Donjeck su i predgrađa. Vidi, nije meni video "dokaz" za tezu da "Kijev ruši Minsk 2". Ja to znam, jer niti jedan aspekt političkog dijela Sporazuma nije ispoštovan od strane Kijeva. A što se tiče napada, oni ustanicima/pobunjenicma/pro-Rusima/rusofonima/Rusima (a po najmanje Rusiji) ne trebaju jer u miru imaju svu Ukrajinu. Već danima izbacuju izvještaje o divljačkom udaranju Gorlovke (unutar pobunjeničke teritorije), po obodima Donjecka, a sama misije OSCE je najavila da će zbog dejstava napustiti Donjeck, ako to već nisu uradili.Co0l wrote:Gledaj,ne kazem da rokaju jedni ili drugi,ali iz prilozenog se svakako ne mogu tako na prvu,kao sto ti radis,donositi zaključci.Osim ako si pristrasan.Sto se,opet iz prilozenog,da zakljuciti.
Vide se bljesci i cuje se granatiranje i to je sve.Kao i to da se ne granatira gradsko jezgro,kao sto se implicira.
Video mi je samo zanimljiva ilustracija i zlosutni nagovještaj vrlo moguće eskalacije sukoba.
Ukratko, znam ko ne sprovodi Sporazum i krši primirje i ne mogu da se načudim toj gluposti.