Ukrajina

Challenger__

#25401 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:Gledaj,ne kazem da rokaju jedni ili drugi,ali iz prilozenog se svakako ne mogu tako na prvu,kao sto ti radis,donositi zaključci.Osim ako si pristrasan.Sto se,opet iz prilozenog,da zakljuciti.
Vide se bljesci i cuje se granatiranje i to je sve.Kao i to da se ne granatira gradsko jezgro,kao sto se implicira.
Donjeck su i predgrađa. Vidi, nije meni video "dokaz" za tezu da "Kijev ruši Minsk 2". Ja to znam, jer niti jedan aspekt političkog dijela Sporazuma nije ispoštovan od strane Kijeva. A što se tiče napada, oni ustanicima/pobunjenicma/pro-Rusima/rusofonima/Rusima (a po najmanje Rusiji) ne trebaju jer u miru imaju svu Ukrajinu. Već danima izbacuju izvještaje o divljačkom udaranju Gorlovke (unutar pobunjeničke teritorije), po obodima Donjecka, a sama misije OSCE je najavila da će zbog dejstava napustiti Donjeck, ako to već nisu uradili.

Video mi je samo zanimljiva ilustracija i zlosutni nagovještaj vrlo moguće eskalacije sukoba.

Ukratko, znam ko ne sprovodi Sporazum i krši primirje i ne mogu da se načudim toj gluposti.
Challenger__

#25402 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Avetinho wrote:Nemoj budali rusiti san.
Pazite samo ovaj "komentar".
Co0l

#25403 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote:Gledaj,ne kazem da rokaju jedni ili drugi,ali iz prilozenog se svakako ne mogu tako na prvu,kao sto ti radis,donositi zaključci.Osim ako si pristrasan.Sto se,opet iz prilozenog,da zakljuciti.
Vide se bljesci i cuje se granatiranje i to je sve.Kao i to da se ne granatira gradsko jezgro,kao sto se implicira.
Donjeck su i predgrađa. Vidi, nije meni video "dokaz" za tezu da "Kijev ruši Minsk 2". Ja to znam, jer niti jedan aspekt političkog dijela Sporazuma nije ispoštovan od strane Kijeva. A što se tiče napada, oni ustanicima/pobunjenicma/pro-Rusima/rusofonima/Rusima (a po najmanje Rusiji) ne trebaju jer u miru imaju svu Ukrajinu. Već danima izbacuju izvještaje o divljačkom udaranju Gorlovke (unutar pobunjeničke teritorije), po obodima Donjecka, a sama misije OSCE je najavila da će zbog dejstava napustiti Donjeck, ako to već nisu uradili.

Video mi je samo zanimljiva ilustracija i zlosutni nagovještaj vrlo moguće eskalacije sukoba.

Ukratko, znam ko ne sprovodi Sporazum i krši primirje i ne mogu da se načudim toj gluposti.
Dio zemlje je okupiran proruskim separatistima i svaki pokusaj reintegracije istog u ustavno-pravni sistem drzave je sve samo ne glupost.Medjutim,trebace ti mnogo konkretniji dokazi za to sta kome odgovora ili ne odgovara da bi mogao sa sigurnoscu tvrditi ko krsi primirje ili kako li su vec kvalifikovali taj sporazum.
Challenger__

#25404 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Gro Ukrajinaca će, naprotiv, reći da je vlast okupirana nelegitimnim i nelegalnim uzurpatorima koji Ukrajinu guraju u nacionalnu katastrofu. Nebitno. Ponavljam, nemam ambiciju da bilo šta dokazujem.

Iznosim video-ilustracije, svoja razmšljanja i stavove.
Co0l

#25405 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Ah da,ankete tipa kako bi Ukrajinci voljeli Putina za predsjednika.
Cornholio_

#25406 Re: Ukrajina

Post by Cornholio_ »

Ovdje se navija a gledam na Vice-u narod ne zna ko protiv koga ratuje. :-)
Jebe im se ko ce pobijediti samo da ne puca
Challenger__

#25407 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Što se mene tiče, vala ne navijam. Već par dana sa žaljenjem konstatujem da se krši primirje i da postoje naznake da sve može eskalirati. Nema većeg zla od rata. Bilo gdje.

S*anje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25408 Re: Ukrajina

Post by Truba »

lafo 1200 ljudi zaginuilo od pocetka godine u dnr i lnr
to je bas puno za jedno primirje
koje su vjerovatnije cifre???
Co0l

#25409 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Black swan wrote:lafo 1200 ljudi zaginuilo od pocetka godine u dnr i lnr
to je bas puno za jedno primirje
koje su vjerovatnije cifre???
Pa ne traje primirje od pocetka godine.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25410 Re: Ukrajina

Post by Truba »

onda sam ja pobrko
pisalo an ptpc teletekstu
GAU8

#25411 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger__ wrote:Gro Ukrajinaca će, naprotiv, reći da je vlast okupirana nelegitimnim i nelegalnim uzurpatorima koji Ukrajinu guraju u nacionalnu katastrofu. Nebitno. Ponavljam, nemam ambiciju da bilo šta dokazujem.

Iznosim video-ilustracije, svoja razmšljanja i stavove.
Možda "gro" ukrajinaca iz Donjecka, ili ukrajinaca priklonjenih rusiji. To je sve samo ne "Gro"
Avetinho

#25412 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Ko o cemu, putinko i putincad o "popunjenosti kapaciteta na krimskim plazama". :shock:

Pa do kada ce ova sezona trajati?
Reuters wrote:Ukrainian President Petro Poroshenko meanwhile accused Russian President Vladimir Putin of trying to whip up tensions in eastern Ukraine by visiting Crimea, which Russia annexed from Ukraine last year. The Kremlin said Putin was promoting tourism on the peninsula.
http://www.reuters.com/article/2015/08/ ... OQ20150817
Zokipfc

#25413 Re: Ukrajina

Post by Zokipfc »

Izvinite ako ste ranije o ovome govorili, ali ne da mi se citati 400+ stranica :D

Na kojoj su strani Ruski neo-nacisti u ovom sukobu? Ili se drze neutralnosti?
Posto su njihove 'kolege' sa Ukrajinske strane na frontu, ako ne grijesim.
KUZNETSOV

#25414 Re: Ukrajina

Post by KUZNETSOV »

Zokipfc wrote:Izvinite ako ste ranije o ovome govorili, ali ne da mi se citati 400+ stranica :D

zar postoji nesto takvo? ruski neo-nacisti? :lol: vjerujem da vise vagaju ruskoj strani ma kakva ona bila, jer je ipak to ruski narod a oni su nacisti... ali isto tako smatraju da je besmislen rat izmedju dva pravoslavna slavenska naroda...
Zokipfc

#25415 Re: Ukrajina

Post by Zokipfc »

KUZNETSOV wrote:
Zokipfc wrote:Izvinite ako ste ranije o ovome govorili, ali ne da mi se citati 400+ stranica :D

zar postoji nesto takvo? ruski neo-nacisti? :lol: vjerujem da vise vagaju ruskoj strani ma kakva ona bila, jer je ipak to ruski narod a oni su nacisti... ali isto tako smatraju da je besmislen rat izmedju dva pravoslavna slavenska naroda...
To tebe kao iznenadjuje? :D Svasta ima na ovoj zemaljskoj kugli brate ;)

E nece mi ovaj youtube nikako, sta god da probam :oops:
Last edited by Zokipfc on 18/08/2015 00:26, edited 1 time in total.
Co0l

#25416 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Pazi onog gore-nije ni znao da postoje ruski neonacisti ali on vjeruje kome naginju i zna kako oni razmisljaju :lol:
Zokipfc

#25417 Re: Ukrajina

Post by Zokipfc »

Co0l wrote:Pazi onog gore-nije ni znao da postoje ruski neonacisti ali on vjeruje kome naginju i zna kako oni razmisljaju :lol:
Co'ek postavlja hipotezu, zar ne vidis :D
Co0l

#25418 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Zokipfc wrote:
KUZNETSOV wrote:

Popravljeno :wink:
Co0l

#25419 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Zokipfc wrote:
Co0l wrote:Pazi onog gore-nije ni znao da postoje ruski neonacisti ali on vjeruje kome naginju i zna kako oni razmisljaju :lol:
Co'ek postavlja hipotezu, zar ne vidis :D
Svega se ovdje nagleda :)
KUZNETSOV

#25420 Re: Ukrajina

Post by KUZNETSOV »

Zokipfc wrote:
KUZNETSOV wrote:

[youtube]www.youtube.com/watch?v=aLUxuq-E9yA[/youtube]

evo sjetih se sada da sam gledao par videa tih "skinhedova" na youtubeu, kako zlostavljaju studente crne rase u moskvi, kazahstance koji su tu dosli da rade itd... jebiga velika je to nacija, a i moskva ima svakakvih izroda... mora se naci neonacista medju 160 miliona ljudi da ga hebeš, i u zemlji kojoj je borba protiv fašizma svetinja... vjerujem da takvi pokreti postoje samo po vecim centrima, Volgograd, Moskva.... situacija sa nacistima u manjim gradovima rusije je takva da je mozemo porediti kao kada bi izjavio u centru Sapne da si peder :lol:

inace za youtube

kopiras full link

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ex46uMw_jyg[ /youtube]

stavis http://www.youtube...., il' ti ga kopiras pa izbacis s iz HTTPS koji dodje u orginalnom kopiranome linku sa youtubeta :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aLUxuq-E9yA[ /youtube] ovako

Last edited by KUZNETSOV on 18/08/2015 00:27, edited 1 time in total.
KUZNETSOV

#25421 Re: Ukrajina

Post by KUZNETSOV »

jest glup lik ocam' jos stavlja onaj smajlic iza sto se lik smije :lol: :lol:
Co0l

#25422 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

KUZNETSOV wrote:
Ne budi toliko strog prema sebi,jos si ti mlad,naucices.Valjda.
Zokipfc

#25423 Re: Ukrajina

Post by Zokipfc »

hvala vam na pomoci oko jutjuba :thumbup:
KUZNETSOV

#25424 Re: Ukrajina

Post by KUZNETSOV »

Co0l wrote:
KUZNETSOV wrote:
Ne budi toliko strog prema sebi,jos si ti mlad,naucices.Valjda.
akobogda inšala
KUZNETSOV

#25425 Re: Ukrajina

Post by KUZNETSOV »

u ukraini ništa novo, primirje svi poštuju a šutaju se gradovima i smerčevima...
Post Reply