Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

supercali

#25401 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

SSemir wrote:
supercali wrote:
leškarenje wrote:Znači da je bio igračina :thumbup: što neki ovdje pokušavaju da ospore medju kojima i ti :run:
Znaci bolji je baljic od dzeke
Kako to zakljuci? Ko poredi? Jel to samo jedan moze biti igracina?
Jel hoces ti reci da baljic nije bio dobar igrac?
Pa bio je dobar a ne toliko dobar kao recimo kodro dzeko vedo pa cak i bolic
A jedino on od njih ima ligu prvaka
A kako zakljucih?
Zakljucih po CV-ju
SSemir

#25402 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

Lose zakljucke izvodis. A uz to poredis neuporedivo
supercali

#25403 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

SSemir wrote:Lose zakljucke izvodis. A uz to poredis neuporedivo
Zakljucujem kao sto ovi zakljucuju
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25404 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Baljic je za tri godine u Realu odigrao citavih 11 utakmica i postigao 1 gol!
nema me tamo

#25405 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nema me tamo »

Postigao bi i Dzeko da je otisao u Real :lol:
duminjo

#25406 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by duminjo »

supercali wrote:
leškarenje wrote:Znači da je bio igračina :thumbup: što neki ovdje pokušavaju da ospore medju kojima i ti :run:
Znaci bolji je baljic od dzeke
Koliko je tada real platio baljica i koje igrace je vise Od baljica tada real platio?
Romanista 101%

#25407 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Romanista 101% »

Balja je bolji igrac i od Bolica i od Kodre. E, sad sto nije imao disciplinu da svoj talenat iskoristi na bolji nacin to je druga stvar.
leškarenje

#25408 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

hrasno38 wrote:Baljic je za tri godine u Realu odigrao citavih 11 utakmica i postigao 1 gol!
Nemoj mi i ti tako rezonovati majke ti ....frajer je bio igracina u to vrijeme,to sto mu je povreda unistila karijeru ne bi pozelio nikome :oops: e sad zamisli da se Dzelo sjebo ko on kad je presao u City :( dje bi bio,mozda u Bristolu ko i Blajic sto je probao sa Rajo Valecanom....

Baljic ima Ligu prvaka to je zapisano i tako ce ostati dok je svijeta i vijeka :skoljka: sto opet ne dokazuje da je on bolji od Dzeke niti sam to rekao :run: sto hoce ova neznalica supercali da utrpa u pricu.
leškarenje

#25409 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

duminjo wrote:
Koliko je tada real platio baljica i koje igrace je vise Od baljica tada real platio?
Platili ga tada ko recimo sto je City Dzeku ,ali puta tri u vijednosti novca tada i sada..... :thumbup:
palermo

#25410 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Romanista 101% wrote:Balja je bolji igrac i od Bolica i od Kodre. E, sad sto nije imao disciplinu da svoj talenat iskoristi na bolji nacin to je druga stvar.
Kao što je onaj iz haustora do Džeke imao više talenta od Edina.

Što bi bilo kad bi bilo, baš i nije neki argument. Kodro je mnogo veću karijeru ostvario od Baljića, a mislim da je i Bolić ostavio veći trag.
jeza u ledja

#25411 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

hrasno38 wrote:Baljic je za tri godine u Realu odigrao citavih 11 utakmica i postigao 1 gol!
Baljic je u Realu bio samo sezonu, od koju je vecinu proveo oporavljajuci se od teske povrede (mislim koljeno, tj, nesto bas gadno)

Nakon toga je Toshak koji ga je doveo dobio otkaz, a Baljic onda posudjen nazad u Fener i u Rayo. U sustini nakon te povrede nikad nije bio ni priblizno isti. Igrao je poslije u Turskoj dugo vremena al kurko.

Nije povreda izgovor, al eto.

Ako se ne varam kada je dosao bio je najskuplji igrac u Realu dok nije dosao Anelka istog tog ljeta.
leškarenje

#25412 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

jeza u ledja wrote:
Baljic je u Realu bio samo sezonu, od koju je vecinu proveo oporavljajuci se od teske povrede (mislim koljeno, tj, nesto bas gadno)

Nakon toga je Toshak koji ga je doveo dobio otkaz, a Baljic onda posudjen nazad u Fener i u Rayo. U sustini nakon te povrede nikad nije bio ni priblizno isti. Igrao je poslije u Turskoj dugo vremena al kurko.

Nije povreda izgovor, al eto.

Ako se ne varam kada je dosao bio je najskuplji igrac u Realu dok nije dosao Anelka istog tog ljeta.
Baljic tada placen istom cifrom ko Dzeko kad je presao u City :thumbup:
supercali

#25413 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by supercali »

leškarenje wrote:
Nemoj mi i ti tako rezonovati majke ti ....frajer je bio igracina u to vrijeme,to sto mu je povreda unistila karijeru ne bi pozelio nikome :oops: e sad zamisli da se Dzelo sjebo ko on kad je presao u City :( dje bi bio,mozda u Bristolu ko i Blajic sto je probao sa Rajo Valecanom....

Baljic ima Ligu prvaka to je zapisano i tako ce ostati dok je svijeta i vijeka :skoljka: sto opet ne dokazuje da je on bolji od Dzeke niti sam to rekao :run: sto hoce ova neznalica supercali da utrpa u pricu.
Vi ste znalci u pm
Sve gola trenerska elita ovdje
Svi treneri u regionu citaju ove teme pa primjenjuju u svojim klubovima
duminjo

#25414 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by duminjo »

Tuzno je što je baljicev vrhunac trajao godinu-dvije. Koliko je kriva povreda, koliko on sam, to on zna.
Ostali spomenuti su uglavnom imali neki Kontinuitet i zato su ostavili Veci trag.
Biti najskuplji igrac jebenog Real Madrida, sigurno Nesto znaci, pogotovo tada kada se milioni i nisu bas bacali.
leškarenje

#25415 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by leškarenje »

supercali wrote:
leškarenje wrote:

Vi ste znalci u pm
Sve gola trenerska elita ovdje
Svi treneri u regionu citaju ove teme pa primjenjuju u svojim klubovima
Mene bolan sramota kakve ti gluposti valjas,oca mi :run: haj da to uradis jednom pa bi covjek reko omaklo ti se,ali ti uporan jbt ko proljev.....blamiras se :oops:

Jesi li imao sta reci neznalice na ovo sto sam napisao ili nisi :roll: ali ocito da nisi,jer ovo ti cinjenica gore koju ne mozes pobiti da se na glavu nasadis isto ko sto ne mozes pobiti a pokusavas da nas je Susic odveo na SP :izet: a i to je cinjenica jbg.
jeza u ledja

#25416 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

duminjo wrote:Tuzno je što je baljicev vrhunac trajao godinu-dvije. Koliko je kriva povreda, koliko on sam, to on zna.
Ostali spomenuti su uglavnom imali neki Kontinuitet i zato su ostavili Veci trag.
Biti najskuplji igrac jebenog Real Madrida, sigurno Nesto znaci, pogotovo tada kada se milioni i nisu bas bacali.
Tesko je pravo poredit igrace iz razlicitih vremena, razlicitih predispozicija, karijera, uspjeha. Kako god okrenes.
duminjo

#25417 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by duminjo »

jeza u ledja wrote:
duminjo wrote:Tuzno je što je baljicev vrhunac trajao godinu-dvije. Koliko je kriva povreda, koliko on sam, to on zna.
Tesko je pravo poredit igrace iz razlicitih vremena, razlicitih predispozicija, karijera, uspjeha. Kako god okrenes.
Zato i ne poredim, nego samo napisah cinjenicu Koja nije bezveze. Pokusavam na osnovu toga pokazati Respovu Logiku. Svako gleda iz ugla, koji mu odgovora. A po ovome, kako se danas sve u fudbalu gleda kroz cijene i vijednost igraca, baljic ispada bolji Od dzeke. A Opet, hajd to reci... Ne ide.
jeza u ledja

#25418 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ma znam, kazem slazem se s tobom. :)
Grean

#25419 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

luckylaka wrote:
leškarenje wrote:Fu-do i supercali dominiraju :thumbup: pratim :D
Dominiraju samo u tome da ospore Safet ima imalo udjela u plasmanu na S.P. a itekako ima.Kako,s kim koga to jos interesuje. Da Bog da da je Mesha to ponovio(sto je prekticki nemoguce,jer je tip lebat) i da Bog da da Robi isto ponovi(moze i Euro)A da je razlika izmedju Safeta i Meshe kao strucnjaka minimalna ocito je
Razlika izmedju Mourinha i Guardiole je minimalna...ako gledamo samo uspjehe, titule. Sa druge strane razlika u igri je enormna da se ne da porediti.

Tako je i sa Susicem i Mesom. Po tom pitanju nemaju nikakvih dodirnih tacaka. Gledati Mesinu reprezentaciju je bila ubjedljivo najveca patnja od njenog postanka.
Korisničkoime

#25420 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

U jednom interviju kaze Baljic kada sam vidio da se u Realu jedan Ronaldo vraca u odbranu kao ispomoc shvatio sam da je sve sto sam radio u Realu bilo pogresno.
Povrada ili ne, cjena veca ili manja, ne bitno, on sam je sve ovim rekao.
Inace malo koji me je nas reprezentativac tako iritirao kao Baljic.
Krene kontra, nasa igra napokon dobije na brzini sto se iovako rijetko desavalo lopta dodje do Baljica on se okrene ledjima prema golu, isturi guzicu i sve stane, ne samo nasa kontra ili napad, jebeni dunjaluk stane, on podigne glavu pa pogleda lijevo, pa desno, pa opet lijevo dok mu neko bukvalno ne dodje ispres njega na 5 jebenih metara, onda on opet podigne glavu pogleda lijevo pa opet desno, dobro se uvjeri da je to bas njegov saigrac vec mu usao skoro u facu kako bi ovaj predao loptu, onda Baljic polako doda loptu, namjesti siske, Baho odusevljeno komentarise kako se vidi klasa kako se Balja zagradi i rutinski bez panike odigra pas od 3 jebena metra to sto je vec svaka i najmanja sansa za bilo kakvu akciju prosla to sto se protivnicka odbrana vec davno postavila i vec konta jel prekid tekme to sto Balja ubije, masakrira, unisti, razgradi i posere se na sveki protok lopte to nikom nista jer Balja ima strasan sut i dao je nekom s Baltika 4 jebena gola.
Ono uzeti Baljica i Dzeku u istu recenicu bi trebao biti zlocin.
last mohicans

#25421 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Korisničkoime wrote:U jednom interviju kaze Baljic kada sam vidio da se u Realu jedan Ronaldo vraca u odbranu kao ispomoc shvatio sam da je sve sto sam radio u Realu bilo pogresno.
Povrada ili ne, cjena veca ili manja, ne bitno, on sam je sve ovim rekao.
Inace malo koji me je nas reprezentativac tako iritirao kao Baljic.
Krene kontra, nasa igra napokon dobije na brzini sto se iovako rijetko desavalo lopta dodje do Baljica on se okrene ledjima prema golu, isturi guzicu i sve stane, ne samo nasa kontra ili napad, jebeni dunjaluk stane, on podigne glavu pa pogleda lijevo, pa desno, pa opet lijevo dok mu neko bukvalno ne dodje ispres njega na 5 jebenih metara, onda on opet podigne glavu pogleda lijevo pa opet desno, dobro se uvjeri da je to bas njegov saigrac vec mu usao skoro u facu kako bi ovaj predao loptu, onda Baljic polako doda loptu, namjesti siske, Baho odusevljeno komentarise kako se vidi klasa kako se Balja zagradi i rutinski bez panike odigra pas od 3 jebena metra to sto je vec svaka i najmanja sansa za bilo kakvu akciju prosla to sto se protivnicka odbrana vec davno postavila i vec konta jel prekid tekme to sto Balja ubije, masakrira, unisti, razgradi i posere se na sveki protok lopte to nikom nista jer Balja ima strasan sut i dao je nekom s Baltika 4 jebena gola.
Ono uzeti Baljica i Dzeku u istu recenicu bi trebao biti zlocin.
:lol: Zanimljiva analiza i dobro si ti to sve zapamtio.
Samo cu reci da je Baljic bio odličan igrač, nije klasa Dzeke ili Pjanica, ali odmah iza njih. Sad što nije imao bolju završnicu karijere, to su neke druge stvari koje se mogu razglabati i nagađati.
jeza u ledja

#25422 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote: Ono uzeti Baljica i Dzeku u istu recenicu bi trebao biti zlocin.
Zar ovo nije ista recenica? :D
BHF_Manijak

#25423 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BHF_Manijak »

Ma ljudi bezze se zamarate, Edin Dzeko je nesto sto se fudbalskoj naciji kakva smo mi, dakle jako mala, desava jednom u 20-30 godina!
Dakle zivajmo u momentu i zahvaljujmo Bogu sto smo svjedoci oakve jedine ljudine i igracine prije svega!

Jedini kojeg vrijedi sa njim porediti i dovediti u vezu je Braco Salihamdzic, po ostvarenom u karijeri i igranju na najvisem nivou, mada je Dzeko jos jedna klasa iznad.
Neuporedivno jednostavno, svi ostali su 2 koplja ispod.
jeza u ledja

#25424 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Ne slazem se uopste da je klasa iznad Salihamidzica.

A Baljic...to je jedno 3-4 razreda ispod. :D

Kazem nezahvalno je poredit igrace iz razlicitih vremena, ali ako cemo pravit neke klase, ja bih ovako stavio:

Dzeko, Pjanic, Salihamidzic

Barbarez, Misimovic, Kodro

Baljic, Bolic, Ibisevic, Spahic

Lulic, Rahimic, Salihovic, Hibic, Begovic, Kolasinac

Muslimovic, Zukanovic, Bajramovic, Konjic, Mujdza, Papac, Bicakcic, Mujcin, Medunjanin, Besic, Visca....ne znam, mozda jos Vranjes i Sunjic. :-?

Ostali, bezze...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#25425 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:

Ja odlicno pamtim Baljica i nigdje nisam napisao da je oon los igrac, dapace, bio je igrac sa smekom ali daleko od neke klase kao sto su Pjanic, Dzeko, Barbarez, Miske......po onom sto je ostvario u karijeri a sta je mogo da ostvari e to je sad neki drugi dio price. Sama cinjenica da je potpisao za Real govori da je vrijedio ali onda ako cemo tako Meho Kodro je za njega iz neke druge galaksije jer je razvaljivao po Spaniji i na zalost na njega svi zaboravimo ali Meho je isto tako bio extra klasa napadac jer samo takvi su uvijek igrali u Barceloni.
Post Reply