Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- TheCitizen
#25401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Korona virus je najstrasniji i najsrtonosniji virus u ljudskoj historiji. Procijenjena smrtnost od 0,6% je pokazatelj da ce korona virus dovesti do izumiranja covjecanstva. Za nekoliko hiljada godina. Mozda.
Bar se uspio smanjiti broj umrlih od gripe pa ih je ove sezone umrlo samo 180 hiljada od nje. Od korone trenutno skoto 300 hiljada. To je zajedno 480 hiljada. Tek sad je ovo onaj srednji godisnji prosjek umrlih od gripe. Zvoni li ikome ikakvo zvono?
Jucer mi se prijatelj testirao u Sarajevu. Kaze da je nalaz pokazao da ima antitijela i da to znaci da je prebolovao koronu. On nema pojma da je bio bolestan. 52 godine ima.
Bar se uspio smanjiti broj umrlih od gripe pa ih je ove sezone umrlo samo 180 hiljada od nje. Od korone trenutno skoto 300 hiljada. To je zajedno 480 hiljada. Tek sad je ovo onaj srednji godisnji prosjek umrlih od gripe. Zvoni li ikome ikakvo zvono?
Jucer mi se prijatelj testirao u Sarajevu. Kaze da je nalaz pokazao da ima antitijela i da to znaci da je prebolovao koronu. On nema pojma da je bio bolestan. 52 godine ima.
-
orbita12
#25402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ma smijesno, ovo je neka velika agenda na pomolu, razum ne dozovoljava da se vjeruje u ovo sto plasiraju mediji, brojke i mjere se ne poklapaju jednostavnoTheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:07 Korona virus je najstrasniji i najsrtonosniji virus u ljudskoj historiji. Procijenjena smrtnost od 0,6% je pokazatelj da ce korona virus dovesti do izumiranja covjecanstva. Za nekoliko hiljada godina. Mozda.
-
daddy-kool
#25403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Možda jeste a možda i nije. Da li znaš gdje se testirao i koja je vrsta testa?TheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:07
Jucer mi se prijatelj testirao u Sarajevu. Kaze da je nalaz pokazao da ima antitijela i da to znaci da je prebolovao koronu.
https://www.nytimes.com/2020/05/13/heal ... house.htmlA rapid coronavirus test used by the White House to screen its staff could miss infections up to 48 percent of the time, according to a study by researchers at N.Y.U. Langone Health.
(i to bi trebali biti "bolji" Abbott-ovi testovi)
- Haris.ba
#25404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A sto se testirao? Onako?TheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:07 Korona virus je najstrasniji i najsrtonosniji virus u ljudskoj historiji. Procijenjena smrtnost od 0,6% je pokazatelj da ce korona virus dovesti do izumiranja covjecanstva. Za nekoliko hiljada godina. Mozda.
P.S.
Izumrijece cocjecanstvo za 1000 godina? Nista prije nego vratim kredit?
- TheCitizen
#25405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Puno doktora se slaze. Puno ih to i javno govori ali im se na daje medijski prostor. Jos vise ih ne zeli javno pricati. A ove sto pricaju njih cenzurisu i brisu gdje god mogu.
Od nekoliko medicinara ovdje sam vec cuo istu stvar, da je ove godine ovaj virus samo izdvojen iz mase od godisnje gripe i da se od njega onda napravio bauk. Ne znam da li je ovo tacno ali gledajuci brojeve izgleda da jeste. Kazu da je isto bilo uradjeno i sa onim h1n1 prije nekoliko godina.
Od nekoliko medicinara ovdje sam vec cuo istu stvar, da je ove godine ovaj virus samo izdvojen iz mase od godisnje gripe i da se od njega onda napravio bauk. Ne znam da li je ovo tacno ali gledajuci brojeve izgleda da jeste. Kazu da je isto bilo uradjeno i sa onim h1n1 prije nekoliko godina.
- TheCitizen
#25406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nekakav seroloski test u nekoj privatnoj klinici. Firma ih sve testirala.daddy-kool wrote: ↑14/05/2020 12:18Možda jeste a možda i nije. Da li znaš gdje se testirao i koja je vrsta testa?TheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:07
Jucer mi se prijatelj testirao u Sarajevu. Kaze da je nalaz pokazao da ima antitijela i da to znaci da je prebolovao koronu.
https://www.nytimes.com/2020/05/13/heal ... house.htmlA rapid coronavirus test used by the White House to screen its staff could miss infections up to 48 percent of the time, according to a study by researchers at N.Y.U. Langone Health.
- TheCitizen
#25407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Firma platila testiranje svih zaposlenih.Haris.ba wrote: ↑14/05/2020 12:19A sto se testirao? Onako?TheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:07 Korona virus je najstrasniji i najsrtonosniji virus u ljudskoj historiji. Procijenjena smrtnost od 0,6% je pokazatelj da ce korona virus dovesti do izumiranja covjecanstva. Za nekoliko hiljada godina. Mozda.
P.S.
Izumrijece cocjecanstvo za 1000 godina? Nista prije nego vratim kredit?
-
daddy-kool
#25408 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kod nas su se pojavili brzi serološki testovi u privatnim laboratorijama koji su manje tačni od ELISA testova.TheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:23
Nekakav seroloski test u nekoj privatnoj klinici. Firma ih sve testirala.
Varijabilost je velika pa zavisi koja je vrsta brzog testa nabavljena.
https://www.sciencesetavenir.fr/sante/c ... pas_143719
-
coco1
#25409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
koliko se, iskazano u procentima, bilo ko, struka ili obicni laik, "posmatrac" sa strane, moze osloniti na podatke dobijene putem testiranja, za dobijanje tacnih i pouzdanih informacija o zarazenim i koroni kao uzroku smrti?daddy-kool wrote: ↑14/05/2020 12:18Možda jeste a možda i nije. Da li znaš gdje se testirao i koja je vrsta testa?TheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:07
-
l33t
#25410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
vidio sam par shisha sto se dudlaju
coornu svi cuclaju
-
laik1981
#25411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ono sto je cudno je da su samo neka mjesta u svijetu ozbiljnije pogodjena, sto brojem zarazenih, a pogotovo brojem koji se odnosi na smrtne slucajeve.. Cak i u najpogodjenijim drzavama vecina regija je prosla skoro neokrznuto, dok su neke regije ono bas najebale.. Korona je bila probirljiva.. Meni se cini da su regije koje su imale najvise starackih domova najvise i nastradale.. Znam da je negdje nekad biloo clanaka i da korona vise napada crnce.. Evo neki od tih clanakaTheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:20 Puno doktora se slaze. Puno ih to i javno govori ali im se na daje medijski prostor. Jos vise ih ne zeli javno pricati. A ove sto pricaju njih cenzurisu i brisu gdje god mogu.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-52245690
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... -americans
Dosta cudni brojevi i cudne pojave u nekim slucajevima..
-
daddy-kool
#25412 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Može se prilično pouzdati u pcr, ali kod njega je zbog raznih razloga problem u "lažno negativnim" rezultatima (prikazuje manje nego što jeste). Ima i ovih seroloških testova jako dobrih, zavisi koja se vrsta radi, ELISA ili brzi, i zavisi od proizvođača. Ovi što su odobreni u EU i USA su odlični.
Smrti od korone su vjerovatno i veće jer se upisuju samo one gdje je potvrđena zaraza, postoji mnogo vjerovatnih koje se ne ubrajaju (imali su ljudi simptome ali nisu testirani prije smrti), a pored toga postoji dodatni statistički višak kojem je uzrok nije objašnjen a pojavljuje se za vrijeme pandemije.
-
laik1981
#25413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda su uzrok restriktivne mjere?daddy-kool wrote: ↑14/05/2020 12:55Može se prilično pouzdati u pcr, ali kod njega je zbog raznih razloga problem u "lažno negativnim" rezultatima (prikazuje manje nego što jeste). Ima i ovih seroloških testova jako dobrih, zavisi koja se vrsta radi, ELISA ili brzi, i zavisi od proizvođača. Ovi što su odobreni u EU i USA su odlični.
Smrti od korone su vjerovatno i veće jer se upisuju samo one gdje je potvrđena zaraza, postoji mnogo vjerovatnih koje se ne ubrajaju (imali su ljudi simptome ali nisu testirani prije smrti), a pored toga postoji dodatni statistički višak kojem je uzrok nije objašnjen a pojavljuje se za vrijeme pandemije.
-
biglebovski
#25414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Belgija...daddy-kool wrote: ↑14/05/2020 12:55 Smrti od korone su vjerovatno i veće jer se upisuju samo one gdje je potvrđena zaraza,
To je zemlja s 11 milijuna ljudi koja je - u vrijeme pisanja - zabilježila preko 6.000 smrtnih slučajeva. No, za razliku od drugdje, više od polovice tih smrti prijavljeno je iz domova umirovljenika. A od ukupne smrti koja se dogodila u domovima, četiri posto su slučajevi potvrđeni koronavirusnim testom, a 96 posto je sumnjivih.
https://www.euronews.com/2020/04/22/ana ... statistics
-
biglebovski
#25415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od početka epidemije u Rusiji je 252.245 zaraženih, više od 53.000 je ozdravilo, a umrlo je 2305 ljudi...
Putin je naglasio da je brzi rast broja zaraženih uglavnom rezultat veće stope testiranja...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-r ... 82857.aspx
Putin je naglasio da je brzi rast broja zaraženih uglavnom rezultat veće stope testiranja...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-r ... 82857.aspx
-
Maha23
#25416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro je, nadolazimo polako, nije vise 0,03% kako su pojedini tvrdili...TheCitizen wrote: ↑14/05/2020 12:07 Korona virus je najstrasniji i najsrtonosniji virus u ljudskoj historiji. Procijenjena smrtnost od 0,6% je pokazatelj da ce korona virus dovesti do izumiranja covjecanstva. Za nekoliko hiljada godina. Mozda.
-
coco1
#25417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jedan sam od laika, "posmatraca" sa strane i ne zelim pametovati o koroni, ne smatram je bezopasnom, niti kugom 21. vijeka... pridrzavam se svih mjera i to je to.daddy-kool wrote: ↑14/05/2020 12:55Može se prilično pouzdati u pcr, ali kod njega je zbog raznih razloga problem u "lažno negativnim" rezultatima (prikazuje manje nego što jeste). Ima i ovih seroloških testova jako dobrih, zavisi koja se vrsta radi, ELISA ili brzi, i zavisi od proizvođača. Ovi što su odobreni u EU i USA su odlični.
eh, sad. vidim da si dosta upucen u materiju, pa te molim za odgovor. ako pcr test moze biti "lazno negativan", postoji li mogucnost da pokaze i "lazno pozitivan" rezultat"? vec sam pisao, dobar drug iz konjica je bio pozitivno testiran u vrijeme afere igman u konjicu, presjedio 14 dana kod kuce i nije se ni nakasljao, nije imao temperaturu, probleme sa disanjem... 15. dan retestiran i nalaz bio negativan. slicno je i sa onim pjevacem buturovicem. ako se dobro sjecam, dao je intervju i rekao da apsolutno nikakve tegobe nije imao i, isto tako, proveo dane u samoizolaciji do negativnog rezultata testa. onaj dedo, negdje iz okoline gorazda, nije se zalio ni na sta, kako kaze "samo" nije imao apetita. strpali ga u nekakav podrum i pustili kuci kad je dobio negativan nalaz. postoji li mogucnost da su, prvobitni, rezultati testa bili "lazno pozitivni"?
negdje sam citao ili gledao da, buduci da postoji vise vrsta korona virusa, koji su dugo vremena i svakodnevno oko nas, postoji mogucnost da test prepozna neki od tih virusa i test se pokaze kao pozitivan, iako osoba nije zarazena aktuelnim virusom covid-19, nego nekim drugim iz korona soja (ako se ne varam to je govorio onaj makedonac, u jednom od intervjua).
ne znam koliko je vjerovati (ja sam, licno, skeptik), ali onaj neki predsjednik, sta li, neke drzave iz afrike, rece da su testirali koze, papaju i ne sjecam se sta jos i da su rezultati bili pozitivni.
ponavljam, nista ne tvrdim, samo zelim sam sebi stvoriti sto jasniju sliku o svemu, koliko je to moguce u ovom trenutku. za neke realne i, koliko-toliko, tacne informacije, statistike, tvrdnje... trebat ce dosta vremena, mozda i godine. u ovom trenutku je ocito da i struka luta, jer se, jos uvijek, vecinom, radi o pretpostavkama, kako o danasnjoj situaciji, tako i sta nam korona "donosi" u buducnosti.
unaprijed hvala na odgovoru.
Last edited by coco1 on 14/05/2020 13:26, edited 2 times in total.
- index_box
#25418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Poubijali narod toksičnim tabletama u velikim količinama i nestručnim rukovanjem ventilatora (veterinar prošao brzu obuku za rad, npr.), a ko je zakačio stafilokokus, u kombinaciji imunosupresiva i teških antibiotika čudo je kako je i preživio.
Još kad se sjetim onih snimaka na kojima pacijenti leže po bolničkim podovima dok ih doktori i sestre preskaču...
Ako niste znali, ljudi umiru i od tuge. Pogotovo starije osobe. Zato i ne čudi povećanje smrtnih slučajeva.
Odjednom neki klixov statističar postade doktor, zna od čega je narod umro.
Još kad se sjetim onih snimaka na kojima pacijenti leže po bolničkim podovima dok ih doktori i sestre preskaču...
Ako niste znali, ljudi umiru i od tuge. Pogotovo starije osobe. Zato i ne čudi povećanje smrtnih slučajeva.
Odjednom neki klixov statističar postade doktor, zna od čega je narod umro.
-
biglebovski
#25419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
P: Da li bolnice povećavaju broj slučajeva i smrtnih slučajeva COVID-19, tako da im se može platiti više?
O: Nedavno zakonodavstvo plaća bolnicama veće stope Medicare za pacijente sa COVID-19 i liječenje, ali nema dokaza o lažnom prijavljivanju.
PUNO PITANJE
Da li bolnice dobivaju 13.000 po pacijentu ako napišu da je na dijagnozi COVID19 na pacijentovoj karti, a 35.000 za svakog pacijenta ako je na ventilatorima?
Stalno viđam objave na društvenim mrežama u kojima se tvrdi da bolnice bilježe smrtne slučajeve u trajanju od 19 godina jer im se za ove smrti više plaća ... Video veza YouTubea ovdje se pripisuje Fox Newsu s naslovom "SAD: Bolnice se plaćaju više na popisu" Pacijenti kao COVID-19 ... ”Možete li dati pojašnjenje?
PUNI ODGOVOR
Nedavni intervju senatora države Minnesota na Fox News o plaćanju Medicare za hospitalizacije COVID-19 stvorio je beskrajan broj naslova na društvenim medijima koji sugeriraju da bolnice mogu imati financijsku motivaciju kada je riječ o klasificiranju slučajeva ili smrti povezanih s COVID-19.
Na jednoj web stranici objavljena je priča pod naslovom: "Bolnice u SAD-u koje plaćaju više, a uzrok smrti su označile kao" coronavirus. "
Brojni čitatelji pitali su nas o takvim tvrdnjama, od kojih neke podrazumijevaju da bolnice zarađuju tako da jednostavno nabroje pacijente kao oboljele - kada su zapravo plaćanja namijenjena liječenju pacijenata. I dok neki od postova upućuje na to da se prijevara može dogoditi, brojni stručnjaci rekli su nam da takve teorije bolnica namjerno pogrešno kodiraju pacijente kao COVID-19 ne podupiru nikakve dokaze.
Početni komentar dao je obiteljski liječnik u Minnesoti, Scott Jensen, obiteljski liječnik, koji je 8. travnja razgovarao s domaćinom Fox News Laura Ingraham o ideji da se broj smrtnih slučajeva od COVID-19 može povećati. Jensen je odgovarao ravnatelju Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Anthonyju Fauciju, koji je - dok je odgovarao na novinarsko pitanje o toj teoriji - rekao: "Uvijek ćete imati teorije zavjere kada imate vrlo izazovne krize u javnom zdravstvu. Oni su samo distrakcija. "
"Jensen, 8. travnja: Podsjetio bih ga da bilo kada zdravstvena skrb presijeca dolare postane nespretna. Trenutačno je Medicare utvrdio da ako primite COVID-19 u bolnicu, bit će vam plaćeno 13.000 USD. Ako taj pacijent COVID-19 ode na ventilator, dobivate 39.000 dolara, tri puta više. Nakon 35 godina u svijetu medicine nitko mi ne može reći da ponekad takve stvari utječu na ono što radimo."........
https://www.factcheck.org/2020/04/hospi ... ath-count/
O: Nedavno zakonodavstvo plaća bolnicama veće stope Medicare za pacijente sa COVID-19 i liječenje, ali nema dokaza o lažnom prijavljivanju.
PUNO PITANJE
Da li bolnice dobivaju 13.000 po pacijentu ako napišu da je na dijagnozi COVID19 na pacijentovoj karti, a 35.000 za svakog pacijenta ako je na ventilatorima?
Stalno viđam objave na društvenim mrežama u kojima se tvrdi da bolnice bilježe smrtne slučajeve u trajanju od 19 godina jer im se za ove smrti više plaća ... Video veza YouTubea ovdje se pripisuje Fox Newsu s naslovom "SAD: Bolnice se plaćaju više na popisu" Pacijenti kao COVID-19 ... ”Možete li dati pojašnjenje?
PUNI ODGOVOR
Nedavni intervju senatora države Minnesota na Fox News o plaćanju Medicare za hospitalizacije COVID-19 stvorio je beskrajan broj naslova na društvenim medijima koji sugeriraju da bolnice mogu imati financijsku motivaciju kada je riječ o klasificiranju slučajeva ili smrti povezanih s COVID-19.
Na jednoj web stranici objavljena je priča pod naslovom: "Bolnice u SAD-u koje plaćaju više, a uzrok smrti su označile kao" coronavirus. "
Brojni čitatelji pitali su nas o takvim tvrdnjama, od kojih neke podrazumijevaju da bolnice zarađuju tako da jednostavno nabroje pacijente kao oboljele - kada su zapravo plaćanja namijenjena liječenju pacijenata. I dok neki od postova upućuje na to da se prijevara može dogoditi, brojni stručnjaci rekli su nam da takve teorije bolnica namjerno pogrešno kodiraju pacijente kao COVID-19 ne podupiru nikakve dokaze.
Početni komentar dao je obiteljski liječnik u Minnesoti, Scott Jensen, obiteljski liječnik, koji je 8. travnja razgovarao s domaćinom Fox News Laura Ingraham o ideji da se broj smrtnih slučajeva od COVID-19 može povećati. Jensen je odgovarao ravnatelju Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti Anthonyju Fauciju, koji je - dok je odgovarao na novinarsko pitanje o toj teoriji - rekao: "Uvijek ćete imati teorije zavjere kada imate vrlo izazovne krize u javnom zdravstvu. Oni su samo distrakcija. "
"Jensen, 8. travnja: Podsjetio bih ga da bilo kada zdravstvena skrb presijeca dolare postane nespretna. Trenutačno je Medicare utvrdio da ako primite COVID-19 u bolnicu, bit će vam plaćeno 13.000 USD. Ako taj pacijent COVID-19 ode na ventilator, dobivate 39.000 dolara, tri puta više. Nakon 35 godina u svijetu medicine nitko mi ne može reći da ponekad takve stvari utječu na ono što radimo."........
https://www.factcheck.org/2020/04/hospi ... ath-count/
-
Maha23
#25420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zadnji link oko maski se poziva na Judy Anne Mikovits i to kaze ni manje ni vise, da je ona "offered a science-based warning about wearing face masks" (naravno nigdje nikakvih izvora) a evo po cemu je ta zena poznata:zomri wrote: ↑14/05/2020 11:18ne vidim nijedan naučni članak ovdje. daj konkretna istraživanja, a ne prva tri rezultata sa googlalaik1981 wrote: ↑14/05/2020 10:54Imas vala bruku informacija.. Iluzorno je i pricati o tim stvarima.. Postoje virusi i bakterije koje su neophodne nasem imunom sistemu.. Unistavajuci ih slabimo svoj imunitet.. Stiteci se od korone stitimo se i od ostalih stvari, medju kojima su neke koje su neophodne nasem imunom sistemu.. Pitaj bilo kog imunologa..
https://health.usnews.com/wellness/arti ... our-health
https://www.infectioncontroltoday.com/a ... eople-sick
https://alachuachronicle.com/harold-sai ... ne-system/
is a former American research scientist who is known for her discredited medical claims such as murine endogenous retroviruses being linked to chronic fatigue syndrome. She has since been accused of anti-vaccination activism, the promotion of conspiracy theories, and scientific misconduct. She has made several false claims about vaccines, COVID-19, and chronic fatigue syndrome (CFS).
-
biglebovski
#25421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nakon zaključaka koje je dr. Giampaolo Palma izvijestio o obdukcijama Bergama, stiže znanstveno istraživanje koje bi još radikalnije ispisalo povijest koronavirusa.
Nije smrtonosni virus kako su zabilježili mnogi virolozi prisutni na televizijskim ekranima, već patogen sa praktično nultom letalnošću.
Za ove senzacionalne zaključke došao je dr. Pasquale Bacco, liječnik konzultanta američke tvrtke Meleam koji ima nekoliko ureda u Italiji.
Dr. Bacchus zajedno sa svojim istraživačkim timom proveo je medicinske preglede i serološke testove na prilično reprezentativnom uzorku u statističkom pogledu od 7038 ljudi.
Cilj ove istrage bio je utvrditi da li zaista u ovom uzorku ima ljudi koji su već stupili u kontakt s Covid-19 i koji su također razvili antitijela.
Rezultati studije istakli su jednostavno temeljne elemente, kao što to i sam Bacchus objašnjava.
Bacchus zatim dodaje još jedan temeljni element koji datira od početka epidemije. Imunoglobulin G otkriven je u krvnim testovima uzorkovanih ljudi u 74% slučajeva. Prisutnost ovih antitijela u krvi svjedoči da je infekcija zaražena mjesecima prije, a ne u veljači kao što se u početku mislilo.
„74% njih imalo je imunoglobulin G kao imunološku memoriju. Odnosno, to nisu bile nedavne infekcije. Ako uzmemo u obzir broj uzorka na cijelom području, visoku pozitivnost i vrijednost imunoglobulina G, u prošlosti moramo skočiti najmanje tri i pol mjeseca. "
Infekcija stoga datira barem od početka listopada. Nakon što znanstvenici stignu do tih važnih otkrića, onda ih prosljeđuju vladinoj znanstvenoj radnoj skupini.
Dakle, ako je 34% nacionalnog stanovništva već stupilo u kontakt s Covidom, to bi značilo da je oko 20 milijuna ljudi pozitivno asimptomatski.
Trenutno vlada smatra da je 30.560 ljudi umrlo od Covida, unatoč činjenici da su u ogromnoj većini slučajeva imali ozbiljne bolesti u prošlosti, o čemu izvještava Istituto Superiore di Sanità.
Ali čak i ako se vjeruje da su svi ti ljudi umrli uslijed infekcije coronavirusom, smrtnost u ovom slučaju pred 20,5 milijuna zaraženih bila bi samo 0,14%, što se ne razlikuje mnogo od uobičajene sezonske gripe.
Stoga dr. Bacchus smatra da je broj mrtvih objavljen u potpunosti lažno.
"Razgovaramo o virusu Covid, koji je apsolutno banalan. Stopa umrlih je pogrešna. Ovaj virus nije sposoban ubiti ni na koji način. "
Meleamova liječnica učinila je nekoliko obdukcija ljudi koji su imali Covid i zaključila je da ovo virusno sredstvo nikako nije smrtonosno.
"Imajte na umu da sam mrtvozornik i radim pretrage obdukcije. Vidjeli smo ne samo u laboratoriju, već i testovima na pokojnicima da je riječ o trivijalnom virusu. Nema sposobnost ubijanja ljudi koji nemaju posebne uvjete. "
Drugim riječima, Covid bi mogao ciljati samo ljude s već ozbiljno kompromitiranom kliničkom slikom i ne bi bio smrtonosno sredstvo koje je uopće opisano.
U tom smislu, znanstvenik navodi presudnu okolnost koja ga je vidjela izravnim protagonistom obdukcije koju je sam izvršio na 33-godišnjem mladiću koji je proglašen mrtvim zbog Covida.
Kao što su već objasnili drugi autoritativni virolozi, uključujući Giulio Tarro, cjepivo protiv virusa koji se mijenja poput koronavirusa ne bi bilo korisno.
U tom pogledu Bacchus ima isto mišljenje.
"Želite li znati najveću laž na svijetu? Čak i sada na televiziji razgovaraju o cjepivima. Svi smo vidjeli da je virus već mutirao.
Godišnje dobivate jedno cjepivo protiv virusa gripe, jer jedna od karakteristika Coronavirusa je ta da se on mijenja. Tada je ovaj virus već mutirao. Da li biste dobili cjepivo Covid u lipnju? "
Ne trebate biti imunološki stručnjak da biste razumjeli da bi cjepivo protiv virusa koji je već izmijenio bilo potpuno nepotrebno.
Ipak, mediji i sve međunarodne institucije i dalje govore kako bi rješenje za koronavirus bilo samo i isključivo cjepivo.
Isti mediji i dalje tvrde da bi virus mogao preživjeti vrućinu, ali dr. Bacchus s tim u vezi kaže da je dovoljan jednostavan laboratorijski test da se shvati da porast temperature ubija koronavirus.
„Da biste potvrdili da virus umire od vrućine, jedna stvar je vrlo jednostavna, a to je povećanje temperature. Znate li koliko košta ta operacija? 7 eura i 80 centi. I to smo učinili početkom ožujka. Cijeloj je državi trebalo reći da ovaj virus umire u svibnju. "
Italija je zatvorena zbog slabog virusa koji ne može ubiti
Drugim riječima, zaključci ove znanstvene studije su remetilački. Smrtnost virusa vrlo je mala, a njegova otpornost na toplinu bila bi minimalna.
To nije crna kuga koju opisuju mediji terorističkog stroja. Obdukcije su potvrdile da se ne može ubiti ako ne i na subjektima koji su već ozbiljno bolesni, a koji bi ionako umro, čak i da nisu uzeli koronavirus.
Muškarac nije bio dobrog zdravlja. Naprotiv, bio je "paraplegičan, dijaliziran i dijabetičan".
Znanstvenik moli bilo koga da dokaže suprotno, izjavljujući da je spreman ispričati se ako mu netko dovede dokaze o zdravim subjektima mlađim od 55 godina koji su umrli isključivo od Covida......
https://lacrunadellago.net/2020/05/11/l ... OIH99qffJY
Nije smrtonosni virus kako su zabilježili mnogi virolozi prisutni na televizijskim ekranima, već patogen sa praktično nultom letalnošću.
Za ove senzacionalne zaključke došao je dr. Pasquale Bacco, liječnik konzultanta američke tvrtke Meleam koji ima nekoliko ureda u Italiji.
Dr. Bacchus zajedno sa svojim istraživačkim timom proveo je medicinske preglede i serološke testove na prilično reprezentativnom uzorku u statističkom pogledu od 7038 ljudi.
Cilj ove istrage bio je utvrditi da li zaista u ovom uzorku ima ljudi koji su već stupili u kontakt s Covid-19 i koji su također razvili antitijela.
Rezultati studije istakli su jednostavno temeljne elemente, kao što to i sam Bacchus objašnjava.
Bacchus zatim dodaje još jedan temeljni element koji datira od početka epidemije. Imunoglobulin G otkriven je u krvnim testovima uzorkovanih ljudi u 74% slučajeva. Prisutnost ovih antitijela u krvi svjedoči da je infekcija zaražena mjesecima prije, a ne u veljači kao što se u početku mislilo.
„74% njih imalo je imunoglobulin G kao imunološku memoriju. Odnosno, to nisu bile nedavne infekcije. Ako uzmemo u obzir broj uzorka na cijelom području, visoku pozitivnost i vrijednost imunoglobulina G, u prošlosti moramo skočiti najmanje tri i pol mjeseca. "
Infekcija stoga datira barem od početka listopada. Nakon što znanstvenici stignu do tih važnih otkrića, onda ih prosljeđuju vladinoj znanstvenoj radnoj skupini.
Dakle, ako je 34% nacionalnog stanovništva već stupilo u kontakt s Covidom, to bi značilo da je oko 20 milijuna ljudi pozitivno asimptomatski.
Trenutno vlada smatra da je 30.560 ljudi umrlo od Covida, unatoč činjenici da su u ogromnoj većini slučajeva imali ozbiljne bolesti u prošlosti, o čemu izvještava Istituto Superiore di Sanità.
Ali čak i ako se vjeruje da su svi ti ljudi umrli uslijed infekcije coronavirusom, smrtnost u ovom slučaju pred 20,5 milijuna zaraženih bila bi samo 0,14%, što se ne razlikuje mnogo od uobičajene sezonske gripe.
Stoga dr. Bacchus smatra da je broj mrtvih objavljen u potpunosti lažno.
"Razgovaramo o virusu Covid, koji je apsolutno banalan. Stopa umrlih je pogrešna. Ovaj virus nije sposoban ubiti ni na koji način. "
Meleamova liječnica učinila je nekoliko obdukcija ljudi koji su imali Covid i zaključila je da ovo virusno sredstvo nikako nije smrtonosno.
"Imajte na umu da sam mrtvozornik i radim pretrage obdukcije. Vidjeli smo ne samo u laboratoriju, već i testovima na pokojnicima da je riječ o trivijalnom virusu. Nema sposobnost ubijanja ljudi koji nemaju posebne uvjete. "
Drugim riječima, Covid bi mogao ciljati samo ljude s već ozbiljno kompromitiranom kliničkom slikom i ne bi bio smrtonosno sredstvo koje je uopće opisano.
U tom smislu, znanstvenik navodi presudnu okolnost koja ga je vidjela izravnim protagonistom obdukcije koju je sam izvršio na 33-godišnjem mladiću koji je proglašen mrtvim zbog Covida.
Kao što su već objasnili drugi autoritativni virolozi, uključujući Giulio Tarro, cjepivo protiv virusa koji se mijenja poput koronavirusa ne bi bilo korisno.
U tom pogledu Bacchus ima isto mišljenje.
"Želite li znati najveću laž na svijetu? Čak i sada na televiziji razgovaraju o cjepivima. Svi smo vidjeli da je virus već mutirao.
Godišnje dobivate jedno cjepivo protiv virusa gripe, jer jedna od karakteristika Coronavirusa je ta da se on mijenja. Tada je ovaj virus već mutirao. Da li biste dobili cjepivo Covid u lipnju? "
Ne trebate biti imunološki stručnjak da biste razumjeli da bi cjepivo protiv virusa koji je već izmijenio bilo potpuno nepotrebno.
Ipak, mediji i sve međunarodne institucije i dalje govore kako bi rješenje za koronavirus bilo samo i isključivo cjepivo.
Isti mediji i dalje tvrde da bi virus mogao preživjeti vrućinu, ali dr. Bacchus s tim u vezi kaže da je dovoljan jednostavan laboratorijski test da se shvati da porast temperature ubija koronavirus.
„Da biste potvrdili da virus umire od vrućine, jedna stvar je vrlo jednostavna, a to je povećanje temperature. Znate li koliko košta ta operacija? 7 eura i 80 centi. I to smo učinili početkom ožujka. Cijeloj je državi trebalo reći da ovaj virus umire u svibnju. "
Italija je zatvorena zbog slabog virusa koji ne može ubiti
Drugim riječima, zaključci ove znanstvene studije su remetilački. Smrtnost virusa vrlo je mala, a njegova otpornost na toplinu bila bi minimalna.
To nije crna kuga koju opisuju mediji terorističkog stroja. Obdukcije su potvrdile da se ne može ubiti ako ne i na subjektima koji su već ozbiljno bolesni, a koji bi ionako umro, čak i da nisu uzeli koronavirus.
Muškarac nije bio dobrog zdravlja. Naprotiv, bio je "paraplegičan, dijaliziran i dijabetičan".
Znanstvenik moli bilo koga da dokaže suprotno, izjavljujući da je spreman ispričati se ako mu netko dovede dokaze o zdravim subjektima mlađim od 55 godina koji su umrli isključivo od Covida......
https://lacrunadellago.net/2020/05/11/l ... OIH99qffJY
-
daddy-kool
#25422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da postoji mogućnost jer nijedan test nije 100%, ali je vjerovatnoća da su bili lažno pozitivni mala 1-4% (specifičnost pcr je 96-99%). Moguće je potvrditi da su imali ili da nisu imali infekciju serološkim testom. Postoje mnogi slučajevi asimptomatske infekcije, oko 50% ukupno zaraženih je bez ikakvih simptoma, a značajan broj ima vrlo blage simptome.coco1 wrote: ↑14/05/2020 13:22
jedan sam od laika, "posmatraca" sa strane i ne zelim pametovati o koroni, ne smatram je bezopasnom, niti kugom 21. vijeka... pridrzavam se svih mjera i to je to.
eh, sad. vidim da si dosta upucen u materiju, pa te molim za odgovor. ako pcr test moze biti "lazno negativan", postoji li mogucnost da pokaze i "lazno pozitivan" rezultat"? vec sam pisao, dobar drug iz konjica je bio pozitivno testiran u vrijeme afere igman u konjicu, presjedio 14 dana kod kuce i nije se ni nakasljao, nije imao temperaturu, probleme sa disanjem... 15. dan retestiran i nalaz bio negativan. slicno je i sa onim pjevacem buturovicem. ako se dobro sjecam, dao je intervju i rekao da apsolutno nikakve tegobe nije imao i, isto tako, proveo dane u samoizolaciji do negativnog rezultata testa. onaj dedo, negdje iz okoline gorazda, nije se zalio ni na sta, kako kaze "samo" nije imao apetita. strpali ga u nekakav podrum i pustili kuci kad je dobio negativan nalaz. postoji li mogucnost da su, prvobitni, rezultati testa bili "lazno pozitivni"?
RT-PCR koliko ja znam nisu imali tih problema, bili su jako specifični SARS-CoV-2, nije bilo unakrsne reakcije sa drugim korona virusima. Takvih problema je bilo kod prvih verzija seroloških testova, posebno onih brzih, ali ovi koji su sada odobreni u EU i USA nemaju tih reakcija sa drugim korona virusima.coco1 wrote: ↑14/05/2020 13:22 negdje sam citao ili gledao da, buduci da postoji vise vrsta korona virusa, koji su dugo vremena i svakodnevno oko nas, postoji mogucnost da test prepozna neki od tih virusa i test se pokaze kao pozitivan, iako osoba nije zarazena aktuelnim virusom covid-19, nego nekim drugim iz korona soja (ako se ne varam to je govorio onaj makedonac, u jednom od intervjua).
U suštini je moguće jer postoje lažno pozitivni, ali mislim da je u tom slučaju prije svega bio problem kod porijekla tih testova. Svašta se prodavalo pod medicinsku i laboratorijsku opremu i materijale u onom vremenu histerije, ko će ga znati da nije nešto bilo iz kineske garaže.
Last edited by daddy-kool on 14/05/2020 13:59, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#25423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
biglebovski wrote: ↑14/05/2020 13:40 Nakon zaključaka koje je dr. Giampaolo Palma izvijestio o obdukcijama Bergama, stiže znanstveno istraživanje koje bi još radikalnije ispisalo povijest koronavirusa.
Link dostojan Salika, nema ga u zadnje vrijeme?
-
biglebovski
#25424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
onaj euronews link za testiranje u Belgiji, jel?daddy-kool wrote: ↑14/05/2020 13:57biglebovski wrote: ↑14/05/2020 13:40 Nakon zaključaka koje je dr. Giampaolo Palma izvijestio o obdukcijama Bergama, stiže znanstveno istraživanje koje bi još radikalnije ispisalo povijest koronavirusa.
Nije smrtonosni virus kako su zabilježili mnogi virolozi prisutni na televizijskim ekranima, već patogen sa praktično nultom letalnošću.![]()
Link dostojan Salika, nema ga u zadnje vrijeme?![]()
-
coco1
#25425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
hvala na odgovorima. na osnovu istih, izvlacim zakljucak da se, pogotovo u pocetku pandemije, nije moglo raspolagati pouzdanim informacijama, tvrdnjama, statistikama... sto ni danas, u dobroj mjeri, nije slucaj i da se, pomenuto, ni danas ne moze uzimati zdravo za gotovo.daddy-kool wrote: ↑14/05/2020 13:51Naravno da postoji mogućnost jer nijedan test nije 100%, ali je vjerovatnoća da su bili lažno pozitivni mala 1-4% (specifičnost pcr je 96-99%). Moguće je potvrditi da su imali ili da nisu imali infekciju serološkim testom. Postoje mnogi slučajevi asimptomatske infekcije, oko 50% ukupno zaraženih je bez ikakvih simptoma, a značajan broj ima vrlo blage simptome.coco1 wrote: ↑14/05/2020 13:22
jedan sam od laika, "posmatraca" sa strane i ne zelim pametovati o koroni, ne smatram je bezopasnom, niti kugom 21. vijeka... pridrzavam se svih mjera i to je to.
RT-PCR koliko ja znam nisu imali tih problema, bili su jako specifični SARS-CoV-2, nije bilo unakrsne reakcije sa drugim korona virusima. Takvih problema je bilo kod prvih verzija seroloških testova, posebno onih brzih, ali ovi koji su sada odobreni u EU i USA nemaju tih reakcija sa drugim korona virusima.coco1 wrote: ↑14/05/2020 13:22 negdje sam citao ili gledao da, buduci da postoji vise vrsta korona virusa, koji su dugo vremena i svakodnevno oko nas, postoji mogucnost da test prepozna neki od tih virusa i test se pokaze kao pozitivan, iako osoba nije zarazena aktuelnim virusom covid-19, nego nekim drugim iz korona soja (ako se ne varam to je govorio onaj makedonac, u jednom od intervjua).
U suštini je moguće jer postoje lažno pozitivni, ali mislim da je u tom slučaju prije svega bio problem kod porijekla tih testova. Svašta se prodavalo pod medicinsku i laboratorijsku opremu i materijale u onom vremenu histerije, ko će ga znati da nije nešto bilo iz kineske garaže.
ostaje nam da citamo i slusamo nagadjanja, u dobrom djelu i s obje strane (zagovornici opasnosti, kontra ovih sto tvrde da je ovo kao gripa), i da se, do pronalska rjesenja (vakcina, lijek, imunitet ili potvrde da korona nije opasna koliko se prikazuje) pridrzavamo mjera, s nadom da ce iste biti prilagodjene stvarnoj situaciji i potrebi, a ne da se iste odredjuju i naredjuju jer je neko zamislio, na osnovu pretpostavke, da to tako treba.