su ušli u vlat taj Željko gleda kako da iz nje izađe i ode u opoziconu sjenu gdje se baš netreba puno zamarati (ono baš kao u predsjedništvu) pa putem onog Lagumdžijinog recezenta Bajrovića traži načina kako to da ostvari.
I eto san se ostvari DF u opoziciji on pošten i moralan a niko drugi nevelja.
Nikad ujedinjenja ljevice u BiH neće biti ne jer kad bi se ona ujedinila i pobjedila Željko bi morao da radi a to je ono što on najviše mrzi i čega ga je naviše strah.

SDA i HDZ su onakvi kakvi jesu i to svi znaju ali mislim da nam je Željko onu slamku spasa više prelomio nego Lagumdžija kad je 2010 godine došao na vlast obećavajući "državu za čovjeka"

Jesam li se zajebo što sam 2010 glaso za SDP - jesam, ali što sam se 2014 zajebo neću sebi nikad oprostiti.
madner

#25448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Dio SBBu, dio SDPu.
Hafis

#25449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

madner wrote:Dio SBBu, dio SDPu.
Hau jes no.
Uglavnom, veliš preskočio bi se HDZ, i onda par ekonomsko-propagandnih poteza, malo helpanja i kuknjave i Zapadna Njemačka za par godina.

Pa znaš kolika bi muda i koliko bi vremena i energije trebalo za takve gluposti...pa oni domovi naroda, pa onda help Inzko..., drž' ga Reufe...ne daj mu Želja
Stvarno svi vi bosanci imate poseban mentalitet i razmišljanje...ali potpuno isto..jal turčin, jal vlah, kako ono kažu stare babe...i uvijek ona čuvena deviza: kako ćemo-lako ćemo. A nikad nigdje s mjesta.
madner

#25450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ma to je sve ukalkulisano, mister Incko HDZ ne stuje demokratske tekovine, hocete li nesto uraditi po tom pitanju.
Of course, hocemo jos na jednu ljutu prije ili idemo kod tebe na vikendicu.
Ma nije zurba, probat cemo prvo da se dogovoimo nego cisto da znamo sta je crvena linija.

I onda ide smijanje Covicu kada padne na nos.
Dosad bi i majmun skontao dokle moze. :D
Post Reply